Gurbetçiler...

Başlatan Sparta, Nisan 28, 2008, 09:34:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Hüzünlü Gurbet

Beynim tıpkı bir sorular harmanı,
Kafamda istifham, cevabı sisli;
Gezer dururum yorgun ve âvâre..

Sarmış, buğulu büzün dört bir yanı,
Kalbim annemin kalbi gibi hisli;
Her hâlim garipliğime emare...

Kulaklarımda bir gurbet jüri,
Nağmelerimde poyraz serinliği..
Düşüncem \"veda\" diyor bu yerlere.

Burda ruha güzellikler sinmiyor,
Tüter gözümde o bizim bahçeler;
Nerde o yemyeşil bahar günleri?.

Doğ ey ışık, doğ gönlümün içinden!
Tasayla dolaştığım bu yerlerde,
Bana ruhumun sırlarını duyur.!

Bir ses sun o eski bestelerinden,
şu hüzünlü şafakta perde perde..
Açlıkla kıvranan ruhumu doyur..!

"iste benim Gurbetim beni anlatiyorrrrrrrr"

Sparta

GEce çok güzel yazmışsın...
Burdaki gurbet Almanya değilde , yabancı manasına gleiyor sanırım. Öyle mi?

Sparta

Alıntı yapılan: Aşil - Nisan 29, 2008, 12:33:18 ÖÖ
Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 12:11:22 ÖÖ
Gidince o gönderdiğin yazılardan bizi mahrum bırakma... Olaya iyi yönden bakarsak .. Artık 2 kutu Rafaello Getirirsin arkadaşına ( ben)  :):)  ;D

ya sparta  bu rafaello iyi bir şey se bizde getirttirelim :D

Türkiyede satılmayan bir çikolata yada lüx bakkallarda satılır.. Çok güzel yuvarlak içinde badem ezmesi olan üzeri hindistan cevizi bulunan .......... Beyaz çikolata..
                                                                                             MMmmmm

Aşil

Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 12:55:49 ÖÖ
Alıntı yapılan: Aşil - Nisan 29, 2008, 12:33:18 ÖÖ
Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 12:11:22 ÖÖ
Gidince o gönderdiğin yazılardan bizi mahrum bırakma... Olaya iyi yönden bakarsak .. Artık 2 kutu Rafaello Getirirsin arkadaşına ( ben)  :):)  ;D

ya sparta  bu rafaello iyi bir şey se bizde getirttirelim :D

Türkiyede satılmayan bir çikolata yada lüx bakkallarda satılır.. Çok güzel yuvarlak içinde badem ezmesi olan üzeri hindistan cevizi bulunan .......... Beyaz çikolata..
                                                                                             MMmmmm

sağol ya bende bayılırım çikolataya ama kalite olacak  hanım 1 ay sonra gelecek siparişi veririm.anlattığına göre güzele benziyor.

Sparta

Evet öyle. 3 kutu getirsin. 1 ay sonra sırf buraya bana teşekkür etmek için gireceksin.

Konuya dönersek eğer...

Formda bir arkadaşıma almancı demiştim.. KIzmıştı ama işte ben almancı değilim demişti.. ACeba bu kötü bir kelime mi? TÜrkiyede Almancı diyince ne hissediyorsunuz? Duygularınızı yazarmısınız?

gece

Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 12:54:05 ÖÖ
GEce çok güzel yazmışsın...
Burdaki gurbet Almanya değilde , yabancı manasına gleiyor sanırım. Öyle mi?

Aslinda  o siirdeki anlam  cok farkli ,ama her kes kendi  gurbetini bulur  orda ,kendine göre  hislerine  göre  ne anladinsa .
Ayrica bu siir bestelenmis bir sarki Tük sanat musikisi tadinda her dinledigimde gurbetim dikilir karsima ;
dedigim gibi herkesin gurbetide farkli gurbet anlayisida.

Sparta

Hımm.. Anladım Saol..

gece

Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 01:02:47 ÖÖ
Evet öyle. 3 kutu getirsin. 1 ay sonra sırf buraya bana teşekkür etmek için gireceksin.

Konuya dönersek eğer...

Formda bir arkadaşıma almancı demiştim.. KIzmıştı ama işte ben almancı değilim demişti.. ACeba bu kötü bir kelime mi? TÜrkiyede Almancı diyince ne hissediyorsunuz? Duygularınızı yazarmısınız?

Almanci  denince akla afedersiniz ama sömürülmeye gelen enayi kavrami geliyo galiba ,
cünkü böyle  muamele ederdiler eskiden eski  gurbetci  Analarimiza , Babalarimiza.
Ama gecti artik o devir demi Gurbetci  Arkadaslarim????

Sparta

Ben hiç öyle düşünmedim. Almancı diyince almanyadan gelen Ve tekrar gidecek olan kişiler aklıma geliyor..

jentzsch

Sparta gercekten cok güzel yazmissin.Sahsen cok duygulanan biri degilim ama bu yaziyi okuyunca dokunmadi desem yalan olur.Benim annemde 1970 lerde gurbetci olarak gelmis buraya.Sadece  bir araba almak istiyormus,birazda macera ama 20 yil yasamis burada.Anlat anlat bitmez annemin maceralari.Aci vatan Almanya günlükleri..Biz biraz büyüyünce cok sükür korkmusda kesin dönüs yapmisiz Türkiye'ye ama babamsiz.. :)  Babam Alman olmasina ragmen,hatta bende Alman olmama ragmen benim kadar nefret eden,burada bulunmaktan bogulan kimse yoktur..Simdi ne oldu? Annem Türkiye'de ben yine burdayim.Nefret ettigim,hic sevmedigim Alamanya'da.. Allah kurtarsin deyin icinizden.. ;D  Amin..

Bu arada Alamanci deyince..Ben 25 senemin 20 senesini Türkiye'de gecirdim ama Almanci lakabindan bir türlü kurtulamadim..

Aşil

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 29, 2008, 01:36:49 ÖÖ
Sparta gercekten cok güzel yazmissin.Sahsen cok duygulanan biri degilim ama bu yaziyi okuyunca dokunmadi desem yalan olur.Benim annemde 1970 lerde gurbetci olarak gelmis buraya.Sadece  bir araba almak istiyormus,birazda macera ama 20 yil yasamis burada.Anlat anlat bitmez annemin maceralari.Aci vatan Almanya günlükleri..Biz biraz büyüyünce cok sükür korkmusda kesin dönüs yapmisiz Türkiye'ye ama babamsiz.. :)  Babam Alman olmasina ragmen,hatta bende Alman olmama ragmen benim kadar nefret eden,burada bulunmaktan bogulan kimse yoktur..Simdi ne oldu? Annem Türkiye'de ben yine burdayim.Nefret ettigim,hic sevmedigim Alamanya'da.. Allah kurtarsin deyin icinizden.. ;D  Amin..

Bu arada Alamanci deyince..Ben 25 senemin 20 senesini Türkiye'de gecirdim ama Almanci lakabindan bir türlü kurtulamadim..

kardeşim bu kadar nefret ediyorsun demek .biz niye bu kadar eziyet çekiyoz o zaman yandık desene.

Sparta

Dostum ben bir yazarsam sayfalar ağlar :D
Sende çok acı günler geçirmişsin... DÜnya hali işte. Kimisi gelmek ister kimisi gitmek ister... Olsun havası var... Keşke benimde lakabım almancı olsaydı ..

gece

Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 01:36:10 ÖÖ
Ben hiç öyle düşünmedim. Almancı diyince Almanyadan gelen Ve tekrar gidecek olan kişiler aklıma geliyor..

Sparta seni tanimiyorum  ama sartlar önemli tabi ben bunlari düsündügümde ailem yoktu yanimda ve 8 yasindaydim 2 senede bir gelirlerdi ve daha birbirimizi tanimadan dönerlerdi
bende icimden hep kizdim cok dost vardi cok ama sonrasi malümmm.
Nerde  cocuklugun gecti ki ,ailen gurbetcimiydi ?

gece

jentzsch Hos geldin ,konuyu dagitmadan sormaya calisayim
Gurbetten haber aldinmi sinav nasil gecmis ?
gün boyunca  diger arkadaslarda hep birbirlerine  sordu bu durumu adeta dua ettiler sagolsunlar .
Umarim iyi gecmistir.

Sparta

Alıntı yapılan: gece - Nisan 29, 2008, 01:42:42 ÖÖ
Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 01:36:10 ÖÖ
Ben hiç öyle düşünmedim. Almancı diyince Almanyadan gelen Ve tekrar gidecek olan kişiler aklıma geliyor..

Sparta seni tanimiyorum  ama sartlar önemli tabi ben bunlari düsündügümde ailem yoktu yanimda ve 8 yasindaydim 2 senede bir gelirlerdi ve daha birbirimizi tanimadan dönerlerdi
bende icimden hep kizdim cok dost vardi cok ama sonrasi malümmm.
Nerde  cocuklugun gecti ki ,ailen gurbetcimiydi ?

Hayır lakabımın almancı olmasını çok istedim.Eğer lakabım almancı olsaydı şu anda sevdiğim kişinin yanında olacaktım. Hayat şartları engel oldu işte ...Almancı olmayı bu yüzden çok istedim. Eski sevdiğim arkadaşım  almanyada yaşıyordu...

jentzsch

Alıntı yapılan: gece - Nisan 29, 2008, 01:47:36 ÖÖ
gün boyunca  diger arkadaslarda hep birbirlerine  sordu bu durumu adeta dua ettiler sagolsunlar .
Umarim iyi gecmistir.
Cok iyi gecmis gece.Bir sorun olmazsa kazandi sanirim,insAllah yani.. :)

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 29, 2008, 01:52:56 ÖÖ
Alıntı yapılan: gece - Nisan 29, 2008, 01:47:36 ÖÖ
Umarim iyi gecmistir.
Cok iyi gecmis gece.Bir sorun olmazsa kazandi sanirim,insAllah yani.. :)

Cok sevindim ya hadi insAllah hayirlisi .:D