Risale-i Nur

Başlatan khoLpa$aLı, Nisan 17, 2008, 03:03:08 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

şu Soner Yalçın, kendisi dışında herkesi bi şekilde itham ediyor, bence çoğu kurgu, kafadan uydurma.
Ona bakarsak ülkede Türk yok gibi. Herkes dönme. Yok soyadı şöyleymiş, yok, şu şunla dünürmüş vs. vs.;D

lengur

Alıntı yapılan: nuhal2 - Mayıs 09, 2008, 04:43:46 ÖS
...sanki cok okudugundanmi .bes dakikalik is internette.kimi kandiriyorsun. bu dine söven bu dine hizmet edene söven elbette bu dinin düsmanidir. bugün cok calisanlar sabetaycilar. dün haclilar sefer düzenlemis. önemli olan senin turan dursunla ahiretteki halin dimi..

Valla okumak istedikten sonra kaynak çok.Ayıptır söylemesi  :)  iyi bir kitaplığım var.Tabii bunu 3-5 senede oluşturmadım.Nereden baksan 25 senelik bir birikim.Tabii kitapları kütüphaneye süs olsun diye de almadım.Hiç bir kitaba da öyle gerçeküstü anlamlar verip,okumadan başköşeme yerleştirmedim.Eskiden şimdiki kadar bilgiye ulaşmak kolay olmuyordu.Maalesef şimdiki nesil bunca kolaylık varken teknolojiyi bilgiye ulaşmadan çok eğlence için kullanıyor ama yeri geldiğinde de her konuda ahkam kesebiliyor.İşin acı olan tarafı bu.Ayrıca benim dine filan sövdüğüm yok.Kimse inandığı dine sövmez.Sadece dini alet edenlere,işkembeden uydurma iddiialarla seçilmiş(!) olduğunu ileri sürenlere ve bu zamanda bile bu kişilere ve görüşlerine körü körüne bağlı,Allahın bir insana en büyük lütfu olan akıldan bir haber yandaşlarına, sövme değil  :) sadece eleştirilerim var.

Benim,Turan Dursunun veya herhangi birinin ahiretteki halini ancak Allah bilir.Hani bir laf vardır ya "parayla imanın kimde olduğu belli olmaz" işte aynen öyle.Haa tabii görülen bir rüyadan esinlenerek inanılan bir anlayışla ancak bu dünya'da cennete ulaşılır tabii ki yine rüyalarda.Öteki dünyada cennete giderler mi onu bilemem,uykuda gezenler hiç bilemez ancak Allah bilir.

Alıntı yapılan: yücel - Mayıs 09, 2008, 04:46:27 ÖS
lengur yazdiklarina sadece gülünür...iste böyle  ;D ;D ;D ;D
yok kaplancilar, yok vakit gazetesi.... ne alakaya maydonoz ise...

Saka bir yana gercekten sacmalamaya basladin.

nuhal2 nin yazdıklarını okursan ona cevap olarak yazdığımı anlarsın.Kaplancılar da bir akım.Yine bir insan çeşitli iddialarla seçilmiş(!) olduğunu iddia etmiş,sonra da çocukları aynı iddiayı sürdürmüşler ve bir sürü insan da onlara inanmış.şu inanç kavramının ne de suistimale açık,cahillikle,bilgisizlikle ne kadar orantılı olduğuna dair güzel bir örnek.Haa yukarıda da dediğim gibi ABD nin desteği olmadan ancak bu kadar etkili olabildiler.Etkili olanları da görüyoruz zaten.

nuhal2

dünya kadar kitap oku ne fayda bizimde kasalar dolusu kitabimiz var söylemeside ayip degil, neyin okumaya deger neyin degmez oldugunu biliriz,turan dursun felan önerip ondan sonra inandigim dine sövmem deme turan dursunun kitabi din hakkinda ne diyor bilmiyormuyuz neresine inaniyorsun.habire akildan mantik süzgecinden bahsediyor, sendeki süzgec su kenari düz ortasi yuvarlak delikli olanlardan herhalde, ondan sadece sende kalmis . baska kullanan kalmadi. millete sürü deyip durdun psikolojiden bahsettin ahkam kesen kim oldu simdi. risalei nurdan alinti yaptin ne anlattigini yazdik  demekki farkli seyler anliyoruz dedin. peki ne senin farkli anladigin nedir. sende bir aciklasana alinti yaptigin yaziyi.okuyup okuyup aklina tapan birsen degilsin okudukca ilmine güvenip nefsine tapanlari cok gördü bu dünya .acta yücelin said nursi ile ilgili belgeselini seyret senin 25 sene okudugunu üstad 2 senede ezberliyordu. onun icin senin zekanin alamayacagi eserler yazdi. süzgecin küflenmis senin. nasilda bildin milletin akilsiz sürü oldugunu.ahiretteki halleride sen bilirsin herhalde.okumusmus ..

lengur

Yazışmaların bu şekilde gelişmesi üzücü.Yazılanlara azami sabır göstererek yine de saygı ve seviye çerçevesinde cevap vereyim bari.

Alıntı yapılan: nuhal2 - Mayıs 11, 2008, 01:02:41 ÖÖ
..turan dursun felan önerip ondan sonra inandigim dine sövmem deme turan dursunun kitabi din hakkinda ne diyor bilmiyormuyuz neresine inaniyorsun.

Turan Dursun'u mu önermişim? Bakalım bu konuda ne demişim?

Alıntı yapılan: lengur - Mayıs 04, 2008, 01:15:44 ÖS

...Yukarıda kaynak olarak gösterdiğim 3 tane kitap var ki bunlar yine inanan kişiler tarafından yazılmış.Peki hangimiz "yav şuna bir bakayım ne yazmışlar?  demiştir".Bence hiç kimse.Demek  "Turan Dursun'un Müslümanlık ve Nurculuk" kitabını kaynak gösterseydim hemen ateist ilan edilecektim. :) Evet bilgiye ulaşmada okumak en önemli vasıta.Ama aynı konudaki farklı düşünceleri de okumadan ve en önemlisi okuduklarımızı mantık süzgeçinden geçirmeden kayıtsız şartsız kabul etmek, Allahın insana en büyük lütfu olan akıl'a,düşünceye yazık etmek olur...

Gayet açık ve seçik,anlaşılır bir Türkçe ile yazdıklarımı   bile okumaktan ve anlamaktan aciz bir zihniyetin, niye hiçbir şey anlamadığı şeylere neredeyse kutsallık kazandırdığını anlamak fazla zor olmasa gerek.

...habire akildan mantik süzgecinden bahsediyor, sendeki süzgec su kenari düz ortasi yuvarlak delikli olanlardan herhalde, ondan sadece sende kalmis . baska kullanan kalmadi.

Valla nasıl değerlendirirseniz değerlendirin (fazlaca da önem taşımıyor çünkü yorumlarınız  kendinizi iyice tanıtıyor) bu ülke, hiç bir zaman bir kişinin rüyalarıyla kaderini belirlemiyecektir.Buna en büyük teminat, çareyi rüyalarda aramayan, şu Allah vergisi olup ta  varlığından haberdar olmadığınız mantık denilen şeyin farkına varan çok sayıda kişinin olmasıdır.

...acta yücelin said nursi ile ilgili belgeselini seyret

Yani bu belgeseli dimi?

Alıntı yapılan: yücel - Nisan 18, 2008, 10:50:17 ÖÖ
Bu da Üstat Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Cizgi Filmi,,,
Cocuklari olanlara tavsiye ederim, Ben kizima izletiyorum...

Evet seyrettim.Sadece bu çizgi filmin yapımcıları malüm şahsın, Süperman gibi uçtuğunu(rüyaları hariç),Ninja Kablumbağaları gibi savaştığını,Temel Reis gibi ıspanağı çok sevdiğini  eklemeyi unutmuşlar. ;D  Eyy gidi eyy.Yukarıdaki bir mesajımda yazdığım gibi " yarım yamalak bilgiler,bilgisayar paket programı gibi nesilden nesile aktarılıyor" sözlerini bir daha okuyun derim.Hangi devirde yaşıyoruz!Yazıkkkk.

Yazdığınız diğer şeylere de artık yarin cevap veririm.Uykum geldi.Bakarsınız bu gece ben de derin rüyalar görüp,kendimi seçilmişler arasına katarım.Nasıl olsa inanacak KEK ler  fazlasıyla var. :)

nuhal2

hangi rüyayla kim kaderini belirlemis. sözleriniz büyük bir camiayi ilgilendirmektedir. ne yani bu insanlarin hepsi rüya görüp ona göremi hayatini yönlendiriyor. nurculugu elestiren inanmis insanlar vardir. bunun tersi destekleyen sayisiz inanmis yazarda vardir onlardan alinti yapin elestiriye merakliysaniz.elestirilere cevap o kitaplarda var. burda yaziyorum diye cevabi yokmu saniyorsunuz acin sizde acaba ne yazmis diye okuyun altinda aciklamasi olan sadelestirilmis olan risaleler var. siz zahmet edermisiniz.  turan dursunla ilgili sizin dediginiz su: "ben pekala nurculugu elestirmek icin turan dursundanda alinti yapardim ama inandirici olmazdi, iddialarimin degeri düserdi onun icin mileetin deger verdigi inanmis (size göre) kisilerden alinti yapiyorum ki attiklarima inanasiniz. "yani sizin burda turan dursunla bir uyusmazliginiz yok
oda nurculugu elestiriyor. sizde.size bir seye inanmak zorundasiniz diyen yok.siz 2 carpi 2 nin 4 oldunuda elestirirsiniz. ama inanan insanlara sürü diyemezsiniz, sabir sonunda lazim olabilir, ama basinda sabredip dilini tutmak daima daha iyidir. kandan baskaldiridan bahseden önce biz degildik. siz o ifadelerle kac kisiyi itham ettiniz biliyormusunuz..

yücel

Alıntı yapılan: lengur - Mayıs 11, 2008, 03:00:48 ÖÖ
Yazışmaların bu şekilde gelişmesi üzücü.Yazılanlara azami sabır göstererek yine de saygı ve seviye çerçevesinde cevap vereyim bari.

..turan dursun felan önerip ondan sonra inandigim dine sövmem deme turan dursunun kitabi din hakkinda ne diyor bilmiyormuyuz neresine inaniyorsun.

Turan Dursun'u mu önermişim? Bakalım bu konuda ne demişim?

Alıntı yapılan: lengur - Mayıs 04, 2008, 01:15:44 ÖS

...Yukarıda kaynak olarak gösterdiğim 3 tane kitap var ki bunlar yine inanan kişiler tarafından yazılmış.Peki hangimiz "yav şuna bir bakayım ne yazmışlar?  demiştir".Bence hiç kimse.Demek  "Turan Dursun'un Müslümanlık ve Nurculuk" kitabını kaynak gösterseydim hemen ateist ilan edilecektim. :) Evet bilgiye ulaşmada okumak en önemli vasıta.Ama aynı konudaki farklı düşünceleri de okumadan ve en önemlisi okuduklarımızı mantık süzgeçinden geçirmeden kayıtsız şartsız kabul etmek, Allahın insana en büyük lütfu olan akıl'a,düşünceye yazık etmek olur...

Gayet açık ve seçik,anlaşılır bir Türkçe ile yazdıklarımı   bile okumaktan ve anlamaktan aciz bir zihniyetin, niye hiçbir şey anlamadığı şeylere neredeyse kutsallık kazandırdığını anlamak fazla zor olmasa gerek.

...habire akildan mantik süzgecinden bahsediyor, sendeki süzgec su kenari düz ortasi yuvarlak delikli olanlardan herhalde, ondan sadece sende kalmis . baska kullanan kalmadi.

Valla nasıl değerlendirirseniz değerlendirin (fazlaca da önem taşımıyor çünkü yorumlarınız  kendinizi iyice tanıtıyor) bu ülke, hiç bir zaman bir kişinin rüyalarıyla kaderini belirlemiyecektir.Buna en büyük teminat, çareyi rüyalarda aramayan, şu Allah vergisi olup ta  varlığından haberdar olmadığınız mantık denilen şeyin farkına varan çok sayıda kişinin olmasıdır.

...acta yücelin said nursi ile ilgili belgeselini seyret

Yani bu belgeseli dimi?

Alıntı yapılan: yücel - Nisan 18, 2008, 10:50:17 ÖÖ
Bu da Üstat Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Cizgi Filmi,,,
Cocuklari olanlara tavsiye ederim, Ben kizima izletiyorum...

Evet seyrettim.Sadece bu çizgi filmin yapımcıları malüm şahsın, Süperman gibi uçtuğunu(rüyaları hariç),Ninja Kablumbağaları gibi savaştığını,Temel Reis gibi ıspanağı çok sevdiğini  eklemeyi unutmuşlar. ;D  Eyy gidi eyy.Yukarıdaki bir mesajımda yazdığım gibi " yarım yamalak bilgiler,bilgisayar paket programı gibi nesilden nesile aktarılıyor" sözlerini bir daha okuyun derim.Hangi devirde yaşıyoruz!Yazıkkkk.

Yazdığınız diğer şeylere de artık yarin cevap veririm.Uykum geldi.Bakarsınız bu gece ben de derin rüyalar görüp,kendimi seçilmişler arasına katarım.Nasıl olsa inanacak KEK ler  fazlasıyla var. :)

nuhalin sana dedigi cizgi film degil, onun altinda olan hayati...
ama sen bunu da anlamayacak kadar bilgili görünen bir CAHIL sin...

senin yapmis oldugun; camur at yapismazsa izi kalir...
gibi düsüncelerle inanmis insanlar arasinda  fitne ve fesadi yaymak...
Fakat muradiniza da eremeyeceksiniz...
malesef
siz isteseniz de istemesiniz da Allah nurunu tamamlayacaktir...

Böyle abuk subuk yazilara gülmekten baska bir cevap verilmez...

nasil mi?

iste böyle...

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

lengur

Alıntı yapılan: yücel - Mayıs 11, 2008, 04:20:05 ÖS
... gülmekten baska bir cevap verilmez...
nasil mi?
iste böyle...
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gülmeye henüz bir yasak gelmedi.İsteyen herşeye gülebilir tabii şimdilik.Yarinin ne getireceğini bilemeyiz.Fakat toplum içinde gülerken dişlerin fırçalanmış olmasına dikkat etmek, önemli bir görgü kuralıdır.  :)

şaka bir yana evet bazen eleştirinin dozunu istemeden de olsa kaçırıyoruz.Tabii ana konudan da bayağı uzaklaşıyoruz.

Tekrar ana konu olan Risale-i Nur konusuna dönmeden önce  yazılarımda sürekli tekrarladığım "sürü psikolojisi" kavramını açıklığa kavuşturmak lazım.

Peki nedir sürü psikolojisi;"Bu duygunun tam karşılığı, güvencedir, beynini kullanmak zorunda kalmamak, kafa yormanın ağırlığını çekmekten kurtulmak için kendini, kendi gibi binlerce insanın oluşturduğu kalabalığın içine yerleştirmektir.

"Bunca insanın bir bildiği olmalı" fikrinden yola çıkan, kendine güvensizlik ve diğerlerinden geri kalma korkusuyla uyulan psikoloji diye de tanımlanabilir.

Alman  düşünür Schopenhauer'in "İçinde ışığı olmayan insanlar kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar" sözü, sürü psikolojisi kavramını çok net açıklamaktadır."

Yukarıdaki tanımlar alıntıdır ve anlatmak istediğim şeyi tam olarak ifade etmektedirler.Sürü psikolojisi konusunda fazla bir şey eklemeye gerek görmüyorum.İsteyen bu konuda yazılı bir çok ekitap,makale ve haberlere google vasıtasıyla ulaşabilir.

Bundan sonraki değerlendirmelerim sadece Risale-i Nur ve diğer kitapları ile bu kitapların yazarı hakkında olacaktır.

yücel

Dislerimdeki Beyazligi hala göremiyorsan, Gözlük takmani tavsiye ederim...  ;D ;D ;D