Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun almancax

Başlatan gece, Eylül 29, 2008, 06:32:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Basi RAHMET
Ortasi Magfiret
Sonu Cehennemden azad

Olan mübarek zaman dilimi Ramazani Serifin son saatleri.Hakiki bayramlar sizlerin ve dualarinizla bizlerin olur insAllah .

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Her nerde yasaniyorsa...

mekin2000

zamanımızda insanların biribirlerine iyi dilek, iyi niyet ve sevgilerini gösterirlerken ne kadar dili sıkı yani cimri oldukları malum. dili sıkı ne demek?

bunu az önce ben uydurdum. :)  yani dili varmamak gibi... bunu da nereden esinlenerek yazdım?

konu, madde ve madde için insanların cimrilikleri olunca, mesela, "ne kadar da eli sıkı adam yaa!!" deriz.

konu manevi olunca da yani diğer insanlara iyi duygu, iyi niyet, iyi dilek ve sevgi gösterirken de cimrilik edenlere "dili sıkı" ve hatta "kalbi sıkı" denilmeli bence... :)

işte siz bugün yani aslında saat 24:00'ü geçtiği için :) dün tüm almancax ailesine bayram tebriği göndermiş ve de iyi dileklerinizi yollamışsınız, elinize, dilinize ve yüreğinize sağlık.

ben de şöyle düşündüm bu mesajı okuyanlardan en az birisi de size aynı dilekleri sunmalı ki sevgiyle uzatmış olduğunuz "el" havada kalmasın , anımsadınız mı? :)

bu nedenle ben de bunu kendime görev bildim, hem de tam zamanı şimdi, hazır bayram saatlerinin ilk saatlerine girmişken :)

Sevgili Gece, sizin ve ailenizin ve de tüm sevdiklerinizin de bu mübarek ramazan bayramı kutlu, mutlu ve hayırlı olsun Allah'ın izniyle. ve yine aileniz ve de tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzurla erişebileceğiniz nive güzel bayramlar yaşamanız dileği ile.

sevgilerle (eh artık elinizi indirebilirsiniz, kolunuz yorulmadı mı hala gündüzden bu yana :) )

Adse

Sparta

Herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun :D

( Hayrola GECE , Her nerde yaşanıyorsa yazmışsın mesajının sonuna aklıma kim geldi bil )  :)

RIBERY

tum ıslam alemın  ramazan bayramı kutlu olsun

SELİN_24

tüm islam aleminin ramazazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.hayırlı bayramlar
.

(LALEZAR)

ramazan bayramı malümunuz mübarek bir ayın nihayete erdiğinin müjdecisidir..

ramazan bayramı bizi mübarek kılsın ohalde,ki ozamaten mübarektir..

nice bayramlara hepbirlikte ve sevdiklerimizle erişebilmemiz temennisiyle...

esselammm...

gece

Sevgili Gece, sizin ve ailenizin ve de tüm sevdiklerinizin de bu mübarek ramazan bayramı kutlu, mutlu ve hayırlı olsun Allah'ın izniyle. ve yine aileniz ve de tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzurla erişebileceğiniz nive güzel bayramlar yaşamanız dileği ile.

sevgilerle (eh artık elinizi indirebilirsiniz, kolunuz yorulmadı mı hala gündüzden bu yana  :) )

Iyi dilekleriniz icin tesekkürederim mekin2000 InsAllah sizinde ailenizle beraber gecireceginiz güzel bir bayram olur :) utanan:)
Ayrica cok haklisiniz gurbet olunca isan bayramlasmayi mesajlada olsa bekliyor bu anlamda mesajinizi okuyunca hem burukluk hissettim hemde tebessüm oldu
yorgunluk espirinizi cok tuttum buarada bekledim gercektende mesajlarinizi cokta sevindim  ya:) 

gece

Alıntı yapılan: Sparta - Eylül 30, 2008, 12:53:55 ÖÖ
Herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun :D

( Hayrola GECE , Her nerde yaşanıyorsa yazmışsın mesajının sonuna aklıma kim geldi bil )  :)

Kim acep merak ettim  ;D

Sparta

mekin2000

Alıntı yapılan: gece - Eylül 30, 2008, 02:11:03 ÖÖ

Iyi dilekleriniz icin tesekkürederim mekin2000 InsAllah sizinde ailenizle beraber gecireceginiz güzel bir bayram olur :) utanan:)
Ayrica cok haklisiniz gurbet olunca isan bayramlasmayi mesajlada olsa bekliyor bu anlamda mesajinizi okuyunca hem burukluk hissettim hemde tebessüm oldu
yorgunluk espirinizi cok tuttum buarada bekledim gercektende mesajlarinizi cokta sevindim  ya:) 

rica ederim   :)

evet haklısınız, sanırım bizim askerdeyken bir mektup, bir telefon beklediğimiz gibi bir durum olsa gerek  ::)  Burukluğunuz anne-baba, akrabalar Türkiye'de mi, o yüzden mi? ama inşAllah orada hep bir aradasınızdır da burukluğunuz vatan hasretindendir  ??? ::)

tebessüm etmiş olmanıza ve de bir an da olsa çok sevinmiş olmanıza vesile olmuş olduğum için ben de çok çok mutlu oldum :)

gece

Alıntı yapılan: mekin2000 - Eylül 30, 2008, 02:33:40 ÖÖ

rica ederim   :)

evet haklısınız, sanırım bizim askerdeyken bir mektup, bir telefon beklediğimiz gibi bir durum olsa gerek  ::)  Burukluğunuz anne-baba, akrabalar Türkiye'de mi, o yüzden mi? ama inşAllah orada hep bir aradasınızdır da burukluğunuz vatan hasretindendir  ??? ::)

tebessüm etmiş olmanıza ve de bir an da olsa çok sevinmiş olmanıza vesile olmuş olduğum için ben de çok çok mutlu oldum :)

Tesekkürederim  :)

rose_iz

tum islam aleminin ve almancax ailesinin mubarek ramazan bayramini en icten dileklerimle kutlar sewdiklerimizle mutlu huzurlu nice bayramlar gecirmemizi temenni ederim. 
Sevgi ve saygilarimla...

Sezer-

Merhaba Sevgili Gönül Dostları,

Bir Mübarek Ramazan ayını daha geride bırakmak ve bir Ramazan Bayramını daha coşku ile kutlamak üzereyiz.Gönül ister ki; Ramazan ayını Yunus Emre’nin, “Bir tek gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil, yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil! ”, sözlerindeki düşünce yapısıyla geçirmiş olalım.

Biliyoruz ki, Yüce Allah; “Her günahı affederim ama, iki şeyi af edemem. Birincisi bana şirk koşanı (yani, haşa Allah’a ortak koşanı) ikincisi ise karşıma kul hakkıyla geleni, karşıma kul hakkıyla geleni kulum affetmeden ben affedemem.” diyor. Ola ki bu mübarek ayı bu sözlerin bilinciyle geçirmiş olalım.

Ola ki; sadece Yüce Allah’ın önünde başımızı eğerek, sadece onun için alnımızı secdeye sürerek, ondan başkasına kulluk etmeyerek ve tüm günahlarımızdan arınmanın huzuruna ermek ümidiyle Yüce Allah’tan af dileyerek, tövbe ederek Mübarek Kadir gecemizi idrak etmiş olalım.Umalım ki; ruhumuzu, beynimizi, yüreğimizi kötülüklerden arındırmak, güzel duygu ve düşüncelerle bezemek için on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını bir fırsat bilmiş olalım.

“Dünya bir han bizler yolcu! ”, sözünü unutmadan, “İşte geldik, gidiyoruz.”, hesabı giderken hatırlanacak tek bir içten gelen samimi tebessümü, tek bir güzel sözü hatıra bırakacak hal ve davranışlar içinde olmuş olalım.Yoksa nedir ki, şu yalan dünyaya bırakacağımız ya da bizle beraber götüreceklerimiz…

Bugünün ardından bir gece sonra hayırlısıyla Allah’ın izniyle mübarek Ramazan Bayramımızı eda edeceğiz İnşAllah.Bütün bu güzel duygu ve düşünceleri koruyarak, bir araya gelmenin, birlik-beraberlik ruhu içinde, bir arada olmanın hazzını yaşayarak mübarek Ramazan ayını uğurlayıp, mübarek Ramazan Bayramını karşılamanın zamanıdır şimdi…

Bayramımızı coşku ile kutlamanın zamanıdır şimdi, bütün dertleri-kederleri bir yana atıp, sadece ve sadece o anın tadını çıkarmanın zamanıdır şimdi, her gün bayram olmuyor zira, “şİMDİ VE BURADA” yani, bayram anında yaşamanın, bulunmanın zamanıdır şimdi…

Yine çocukluğumuzdaki gibi Bayram coşkusuyla dolu olmanın zamanıdır şimdi… O zaman ne yapmak gerekiyor? Sevdiklerimizle-sevenlerimizle birlikte olmak için tüm hazırlıkların tamamlanması gerekiyor.Yakınları uzakta olanların gidip yakınlarıyla birlikte olması için vakit geçirmeden yola çıkması gerekiyor hayırlısıyla, hayatımıza renk katan o nadide anların her saniyesini doyasıya yaşamak gerekiyor.

Hadi o zaman kolay gelsin, sizi daha fazla tutmayayım, siz bir an önce hazırlıklarınızı tamamlayın.

Daha nice Bayramlara sağlık, huzur ve sevgiyle, sevdikleriniz ve sevenlerinizle çıkmanız dileğiyle,
MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

En güzel bayramları idrak etmek dileğiyle, hayırlı günler.

Sonsuz Sevgi ve Saygılarımla.

gece

Bayram Duası
Ey Rahmeti Sonsuz!
En içten duygularımızı ve en sıcak göz yaşlarımızı sana sunmak istiyoruz.

Bizleri dinimizin ışığıyla uyanmış ve haşyetle ürpermiş hassas kullarından eyle. Kabına sığmayan vicdanlarımızı bayramın o sımsıcak günleriyle kucaklaştır.

Kendilerini derya ya salmış insanların bir müddet sonra dört bir yandan su ile sarıldıklarını duyup hissetmeleri gibi bizleri bayramın nurlu ikliminde huzurlu eyle.

Cennetin ve mülkün sahibi Allah'ım!
Bayramımızı, cennet yamaçlarında uçuşan meleklerin bayramına denk kıl. Gönüllerimizi senin, evlerimizi de ruhani varlıkların mekanı eyle. Bayramda uzatılan elleri ve sunulan ikramları sahabelerin îsar pınarında yıka.

şivelerin en güzeli, nağmelerin en tatlısıyla ruhlarımıza demet demet besteler sun. Bakışlarımızı Kevser sularıyla temizle.

Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! Vicdanlarımızda patlayıp çevremize yayılan ışık tufanlarıyla etrafımızdaki maddi ve manevi engelleri nura gark et.

Işıktan, renkten ve Efendimiz'in kokusundan ördüğün kubbelerde yankılansın yine ismin. Yanan ruhlarımıza ve bedenlerimize meleklerin kanatlarıyla esenlik sun.

Ey her şeyi hakkıyla duyan ve duyuran Allah'ım!
Minarelerden yükselen sesleri ve mihraplarda biriken ukba buudlu iniltileri hasretinle tutuşanlara duyur. ''Lütfunu artır ey Allah'ım.''

Ey çaresizlerin çaresi!
Dünyanın türlü yerlerinde ezilen inanmış gönülleri ve seni yaşarken solukları kesilmek istenenleri varidatınla kuşat, onları vuslat müjdesiyle güçlendir. Sana inanmayanların kalplerini de bir an önce temizle; dillerini seni çağıran dillere tebdil et ve alınlarını secdeyle dost eyle.

Ey her şeyi gören ve en güzeliyle muamele eden Allah'ım!
Bizleri hakiki bayramların sevinciyle tebessüm ettir. İçimizi bayram heyecanıyla doldur, alınlarımızı dolunay gibi parlak kıl. En tatlı yeller gibi ve tensim serinliğiyle tenlerimizi sar.

Ey her şeyi gören Rabbimiz!
Gözlerimize cennet yamaçlarını temaşa ettir. şelaleler gibi sinelerimizi tatlı bir akıntıyla okşa. Senin heyecanınla yürüt ayaklarımızı. Senin beyanınla coştur dillerimizi ve senin aşkınla çağlat gönüllerimizi.

Ey bizleri halden hale dönüştüren Yüce Allah'ım!
Senin için göç eden bir Kureyş de biz olamadık; lakin Sen bizim halimizi en güzel şekle dönüştür ve bizleri de muhacirin kabul et.

Tenlerimizi her türlü tembellikten ve uyuşukluktan kurtar. Bizleri gaflet uykusundan uyandır, hizmet yolculuğu için yollara dök, ta ki kalmasın el uzatılmadık bir mahzun gönül.

Ey her şeye hükmü geçen Allah'ım!
Bayram tekbirlerinin ferahlatıcılığıyla yelkenlerimizi doldur, dostlarımızı ve sevdiklerimizi bağrımıza sımsıkı basmayı nasip eyle.

Çeşitli nedenlerle bayramı yaşayamayan kardeşlerimizin ruhlarında da bu yankıyı uyandır.

Rabbimiz!
Sinelerimizi imanî heyecanla şahlandır ve dillerimizin bağını çöz; zira dillerimiz heyecansız, ihtiyaçlarımız ise boyumuzu aşkın.

Ey Rab!
Senin varlığını duymak bir cennet. Ne olur bizi de bu duygu ile abad et.

Ey talihsizlerin sığınağı, ey acizlerin güç kaynağı, ey dertlilerin tabibi ve ey yolda kalmışların hadîsi ve yol göstereni!
Sen saltanat dairen içinde en küçük şeyleri görür, en cılız sesleri işitir, hiçbir şeyi ve hiçbir kimseyi cevapsız bırakmazsın.

Ne olur icabet buyur ey Rahîm ü Rahman!

Alinti...

gece

AMIN))))) ecmain insAllah!

ALLAH RAZI OLSUN  sizlerinde bayrami mübarek olsun icten ifadeniz icin emeginiz icin tesekkürler .:)