Özelleştirmelerin önemi ve faydaları...

Başlatan yücel, Nisan 01, 2008, 01:41:28 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

floydian

özelleştirilen kamu kurumları sonucunda devlet kendisinin zorunlu görevi olan eğitim sağlık gibi hizmetleride yapamayacaktır. bunun nasıl sonuçlar doğuracağını tahmin edip ona göre özelleştirmenin  doğru bir şey olup olmadığına karar vermeli bence. kapitalist  ekonomilerde devlet sadece jandarma devlet olarak görülür , öyle arzulanır. bu jandarma erleri bir yerden emir alacaktır sonuçta öyle değilmi. bu emir mercileri ne yazık ki zengin iş adamları ve onların kurdukları siyasi yada ekonomik çıkar amaçlı lobiler olacaktır. mesela Türkiye tüsiad ve musiad örnek verilebilir , dünyada ise yahudi lobileri.

kapitalist zihniyete topyekün karşı olan birisi olduğum için burda taban tabana zıt bir görüşle tartışmak istemiyorum açıkçası :) yücel kardeşin almanca bilgisinden faydalanmak daha iyi olacak galiba :)

neyse ki karl marx'ın ; sosyalizmin tüm dünyaya egemen olmasında kapitalizmin bir aşamadır sözü benim için tek teselli :):)  biraz zor bişi gerçi ama . yoksa gidişat kötü :)

zorro

arkadaslar bu ozellesme ıslerı hemen olmuyor ekonomıstler bılımadamları tartısıtor dıyolarkı ozellesme ıyı.ama artık bılım adamları ve ekonomıstler bunun bır yanlıs oldugunu yazdı kıtaplar yazıldı.ve ulkeme donelım ozellesen kurumlara bır bakın hıc zarar eden yerler ozellesmıyor hhep kar eden yerler en son tekel arazızı bıle 5 mılyar dolar eder gerısını soylemeye gerek yok.bıde su etı bank arkadas turkıyedekı butun yeraltı zengınlıklerı bu bankamızındır etı bank satıldı yer altı kaynakları satıldı su bor dedıklerı sey ozellıkle.ulkemız elden gıttı sız hala ulke elden gıdıyo dıyosunuz az uyanın arastırın bu yapılanlar yugoslavyada gırcıstanda ukraynada daha dun yapıldı unutmayı.az kaldı evımıze ekmek getıremıcez mısır da basladı bu mısır ı arastırın neden boyle olmus yugoslavya neden dagılmıs uyanın

Spyxxx

özelleştirmeye karşıyım
timur kardeşe
no.nameye
ve zorroya katılıyorum