merhaba - yeni başladım öneri

Başlatan selimhaktan, Nisan 21, 2008, 10:01:19 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selimhaktan

almanca'ya dün itibari ile başladım.
birçok kişi çok zor dediler.hayırlısı.
özellikle artikeller insanı yoruyormuş.özel bir kurs vasıtası ile öğrenmeye başlamadım.
Almanca görsel eğitim seti aldım.Kendi kendime ve bu forumun vasıtası ile belli bir seviyeye kadar gelmek istiyorum.
daha sonra kursa gitmeyi düşünüyorum.belli bir temel aldıktan sonra.

acaba bu almancayı öğrenenler hangi yoları izlediler.belki forumda yazıyordur.

örneğin;

nasıl başlamalıyım.

günde en az kaç kelimenin yazılışını ve okunuşunu öğrenmeliyim.
günde ortalama kaç saatimi ayırmalıyım.kişiye göre değişir biliyorum ama siz yine de bir fikir verin.
hangi alman sitelerini takip etmeliyim.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: selimhaktan - Nisan 21, 2008, 10:01:19 ÖS
almanca'ya dün itibari ile başladım.
birçok kişi çok zor dediler.hayırlısı.
özellikle artikeller insanı yoruyormuş.özel bir kurs vasıtası ile öğrenmeye başlamadım.
Almanca görsel eğitim seti aldım.Kendi kendime ve bu forumun vasıtası ile belli bir seviyeye kadar gelmek istiyorum.
daha sonra kursa gitmeyi düşünüyorum.belli bir temel aldıktan sonra.

acaba bu almancayı öğrenenler hangi yoları izlediler.belki forumda yazıyordur.

örneğin;

nasıl başlamalıyım.

günde en az kaç kelimenin yazılışını ve okunuşunu öğrenmeliyim.
günde ortalama kaç saatimi ayırmalıyım.kişiye göre değişir biliyorum ama siz yine de bir fikir verin.
hangi alman sitelerini takip etmeliyim.

merhaba selim. bu artikellere hiç kafanı takmana gerek yok. çünkü  sınavda bununla ilgili sana hiçbir soru sorulmuyor. yani sınavın bu artikellerle herhangi bir ilgisi yok. sana masaya hangi artikel gelir . kapıya hangi artikel gelir vb... gibi sorular sormuyorlar :)

selimhaktan

yardımın için teşekkürler duygu.eğer bilgin varsa bir konuda daha fikir almam gerekiyor.

en iki yıllık okul mezunuyum.açıköğretim 3 sınıfında devam ediyorum okula.(işletme)

acaba almanya da okuma olanığım yani hakkım var mı?

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: selimhaktan - Nisan 22, 2008, 09:11:03 ÖS
yardımın için teşekkürler duygu.eğer bilgin varsa bir konuda daha fikir almam gerekiyor.

en iki yıllık okul mezunuyum.açıköğretim 3 sınıfında devam ediyorum okula.(işletme)

acaba Almanya da okuma olanığım yani hakkım var mı?
sanmıyorum selim. bazı ülkelerin türkiyedeki üniversitelerle bağlantısı var ama almanyada yok diye biliyorum.

selimhaktan

peki bu almanya da okuma imkanımız hiç yok mu?

ya da almanca konuşulan başka bir ülkede

burcukafadar

arkadaşım, bende iki yılık işletme okudum, sonrada dışardan devam ettim. diplomam açık öğretim fakültesi değilde işletme fakültesi diye geçtiği için şanslıyım. umarım sende öylesindir. bazı derslerin denkliği varmış, bazılarının yokmuş. olmayanları biz orda sınavla vericez. diplomamızın geçmesi için. dhm sınavıydı sanırım, onu tam hatırlamıyorum, o sınvıda vericez. yani içini rahat tut, ben hocama sormuştum, istersen diplomanı çevirebilirsin sınavla demişti. biraz uğraştırıyor ama olsun, nelerden geçiyoruz onuda yaparız elbet...
birde ösymden puanın olduğu kağıdı bulabilirsen o da lazım oluyormuş. orda okuma çok kolaymış. ben dün almanyada ünivesitede okuyacak bi kızla tanıştım, durumumu anlattım, ordada okumak istiyorum 4 yıllık diplomam var, olur mu dedim, yeterki iste tıp bile okursun orda okumak çok kolay dedi.

jentzsch

Alıntı yapılan: selimhaktan - Nisan 22, 2008, 09:32:04 ÖS
peki bu Almanya da okuma imkanımız hiç yok mu?

ya da almanca konuşulan başka bir ülkede
Almanya'ya ne sekilde gelecegini bilmiyorum.Yani vize cikarma konusunda bir sey soyleyemeyecegim ama egitim konusunda bir kac sey yazabilirim.Aile birlesimiyle geldigini farzediyorum yani ögrenci vizesini falan bilmem nasil oluyor..Almanya'ya geldin.2 senelik okudum diyorsun.Burda senin m.y.o mezunu olman sadece abitur yani studienkolleg'e gitmenden kurtarir.Yani 1 sene bunlarla ugrasmis olmazsin.Burda burcu arkadasinda dedigi gibi almancan olduktan sonra okuman kolay ama burcu'nun dedigi dsh yada testdaf sinavi öyle kolay bir sey degil.Giren arkadaslar bilirler.Bende su an bu sinava hazirlandigim icin biliyorum.Bu sinav icin a1,a2,b1,b2,c1,c2 seviyelerini gecmen ve sonra bu sinavi vermen gerekiyor.Dsh snavinin ayrintilarina ulasabilirsin forumdan..Testdaf sinavi ayni gecerliligi olan bir sinav.O bir nebze daha kolay.Neyse bu sinavlari verdin diyelim.Türkiye'de okudugun bölüm ya da bu bölüme yakin bölümlerde okuma sansin var.Burcu arkadas icinde gecerli bunlar.Onun tek bir farki olcak.O diplomasiyla Almanya'da 2 yil okumus gibi kabul edilecek ve burda isletme ve yakin bölümlerinden 3. siniftan baslayabilecek.Yani kisacasi almancan olduktan sonra (bunu sakir sakir konusma olarak dusunme.Sinava yonelik iyi calisirsan cok iyi konusmana gerek yok.Dsh sinavinda basarili olmalisin.) okuyamaman icin hic bir neden yok ama dedigim gibi kolay degil..

burcukafadar

evet kesinlikle kolay değil, zor bir aşamadan geçmemiz gerek. ama hani biz vizeyi aldık ya, almanyaya gittik ya, bütün kurları geçtik ya ben ondan o bölümleri es geçmişim arkadaşım ;D ;D ;D

kirsehir7

bende almanyada üniversite okumak istiyorum.suan köln deki türk üniversitesine haziranda yapilacak sinavina girecegim 2 sene sonra alman üni ye gecis yapabiliniyomus.insAllah kazanirim.

jentzsch

Alıntı yapılan: burcukafadar - Nisan 22, 2008, 11:40:46 ÖS
evet kesinlikle kolay değil, zor bir aşamadan geçmemiz gerek. ama hani biz vizeyi aldık ya, Almanyaya gittik ya, bütün kurları geçtik ya ben ondan o bölümleri es geçmişim arkadaşım ;D ;D ;D
Her sey sirayla.. ;D ;D Istedik mi hepsi olur.Ben yolu yariladim vAllahi.Sizi bilmem.. 8) Saka bir yana madem buraya geliyororuz olanaklarindan faydalanmak lazim.Kimi üniversite okur,kimi abitur yapar,kimi baska bir kursa gider ama bir seyler yapmak lazim.Bunun icinde ilk önce su sevgili dostumuz alamancayi ögrenmek.. ;D

burcukafadar

doğru, herşeyin kapısı almanca öğrenmekte açılıyor zaten

selimhaktan

sanırım açıköğretim bittiğinde diplamamızın üzerinde açıköğretim yazmıyacak.

anadolu üniversitesi işleme bölümü yazacak.bu şans sanırım.bir de iki yıllık diplamam var zaten.

saydığınız sınavlar filan artık ne gerekiyorsa yapmak zorundayız.eğer iyi bir gelecek istiyorsak buna mecburuz.

sanırım mesajların birinde bu sınavlardan birine girecek bir arkadaş var.acaba o arkadaşımız olayın biraz formalitesine anlatabilr mi?

yani ne mezunu.almanya daki o sınava girmek için nasıl ve nereye başvurdu.orada ne okuyacak.sınava nerde girecek. vs...

kirsehir7

bati avrupa anadolu üniversitesine basvurdum.2004 yilinda türkiyede üniversite kazanmistim.oyillari almanyaya gelebilseydim direk gecis yapabiliyodum ama sinavin üstünden bikac sene gectigi icin kabul etmediler.üniversiteye gecis yapabilmek icin 7 haziranda yapilacak olan giris sinavina girecegim.halkla iliskiler ön lisans sectim.

selimhaktan

kirsehir7 ben nasıl başvurabilirim.zamanın daha var mı başvurnak için.

neler yapmam gerekiyor.bir yardımcı olursan sevinirim.

2 yıllık işletme mezun.
açıöğretim 3 sınıf işletme devam ediyorum

kirsehir7

sen direk gecis yapabilirsin.ayrica burda yüksek lisans yapabiliyosun isletme.tam bilmiyorum ama simdikten basvurabilirsin.

www.anadolu-uni.de bu adresten bakabilirsin

selimhaktan

kirsehir7 bu başburu ile örneğin almanyaya gidebilitmuyum yoksa şimdiki gibi türkiye de sınavlarına mı girecem

kirsehir7

Alıntı yapılan: selimhaktan - Nisan 23, 2008, 09:45:33 ÖÖ
kirsehir7 bu başburu ile örneğin Almanyaya gidebilitmuyum yoksa şimdiki gibi Türkiye de sınavlarına mı girecem
basvuru ile almanyaya gidip gidemeyecegini bilmiyorum.ama senin sinava girmene gerek yok.zaten üniversite okuyosun.burda isletme yüksek lisans yapabilirsin.ama vize isleri hakkinda bi bilgim yok.üniversiteyi arayip sorabilirsin. burdaki üniversite eskisehir anadolu üniversitesinin bi kolu.