Organ bagisi hakkinda ne düsünüyorsunuz ?

Başlatan esma 41, Nisan 11, 2008, 12:41:08 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Organinizi bagislarmiydiniz ?

Evet  ( belirtiniz )
23 (65.7%)
Hayir ( belirtiniz )
3 (8.6%)
Emin degilim ( belirtiniz )
9 (25.7%)

Toplam Oy Verenler: 28

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ekim 07, 2008, 04:39:30 ÖS
bende bağışlarım...
çünkü sizin organlarınız bi başkasının hayatını kurtarıcak bence çok güzel bişey..insanı ölmüş olsa bile hep mutlu edicek bişey o kişilerin aileleri sevdikleri çok mutlu olurlar sizi hep hatırlarlar kısaca insanı çok mutlu edicek bi durum bi kişinin hayatını kurtarmak... :)

Mutlu insanlar haric Dinimizcede  cok büyük bir sevaptir.
Düsüncelerin icin tesekkürler mystery.  :)

...mystery...

esma 41

İzmir organ bağışı şampiyonu

Ülkemizde kadavradan yapılan organ bağışı rakamları hala dünyanın çok gerisinde. Beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailelerinin onayı sonrası organ bağışı yapılabiliyor. Türkiye’de yapılan organ bağışları arasında % 21.8 lik oran ile İzmir başı çekiyor.

İSTANBUL - Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı beklerken; bağışların kadavra yerine canlı vericiden daha fazla yapılması dikkat çekiyor. Oysa batılı ülkelerde, canlı yerine kadavradan organ nakli daha yaygın.

Gençler organ bağışına daha sıcak bakıyor.
Ülkemizde organlarını bağışlayanlar arasında % 35.4’lük oranla 18-27 yaş arası grup başı çekiyor. Bu gençleri % 26. 7 ile 28-37 yaş arası grubu takip ediyor.

Ege, organ bağışında önde!
Organını bağışlayan vatandaşlarımız arasında İzmir % 21.8 ile birinci sırada. Onu; % 13.4 ile İstanbul, % 8.3 ile Aydın, % 6.8 ile Denizli, %5.3 ile Antalya izliyor.

Organ nakli merkezleri artıyor
Türkiye’de halen kalp nakli için 12, karaciğer nakli için 17, böbrek nakli içinse 25 tıp merkezi hizmet veriyor. 11 göz bankası ve ilik nakli yapabilen 21 adres var.

zeytin

düşünmek ne kelime direk bağışlamak istıyorumÇünkü bir insan ölür diğer insan yaşar ama senin sayende yaşar sen kendi canından bir parca verirsen niceleri yaşar.

...mystery...

Alıntı yapılan: zeytin - Kasım 23, 2008, 12:18:01 ÖÖdüşünmek ne kelime direk bağışlamak istıyorumÇünkü bir insan ölür diğer insan yaşar ama senin sayende yaşar sen kendi canından bir parca verirsen niceleri yaşar.
okey:) okey:)

ben özellikle kalbimin bağışlanmasını isterdim... :) bi insan yaşamı için en önemlisi o çünkü hepsi önemlide o olmasa.... :-\

esma 41

Alıntı yapılan: zeytin - Kasım 23, 2008, 12:18:01 ÖÖdüşünmek ne kelime direk bağışlamak istıyorumÇünkü bir insan ölür diğer insan yaşar ama senin sayende yaşar sen kendi canından bir parca verirsen niceleri yaşar.

O zaman sizi tebrik ederim .  okey:)

zeytin

valla neresi sağlam iş görürse o organımı alabilirler çünkü hiç kimsenin yarını belli değil bizler insanız ve insan insan yardım etmeli diye düşünüyorum

...mystery...

benim demek istediğim sadece kalbimi veririm değildi...özellikle kalbimin demiştim... ;D ;D

...mystery...

yeliz55

18 yaşıma girdiğimde ilk yaptığım iş bu oldu bende bütün organlarımı bağışladım.çevremden birsürü tepki almama rağmen.ama bence doğru bir iş yaptım herkesede tavsiye ediyorum

Tolga55

Emin Degilim Ama Bagislamayi da Düsünmüstüm Bir Ara Daha GEncim Ama :D Esimle Birlikte Düsünürüm

esma 41

Alıntı yapılan: yeliz55 - Kasım 24, 2008, 10:23:08 ÖÖ18 yaşıma girdiğimde ilk yaptığım iş bu oldu bende bütün organlarımı bağışladım.çevremden birsürü tepki almama rağmen.ama bence doğru bir iş yaptım herkesede tavsiye ediyorum

Sizi tebrik ederim , süper.  okey:)

esma 41

Alıntı yapılan: Tolga55 - Kasım 24, 2008, 01:06:01 ÖSEmin Degilim Ama Bagislamayi da Düsünmüstüm Bir Ara Daha GEncim Ama :D Esimle Birlikte Düsünürüm

Bi ara düsünmenize sevindim.  :)

Ölümün yasi yoktur bilidigimiz gibi.
Bu Konunun  yas ile alakali olmadigini düsünüyorum.

Ama insan yaslandikca (olgunlasdikca ) belki bu Konuya baska gözle bakabilir , bu dogru.  :)

esma 41

emosh

ben çok önceden de yazmıştm :D ama bi da yazııım :D ya elimde olsa kafamı bile verrim de işe yaramaz :d

...mystery...

Alıntı yapılan: emosh - Aralık 03, 2008, 07:05:04 ÖS
ben çok önceden de yazmıştm :D ama bi da yazııım :D ya elimde olsa kafamı bile verrim de işe yaramaz :D
neden yaramasın?? :) kafa değilde beyin desek bence işe yarayabilir... ;)