Almanyadamı türkiyedemı yasamak mantıklı ????

Başlatan suzan, Nisan 27, 2008, 06:58:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcukafadar

sorun çözülmüştür arkadaşlar;
almanyada çalışacan, türkiyede emekliliğini yaşıycan!!!

werdermm

türkiyede istanbulda yaşamayacaksın.almanyada birikim yapıp türkiyede nezih bir şehirde hayatını noktalıyacaksın.gürültüsüz,sakin ve krosuz bir şehir olmalı.

burcukafadar

jentzsch

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 16, 2008, 12:55:22 ÖÖ
istanbuldan çekmişliğin var galiba ::) ???
werderm hakli.Nerde iti kopuk,ugursuz Istanbulda kol geziyor.Benim kardesim orda okuyor.Sanki doguda askerlik yapiyormus gibi korkuyorum bazen..Yasanacak son sehir Istanbul..

burcukafadar

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 16, 2008, 01:17:45 ÖÖ
werderm hakli.Nerde iti kopuk,ugursuz Istanbulda kol geziyor.Benim kardesim orda okuyor.Sanki doguda askerlik yapiyormus gibi korkuyorum bazen..Yasanacak son sehir Istanbul..
iyide bunu bir şehire bağlamak mantıklımı ki. istanbul Türkiyenin en büyük, en çok göç alan ve ne yazıkki en çok nüfuslu şehri  tabiki kötü şeyler NEYAZIKKİ oluyor. ama it kopuk sadece istanbuldamı ki, nereye gitsen bu tip olaylar var. ben sana binlerce farklı şehirden olaylar sayabilirim. bunların en basiti, niğde ortalama 250,000 nüfuslu bir il, ama orda gözmün önünde ne araba kazaları oldu, bizzat kendi kız arkadaşıma tecavüz edildi, benim kaldığım öğrenci evine,3-5 hırsız girmeye kalkltı ve üst kat komşumuz defalarca bıçaklanarak öldü.....gibi gibi gibi
ben çorluda yaşıyorum yakalşık 300,000 nüfuslu bir ilçe ama burdanda sana binlerce kötü olay sayabilirim. insan kendini bilmeli, nerede yaşadığını bilmeli ve kendine zarar verecek eyrlerden kendini korumalı. örneğin ben işten karanlıkta çıkıyordum kışlar, beni babam servisten alıyordu. yani sorun sırf istanbul değil, bence.

jentzsch

Heryer öyle dedigin gibi ama Istanbul'un hepsinden daha tehlikeli bir sehir oldugu bir gercek.Bu arada Nigde neymis öyle be. ;D Bizim sinifta Nigdeli bir arkadas vardi.Sorardik ona..Ne bicim sehir bu kardesim.Agzi var,dili yok.Nigde'de bir olay olmaz mi..Haberlere cikmaz mi.. diye. ;D Nesee konuyu ne hale getirdik.

Almanya'da birazcik yasican,sonra döncen.Mantiklu olan bu.. ;D

burcukafadar

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 16, 2008, 01:29:38 ÖÖ
Heryer öyle dedigin gibi ama Istanbul'un hepsinden daha tehlikeli bir sehir oldugu bir gercek.Bu arada Nigde neymis öyle be. ;D Bizim sinifta Nigdeli bir arkadas vardi.Sorardik ona..Ne bicim sehir bu kardesim.Agzi var,dili yok.Nigde'de bir olay olmaz mi..Haberlere cikmaz mi.. diye. ;D Nesee konuyu ne hale getirdik.

Almanya'da birazcik yasican,sonra döncen.Mantiklu olan bu.. ;D
evet niğde istanbuldan daha tehlikeli bir şehir, bence. 3 yıl kalmış biri olarak söylüyorum bunu..
konumuza dönünce, dediğine kesinlikle katılıyorum.... ;)

werdermm

istanbul bana göre pislik bir şehir.krolarıyla ünlü bir şehir.bu şehir almanların veya başka bi ülkenin olsaydı,burasını dünyanın odağı yaparlardı.mesela asya ve avrupa olayını öyle bi reklam yaparlardıki.bunu görmek için milyonlarca turist çekerlerdi.

halecim

öle demeyi arkadaşlar ya niğde çok güzel bi şehir..insanları çok yardımsever dokuz yıl kaldık hala unutamadımm

burcukafadar

Alıntı yapılan: halecim - Mayıs 17, 2008, 03:31:23 ÖS
öle demeyi arkadaşlar ya niğde çok güzel bi şehir..insanları çok yardımsever dokuz yıl kaldık hala unutamadımm
herkese göre göreceli işte arkadaşım. bana göre istanbul vazgeçilmez bir şehir, buram buram tarih kokan, herbir köşesiyle turistlerin ilgi odağı olan, kıymeti bilinmesi gereken bir şehirken, niğdede bana göre pekte iyi bir şehir değil. ama bir başkasına görede istanbul kro yuvası-ymış. bak sende niğdeyi seviyorsun.herkesin görüşü farklı.....

kesmeşeker

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 17, 2008, 11:37:33 ÖS
herkese göre göreceli işte arkadaşım. bana göre istanbul vazgeçilmez bir şehir, buram buram tarih kokan, herbir köşesiyle turistlerin ilgi odağı olan, kıymeti bilinmesi gereken bir şehirken, niğdede bana göre pekte iyi bir şehir değil. ama bir başkasına görede istanbul kro yuvası-ymış. bak sende niğdeyi seviyorsun.herkesin görüşü farklı.....
aynen katılıyorum ;)

burcukafadar

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Mayıs 18, 2008, 11:26:52 ÖÖ
Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 17, 2008, 11:37:33 ÖS
aynen katılıyorum ;)
:)

eitschaa

almanlara karşı sempatim war ıch mag deutsche Jungen(=

cananavci

bence kendinizi nerde rahat huzurlu hissediyorsaniz orada yasamalisiniz

erhan41

bülbülü altin kafese koymuslar yinede vatanim demis.bizimkiside o hesap iste.

meltem80

Selamlar herkese,sohbetlerinizi okudum ve derin bir mevzuya deginiyorsunuz!Ben 2 seneye yakin burdayim,Almancayi ilerlettim ve birazda calistim(yarim gün)... fakat suan memleket o kadar gozumde tütüyorki anlatamam!Sevdik,evlendik,geldik;fakat zor! secenek bizimkisi cünkü gecmisini geride birakiyorsun.Benim esim Tr`ye donmek niyetinde degil;burda dogmus,buyumus birisi oldugu icin suan zor bir karar ve onada saygi duyuyorum.Almanyaya gelmeden once cok ama cok iyi dusunun!Bazi seyler vardir geri donusu olmuyorda ve evlilik ciddi bir mühessese....

meltem80

Arkadaslar,evvela Almanya konusunda ciddi dusunun.Burda 2 senedir yasiyorum ve evleyim fakat burda Türkiyeden gelen ithal gelin ve damatlarin durumu pek vahim!Benim böyle bir problemim yok cok sukur!Fakat buraya gelmeden once aileyi iyice arastirin ve insanlari tanimaya calisin sonra burda yasayacaginiz sorunlara Türkiyede ki yakinlariniz yardim edemeyecek.Burda dogmus birinin Türkce konusmasi bir sey ifade etmiyor;arada kültür farki cikiyor.Ve genc kizlar ozellikle sizlere uyariyorum burda ki gencler o kadar saglam degil cogu esini aldatiyor ve yabanci madde kullaniyor.Burda 2 sene icinde o kadar cok seye tanik oldumki bu durumda olan insanlara Allah yardim etsin!

Sevgilerle...

Meltem