Gerçek bir hikaye!

Başlatan talay68, Ağustos 28, 2008, 10:13:04 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

talay68

Bir dönem bir genel müdürlüğü yapmış birisi anlatıyor

'Sene 1965.Bir genel müdürlükte özel kalem müdürü yardımcısıyım...Bayrama 10 gün var.Benim müdür hasta ben işe gireli iki hafta olmuş olmamış.

Genel müdür bey beni çağırdı
-''Bayram geldi tebrik kartları şimdiye kadar hazır olmalıydı.çabuk sabaha kadar hazırlayıver.''
-Emredersiniz efendim dedim.Ancak sabaha kadar 3 bin kartı nasıl yazacagım?
Genel müdür bey, bütün kartları çini mürekkebiyle ve en güzel yazımla yazmamı istedi.3 bin karttan 2 bin tane kendisinden makamca alttakilere şu şekilde yazacaktım;
''Bayramını kutlar,gözlerinden öperim''

1.000 tanesi de üst makamdakilere olacaktı ve onlarda da şu ifade yer alacaktı;
  ''Sizin ve eşinizin bayramını saygıyla kutlarken,sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim.''
   Ne yapalım çaresizlik mecburen kolları sıvadım ve başladım öncelikli 2000 karta;

'' Bayramını kutlar,gözlerinden öperim''
'' Bayramını kutlar,gözlerinden öperim''
....
  1,5,10,18,108,188,558... Yazıyorum yazıyorum bitmiyor!...
   Öyle işkence çekiyorum ki ekmek parası olmasa bırakıp kaçacagım.Son karta geldigimde şafak söküyordu. Bende bitmiştim ama önümde hala yıgınla kart duruyor!

şimdi de 1.000 tane üst makamlara yazılması gerekenler var
    ''sizin ve işinizin bayramını saygıyla kutlarken,sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim''

Boyuna yazıyorum,göz kapaklarım iyice agırlaştı,takoz koysam yinede kapanacak.
209,529,689... yaz babam yaz... Ama artık kalemi parmaklarımın arasında tutamaz oldum.Ben kaleme degil, kalem bana hakim;

''Sizin ve eşinizin bayramını saygıyla kutlarken,sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim.''
   ........

Ve bir müddet sonra gerisini nasıl yazmışım hiç hatırlamıyorum;

''Niyaz ederim başarılı günler sizinle eşinizin bayramını kutlarken...'''

''Kutlarken eşinizin bayramını saygıylasıhhatli günler diler Niyazi ile beraber ederim...''

''Sizin, niyazi ile eşinizin birlikte bayramınızı sıhhat dilerim,tebrikle beraber...''

''Niyazi ile birlikte sizin ve eşinizin bayramını kutlarkenayrıca sıhhatle ederim...''

''Önce bayramınızı başarılı eder,sonra eşinizle Niyaziye tebrikli günler dilerim...''

''Sizin de eşinizin de Niyazininde bayramını saygıyla eder, sıhhatli tebrik ederim...''

''Bayramınız niyazi ile sıhhat bulsun,eşiniz ile birlikte olsun...''

''Sıhhatli eşinizin bayramını kutlarken,Niyaziyle başarılar diler aynı zamanda ederim...''

''Bayramınıza etmeden önce eşinizi saygıyla kutlar Niyazinin gözlerinden öperim...''

''Sizin de, eşinizin de, Niyazinin de,tatilini de gelmişini de, geçmişini de bayramını beklerim. Saygıyla ederken...''

''Bayram günü eşiniz ve Niyaziye dikkat edin, size de bayram gelebilir...''

''Niyazi bey bayram günü eşiniz ile birlikte sizinsıhhat ile tebrik etsin....''

Sabah tam mesai saatinde ,gözlerim kan çanağı bir halde kartları yetiştirdim.Genel  müdür bir ikisine bakıp  ''Aferin''  dedi.
   ''Güzel yazmışsın.Hemen postalayalın!'' Bizde HEMEN POSTALADIK!..

3 GÜN SONRA DA BİZİM GENEL MÜDÜRÜ,SONRA DA TAHMİN ETTİGİNİZ GİBİ BENİ POSTALADILAR.... yaril:)

SEVGI-40

hahahahaha hic gülcem yoku ya saol hemserim paylasim icn

talay68

rica ederim hemşerim bu arada tebrikler sende kırmızı renkli üyelerden olmuşsun

SEVGI-40

bise söyleyimmi sen söyleyene kadar farketmedim kafayi inceden yiyorum ben saol talay ;D ;D

...mystery...

çok teşekkürler acayip güldüm  yaril:)

talay68

rica ederim güldürdüysek ne mutlu

...mystery...

dielosch

bunu burdamı okudum bilmiyorum ama okumuştum ve çok gülmüştüm cidden ama ben o kada bile yazacağımı düşünemiyorum normalde hiç uykum olmasa bile öyle işlerde birden uyku bastırır yorgun olurum falan filan öyle değil mi ama hep öyle yapmıyormuyuz ?? :D

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Eylül 06, 2008, 10:53:21 ÖS
bunu burdamı okudum bilmiyorum ama okumuştum ve çok gülmüştüm cidden ama ben o kada bile yazacağımı düşünemiyorum normalde hiç uykum olmasa bile öyle işlerde birden uyku bastırır yorgun olurum falan filan öyle değil mi ama hep öyle yapmıyormuyuz ?? :D
seni bilmem dilara ama ben yapmıyorum çok uykum olsa bile oturur yaparım görev görevdir :P mesela ödevlerimi 1. sınıftan beri hep son güne bırakmışımıdr ama hiçte ödevimi eksik götürmedim tabi o zamanlar büyüyünce internet tv falan filan derken aksıyo bazı şeyler tabi.. ::)

talay68