A1 sınavını doğru buluyormusunuz???

Başlatan smc-403, Nisan 12, 2008, 02:19:38 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A1 s

Evet
47 (56.6%)
Hay
36 (43.4%)

Toplam Oy Verenler: 75

facetoface

bencede iyi bir uygulama ama yanlıs uygulanan bir sistem nedenide cünkü insanlar stress yasıyorlar ve stressin insan vucuduna yaptığı rahatsızlıkları saysam burda 10 sayfa dolar ayrıca evet almanca sart kosulmalı ama sınav olmadan a1 sertifikasını zorunlu kılsınlar ama sınavı kaldırsınlar bence en doğru olan budur benimde 1.ayım bitti 2. ayım baslayacak kursta sınavı kaldırsınlarr ama almanca kursunu 2 ay zorunlu kılsınlar benim eşim ve cocuğum bu ay almanyaya gidiyorlar benim sertifikayı almam oraya gitmem 3-4 ay bu benim için cok zaman cünkü eşim ve cocuğum en onemlisi 1 bucuk yasında olan oğlumdan ayrı kalmak ne demek bilirmisiniz neyse sorun bu değil hepimiz ortak noktada bulusuyoruz sonucta ama sonuca tekrar gelmek istiyorum sistem doğru ama uygulama yanlıs SINAV KALKMALI AMA SERTİFİKA ZORUNLU KILINMALI

omerenkur

sistem doğru ama sınavdada haklılar adamlar dilsiz bir adamın ne işi var almanyada dil şart eğitim dünden şart ama sınav merkezlerini ve kurslarını türkiyeye yaymalılar ve sınav harçlarını daha aşağı çekmeliler gerçekten dil öğretmekse niyet doğrumu???

nilgünbulutc

evet almanca öğrenmek zorunlu olsun ama sınav olmasın çok güzel bir uygulama aslında almanca öğrenmek hem bizim için hem onlar için iyi neden bizim için iyi bizim çocuklarımızın almanyada okullarda başarısızlık oranı % 30 diğer ülkelerinse % 3 aramızdaki fark neden Türklerin almanca bilmemeleri ve çocuklarınında almanca değil aileden türkçe öğrenmeleridir bunun için güzel bir uygulama ha diyeceksiniz şimdi burda değilde almanyada olsaydı kurs o olmazdı işte neden burda anlamadığımız yerleri türkçe sorup öğreniyoruz ama almanyada öyle bir şansımız olmaz ne anlarsan o anlamadığın kalır öylece yada başkalarından yalan yanlış öğrenirsin bence uygulama iyi ama sınav sorunluluğu olmamalı. En azından benim fikrim böyle

mavili_mavis

arkadaslar   bı yonden haklısınız    tamam ogrenmemız gerekıyor  ama   burda degıl ordada ogrenebılırız oyle  degılmı ordada okuları yokmu var hemıde  bursuru  yanı  demek ıstedıgım su ınsan  bı sınav  yuzunden gunlerce   aylarca sevdıklerıne  kavusamıyorlar  ıste  sıtemımız  buna  bızım  ama ınsAllah  herkes kazanır sevdıklerıyle saygılarla  mavıs

m816

dogru diyen arkadaslar hangi gerekceden dogru dedi acaba ? despot bir sekilde  insanlari birseyleri zorla ögrenmeleri icin yapilan baskiyami dedi;insanin yapisinda wardir eger  almanyaya gidenler orda yasamak zorunda kalicaksa  saten birseyleri ögrenme ic güdüsüyle davranacaklardir;yok 30 yil kalanlar  almanca  bilmiyormus falanda  filan demek o kisiler 30 yil yasamayi basarmis iyisiyle kötüsüyle;bu mecburiyet nazi düsüncesinin bir devamidir

ATAAN

Alıntı yapılan: m816 - Şubat 19, 2009, 12:58:27 ÖÖdogru diyen arkadaslar hangi gerekceden dogru dedi acaba ? despot bir sekilde  insanlari birseyleri zorla ögrenmeleri icin yapilan baskiyami dedi;insanin yapisinda wardir eger  almanyaya gidenler orda yasamak zorunda kalicaksa  saten birseyleri ögrenme ic güdüsüyle davranacaklardir;yok 30 yil kalanlar  almanca  bilmiyormus falanda  filan demek o kisiler 30 yil yasamayi basarmis iyisiyle kötüsüyle;bu mecburiyet nazi düsüncesinin bir devamidir
Eger  Bir Seyler Söylemek Istiyorsaniz, Buyrun Dinleriz Yanliz Önce Türkce Harfleri Kullanmalisiniz, Düsüncelerinizi Söylerken Yabanci Harf Kullanmaniz, Biraz Düsüncelerinizle Celismiyormu?

fuchs

bence cok dogru, cünkü ben örneklerini cok gördüm 30, 40 yil almanyada yasayip tek kelime almanca bilmeyenleri isin tuhaf tarafi birde övünüyorlar cok garip ya

smaili

Alıntı yapılan: m816 - Şubat 19, 2009, 12:58:27 ÖÖdogru diyen arkadaslar hangi gerekceden dogru dedi acaba ? despot bir sekilde  insanlari birseyleri zorla ögrenmeleri icin yapilan baskiyami dedi;insanin yapisinda wardir eger  almanyaya gidenler orda yasamak zorunda kalicaksa  saten birseyleri ögrenme ic güdüsüyle davranacaklardir;yok 30 yil kalanlar  almanca  bilmiyormus falanda  filan demek o kisiler 30 yil yasamayi basarmis iyisiyle kötüsüyle;bu mecburiyet nazi düsüncesinin bir devamidir

Bak arkadasim turizmcisin birde Sana soyle soyleyeyim Sen ben veya baska bir turizmci kardes Almanlar ülkemize cok geliyor diye almanca almanca ögrenmiyormuyuz. Peki biz onlarin ülkesi temelli gidecegiz yerlesmeye orada yasamaya gidecegiz. Birazcik burada biseyler ögrenip gitsek fenami olur.
Tabiki bu zoraki böyle despot bi sekilde yapilmasin Daha esnek olsun türkiye sartlarinda olsun. Goethe zorunlulugu olmasin diyebiliriz.

Bide utanmadan suradaki kardeslerine düsüncesinden dolayi hakarete varan sözler yaziyorsun. Dogru bulmuyorum ben bu kanunu de sebep söyle. Ne saga sola laf söylüyorsun. Sahsina söylenmis bi söz varsa ona göre tepkini koyacaksin.

Bende sana tavsiye is hayatindada basarili olmak istersen  sabir olacaksin biraz.

fuchs

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Nisan 13, 2008, 09:42:48 ÖSbence iyi bir uygulama.cünü almanyaya geldiginizde hic yoktan birazda konusabiliyo olunur.ben geldigimde a1 sinavi sarti yoktu.ama buraya gelincede hemen kursa gönderiyolardi.dil bilmek sart burda artik.bizim kursumuzda 30 senedir Almanya'da olan kisiler bile var onlari bile kursa gönderiyolar.iyi bisey Türkiyede a1 sinavini alip gelmek.geli gelmez almancaya yabanci kalinmaz.ilk baslari gelince anlamamak hic bilmemek insani cok bunaltiyor.
dogru söylüyorsun bende kanundan önce geldim ama kendimi birazcik ifade edebiliyordum cünkü ben türkiyede günde 2, 3 kelime ögreniyordum ben almanyaya geldigimde 250, 300'e yakin kelime ögrenmistim ve gittigim kursta 10 sene ve üzeri yasayanlardan daha iyiydim bazilari sinavi basaramadi seninde dedigin gibi 30, 35 sene burda yasayipta bir kelime konusamayanlarida gördüm, o bakimdan türkiyede dilin temeli atilirsa buraya gelindiginde zorluk yasanmaz diyorum.. Sayet ben alman devletinin yerinde olsaydim o kadar uzun sene yasayipta dil ögrenemeyen varsa hemen sinir disi ederdim benim kisisel fikrim

fuchs

bence cok dogru bir uygulama ben alman devletinin yerinde olsam o kadar uzun sene yasayipta dil ögrenemeyen biri varsa sinir disi ederdim. Gecen gün bir almanla konustum adam diyorki burda ne türkler var  20, 30 sene yasayipta dil bilmiyorlar, bende türkiyeye gitsem mecburen Türkce ögrenmem gerek dedi cok dogru söyledi..

m816

Almanyada 25-30 sene yasayipda dil  ögrenmeyenleri sinir disi ederdim demis arkadasimiz; o insanlar  25-30 yil boyunca  savasdan cikmis bir ülkenin imarinda calismis kisilerdi;sen biliyormusun bun insanlarin ne zoruluklarda calistigini ; okuma yazma durumu düsük olan insanlarimizdi;bir isci sinifi yaratdi Almanya;ve merak ediyorum neden herkes orda uzun süra kalmis insanlarin hepsini bir tutuyor sanki  oraya ilk gidenlerden hicmi almanca  bilen bilmek isteyen yokdu? Peki neden kimse A1 sinavinin zorunlu olmadigi ülkelerden gelen kisiler  icin yorum yapmiyor; hepsi  almanca  ögrenipdemi  geliyorlar oraya? sanki tek bilmeyen cahil millet bizmisiz gibi yandas konusmalar yapiliyor;Türkiyeye yerlesen bir Almana kim dil soruyor veya o insan Hastalaginda  pandomin yaparakmi derdini anlatiyor?Ögrenmeye karsi biri degilim ama bu sistem despot bir sistem.İnsanlara  birseyler dikta ediliyor;ve sunuda unutmayin ilk gidenlerin egitim seviyesiyle günümüzde gidenlerin egitim seviyesi cok farkli;herkes neyin nasil olcagini daha iyi bir sekilde kavramis bulunuyor.

ATAAN

Sayin m816,
Kimse Kimsenin Yandasi Yoldasi Degil, Herkes Özgürce Fikirlerini Söylüyor, Nasil Sizin Fikrinize Saygi Duyuluyorsa Sizde Karsit Fikirde Olsa Saygi Duymayi Ögrenmelisiniz, Bunun Icin Bizlerden A1 Belgesi Istiyorlar Iste...
Bu Arada Almanyanin Tarihinide Iyi Okuyun Derim, Almanya Isci Alirken, Calistiracak Insani Yoktu, Simdi Ekonomide Dünyanin 3 Büyük Devletinden Biridir,
Turizm Sektöründesiniz Sanirim, Siz Turistlerle Türkcemi Konusuyorsunuz?...
Almanlarin Sizin Almancaniza Ihtiyaci Yok, Aksine Sizin Ihtiyaciniz Var Eger Almanyada Yasamak Istiyorsaniz,
Alman Olun Demiyorlar ki Size, Sadece Almanca Ögrenin Diyorlar, Gerci Hos Buraya Geldikten Sonra da Alman Vatandasi Olmak Icin Ugrasiyor Bizimkiler. Almanyaya Gelirken A1 Sinavina Küfür Edenler Simdi Alman Vatandasligina Gecmek Icin Ugrasiyorlar.
Ne Derler Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Tursusu.
Sosyolojinin Ilk Kuralidir "Toplumlar Hak Ettikleri Gibi Yönetilirler"...

m816

ATAAN , ben ögrenmeye karsi degilim ama nedense oraya ilk gidenler öyle bir lanse ediliyorki zır cahil bir toplummus gibi gösteriliyor benim kizdigim nokta 30 yil kalipta Almanca ögrenmeyenleri sinir disi ederdim gibi sözler; icerigini bilmeden o insanlarin neler cektigini bilmeden bu sekil yorumlar beni üzdü;yukardada  dedigim gibi simdi egitim seviyesiyle o zamanin seviyesi cok farkli:Benim kizdigim nokta bunu bir mecburiyet yapilmasi;merak etdigim diger bir konuda neden kimse A1 sinavi mecburi olmayan ülkelerden gelenlerle ilgili yorum yapmamasi her halde onlar Almancayi Annelerinin karninda ögrenmedi.evt turizimdeyim ve Türkiyeye yerlesmis bir cok yabanciyla tanisdim hepsi mecburiyet oldugu icin ögrenmediler  türkceyi hayatlarini devam ettirebilmek icin ögrendiler ayni sekil burdan oraya gidenlerde bu sekil bir ögrenme yapabilirlerdi.Sonucda hayatini sürdürmek icin oldugun yerin gereksimlerini ögrenmek zorundasin.Herkese kolay gelsin

ATAAN

A1 sinavi mecburi olmayan ülkelerden gelenlerin Sosyal Durumlari Bizimki Gibi Degilki, Biz Kapagi Almanyaya Atalim, Is Bulamasakta Devlet Para Veriyor Mantigi Var, Ingilizdenmi Istiyeceksiniz A1 Belgesi, Adamlarin Gelir Düzeyine Bakin, Danimarkalilardanmi, Yada Nebileyim Siz Bir Ülke Söyleyin, Sosyal Durumlari Bizden Mutlaka Ilerde, Yani Almanyayi Bir Kurtulus Yolu Olarak Görmüyor, Aradaki Tek Fark Bu.
Arkadaslarimizin Cümleleri Bazen Kastini Asmis Olabiliyor, Ama Aynayi Kendimize Daha Düzgün Tutalim, Istisnalar Kaideyi Hicbir Zaman Bozmaz.

ATAAN

Birsey Mecbur Tutuldugu Zaman, Yada Yasak Kondugu Zaman Insanoglu Icin Her Zaman Anlami Degisik Oluyor, Almanyada Gercekten 30 Yil Yasayipta Bir Kelime Ögrenmeyen Insanlarda Var, Ama Bu Onlarin Kendi Sorunu, Ama Temsile Gelince Ahmet Mehmet Ayse Denmiyor, Türkler Deniyor, Direk Genelleniyor,
Sanirim Anlatabildim  okey:)

m816

Bana dedigin halde sende bir genelleme yapmissin,Biz kapagi atalim calismasakda  para aliriz;yani burdan gidenler kapagi almanyaya atma derdindemi?o halde yapilan evliliklere sen bu gözle bakiyorsun ne diyim buda senin görüsün

ATAAN

Yapilan Evlilikler Sahte Demedim ki, Daha Önce Kimler Kimlerle Nikah Yapti Insan Söylemeye Utaniyor Sirf Almanyaya Kapagi Atmak Icin, Simdiki Arkadaslarimiz Onlarin Mirasi Olarak Bu Zor Sartlari Yerine Getirmeye Calisiyorlar, Bir Ingilizle Yada Isvicreliyle Evlenen Almanlara Neden Sahte Evlilik Yaptiniz Esinizi Getiremezsin Denmemis Simdiye Kadar da Hep Bize Söyleniyor.
Neden Insanlarimiz Suclu Gibi, Es Zamanli Sorgulamaya Giriyorlar, Capraz Sorgu Dedikleri, Hic Bir Fikriniz Varmi, Adamlar En Ufak Birseyde Bu Evlilik Sahte Diyebiliyorlar, Cünkü Zamaninda Coooook Yapildi. Yapilmadi Diyen Yalan Söyler.