2008 Avrupa Futbol Sampiyonu kim olacak ?

Başlatan esma 41, Mayıs 30, 2008, 11:47:46 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2008 Avrupa Futbol Sampiyonu kim olacak ?

T
18 (56.3%)
Isvicre
0 (0%)
Portekiz
3 (9.4%)
Cek Cumhuriyeti
0 (0%)
Avusturya
0 (0%)
Hirvatistan
0 (0%)
Almanya
5 (15.6%)
Polonya
0 (0%)
Hollanda
2 (6.3%)
Italya
1 (3.1%)
Romanya
0 (0%)
Fransa
1 (3.1%)
Yunanistan
0 (0%)
Isvec
0 (0%)
Ispanya
2 (6.3%)
Rusya
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 28

3,14

Cek - Türkiye macini almamizi cok istiyorum aslinda, zorlu bir mac olacak bizim icin... Sansli da olmamiz gerek, Allah sansimizi bol etsin. ASLANLARIMIZ kendinerini gösterebilirlerse penaltisiz yeneriz... 2004 Avrupa sampiyonunu kendi evinde 4-1 yenmis bir Türkiye cikacak Cek'lerin karsisina!!!

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 02:56:03 ÖS
Alıntı yapılan: 3,14 - Haziran 13, 2008, 02:43:22 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 02:09:36 ÖÖ
Alıntı yapılan: RIBERY - Haziran 13, 2008, 02:05:39 ÖÖ
gönul ısterkı türkıye olsun ama ispanya kımseye bırakmaz avrupa şampıyonu bence ispanyadır ;)

Nikine bakilirsa ... Ispanya yerine Fransiz yazarsin diye düsündüm. ;D

Bence Hollanda baya basarili olacak...  :)

Korrektur;

Nickine bakilirsa ... Ispanya yerine Fransiz Fransa yazarsin diye düsündüm. ;D

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 02:39:43 ÖS
Gönül isterdiki .... Almanya  olsun  ...  ;D

Sanki turu atladik da Almanya diyoruz ...  ;D  biz türkler cok seyiz ... hayal gücü yüksek olan insanlariz(kendi adima konusuyorum ) .
Anket de  bunu gösteriyor zaten.,.. keske Anketteki gibi olsa ... ama cok zor coook .  ;D
:-\

Korrektur;

Gönül isterdi ki .... Almanya  olsun  ...

(Hala dikkat etmiyorsun yazdiklarina... ;D)

Sevgili 3.14 ,

Almancasi  Nick. Türkcesi yanilmiyorsam Nik diye yaziliyor.
197 de gitmis ... 3.14 gelmis ...  :) nedir benim bu sayilarla cektigim.
Bu arada hosgeldiniz 3.14 ... bir ara yoktunuz tekrar geldiniz.

ZBK , 197 .... simdide 3.14  ;D

Konu hakkinda kücük de olsa bir yorum yazsaydiniz , beni bahtiyar yapacaktiniz.  ;D

Zaten o kelime Türkce degil ki... ;D Ingilizce ya da Almanca'dan dilimize gecmis (Gecmis bile demek istemiyorum, hicbir kitapta bu kelimenin kullandigini sanmiyorum.) bir kelime bu...

Ha bu arada yorumum yukarda... ;D

esma 41

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Haziran 13, 2008, 02:49:54 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 02:39:43 ÖS
Gönül isterdiki .... Almanya  olsun  ...  ;D

Sanki turu atladik da Almanya diyoruz ...  ;D  biz türkler cok seyiz ... hayal gücü yüksek olan insanlariz(kendi adima konusuyorum ) .
Anket de  bunu gösteriyor zaten.,.. keske Anketteki gibi olsa ... ama cok zor coook .  ;D
:-\
haklısın aslında, geçen gün bir spor programında; Türkiyeyle çek cumhuriyeti berabere kalırsa penatlı atışları olacakmış ve bu bir ilk olacakmış onu konuşuyorlardı ;D sanki berabere kaldık ;D

Evet ...  ;D.
Beraberligi birak ... kafamizda turu bile atladik. ;D
Hatta Ankete göre Avrupa sampiyonu bile olduk pardon olacagiz .

InsAllah ALLAH im insAllah.  :)

3,14

Ceyrek finalden eleniriz gibime geliyor, eger cikabilrsek gruptan ki o da cok zor... Isimiz gercekten cok zor arkadaslar... Ama gruptan cikamazsak bile buna da sükür.. Yani gruplara girebilmek de bir basari.. Futbolcularimizi teker teker ve ayrica Fatih Terim'i kutlarim... Avrupa Sampiyonasi'na giremeyenler de var degil mi ama..... [Ingiltere ;D]

esma 41

Ingilizler adina cok üzgünüm zaten  :P. (ALLAH in bildigini kuldan saklamam , Ingiliz Ligini /Futbolunu hic sevmiyorum .) :-\

Bence Türk Milli Takimi cekleri  :-\ yenebilirler.

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 03:54:23 ÖS
Ingilizler adina cok üzgünüm zaten  :P. (ALLAH in bildigini kuldan saklamam , Ingiliz Ligini /Futbolunu hic sevmiyorum .) :-\

Yenmemizi tüm kalbimizle diliyorum ben de! Top yuvarlak, hic belli olmaz, bakarsin yeneriz! :D :D :D

esma 41

Alıntı yapılan: 3,14 - Haziran 13, 2008, 04:23:48 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 03:54:23 ÖS

Yenmemizi tüm kalbimizle diliyorum ben de! Top yuvarlak, hic belli olmaz, bakarsin yeneriz! :D :D :D

Evet .

Top yuvarlak , bakarsin Avrupa Sampiyonu bile olururz.  ;D

3,14

Dünya Sampiyonasi'nda 3. olan bir ülke, neden Avrupa Sampiyonasi'nda basari gösteremesin ki??! Türkiye bu ne zaman ne kadar basarili olacagini kimse hesap edemez... Bir Türk Dünya'ya bedeldir! :D

esma 41

Hollanda kaldığı yerden!

EURO 2008'de ilk maçında İtalya'yı 3-0 yenen Hollanda, Fransa'yı da 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda 4 - Fransa 1

Stat: Stade de Suisse
Hakemler: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel (Almanya)
Hollanda: Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst,
Jong, Engelaar (Dk. 46 Robben), Kuyt (Dk. 56 Van Persie), Van der Vaart (Dk. 79 Bouma), Sneijder, Nistelrooy
Fransa: Coupet, Sagnol, Thuram, Gallas, Evra, Makelele, Toulalan, Govou (Dk. 75 Anelka), Ribery, Malouda (Dk. 60 Gomis), Henry
Goller: Dk. 9 Kuyt, Dk. 59 Van Persie, Dk. 72 Robben, Dk. 90 Sneijder (Hollanda), Dk. 71 Henry (Fransa)
Sarı kartlar: Dk. 32 Makelele, Dk. 82 Toulalan (Fransa), Dk. 51 Ooijer (Hollanda)

İlk maçında İtalya'yı 3-0 yenen Hollanda, Fransa karşısında da maça hızlı başladı. Henüz 9. dakikada maçın ilk köşe vuruşunu kazanan Portakallar, Kuyt'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından yüksek pas yüzdesiyle oyunun kontolünü elinde tutan Hollanda  rakibine gol fırsatı tanımadı. Özellikle Ribery ile tehlikeli ataklar geliştiren Horozlar'a bu kez de kaleci Van Der Sar izin vermedi. İlk yarı Hollanda'nın 1-0'lık üstünlüğüyle geçilirken ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf Hollanda oldu. Van Basten'in ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleri Fransa'nın işini iyice zorlaştırdı. Hollanda da bu değişkillerle ikinci golü buldu. Karşılaşmanın 59. dakikasında Robben'in soldan yaptığı ortada kafayı vuran van Persie farkı 2'ye çıkartan golü kaydetti. 71. dakikada sahneye çıkan Thierry Henry skou 2-1'e getirdi. Fransa tam ümitlenmişti ki 72. dakikada ümitleri Roben bitirdi. Sol kanattan hızla ceza sahasına giren yıldız oyuncu dar açıdan inanılmaz bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı. Ve 90+2. dakikada perdeyi kapatan gol Wesley Sneijder'den geldi. son dakikalarda farkı azaltmak için yükelen Fransa'nın, Wesley Sneijder'in golüyle karşılaşmadan 4-1 mağlup ayrıldı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Hollanda, İtalya'dan sonra Franas'yı da devirerek 2008 Avrupa Futbol şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi. Yaptığı kurtarışlarla kalesinde yıldızlaşan Van Der Sar özellikle ilk yarıda iki mutlak gol pozisyonunu çıkararak galibiyette önemli rol oynadı.

Hollandalilar süper bir mac oynadilar.
Cok keyifli bir macti .
Iste ben buna futbol derim.  :)

Hollanda final oynayacak  demistim ...  ;D

3,14

Hollanda cok güzel mac oynadi haklisin, ama bana kalirsa Hollanda hayatta final oyanamaz, eger olursa oynayabilir... ;D

Saygilar...

esma 41

Fransiz takimin oyuncusu Ribery de cok basariliydi bence.
Ama yalnizdi ...

Hollandalilari en icten tebrik ediyorum.  ;)

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 14, 2008, 12:21:53 ÖÖ
Fransiz takimin oyuncusu Ribery de cok basariliydi bence.
Ama yalnizdi ...

Hollandalilari en icten tebrik ediyorum.  ;)

Ben de tebrik ediyorum... Son iki gol süperdi. Söyleyecek laf yok... :)

esma 41

Alıntı yapılan: 3,14 - Haziran 14, 2008, 12:21:21 ÖÖ
Hollanda cok güzel mac oynadi haklisin, ama bana kalirsa Hollanda hayatta final oyanamaz, eger olursa oynayabilir... ;D

Saygilar...

Senin baska isin gücün yokmu 3,14 .
Benim mesajlari takip edip ,hatalarimimi ariyorsun ?

Benim yazdigim mesaji tekrar oku bence.  ;D

Gözlükler yaramadimi ne ?  ;D

Tabiki bunlar sadece saka ... sevgili yegenim.
Bilirsin beni ... huyum kurusun.  :)

Ein bisschen Spass muss sein.  ;D

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 14, 2008, 12:25:08 ÖÖ
Alıntı yapılan: 3,14 - Haziran 14, 2008, 12:21:21 ÖÖ

Saygilar...

Senin baska isin gücün yokmu 3,14 .
Benim mesajlari takip edip ,hatalarimimi ariyorsun ?

Benim yazdigim mesaji tekrar oku bence.  ;D

Gözlükler yaramadimi ne ?  ;D

Tabiki bunlar sadece saka ... sevgili yegenim.
Bilirsin beni ... huyum kurusun.  :)

Ein bisschen Spass muss sein.  ;D

Sen ne sanslisin ya, tam yukaridaki hatalarini düzeltiyordum ki, Internet Explorer kapandi... Neyse bu defa ucuz atlattin... Aslinda ben hep Almanca'da yapilan hatalari düzeltiyordum, Türkce'deki hatalari düzeltmek bana da sizden bulasti... ;D ;D

esma 41

Yok yok ,bu düzenleme adetini senden baskasi cikarmadi.

Ama bunu unutma : hep düzenleyeni de hep  düzeltirler....     esma 41 ..  ;D

3,14

Valla ben sadece Almanca yazilanlari düzeltiyordum, sonra bir baktim, aa aa ne göreyim, Türkce yazilanlar da düzeltilmeye baslanmis.. Ben de devam ettim... :)

esma 41

Türkiye: 3 Çek Cumhuriyeti: 2

Türkiye: 3 Çek Cumhuriyeti: 2

2008 Avrupa Futbol şampiyonası A Grubu'daki son maçında Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup etti ve çeyrek finale adını yazdırdı. Ay-Yıldızlılar'a galibiyeti getiren goller 75. dakikada Arda Turan, 87 ve 92. dakikada Nihat Kahveci'den gelirken; Çekler'in gollerini 34. dakikada Koller ve 62. dakikada Plasil kaydetti.

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Karşılaşmaya Çek Cumhuriyeti başladı... Başarılar diliyoruz A Milli Takımımız'a...

Matejovsky maçın henüz başında ilk şutu çekiyor... Farklı şekilde dışarıya gitti...

2. dakika... Sağ köşe gönderine yakın bir yerden serbest vuruş kullanacak Çekler...

Jankulovski arka direğe doğru ortalıyor... Sionko vurdu kafayı... Dışarıya...

Koller bizim yarı sahamızda Mehmet Topal'a faul yapıyor...

Volkan geldi atışı kullanmak için...

Uzun bir orta... Kaleci Cech'e kadar gidiyor top...

Stade de Geneve'de ilk 5 dakikayı golsüz eşitlikle geçiyoruz...

6. dakika... Mehmet Topal, Polak'a yaptığı faulden sonra sarı kart görüyor...

Plasil ceza sahası dışından şansını denedi... Kötü bir şut... Dışarıya..

9. dakika... Arda sol kanatta kaptı topu... Aurelio'ya dönüyor... Çek savunmasının presi var... Tehlikeyi uzaklaştırıyorlar...

Aurelio itirazlarından dolayı sarı kart görüyor... Bir üst tura çıkarsak cezalı duruma düşüyor...

12. dakika... Sol kanattan geldik... Aurelio ceza sahası içerisine doğru ortalıyor... Arka direkte Tuncay var... Tuncay zor pozisyonda vurdu kafayı... Dışarıya...

Tuncay yaklaşık 25 metreden sert vurdu... Yandan dışarıya gidiyor...

17. dakika... Matejovsky uzaklardan vurdu... Volkan'da kalıyor top...

Sağ köşe gönderinin hemen dibinden taç atışı kullanacağız...

Atışı hemen kullanıyoruz... Mehmet Topal'ın önünde kaldı... Mehmet kaleyi görür görmez ceza sahasının önünden sert vurdu... Dışarıya gidiyor...

22. dakika... Soldan hızlı geldilor... Jankulovski, ortalıyor... Sionko çevirdi... Savunmamız son anda altıpas üzerinde ayak koydu...

Sionka ceza sahamızın önünden, kaleyi görür görmez vurdu... Az farkla üssten dışarıya gidiyor...

Çek futbolcular devamlı sağ kanattan gelmek istiyor... Bu dakikaya kadar Hakan, Arda ve Servet orayı iyi kapattı...

29. dakika... Sol taraftan köşe vuruşu kullanacağız...

Nihat ortalıyor... Koller'den sekti... Hamit sağ kanattan bindirme yapıyor... Hamit ortalıyor bu kez... Servet vurdu kafayı... Cech'te kalıyor...

İlk yarım saati geride bıraktık ve topla oynama yüzdelerinde % 58'e % 42'lik bir üstünlüğümüz var...

Ve gol... Dakika 34, gol Koller... Yine sağ kanattan geldiler... Grygera ceza sahamızın dışından ortalıyor... Koller altıpasın hemen önünden vurdu kafayı... Volkan'ın parmaklarının ucundan filelere gidiyor top... Türkiye 0-1 Çek Cumhuriyeti...

35. dakika... Kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden serbest vuruş kullanacağız... Nihat ve Hamit var topun başında...

Nihat doğrudan kaleye çok sert vurdu... Savunmaya çarpan top dışarıya gidiyor... Korner...

Köşe vuruşunu da Nihat kullanıyor...

Ön direğe doğru bir orta... Arda hareketlendi... Cech son anda yumrukluyor...

38. dakika... Matejovsky'nin bir sakatlığı var... Oyuncu değişikliğine gidiyor Karel Brückner... Matejovsky'nin yerine David Jarolim oyunda...

İlk yarıda son 5 dakikaya 1-0 geride giriyoruz...

Ceza sahamız içerisine doğru kavisli bir orta... Koller yine vurdu kafayı... Bu kez dışarıya... şanslı olduğumuz bir dakikaydı...

Karşılaşmanın hakemi 2 dakikalık kaybolan zaman işareti veriyor...

Savunmamızda bir anlık boşluk... Polak ceza sahası sağ çaprazında... Vuruyor... Emre'ye çarpan top dışarıya gidiyor...

Köşe vuruşunu hemen kullandılar... Bir orta... Savunmadan seken top... Ve hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor... Türkiye 0-1 Çek Cumhuriyeti...

Milli Takımımız ikinci yarıya değişiklikle maşlıyor... Semih'in yerine Sabri oyunda...

İkinci yarıyla birlikte Cenevre'de yağış da başladı...

Çek ceza sahası içerisine doğru bir orta... Savunma kafayla karşıladı... Nihat, top yere düşmeden vuruyor... Üstten dışarıya...

47. dakika... Sol taraftan Arda bindirme yapıyor... Ortasını yaptı... Çek savunması araya girdi...

Sol kanattan geldik yine... Hakan Balta ceza sahası içerisine doğru ortalıyor... Nihat'a doğru gelen top... Rozehnal araya girdi...

İkinci yarıda sol kanatı iyi kullanıyoruz...

52. dakika... Sağdan bir orta... Aurelio dokunamadı... Tuncay vuruyor kafayı... Cech'te kalıyor top...

Arda sol kanattan ortalıyor... Nihat yükseldi... Cech çıktı ve topu aldı...

Sabri sağ kanattan bindirme yapıyor... Bir çalım... Açısı daraldı... Bir çalım daha... Yerden bir orta... Savunmaya çarpan top dışarıya gitti... Korner...

Bir oyuncu değişikliği daha yapıyoruz... Mehmet Topal çıktı, Kazım oyunda...

57. dakika... Nihat kullandı köşe vuruşunu... Hamit'ten sekiyor top...

Tuncay'dan sol kanattaki Arda'nın koşu yoluna harika bir pas... Arda ceza sahası içerisine bakıyor... Ortasını yaptı... Cech çıktı ve topu aldı...

Emre Güngör bir sakaklık geçiriyor... 59. dakika...

Ve Emre oyuna devam edemiyor... Emre Aşık oyuna girecek...

Savunmamızın arkasına bir top... Koller koşuyor... Koller ceza sahasına girdi... Bir şut yandan dışarıya...

Ve top ikinci kez ağlarda... Dakika 62, gol Plasil... Sağ kanattan arka direğe doğru bir orta... Seken top... Plasil altıpasın hemen önünden vurdu... Volkan yine dokunuyor ama yeterli değil... Türkiye 0-2 Çek Cumhuriyeti...

Emre Güngör'ün yerine Emre Aşık oyunda... Golden sonra Terim ve teknik ekibimizin 4. hakeme oyuncu değişikliğini geciktirdiği için itirazları var...

64. dakika... Kazım ceza sahası dışından vurdu... Savunmaya çarpan top Cech'te kalıyor...

Arda ceza sahası içerisine doğru ortalıyor... Tuncay vuruyor kafayı... Yine Cech'te kaldı...

Çekler sağdan geldi... Bir orta... Polak vurdu... Direkten dönüyor... Emre uzaklaştırdı...

Bu arada Polak bir sakatlık geçiriyor... Emre'yle girdiği mücadeleden sonra yerde kaldı Çek oyuncu...

Oyun tekrar başladı...

73. dakika... Rozehnal yerde... Hakem Emre'ye sarı kartını çıkarttı...

Ve gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolll... Gooooooooooooooooolll... Dakika 75, gol Ardaaaaaaaaa... Sağ kanattan Hamit bindirme yaptı... Yerden bir orta... Sekiyor top... Arda'da kaldı top... Arda sol çaprazda... Arda vuruyor... Cech'in parmaklarının ucundan fielere gidiyor top... Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti...   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Golden sonra tempolu oyunumuz var...

Sağdan Kazım ortalıyor... Kimse dokunamadı...

Atağımız devam ediyor... Servet sol kanattaki Arda'ya doğru ortalıyor... Arda yetişemedi... Aut...

79. dakika... Arda'ya faul yapan Galasek sarı kart görüyor...

Çekler'de oyuncu değişikliği yapılıyor... Plasil çıktı, Kadlec oyunda...

80. dakika... Kaleye yaklaşık 35 metreden serbest vuruş kullanacağız...

Hamit doğrudan kaleye vuruyor... Savunmaya çarpan top dışarıya gitti...

Korneri hemen kullandık... Ön direkte karşılıyor Çekler...

Atak devam ediyor... Arka direğe doru bir orta... Servet yükseldi... Bir kafa... Az farkla yandan dışarıya gidiyor... Çok net bir pozisyondu... şanssız olduğumuz bir dakika...

Sionko çıkıyor, Vlcek oyunda... 84. dakika...

Sağ kanattan geldik yine... Sabri'den Kazım'a... Kazım ortalıyor... Çok kötü bir top oldu... Dışarıya...

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLL... GOOOOOOOOOOOOOOOOOLLL.. DAKİKA 87, GOL NİHAT... SAĞDAN HAMİT ORTALADI... CECH SEKTİRİYOR... NİHAT ALTIPASIN ÖNÜNDEN DOKUNDU... TOP AĞLARDA... TÜRKİYE 2-2 ÇEK CUMHURİYETİ...

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLL... GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLL.. GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL... DAKİKKA 92, GOL NİHAT.... SAVUNMANIN ARKASINA BİR TOP... CEZA SAHASI ÖN ÇİZGİSİ ÜZERİNDEN VURDU... ÜST DİREĞE ÇARPAN TOP AĞLARA GİDİYOR...

VOLKAN KIRMIZI KART GÖRÜYOR... 93. DAKİKA... SAHADA 10 KİşİYİZ... >:(

TUNCAY KALEYE GEÇTİ... SON SANİYELER ARTIK...

SON DÜDÜK GELİYOOOOOOOOOOOOORRR... TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE...

İLK 11'LER

Türkiye: Volkan Demirel, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Aurelio, Nihat Kahveci, Semih şentürk, Emre Güngör, Arda Turan, Tuncay şanlı, Hamit Altıntop.

Yedekler: Rüştü Reçber, Tolga Zengin, Gökdeniz Karadeniz, Emre Aşık, Uğur Boral, Kazım Kazım, Ayhan Akman, Sabri Sarıoğlu, Mevlüt Erdinç.

Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera, Polak, Galasek, Jankulovski, Sionko, Koller, Matejovsky Plasil, Ujfalusi, Rozehnal.

Yedekler: Blazek, Zitka, Kovac, Fenin, Sverkos, Vlcek, Pospech, Kadlec, Jarolim, Baros, Sivok, Skacel.