Almanyadamı türkiyedemı yasamak mantıklı ????

Başlatan suzan, Nisan 27, 2008, 06:58:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jentzsch

Ya arkadaslar su kelimelere takilip birbirinizi neden kirarsiniz..Ithal kelimesini ben hic kullanmadim ama cok duydum.Hatta bunu gecenlerde Siyaset Meydaninda ''Almanci'' ( ;D) larla ilgili bir program yapilmisti.Oradaki bu konuyla ilgili,yetkili insanlarda kullaniyordu.Yani ithal kelimesini bir insana uyarlayinca tamam pek hos olmayabilir.Yani bir ''mal'' gibi fakat bu artik bu anlamindan cikmis ve buraya gelen yeni gelin ve damatlara hitaben yapilmis bir yakistirmadir.Bence bunu büyütmek yersiz.Yani bu kelime kasus'a yada Esma41'e ait bir kelime degil.Böyle deniyor..

Bu arada ben Almanciyim,esimde ithal gelin olacak nasipse..Ithalatciyimda ben.. ;D

RIBERY

bence en mantıklısı kendı dogdugun ve büyüdügun yerde yaşiyacaksın ey suyuna topragını sevdıgım ülkem bıde arkadaşlar burdada almancılara almancı derler almanyada da gurbetçı ne fark  var  arada
-bıtte herkes bırbırıne karşi anlayış göstermeli

meltem80

Arkadaslar,

tartismaya uzun zamandir uzak kaldim.Hem tartisma ortami yarat hemde ortadan tüy :D  Kimileri diyor Almanyadan memnunum,rahatim falan... ee ne guzel devlet senin karnini doyuruyor zaten o yuzden ne okul bitirmek istiyorsunuz ne calismak istiyorsunuz ne de hayat universitesinin "H" sini biliyorsunuz.Trükiyeye donmek bu insanlar icin yurek ister.Zaten oyle paldir kuldur memleketinede donemessin zaten orda "alamanci" damgamizda var.

Ben her gece dua ediyorum Almanya ekonomisi daha beter olsunda burdan gidelim diye.Inanin bu ulkeyi hic sevmedim!!

Kendinizide kandirmayalim hayat burda daha zor!

meltem80

Birde bu Ithal Gelin Damat kelimesinide burda dogmus-büyümüsler bize adlandirmis.Bence agir bir hitap aslinda.Burda dogmus-büyümüsler Türkiyeden gelenlere yukardan bakiyor.Bunu bizzat yasadim.Saygisizlik degilde bu egolarini tatmin edememis insanlar bizlere bunlari soyluyor.Halbuki Almanlarda onlari o kadar cok seviyorki anlatamam!!

esma 41

Selam Meltem ,

foruma cok hizli bir giris yapmissin tebrikler.
Hic tanimadigin insanlara egosit v.s.   demen ,
birde bizim yazdiklarimizin saka/ mizah oldugunu bile bile
ortaligi sakinletirecegine kizistirman ,germen.??
Senin amacin belli kardesim.
Onun icin senin yazdiklarina , yorum yapma ihtiyaci bile duymuyorum.

Forumda 5 msj var , tanimadigi insanlar hakkinda yorum yapiyor . ;D ;D

Kasus

Alıntı yapılan: meltem80 - Temmuz 04, 2008, 05:08:40 ÖS
Arkadaslar,

tartismaya uzun zamandir uzak kaldim.Hem tartisma ortami yarat hemde ortadan tüy :D  Kimileri diyor Almanyadan memnunum,rahatim falan... ee ne guzel devlet senin karnini doyuruyor zaten o yuzden ne okul bitirmek istiyorsunuz ne calismak istiyorsunuz ne de hayat universitesinin "H" sini biliyorsunuz.Trükiyeye donmek bu insanlar icin yurek ister.Zaten oyle paldir kuldur memleketinede donemessin zaten orda "alamanci" damgamizda var.

Ben her gece dua ediyorum Almanya ekonomisi daha beter olsunda burdan gidelim diye.Inanin bu ulkeyi hic sevmedim!!

Evet meltem hakli yönlerin var. Almanya da yasamak daha zor denmez hersey kisiye göre degisir.Bir insan sadece gördügü ve tanidigi insanlardan yola cikarak tüm bir millet adina hepsi söyledir böyledir diyemez.
Alamancilarin bir kac tanesi sana yukardan baktiysa ayip etmisler ama hepsi öyledir demek degildir.
Ayrica hayat üniversitesinin "H"sini bilmemek ne demek. Bir tek sen mi biliyorsun. Bugüne kadar Alman devleti benim agzima bir lokma koymadi. Hepsini kendim kazandim. Dedigim gibi bu konudada ayni hatayi yapmissin, cevrenden yola cikarak tüm almancilari ayni kefeye koymussun. Ön yargili davranmissin. Ayrica Almanlarin bizi seveni de var sevmeyenide. Seni Türklerin hepsi seviyor mu yoksa.
Ögrendigim bir sey var bu konuda. Almanlar sevmiyor diyorsun ama sende sevmiyorsun. Ayrica ben simdi senin gibi kimse bizi sevmiyor demiyorum. Türkiyede yasayan ve beni sevdiklerine inandigim cok insanlar var. Sag olsunlar.

esma 41

Kasus,

sadece Türkiyede degil sevdiklerin ,Almanyada da var.

Misal esma 41 seni cok seviyor , biliyorum sende beni  coook seviyorsun. ;D

Almanci da olsak seviliyoruz iste ...  ::)

Ünlü bir düsüner ne demis : Yagi severim ama yagciliktan nefret ederim.  ;D

Kasus

Alıntı yapılan: esma 41 - Temmuz 04, 2008, 07:44:34 ÖS
Kasus,

sadece Türkiyede degil sevdiklerin ,Almanyada da var.

Misal esma 41 seni cok seviyor , biliyorum sende beni  coook seviyorsun. ;D

Almanci da olsak seviliyoruz iste ...  ::)

Ünlü bir düsüner ne demis : Yagi severim ama yagciliktan nefret ederim.  ;D

O ünlü düsünür ne akilliymis yav ;D
Esma41 demek beni seviyorsun, cok sagol Allah razi olsun. Ama sen mecbursun sevmeye.
Bir alamancinin alamanciyi sevmemesi eksikti yav. Bari biz birbirimizi sevelim alamancilar ;D

esma 41

Evet ablacim haklisin .
Size abla diyebilirmiyim ? ;D

Dip Not : Kasus Konuyu katletmiyelim .
Konuyu acan arkadastan özür dilerim , Konuyu elimizde olmayan nedenlerden
dolayi biraz katlettigimiz icin. Ama iste laf lafi aciyor .Herkesin düsüncesi
ayri olunca , böyle laflar laflari aciyor iste. ;)
Bizi bagisla lütfen ....

Ben Almanyada yasiyorum ve hayatimdan memnunum.
IhnsAllah birgün Vatanim Türkiyeye dönmek nasip olur.
Son sözüm budur ..  ;)

Kasus

Sagol esma41 hep senin gibi bir kardesim olsun istemistim, benim kardesim cok gicik.  ;D

Bana abla diyebilirsin tabi. Cok memnun olurum.
Konuyu katletmemek icin:

Herkes her yerde yasayabilir, belki bundan memnundur ya da degildir ama  yasamak zorundadir.
Sikayet bir ise yaramaz, yerimizde sayariz. Hayatimizi en güzel sekilde yasamamiz icin onu kabul etmemiz lazim, etmiyorsak degistirmemiz lazim.  ;)

(LALEZAR)

Alıntı yapılan: Kasus - Temmuz 04, 2008, 08:12:14 ÖS
Sagol esma41 hep senin gibi bir kardesim olsun istemistim, benim kardesim cok gicik.  ;D

Bana abla diyebilirsin tabi. Cok memnun olurum.
Konuyu katletmemek icin:

Herkes her yerde yasayabilir, belki bundan memnundur ya da degildir ama  yasamak zorundadir.
Sikayet bir ise yaramaz, yerimizde sayariz. Hayatimizi en güzel sekilde yasamamiz icin onu kabul etmemiz lazim, etmiyorsak degistirmemiz lazim.  ;)

katılıyorum..

değişmöiyorsak yada değişiyorsak sonucuna katlanmak lazım..

zaten tü yaptıklarımızdan biz mesul değilmiyiz?sonucuna katlandığımız için mükellefiz..

birde ne demiş büyüklerimiz doğduğun yer değil doyduğun yer..

nekadar mantılkı bilmiyorum fakat doğruluğu tartışılır..

bazan düşünüyorumde eğer doymaksa mesela zamanında peygamberimiz hicret etmzdi?

Kasus

jentzsch

Alıntı yapılan: meltem80 - Temmuz 04, 2008, 05:08:40 ÖS
Arkadaslar,

Malesef ben bu söylediklerine uymuyorum.Konuda diger tartismaya giren arkadaslarida taniyorum,tanimadigimida az cok tahmin ediyorum.Onlarda senin bu anlattigin kriterlere malesef uymuyorlar.Kime söyledin bunlari bir anlasam.. :) Sanirim yanlis ortamda söyledin bu sözleri..

jentzsch

Bu arada  ;D   Kasus ve esma41 koligeelerr.Sizi ''itiraf bölümü'' ne davet ediyorum.Hadi artik itiraf edin. ;D

meltem80

Ben bunlari bu sitede olan kisilere karsi yazmadim bizzat Almanya da yasayan kisilere demek istemistim ve lafimi farkli yerlere getirmeyelim lütfen.Herkese haddini biliyor bunuda bilin.Amacim terbiyesizlik etmek degildi.Acik sozlülügüm belki bazilarinin canini yakmis olabilir ama fikirlerimden vazgecememde...Insanlarin fikirlerini soyleme ozgurlugu vardir ve elestirelerede acik olmaniz gerekir diye dusunuyorum.

Bu siteye yeni kayit oldum sayilir ve bu yüzden burdaki arkadaslari tanimiyorum fakat dedigim gibi kisiye degil sozlerim burdaki vurgum Avrupaliyim diyen insanlaradir.Mutluyumki konuyu ben actim ve tartisma ve konuyu cözme ortami yarattim.Bu tip konulari tartisacagizki cözelim ve sorunlarimizi anlayalim degil mi?

jentzsch

Alıntı yapılan: meltem80 - Temmuz 05, 2008, 01:23:39 ÖÖ
Ben bunlari bu sitede olan kisilere karsi yazmadim bizzat Almanya da yasayan kisilere demek istemistim ve lafimi farkli yerlere getirmeyelim lütfen.Herkese haddini biliyor bunuda bilin.Amacim terbiyesizlik etmek degildi.Acik sozlülügüm belki bazilarinin canini yakmis olabilir ama fikirlerimden vazgecememde...Insanlarin fikirlerini soyleme ozgurlugu vardir ve elestirelerede acik olmaniz gerekir diye dusunuyorum.

Bu siteye yeni kayit oldum sayilir ve bu yüzden burdaki arkadaslari tanimiyorum fakat dedigim gibi kisiye degil sozlerim burdaki vurgum Avrupaliyim diyen insanlaradir.Mutluyumki konuyu ben actim ve tartisma ve konuyu cözme ortami yarattim.Bu tip konulari tartisacagizki cözelim ve sorunlarimizi anlayalim degil mi?
Burda biz genelde cooook acik sözlüyüzdür.. ;D Sen rahat ol.En az senin kadar severiz aciksözlülügü.Canimiz yanmaz bilakis hosumuza gider..Biz diye konusuyorum.Cünkü taniyorum arkadaslari.

Istedigini söyleme hakkin tabiiki var.

Neyse..Buradaki arkadaslarda kedilerini savundular.Bnede foumda yazilmis mesaji hakkim olarak cevapladim.Yani bu yazdiklarin umuma acik oldugu icin herkes üzerine alinmakta serbest.Yani sen nerden zipladin falan olmaz.Herkes ziplayabilir..

Almancilar konusunda hakli olabilirsin.Cogunluk malesef öyle..ama öyle olmayipta senin yazdigini okuyan insanlarin cevap vermesi,tepki göstermeside normal.

meltem80

Haklisin fakat birazda uzldum bu duruma!Neyse rahmetli inönü ne demis "Demokraside cagreler tükenmez"

Ben burda zavalli diyebilecegim kadinlarimizin durumlarini gördükten sonra bir baska gözle buraya bakmaya basladim yani sinirlendim ve bu kadinlarimiza neden Türk Dernekleri yada Devletimiz sahip cikmiyor diye dusundum..!Tabii buraya herseye sifirdan baslayip,aileni her daim görememen,vize problemi(ah su visa olmasa!),ülkenin ekonomik problerinde gelmemiz bu konuyu söylememe sebep oldu.Nereden baksak hersey problem burda.Türkiyede problemlerin icinden kavrulupta geldik ama ne yazikki burdaki problemler daha baska boyutta.Evvela burda egoistlik diye bir kavram var,kültür catismasida öyle.Türke türk diyemiyorsun cunku olmus Alman mantalite...ne sen onu anlayabiliyorsun nede o seni.

Esimle burda yasadigima seviniyorum ama baska kosullarda sanirim yapamazdim...