Ders 15: Perfekt - Almanca'da Di'li Geçmiş Zaman

Başlatan MuhaяяeM, Kasım 06, 2008, 09:19:38 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhaяяeM

Değerli üyelerimiz, Almanca Zamanlar ve Cümleler başlığını verdiğimiz bu bölümde almancax eğitmenleri tarafından hazırlanan Almanca dersler yer almaktadır.

Görüldüğü gibi bu ders konularına konu ile ilgisi olan ve olmayan soru içerikli birçok mesaj yazılmaktadır.

almancax forumlarında Almanca soruların sorulduğu ve cevaplandığı tek bölüm ALMANCA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR adlı bölümdür.Almanca hakkında yardım talepleri, sorular, ödevler, merak edilenler... ALMANCA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR adlı bölüme yazılmalıdır.

Bu konu daha fazla dağılmaması için mesaj yazmaya kapatılmıştır.Göndermek istediğiniz yazıları ilgili bir bölüme yeni bir konu açarak gönderebilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

ahmet_ayaz

s.a herseyden önce emeginize saglik .. benim bi sorum olacak arkadaslar   

MASTER HALI                                 PARTZIP HALI

befehlen                                        befohlen
beginnen                                       begonnen
beissen                                          gebissen
wollen                                                                         gewollt

Ben bu ayrintiyi atladim heralde  neye göre  ortadaki  e harfi o seklini almis veya hepsinde en eki oluyo neye göre wollen   gewollt     beissen   gebissen oluyo gebisset olmasi lazim deilmi  biraz kafam karisti galiba tekrar incelesem iyi olacak....

3,14

Alıntı yapılan: ahmet_ayaz - Haziran 19, 2012, 09:41:58 ÖÖ
s.a herseyden önce emeginize saglik .. benim bi sorum olacak arkadaslar   

MASTER HALI                                 PARTZIP HALI

befehlen                                        befohlen
beginnen                                       begonnen
beissen                                          gebissen
wollen                                                                         gewollt

Ben bu ayrintiyi atladim heralde  neye göre  ortadaki  e harfi o seklini almis veya hepsinde en eki oluyo neye göre wollen   gewollt     beissen   gebissen oluyo gebisset olmasi lazim deilmi  biraz kafam karisti galiba tekrar incelesem iyi olacak....

--> Kurallı fiillerde hep aynı ya da benzer şekilde olur. Kuralsız fiiller kendilerine göre farklıdır. Ezberlemekten başka yolu yok. Ama öğrenme aşamasında iyi çalışırsanız, sonra Sprachgefühl dediğimiz, yabancı dil duyusu gelişir, kendiliğinden konuşmaya başlarsın inşAllah.

roye

internette biraz arastirma yapin düzensiz fiillerin listeleri var  stark denilen bu fiillerin 3 halini gösteren tablolar cok faydali...ben öyle ezberledim arkadaslarin dedigi gibi kurali yok keske olsaydi hepimizin isi daha kolay olurdu :(

3,14

Merveyvz91