Almanya Vizenin sonucu ne kadar sürer

Başlatan Selamet, Temmuz 15, 2008, 11:22:13 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Selamet

Arkadaslar bu gün esim ankaradan vize icin basvurdu, esime konsoloslukda hic bir sey sormamislar sadece evraklari fallan teslim etmis iste kisacasi evrak prosedürünü uyguladilar sadece, onun disinda ne türkce ne de almanca hic bir sey sormadilar ne zaman tanisdiniz fallan onlari bille.

Simdi benim anlamadigim bu iyi bir sinyal mi yoksa direk süphelenip de capraz sorguya cagirmayi düsündükleri icin mi..

arti bu durumda eger her hangi süphelendikleri bir durum olmaz ve capraz sorguya da cagirmassalar evraklar Türkiyeden Almanyaya ne zaman kadar ulasir. ben agusutosun 5-6 sinda Türkiyeye gitmeye düsünüyorum o zaman icerisinde evraklar buraya varirmi hani benden istenilecek evraklari vermek icin.

Lütfen bilen ve tecrübeli olan arkadaslar cevaplasin simdiden cevaplariniz icin tessekkür ederim.

smc-403

Alıntı yapılan: Selamet - Temmuz 15, 2008, 11:22:13 ÖÖ
Arkadaslar bu gün esim ankaradan vize icin basvurdu, esime konsoloslukda hic bir sey sormamislar sadece evraklari fallan teslim etmis iste kisacasi evrak prosedürünü uyguladilar sadece, onun disinda ne türkce ne de almanca hic bir sey sormadilar ne zaman tanisdiniz fallan onlari bille.

Simdi benim anlamadigim bu iyi bir sinyal mi yoksa direk süphelenip de capraz sorguya cagirmayi düsündükleri icin mi..

arti bu durumda eger her hangi süphelendikleri bir durum olmaz ve capraz sorguya da cagirmassalar evraklar Türkiyeden Almanyaya ne zaman kadar ulasir. ben agusutosun 5-6 sinda Türkiyeye gitmeye düsünüyorum o zaman icerisinde evraklar buraya varirmi hani benden istenilecek evraklari vermek icin.

Lütfen bilen ve tecrübeli olan arkadaslar cevaplasin simdiden cevaplariniz icin tessekkür ederim.

ne  zaman ne yapacakları hiç belli olmuyor bunların. benimle aynı gün başvuru yapıp hala cevap alamayanlar var yada benden sonra başvurupta benden önce vize alan arkadaşlarda var onun için belli bi süre yok ama ortalama 6-7 hafta içerisinde vize geliyor diebilirim. evrakların türkiyeden almanyaya gelmesi işlemlerin süresi herşey belirsizlik kiminin evrakları 1 haftada geliyor kimininki mesela benim nerdeyse 4 hafta sonra almanyaya ulaştı onun için kesin bişi yok tek ihtiyacın bol şans ;) Allah yardımcın olsun

smc-403

ayrıca senden istenilen evrakları senin adına bir başkasıda verebilir illa senin vermene gerek yok ;) ama sorgu olayı falan işin içine girerse işler biraz değişşir ama umarım bi sorunla karşılaşmadan halledersiniz işlerinizi

Selamet

Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 15, 2008, 01:27:05 ÖS
ayrıca senden istenilen evrakları senin adına bir başkasıda verebilir illa senin vermene gerek yok ;) ama sorgu olayı falan işin içine girerse işler biraz değişşir ama umarım bi sorunla karşılaşmadan halledersiniz işlerinizi

nasil yani messela ben augustosun 5 inde tr gitsem ve sonradan capraz sorgu yokken istenilen evraklari bir vekalet yazarak abim verebilirmi burdaki polise.

bir de hic bir sey sormamalari iyi bir isaretmi yoksa süphelendikleri icin mi sormadilar

smc-403

Alıntı yapılan: Selamet - Temmuz 15, 2008, 01:42:42 ÖS

nasil yani messela ben augustosun 5 inde tr gitsem ve sonradan capraz sorgu yokken istenilen evraklari bir vekalet yazarak abim verebilirmi burdaki polise.

bir de hic bir sey sormamalari iyi bir isaretmi yoksa süphelendikleri icin mi sormadilar

birşey sormamaları neye işaret bilmiyorum ama istenilen evrakları abin verebilir senin adına sorgu falan olmıcaksa böyle yapanlar var

Selamet

Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 15, 2008, 01:44:21 ÖS
Alıntı yapılan: Selamet - Temmuz 15, 2008, 01:42:42 ÖS

birşey sormamaları neye işaret bilmiyorum ama istenilen evrakları abin verebilir senin adına sorgu falan olmıcaksa böyle yapanlar var

smc-403 kardes yardimlarin icin cok tesekkür ederim o zaman bundan sonra bize beklemekden baska bir sey kalmiyor demmeki insAllah tez zamanda vizesi cikar da dügünden sonra beraber geri geliriz Allahin izniyle tekrardan yardimlarin icin cok sagol ;)

smc-403

birşey deil elimden geldiği kadarıyla her zaman ayrdımcı olurum seninde dediğin gibi beklemekten başka bişi kalmıyor en zor olanıda beklemek gerçi :D

ayseyildiz

Meraba arkadaşlar ben kafayı yemek üzereyim yaa!!!Ben şöyle kısaca özetleyeyim size ben İzmirden 18 Haziranda başvurdum 23 Haziranda  Yabancılar polsinden eşime mektup gelmiş gerekli evrakları istemişler 11 Temmuzda eşim istedikleri tüm evrakları gönderdi 24 Temmuzda eşime yine yabancılar polisinden bir mektup geldi ordan okeylenmiş bir promlem yokmuş.Ama hala buradaki konsolosluktan bir heber yok normalşartlarda en fazla3-4 gün sürmesi lazım çünkü mail gönderiyorlarmış Türkiyedeki Konsolosluğa bunun için ben kesin bir problem olduğunu düşünmeye başladım artık çünkü benim burdaki kons.görüşmemde çok kötü geçmişti tam 40 dk sürmüştü görüşmem çok gıcık bir kadındı offff ne istiyorlar zaten anlamıyorum bizden eninde sonunda verecekler neden böyle yapıyorlar anlamıyorum sınav dediler sınavıda geçtik!!::((

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.