Organ bagisi hakkinda ne düsünüyorsunuz ?

Başlatan esma 41, Nisan 11, 2008, 12:41:08 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Organinizi bagislarmiydiniz ?

Evet  ( belirtiniz )
23 (65.7%)
Hayir ( belirtiniz )
3 (8.6%)
Emin degilim ( belirtiniz )
9 (25.7%)

Toplam Oy Verenler: 28

197

Organ nakli cok iyi bir sey bence, ama kendi organimi bagislamazdim ben galiba... :S Bilmiyorum.. :-\

esma 41

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 12:49:28 ÖÖ
Organ nakli cok iyi bir sey bence, ama kendi organimi bagislamazdim ben galiba... :S Bilmiyorum.. :-\

Peki nedenini sorabilirmiyim ?

197

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 12, 2008, 12:50:43 ÖÖ
Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 12:49:28 ÖÖ

Peki nedenini sorabilirmiyim ?

Bilmiyorum, baska birisinin hayatini kurtarmak iyi bir sey, ama kendi hayatimin tehlikeye girmesinden korkuyorum... :'(

jentzsch

Onurcum. ;D ;D ;D Öldükten sonra hayatin tehlikeye girse nolcak,girmese nolcak.. ;D (Ölünce hayat nasil tehlikeye giriyor yaw.? ?)  ;D

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 12:54:57 ÖÖ
Onurcum. ;D ;D ;D Öldükten sonra hayatin tehlikeye girse nolcak,girmese nolcak.. ;D (Ölünce hayat nasil tehlikeye giriyor yaw.? ?)  ;D

Ben ölmeden önceki organ naklini düsünerek söylemistim...

jentzsch

Anladim. ;D O konuda haklisin.Ailemden ya da yakin cevremden olmadigi sürece (Allah korusun) bende durup dururken yani hayattayken böbregimi bagislamam.Zaten topu topu 2 tane var.. :-\

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:00:58 ÖÖ
Anladim. ;D O konuda haklisin.Ailemden ya da yakin cevremden olmadigi sürece (Allah korusun) bende durup dururken yani hayattayken böbregimi bagislamam.Zaten topu topu 2 tane var.. :-\

Ben ondan bahsetmistim yani... Öldükten sonra, zaten hicbir seye ihtiyacim olmayacak... (Allah gecinden versin.. :'()

esma 41

197

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 12, 2008, 01:05:42 ÖÖ
Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 12:57:28 ÖÖ
Yani böbrek nakli falan...

Anladim ...  :)

Bir de bana su cok sacma geliyor, yani diyelim ki yaslandim artik, günün birinde de öteki tarafa... Organlarim zaten yasli olmus olacak, bir ise yarar mi sizce ??? Yani dogru calisabilir mi organlarim, onca sene islev gördükten sonra ???

esma 41

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 01:07:41 ÖÖ

Bir de bana su cok sacma geliyor, yani diyelim ki yaslandim artik, günün birinde de öteki tarafa... Organlarim zaten yasli olmus olacak, bir ise yarar mi sizce ??? Yani dogru calisabilir mi organlarim, onca sene islev gördükten sonra ???

Özür dilerim ama ne demek istedigini tam olarak anlamadim.  :-\
"Öteki taraf " dedigin yerdemi organlarin  ise yararmi diye soruyorsun?  :embarassed:

jentzsch

Onur organlarin da seninle beraber yaslaniyor ama ölmüyor.Organlarin ihtiyaci olan sey kan.Yani kandaki alyuvar,akyuvar,oksijen,besleyici maddeler... organlari canli tutan bu.Senin canin ya da yasin degil.Bunu nerden alirsa alsin calisir bu organlar..Tabi uymak sartiyla..

197

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 12, 2008, 01:12:25 ÖÖ
Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 01:07:41 ÖÖ

Özür dilerim ama ne demek istedigini tam olarak anlamadim.  :-\
"Öteki taraf " dedigin yerdemi ise yararmi diye soruyorsun?  :embarassed:

Tabii ki hayir.. O yasli organlarin baska birinin isine yarar mi diye soruyorum... :)

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:12:52 ÖÖ
Onur organlarin da seninle beraber yaslaniyor ama ölmüyor.Organlarin ihtiyaci olan sey kan.Yani kandaki alyuvar,akyuvar,oksijen,besleyici maddeler... organlari canli tutan bu.Senin canin ya da yasin degil.Bunu nerden alirsa alsin calisir bu organlar..Tabi uymak sartiyla..

Evet arkadasimin yazdiklarina  katiliyorum.
Biyoloji uzmani Jentzsch bey .  :)

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:12:52 ÖÖ

Simdi daha aciklayici oldu.. :) Aciklamalar icin tesekkür ederim. Tekrar düsündüm, ben de organlarimi bagislayabilirim belki... :) ;D

Spyxxx