Almanya vizesini aldım yuppii

Başlatan SELİN_24, Ekim 06, 2008, 11:18:10 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Alıntı yapılan: Canbey - Ekim 14, 2008, 09:52:37 ÖS
tr ile avrupa bir degil bunu kabul ettiginizi biliyorum.. neyse önemli degil

Konu Tr ve Avrupa degil zaten .
Sanirim baska mazeret bulamadiniz.
Ve benim ne kabul edip etmedigimi siz nerden biliyorsunuz ?
Lütfen benim adima düsünmeyin .

Size bir soru sordum cevabini bile veremediniz.
Bence siz bunun nedenini bir düsünseniz iyi edersiniz .

Herhangi birsey icin bir iddiadayda yada yorumda bulunuyorsaniz , bence aciklamasini da yapmaniz gerekirdi.

Neyse konu dagilmasin .

Saygilar....  :)

Canbey

Alıntı Yap
Konu Tr ve Avrupa degil zaten .
Sanirim baska mazeret bulamadiniz.
Ve benim ne kabul edip etmedigimi siz nerden biliyorsunuz ?
Lütfen benim adima düsünmeyin .

Size bir soru sordum cevabini bile veremediniz.
Bence siz bunun nedenini bir düsünseniz iyi edersiniz .

Herhangi birsey icin bir iddiadayda yada yorumda bulunuyorsaniz , bence aciklamasini da yapmaniz gerekirdi.

Neyse konu dagilmasin .

Saygilar....  Smiley

öncelikle konuyla alakali olmadigi icin fazla acmak istemedim. Ama madem siz cevap veremedigimi dusunuyorsunuz. ozaman konusayim..

Bir bireyin yetismesinde karakterinin olusmasinda en önemli etken cevredir..Dolayisiyla kisi kendi ic güdülerini cevrede yasadiklariyla olusturur ama bunun farkinda bile degildir. Demek istedigim avrupa parti kültürünün hüküm sürdügü, gecesi gündüzü belli olmayan bir iklimin hakim oldugu, ve ahlak kurallari türk örf ve adetlerimizle asla örtüsmeyen bir cografyadir. Bu demek degil ki burasi kötü rezalet. Burasi burada yasayanlar icin gayet güzel bir cografya ama bize tersssss....Dolayisiyla burda yetisen cocuklarin bir cogu (herkes degil tabi), tavuz kusuna benziyor... Tavuz da ne diyeceksin.. anlatayim.

Bir tavuz kusu varmis. Bülbülün yürüyüsünü okadar cok begenirmiski,” ah keske bende öyle yürüyebilsem” diye ahlanir vahlanir dururmus. Nihayetinde kendince bir karar vermis ve bülbülü taklit etmeye onun gibi yürümek icin ugrasmaya baslamis. Fakat okadar cok istemesine ve cabalamasina ragmen onun gibi asla yürüyememis  ve aradan epey zaman gecmis. Sonra kendi kendine demiski, “ben onun gibi asla yürüyemeyecegim, en iyisi kendi yürüyüsüm neyse öyle yürüyeyim ben neysem o olayim”. Fakat ne aci bir durumdur ki bizim kus kendi yürüyüsünü de unutmus ve öyle  bir garip yürümeye baslamis ki,arkadan bakildiginda ayaklari birbirine dolanir gibiymis. Ve bütün kuslarin diline düsmüs rezil kepaze olmus.

iste bizim halimiz malesef böyle. Kime türküm desem benden kaciyor... sebebi iste bu

ben buranin nesini begeniyorsunuz dedigimde kastetmek istedigim sey buydu..

yillar öncesinden buraya gelmis sehir görmeden viyanaya berline bilmem baska daha nerelere yerlesmis ve kendini para hisrsina kirk türlülü donaga sokmus kisilerin adimizi yerden yere vurdurtacak davranislari yüzünden burasi yasanmaz olmus artik.... ister inkar edin ister etmeyin bu durum böylee

simdi sunu demek istiyorum.. gercekler acidir... gaflette olanlar gafleti göremezlermis

bunu görmeyen varsa demekki gafletin parcasidir...

esen kalinizz

2-

esma 41

Kisir döngü  veya dejavu gibi birsey yasiyorum su anda .
Sizin gibi düsünen insanlara  aciklik getirmekten  yoruldum gercekten.
Dis Ülkede yasayan Türk Vatandaslari hakkinda düsünceler gercekten
cok aci verici. Siz bize degil  asil  ben sizin gibilere aciyorum .
Sizin gibi düsünenlere , ufku genis olmayan bencil insanlara.
Biraz gözlerinizi acinda etrafa bakin siz görmek istediklerinizi görüyorsunuz
gercekleri degil .Türk vatandaslari hakkinda yazdiginiz  yorumlar hic hos degil .

Burasi burada yasayanlar icin gayet güzel bir cografya ama bize tersssss....Dolayisiyla burda yetisen cocuklarin bir cogu (herkes degil tabi), tavuz kusuna benziyor...  diyorsunuz ...

Madem size ters sizin( belirttiginiz gibi ) :  neden hala gecesi gündüzü  belli olmayan ,fuhus ve zina yapilan
bir ülkede yasiyorsunuz?

Sizi zorlami tutan var ,baska carenizmi yok ?
Birakin ALLAHinizi seversiniz.Hem bir ülkede yasa faydalarindan yararlan sonrada begenme ve Fuhus yuvasi yap.
Ama birakip geri dönmek o kadarda kolay degil degilmi?

Tavuz kusu hikayenizde cok güzelmis .
... Ve bütün kuslarin diline düsmüs rezil kepaze olmus.

Örnek verdiginz yazida tavuz kusu da  biz yani dis ülkede yasayan türk vatandaslari  olduguna göre
Siz simdi bu insanlara rezilmi demek istiyorsunz?
Biz kimlere rezil oluyoruz , sizin gibi baskalarini hor gören ,bizim hakkimzda
Canbey derki:
yillar öncesinden buraya gelmis sehir görmeden viyanaya berline bilmem baska daha nerelere yerlesmis ve kendini para hirsina  kirk türlülü donaga sokmus kisilerin adimizi yerden yere vurdurtacak davranislari ....
  diyen sizler gibi insanlara karsimi
rezil oluyoruz ? 
Eger böyle sizin gibi düsünen  insanlara karsi rezil oluyorsak , rezil olalim ... cünkü ben böyle düsünnen insanlarin
söylediklerine önem vermiyorum.

Gaflette yasayan bizler  degil ... sizin gibi düsününler yasiyor.
Sizin 40 yil önce yurdunu birakip yabanci bir ülkeye gelen insanlari
sizin hitabinizla: para hirsi insanlar ve "görgüsüz" insanlar gaflette yasamiyor
asil sizin gibi düsünenler gaflette yasiyor .
Siz yurt disina yeni gitmis biri olarak (emin degilim ama öyle tahmin ediyorum )
zorluk ,mücadele , haksizlik nedir bilemezsiniz .
Bunlari biz degil yurt disina  ilk  gelen nesil yani "görgüsüz "annelerimiz,babalarimiz,dedelerimiz,ninelerimiz yasadi.
Böyle insanlara karsi saygi duyacaginiza "hakaret" ediyorsunuz.

Neyse "duygu sömürüsü" yapmadan satirlarimin sonlarina geleyim ..

Bu Konu hakkinda yazacak daha cok örnekler var ama
Sizin gibi düsünen insanlar zaten sabit  düsüncelerini degismez .

Son olarak sunuda yazayim , üstte  yazdiklariniz  sizin fikriniz, ve  saygi duyuyorum ama
bize böyle cirkin sifatlarda bulunamazsiniz iste orada dur derim ve izin vermem.
Fikrini söyle acik sözlü ol ama asaglayici kelimeler  kullanma .
Buna kimsenin  hakki yok .
Asagliyici yazilarinizi   buraya tekrar yazmaya gerek duymuyorum .
Zaten fikirlerinizi acik ve net olarak üstte belirtmissiniz.

Simdide  yanilt olarak " ben bazilari haric dedim " yazmayin lütfen.
Bunu  gercekten kaldiramam .  :)
Insanlar hakkinda yorum yapmadan , biraz daha duyarli  ve gercekci olmanizi tavsiye ediyorum.

Canbey

Kavonuzun icinden böyle görünür disarisi, ben roman da yazsam size kavanozun disardan nasil göründügünü anlatamam

Esen Kalin.. :)

esma 41

Alıntı yapılan: Canbey - Ekim 16, 2008, 11:52:15 ÖS
Kavonuzun icinden böyle görünür disarisi, ben roman da yazsam size kavanozun disardan nasil göründügünü anlatamam

Esen Kalin.. :)

Iste bu yazdiginiz cümleler cok dogru.
Ilk defa sizinle ayni fikirdeyiz.

Ama kücük bir düzenleme yapmam lazim.

Kavonuzun icinden böyle görünür disarisi, ben yani (esma 41 )  roman da yazsam size   (yani Canbey ) kavanozun disardan nasil göründügünü anlatamam

Saygilar ...  ;)

Canbey

esma 41

fuzuli 'nin anlamli bir sözü aklima geldi .

söylesem tesiri yok,  sussam gönul razi degil .
Cevabimin  siddetinden susuyorum.

Ama siz konusmaya devam edebilirsiniz ....  :angel:

SELİN_24

madem beğenmiyorsunuz ne demeye yaşıyorsunuz orada çok merak ettim doğrusu.

dielosch

gerçekten Canbey insanı çıldırtmaya birebirsiniz  :-\ Bu kadar aşağılayıcı konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum kendi düşüncenizi açıklamışsınız ama bunu etrafa kabul ettirme çabası ne ki bunun kabul görcek bir yanı yok ...Ayrıca hani bana ya da Selin_24 e karşı ya da ALmanya hakkkında şu an için -hani şimdi gitmiştir belki de-  pek bilgi sahibi olmayan kişilere böyle söyleyebilirsiniz ama Esma Abla orada doğmuş büyümüş ve orayı gayet iyi biliyor ne demek ordan öyle gözükebilir ama burdan böyle kısaca biraz SAÇMALAMIşSINIZ.... başka da bişi demicem çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim ama açıkcası sizin gibi de düşünmüyorum....

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 05, 2008, 09:02:54 ÖSgerçekten Canbey insanı çıldırtmaya birebirsiniz  :-\ Bu kadar aşağılayıcı konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum kendi düşüncenizi açıklamışsınız ama bunu etrafa kabul ettirme çabası ne ki bunun kabul görcek bir yanı yok ...Ayrıca hani bana ya da Selin_24 e karşı ya da ALmanya hakkkında şu an için -hani şimdi gitmiştir belki de-  pek bilgi sahibi olmayan kişilere böyle söyleyebilirsiniz ama Esma Abla orada doğmuş büyümüş ve orayı gayet iyi biliyor ne demek ordan öyle gözükebilir ama burdan böyle kısaca biraz SAÇMALAMIşSINIZ.... başka da bişi demicem çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim ama açıkcası sizin gibi de düşünmüyorum....
clap:) clap:) clap:)

esma 41

Yanlis alinti yapmisim özür dilerim .  :)
Yani bu mesaj gecerli degildir.

feyzullahh

satori

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn yuppi:)

esma 41

amed58

Canbey yaazdıklarınızdan dolayı sizi kınıyorum buraya gelenlerin büyük bir bölümü gitmek için hazırlık yapan veya Gitmek üzere olanlar bizlerin sıkıntıları bizelere yetiyor Birde siz sıktınız konu ne olursa olsun pat diye girmeniz yargılamanız doğru değil. Ben eminimimki maksadınız kötü değildi ama biraz daha alttan anlatalım ayrıca şartları birazda insanlar belirler Para kazanma maksadlı olanlar bundan 10 yıl öncesinde giden nesildi benim eşim  orada olmasa ölsem gitmem ADı batsın şimdiki gidenlerin hiç birinde euro sevdası veya zengin olmak inan yok bundan rahat olabilirsin bülbülün yürüşüne özensekde kendi yürüşümüzü unutmayız inşAllah  şİMDİ SANA SORUYORUM SEN ORADA MİLLİEYETÇİLİK VAZİFENİ YAPTINMI YARDIMCI OLDUNMU TÜRKİYEDEN GELENLERE SAHİP ÇIKTINMI BİRLİK VE DESRTEK OLMADIKÇA OLDUĞUMUZ YERDE SAYARIZ .