Bugün secim olsa hangi Partiye oy verirdiniz ?

Başlatan esma 41, Ekim 26, 2008, 03:30:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bug

AKP
34 (61.8%)
CHP
9 (16.4%)
MHP
5 (9.1%)
DTP
0 (0%)
Diger
3 (5.5%)
Cevap yok / kararsizim  / sandiga  gitmem
4 (7.3%)

Toplam Oy Verenler: 51

dielosch

olma yaa belki senin inatınla vazgeçerler bu işten ;D sen kolay birimisin şimdi bi katsan karıştırsan burdakileri herkes türk vatandaşlığına geri dönse ( alman vatandaşı olanlar ;D ) sonra da bir isyan misyan çıkartsalar ohh sen kesin nak out edersin onları ;D sonuna kadar arkandayım şu işi 4 sene de hallediverirsin İnşAllah :haha:

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 05:33:01 ÖSolma yaa belki senin inatınla vazgeçerler bu işten ;D sen kolay birimisin şimdi bi katsan karıştırsan burdakileri herkes türk vatandaşlığına geri dönse ( alman vatandaşı olanlar ;D ) sonra da bir isyan misyan çıkartsalar ohh sen kesin nak out edersin onları ;D sonuna kadar arkandayım şu işi 4 sene de hallediverirsin İnşAllah :haha:

Sen benimle dalgami geciyorsun bakim :zopa:

dielosch

yok yok böyle anlayabileceğini düşünmüştüm ama düzeltirim diye üstünde fazla durmadım ben ciddiyim ;D sen bu işi yapabilirsin yaaa ben orda yaşamak ve tam rahat olarak tüm haklardna yaralanarak yaşamak istiyorum ama aynı zamanda da ülkeme turist olmak istemiyorum :-\ çok şey mi istiyorum hayırrrr ... işte bunu belki yapabilirsin demiştim şakayla karışık olarak asla dalga geçmeyi düşünmedim düşünmemde utanan:)

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 05:51:14 ÖSyok yok böyle anlayabileceğini düşünmüştüm ama düzeltirim diye üstünde fazla durmadım ben ciddiyim ;D sen bu işi yapabilirsin yaaa ben orda yaşamak ve tam rahat olarak tüm haklardna yaralanarak yaşamak istiyorum ama aynı zamanda da ülkeme turist olmak istemiyorum :-\ çok şey mi istiyorum hayırrrr ... işte bunu belki yapabilirsin demiştim şakayla karışık olarak asla dalga geçmeyi düşünmedim düşünmemde utanan:)

Tamam dielosch af ettim seni ... (ya bende saka yapiyorum ... merak etme)  ;D

Keske bazi seyleri degistirebilsek , ama olmuyor iste.
Elimizde olmayan seyleri digistiremiyoruz.

dielosch

Alıntı yapılan: esma 41 - Kasım 01, 2008, 06:01:04 ÖSTamam dielosch af ettim seni ... (ya bende saka yapiyorum ... merak etme)  ;D

Keske bazi seyleri degistirebilsek , ama olmuyor iste.
Elimizde olmayan seyleri digistiremiyoruz.

malesef ... belki başındaki kişiler değişirse şu işe sıcak bakan kişiler gelebilir mesela türk asıllı alman bir vatandaş geçse de şu işi halletse çok da zor olmaz sanırım ama bilgi sahibi değilim bu yüzden tam bişi diyemicem :-\

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 06:03:44 ÖSmalesef ... belki başındaki kişiler değişirse şu işe sıcak bakan kişiler gelebilir mesela türk asıllı alman bir vatandaş geçse de şu işi halletse çok da zor olmaz sanırım ama bilgi sahibi değilim bu yüzden tam bişi diyemicem :-\

Türk asilli almanlar bile zor degistirir bazi yasalari.

Misal :     
Alman Vatandası Olmak isteyenlere yapilan  sacma bir test.

Amaclari zorluk yaratmak tan baska birsey degil.

Bu yaziyi okumani tavsiye ediyorum dielosch  , anlarsin ne demek istedigim :

'Vicdan testi', Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılara uygulanıyor
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde 1 ocak 2006'dan itibaren Alman vatandaşlığı için başvuruda bulunan yabancılar için hazırlanan 'vicdan testi' tepki çekti.

Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılar için uygulamaya başlanan 'vicdan testi'nde, aralarında '11 Eylül saldırıları hakkında ne düşünüyorsunuz?', 'kızınız Müslüman olmayan biriyle evlenmek istese tepkiniz ne olur?', 'töre cinayetlerini haklı buluyor musunuz?' gibi soruların bulunduğu toplam 30 soru yer alıyor.

İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, bugün Köln kentinde yaptığı açıklamada, soruların Müslümanlara karşı ayrımcılık yapar nitelikte olduğunu belirtti.

Kızılkaya, ''burada uyum ve vatandaşlık için çaba harcayan Müslümanlar, bu soruları ancak yüzlerine bir tokat olarak algılayabilirler'' açıklamasını yaptı.

'Vicdan testi'nde yer alan soruların özellikle Müslüman kültür çevrelerinden gelen insanlara yönelik olduğunu, bunun da Alman anayasasına aykırı olduğunu savunan Kızılkaya, ''Müslümanların bu şekilde ayrımcılığa uğramalarını endişe verici buluyoruz" dedi.

Kızılkaya, söz konusu sorularda Müslümanlarla ilgili tüm önyargıların yer aldığını, bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Almanya Türk Toplumu da tepkili

İslam Konseyi'nden sonra, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkan Yardımcısı şeref Erkayhan da yaptığı açıklamada, ''Baden-Württemberg eyaletindeki soru formu ayrımcı ve aşağılayıcıdır'' dedi.

Almanya'da hukuki, siyasi, sosyal ve kültürel alanda eşit haklar için bu ülkenin vatandaşlığına geçmenin önemli olduğuna işaret eden Erkayhan, ''ancak vatandaşlığa geçmek için her türlü muameleye göz yumulamaz" diye konuştu.

Baden-Württemberg eyaletinde, dünya görüşlerinin, anayasa ve Alman ahlak anlayışına uyulup uyulmadığının test edildiği 30 sorudan oluşan soru formunun Müslümanları aşağıladığını savunan Erkayhan, uygulama için "kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Erkayhan, istatistiklere göre son dönemlerde Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısının çeşitli engellerden dolayı düştüğünü ifade ederek, Almanya'da kültürel azınlıkların dışlanmalarını engelleyecek bir 'Ayrımcılığı Önleme Yasası' gerektiğini belirtti.

Erkayhan, eyaletteki diğer derneklerle ortak hareket ederek, konunun yakın takipçisi olacaklarını ve hukuki değerlendirme sonucuna bakarak soruların cevaplandırılmamasını da tavsiye edebileceklerini söyledi.

Iste böyle dielosch ...

Almanyada yabanci türkiyede Almanci muamelesi görüyoruz.  >:(

esma 41

Birde bundan haric baska bir test daha var.

Böylece bundan sonra, kendilerine yöneltilen 33 sorunun 17’sine 1 saat içinde doğru yanıt veren yabancılar Alman vatandaşı olabilecek...

33 soru, önceden hazırlanan 300 soruluk bir katalogdan tesadüfi olarak tespit edilecek.

Çoktan seçmeli olarak hazırlanan test soruları, Alman yasaları, ülkenin toplumsal düzeni ve günlük yaşamla ilgili.

Örneğin, “Alman ulusal marşı hangi cümlelerle başlıyor?”, “Vatandaşlar hükümeti eleştirebilir, çünkü Almanya’da ….. özgürlügü var.”, “Aşağıdakilerden hangisi Anayasa ile bağdaşmaz?” sorulardan birkaçı.

Ayrıca vatandaşlık testine katılmak isteyenler için halkevlerinde özel kurslar da düzenleniyor.

KATALOGDA 71 HATA VAR
Soru kataloğunda 71 yanlış tespit eden hükümet ortağı Sosyal Demokratlar ise bu yanlışların düzeltilmesini istiyor.

Federal Meclis’in İçişleri Komisyonu Başkanı Sebastian Ebaty, test uygulamasını anlamsız bulduğunu bir kez daha söyledi.

BM DE TESTİ ELEşTİRİYOR
Bazı sosyal demokratlar, muhalefet partileri ve göçmen derneklerinin yanısıra, Birleşmiş Milletler de vatandaşlık testini eleştiriyor.

Test sorularını inceleyen BM Temsilcileri, bazılarının ayrımcılık içerdiğini öne sürdüler.

Almanya’da her yıl ortalama yüz bin kişi Alman pasaportu alıyor.

esma 41

Bazı Alman televizyonları ve gazeteleri tarafından sokakta yapılan araştırmalarda halkın çoğu, kendilerine yöneltilen vatandaşlık sınavı sorularına doğru cevap veremedi. Bild gazetesinin internet sayfasında video görüntüleriyle yayımlanan bir araştırmada, “Norveç, Bulgaristan, İspanya ve Lüksemburg’dan hangisinin Almanya’nın komşu ülkesi olduğu” sorusuna hiçbir vatandaş Lüksemburg doğru cevabını veremezken, genç bir kız Lüksemburg’un devlet olduğunu bile bilmediğini söyledi.
Haberin devamı

Almanya’nın nüfusunun çok sayıda kişiye sorulması üzerine de, sadece 2 kişi 82 milyon doğru cevabını verirken, çoğu vatandaş nüfusun yaklaşık 70 milyon olduğu tahmininde bulundu.

Almanya’da koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Parti kısaltması olan SPD’nin açılımının sorulması üzerine de çoğu vatandaş buna cevap veremezken, bir kız “Sosyalist Parti” cevabını verdi.

Eski Doğu Almanya’nın (DDR) istihbarat teşkilatı olan STASI’nin ne olduğu sorusuna da çoğu vatandaş cevap veremedi.

“N24” özel televizyonu da benzer bir araştırma yaparak, vatandaşlara Alman anayasasının ne şekilde adlandırıldığını sordu, ancak “Grundgesetz” (Temel yasa) cevabını çoğu vatandaştan alamadı.

İÇ İşLERİ BAKANI: FAZLA ZOR DEĞİL
Yeşiller Partisinden Alman meclisi üyesi Hans-Christian Ströbele de, televizyona yaptığı açıklamada, soruların çoğunun ayrıntılı konularla ilgili ve gereksiz olduğunu belirterek, bu soruların çoğunu Alman vatandaşlarının yüzde 50’sinin ya da daha fazlasının bilemeyeceğini söyledi.

Öte yandan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble (bence almanyanin en byüyük yabanci düsmanlarindan biri ), “Stuttgarter Zeitung” adlı gazeteye yaptığı açıklamada, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılar için hazırlanan vatandaşlık sınavını savunarak, bu sınavın fazla zor olmadığı görüşüne yer verdi.

Alman vatandaşlığı verilmesinde cömert davranıldığını, ancak vatandaşlık verilmesinin ön şartsız olamayacağını ifade eden Schaeuble, vatandaşlık sınavının ehliyet sınavı kadar bile zahmetli olmadığını kaydetti.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth ise, Alman vatandaşlığına geçmek isteyenler için engellere ihtiyaç olmadığını belirterek, çifte vatandaşlığı da savundu.( iste bu Kadin icin yesillileri secerdim .... harika bir kadin)

Sol Parti Alman meclisi üyesi Sevim Dağdelen de Alman vatandaşlığına geçişlerin kolaylaştırılması çağrısında bulundu.

Yeşiller Partisi Alman meclisi üyesi Volker Beck, “Berliner Zeitung”a yaptığı açıklamada, sınavla Alman vatandaşlığına geçilmesinin zorlaştırıldığını, çoğu Alman vatandaşında bile bulunmayan bilgiler istendiğini söyledi.

Iste böyle sevgili Dielosch, bu Konuda cok doluyum zaten.
Biraz Konu disi oldu ama yinede Politika iste... ve biz türk vatandaslarini
ilgilendiren bir Konu .

...mystery...

:haha: evet bencede esma abla halleder bu işi... ;D 4 senede az değil yani... :)

...mystery...

yaaaaa siz konuşmuşsunuz bayaa ben 4. sayfada kalmışım bunu yazmışım ama aslında böyle dilaranın dediği gibi bi olay olsa belki bi ihtimal..

bu arada alman vatanadaşı olmak isteyenlere yaptıkları testler çok saçma... tickoff:)

dielosch

hepsini okudum ve bilgilendim sağol Esma Abla şimdi anlıyorum neden yeşiller partisine vermek istediğini evet doğru tahmin emişim barışçıl ve Aklı yerinde bir parti.... bu arada evet almancı olarak görülür Almanyadaki Türkler ordada yabancı bunu çok iyi biliyorum aslında sizin neden TR'yi özlediğinizi şimdi anlıyorum ben senin alman vatandaşı olduğunu sanmıştım ...Ama bazı ülkelerde doğduğun zaman oranın vatandaşı oluyorsun.Burda niye öyle değil ki siz sadece orda doğduğunuz için pasaporta felna gerek kalmıyor böyle mi yani ?? birde bana bile almancı diyorlar..Almanyayla çok ilgilindiğim için yani almanca felan ....

bu arada yeşiller partisi eş başkanı Claudia Roth u çok sevdim ;D

bir de Sevim Dağdelen alman vatandaşımı yoksa türk olduğu halde alman politikasında olabiliyormu benim kide laf çifte vatandaşa izin vermezlerken buna mı izin vercekler ama yinede sormuş oldum ...

baya uzun oldu ama sağol Esma Abla +1 beiträge bilgilendirdiğin için :angel: hatta +5 yaptım artık ara ara veririm çünkü bu benim için çok önemliydi :D

esma 41

Rica ederim ....  :)

Ama bazı ülkelerde doğduğun zaman oranın vatandaşı oluyorsun.

Yanilmiyorsam 2002 yilin dan sonra dogan cocuklar hemen Alman Vatandasi oluyor .
18 yasina gelince secim yapmak zorunda kaliyorlar ...

Ya alman kalacan yada türk olacan diyorlar  :zopa:

Anliyacagin cifte vatandaslik diye birsey yok.  >:(

bir de Sevim Dağdelen alman vatandaşımı yoksa türk olduğu halde alman politikasında olabiliyormu benim kide laf çifte vatandaşa izin vermezlerken buna mı izin vercekler ama yinede sormuş oldum ...

Bir Türk vatandasi alman politikasina giremez benim bildigim kadariyla.
Alman Vatandasi olmasi gerekiyor ..

dielosch

öff yaaa ne saçma yaa ama elden bişi gelmiyor maleseff :(  keşke bişileri değiştirebilsek ama....bilmiyorum ama şunu istiyorum bari hiç bişi olmazsa da hani çifte vatandaş gibi bari AB ye girelim de serbest dolaşabilelim birde pasaportla uğraşmıyım vizeyle felan ;D

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 06:59:57 ÖSöff yaaa ne saçma yaa ama elden bişi gelmiyor maleseff :(  keşke bişileri değiştirebilsek ama....bilmiyorum ama şunu istiyorum bari hiç bişi olmazsa da hani çifte vatandaş gibi bari AB ye girelim de serbest dolaşabilelim birde pasaportla uğraşmıyım vizeyle felan ;D

Biraz uzak gibi görünüyor ama nasip kismet ..... herseyin hayirlisi. :)

dielosch

evet herşeyin hayırlısı ilk olarak şu kıllık yapanları atmak lazım oradan ama neyseee ;D

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 07:06:24 ÖSevet herşeyin hayırlısı ilk olarak şu kıllık yapanları atmak lazım oradan ama neyseee ;D

Evet kıllık yapan cok.
Hangi birinle baslasak ki

Su anda Iktidarda  olan CDU partisinden mi baslasak acaba...  :zopa:

dielosch

bilmiyorum o partiyi ama sen diyosan

Almancax Üyeleri ilk hedefiniz CDU  partisi ileriiii ;D