merhaba - yeni başladım öneri

Başlatan selimhaktan, Nisan 21, 2008, 10:01:19 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaferustun

Alıntı yapılan: selimhaktan - Nisan 21, 2008, 10:01:19 ÖS
almanca'ya dün itibari ile başladım.
birçok kişi çok zor dediler.hayırlısı.
özellikle artikeller insanı yoruyormuş.özel bir kurs vasıtası ile öğrenmeye başlamadım.
Almanca görsel eğitim seti aldım.Kendi kendime ve bu forumun vasıtası ile belli bir seviyeye kadar gelmek istiyorum.
daha sonra kursa gitmeyi düşünüyorum.belli bir temel aldıktan sonra.

acaba bu almancayı öğrenenler hangi yoları izlediler.belki forumda yazıyordur.

örneğin;

nasıl başlamalıyım.

günde en az kaç kelimenin yazılışını ve okunuşunu öğrenmeliyim.
günde ortalama kaç saatimi ayırmalıyım.kişiye göre değişir biliyorum ama siz yine de bir fikir verin.
hangi alman sitelerini takip etmeliyim.

arkadaşım kursun önemi çok fazla en azından karşılıklı konusabileceğin biri olur. ama evden idare ediyorsan sıkı çalışman lazım. ayrıca artikel konusunda arkadaşların dediklerine katılmıyorum. sınavda sormuyor olabilirler Schule nin artikeli ne diye ama cümle içerisinde kullanırken örneğin : ayakkabı kaç para?  derken Was kosten Schule? demiyorsun "Was kosten die Schule ?" diyorsun. bu yüzden benim sana tavsiyem kelimeleri ezberlerken artikelleri ile ezberle. cümle içinde artikel le beraber kullanıyorsun sonucta kelimeleri. Almanca hocamın bana dediği gibi "Almancanın ilk başları zordur, zoru atlatınca gerisi kolay"

haziran08

Alıntı yapılan: selimhaktan - Nisan 22, 2008, 09:11:03 ÖS
yardımın için teşekkürler duygu.eğer bilgin varsa bir konuda daha fikir almam gerekiyor.

en iki yıllık okul mezunuyum.açıköğretim 3 sınıfında devam ediyorum okula.(işletme)

acaba Almanya da okuma olanığım yani hakkım var mı?

merhaba Selim , AÖF de okuyorsun değil mi? AÖF'nin Batı Avrupa Bürosundan devam edebiliyorsun.
https://www.anadolu-uni.de/  buradan bakabilirsin  :)