A1 Aile Birleşimi Sınavındaki Mektubun Sırları

Başlatan ATAAN, Kasım 07, 2008, 09:27:33 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SimaL

Gerçekten emek verilmiş güzel bir öğreti oldu arkadaşım benim için daha bu gn mektup işledik özel ders hocamla ve bu bilgilerin sayesinde bende çok korktuğum halde korkmadan mektup yazabileceğim sanırım:)
emeğine sonsuz saygılar ve teşekkürler...

SimaL

Alıntı YapSevgili Simal kardeşim, aaa oldumu şimdi bu sen sevdiğine kavusmak istiyorsan, görmediğin birşey için telaş yapma,yarının ne olacanı bilemeyiz, sitemizi takip ediyorsan bak bir cok arkadas aynı dertden yakınıyyor, ama ne mutlu ki unduklarından daha farklı oluyor herşey, sen sadece derslerine odaklan programlı calıs azıcık dişini sıkıvereceksin.. anlamıyorum, yapamıyorum demek birşeyin olması için care değildir.. Bende suanda kursa gidiyorum, ama buradaki arkadaslar sayesinde heyecanımı yendim, simdi okulumu bitirip Allah hakkımda nasip ederse kazanamk istiyorum, hayırlısı artık benden sana tavsiye, derslerini yaparken sınavda ne olacanı düşünme, okula adaptasyon ol, öğrenebildiğin kadar öğren, sadece dil öğrenmek için ama zevkle çalıs sınav en son iş tamam.. zaten okudugun kursa, deneme sınavları olacak kendini orada test etmiş olur.. Ha unutma, Allah'ına da sığınmayı unutma daima, o her işini kolaylaştırır.. Hadi bakalım benim güzel kardeşim, dert etme , dua et. dersine calıs kafnda büyütme herşeyi..

Allah razı olsun senden inan yüreğime sular serptin ama ben kastamonudayım ne yazıkki burada kurs yok annemde kanser tedavisi görüyor ben annemle ilgileniyorum evde haftada bir ne ders alabilirsem o valla deneme testlerim falan olmayacak yani:(ama inşAllah sizinle birlikte bende aşacağım bu olanları tekrar teşekkürler Allah razı olsun

Mutim

Alıntı yapılan: SimaL - Ocak 26, 2010, 02:42:27 ÖÖ
Allah razı olsun senden inan yüreğime sular serptin ama ben kastamonudayım ne yazıkki burada kurs yok annemde kanser tedavisi görüyor ben annemle ilgileniyorum evde haftada bir ne ders alabilirsem o valla deneme testlerim falan olmayacak yani:(ama inşAllah sizinle birlikte bende aşacağım bu olanları tekrar teşekkürler Allah razı olsun

Geçmiş olsun kardeşim, bak ne dicem sana, benim adresimi ekle öğrenmen için cok güzel bir kaynak vereceğim, o anlatacak sen dinliceksin ve notlar alacaksın , size almanca öğreteninde bilgileriyle birlikte bütünleştireceksin, herşeyden bir tecrübe edineceksin acele etme, sansını denemek tecrübelerini artırır unutma. Ama azmini de bırakma,hem bak bizler buradayız, istediğini özgürce sorabilirsin.. Sınır tanımıyoruz, bizde bıkmak,sıkılmak denen duygu yok.. Zevkle sevgiyle, paylaşmak, bildiklerimizi öğretmek var.. yüce Allah evlenen insana yardım eder, öyle insanlar varki internette öğrendikleriyle yetiniyorlar, hiç bir zaman sunu unutma kardeşim, yaşadıgımız herşeyin ayrı bir derdi ve anlamı vardır muhakakki, fakat ne olursa olsun bu yapacaklarımızla herşeyi ayırmasını bilmeliyiz, kolay değil anlıyorum ama , duygusallık insana birşey kazandırmıyor, kafamızda oluşturduğumuz bir amaç vardır , onun dışına cıkarsak toparlamak zor olur, derslerinin önemli oldugunu unutma, sıkıntı yapmanın zorlamanın bocalananın anlamı yokk. Ama sıkıntı yapman ise, tabii ki bir yandan iydir, cünkü öğrenme isteiğini artıracaktır.. arrested_love@hotmail.com

beni eklediğinde sana vereceğim kaynağı hatırlatırsın tamamı kardeşm

reis42

selam arkadaşlar ben ocak 28 de girdim sınava ama ne yazıkki kayp ettim 55 puan aldım ama inanın bana sınav ortamı cok iyi sadece biraz dikkat ve soğukkanlı olmak ben heyecanıma yenildim ve şimdi 04/03/2010 da tekrar gircem büyütmeyin gözünüzde dinlemeye cok dikkat birazda soru sormaya çalışın  bence herkese iyi şanslar tabi banada saygılar

Mutim

Alıntı yapılan: reis42 - Mart 02, 2010, 12:57:40 ÖÖ
selam arkadaşlar ben ocak 28 de girdim sınava ama ne yazıkki kayp ettim 55 puan aldım ama inanın bana sınav ortamı cok iyi sadece biraz dikkat ve soğukkanlı olmak ben heyecanıma yenildim ve şimdi 04/03/2010 da tekrar gircem büyütmeyin gözünüzde dinlemeye cok dikkat birazda soru sormaya çalışın  bence herkese iyi şanslar tabi banada saygılar

kardeşim Allah razı olsun, Allah seninde yar ve yardımcın olsun insAllah hayırlısıyla kazanırsın bize de dua edersin insAllah  bizde  12 martta gireceğiz

_erdogan_

bende gecen sene sinava girdim kazandim ve almanyaya geldim.arkadaslar rezalet bir yer burasi okadar sikinti stres cektim sinav icin ama burdaki zorluklari görünce sok oldum.daha evlenmemis olaniniz varsa hemen vazgecin.benden size bir tavsiye

Mutim

Alıntı yapılan: _erdogan_ - Mart 17, 2010, 05:34:40 ÖS
bende gecen sene sinava girdim kazandim ve almanyaya geldim.arkadaslar rezalet bir yer burasi okadar sikinti stres cektim sinav icin ama burdaki zorluklari görünce sok oldum.daha evlenmemis olaniniz varsa hemen vazgecin.benden size bir tavsiye

Hayatımdan gördümde seni kadar karaktersiz aşalık bir herif görmedim , burada insanlar ne amaçlar uğruna neler harcıyo beyefendinin hoşuna gitmemis vazgecin diyor.. Be aşalık insan sen neden halen oradasın?

ella

kimse almanyayı sevmek zorunda değil,hakaret etmeniz cok anlamsız....

f_tuba26

almanya hakkindakiyorumlar yapilirken usluba dikkat edilmeli...
insanlar düsünceleri belli adap  ve kurala uyarak belirte bilir...ama sizin gibi bir uslup kullanmak cok ayip herkes gelirken nasil bir yerde yasacagi konusunda fikri olamaz tamam ama bu kadar da insanlara yol ve akil verir gibi bu denli laflar edilmez...
burda bircok kisi eslerine kavusmak icin geliyor dikkatinizi cekerim...
ayrica begenmeyeni kimse zorla tutmaz almanyada.....
lütfen biraz adap.....

Mutim

Aslında az bile söyledim ben buradaki kardeslerimin ne sıkıntılar cektiğini cok iyi biliyorum densizin biri gelip yeterince sıkıntılı olan insanların psikolojilerini bozamas, sevmiyorsan yasamazsın kardesim gidersin ben cok duydum böyle hikayeleri trye  geldiklerinde nasıl geri gitsem diye düşünenleri cok gördüm adam zorluğa gelmiyor baksana Almanyayı yan gelip yatma yeri olarak düşünmüş  eş yuva olsa düşünceleri böyle diyemezdi zihniyet bak zorluk aklına bile gelmez.. Allah herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin fakat uslübünü korumayana bu tepkim azdır bile

f_tuba26

tabi mutim derdi es yuva olan böle demez..
hayatta emeksiz ugrassiz birsey varmi bende gectimbu yollardan biliyorum zorluklari
gelince ohhh hersey güllük gülistanlik olmuyor bak halada burdayim almancami nasil iyi yapim burdaki olumsuzlari nasil pozitif yapim diye düsünüyom..
herkesin derdi baska geldigi yerle yada ortamla bir sorunu var galiba arkadasin...
bunu anladim rezalet bir yerdiye bahsetmek uslup bozmak yakismaz...
ese kavusmayi bekleyen bir sürü kisi var su sitede...
öle yazilmaz ama demi...bence bosverelim böle seyleri
herkes ettigi bulur..herkes kaderini yasar...herkes canim cicim ah alamnya bu almanya olmuyor gelenleri elbette sikintilar bekliyor..ama gelcek insanlara böle denilmez..

Mutim

Alıntı yapılan: f_tuba26 - Mart 17, 2010, 11:47:28 ÖS
tabi mutim derdi es yuva olan böle demez..
hayatta emeksiz ugrassiz birsey varmi bende gectimbu yollardan biliyorum zorluklari
gelince ohhh hersey güllük gülistanlik olmuyor bak halada burdayim almancami nasil iyi yapim burdaki olumsuzlari nasil pozitif yapim diye düsünüyom..
herkesin derdi baska geldigi yerle yada ortamla bir sorunu var galiba arkadasin...
bunu anladim rezalet bir yerdiye bahsetmek uslup bozmak yakismaz...
ese kavusmayi bekleyen bir sürü kisi var su sitede...
öle yazilmaz ama demi...bence bosverelim böle seyleri
herkes ettigi bulur..herkes kaderini yasar...herkes canim cicim ah alamnya bu almanya olmuyor gelenleri elbette sikintilar bekliyor..ama gelcek insanlara böle denilmez..

Mutlaka kardesim sen ben bizim gibi gercekci insanlar Almanya nasıl bir yerdir diyemi gidiyoruz, zerre kadar bilgim yok , zerre kadar nasıl bir yer oldugunu merak etmiyorum tek isteğim burada da oldugu gibi orada da hayatımı eşimin yanında sürdürmek , olumsuzluk , yer sorunu , uyum sorunu heryerde muhakaki vardır ama bunu keyfiye aaa ben ne umdum ne buldum diyerek belirtmemek gerek.  Bu konuda en büyük sıkıntıları oraya giden bence genc kizlarımız cekiyor erkek istediğinde dısarı cıkabiliyor ama kızlar gercekten sınırlı olabilir bunu da aşmak birazda eslerinin desteğiyle olacak tabii , ben buradan sunu söylemek istiyorum insanlara , bu ve buna benzer tiplerin söylemlerine asla aldanmayın , hayatta sizi ne beklediğini asla bilemezsiniz, yaşamadan hiçbirşeyi anlayamaz öğrenemezsiniz o yüzden buradaki arkadaslarımında eminim ki tek bir amaçları var. bir yuva içinde hayatlarını sürdürmek.

ella

Achte auf deine Gedanken,
                   denn sie werden deine Worte.
                   Achte auf deine Worte,
                   denn sie werden Handlungen.
                   Achte auf deine Handlungen,
                   denn sie werden Gewohnheiten.
                   Achte auf deine Gewohnheiten,
                   denn sie werden dein Charakter.
                   Achte auf deineb Charakter,
                   denn er wird dein Schicksal

bärlin

Alıntı yapılan: neco_x - Mayıs 25, 2009, 12:13:17 ÖS
sie wollen eine reise machen´und ihren freundin claudia ihrer wohnungs schlüssel geben.
schreiben sie kurz information.

1. wohin sie reisen ?
2. wie lange sind sie nicht zu hause?
3. geben sie ihr telefon nummer und adresse

Liebe Claudia                                 29-05-2009

Wie gest es dir?ich will eine Reise machen und ich möchte dir meine Wohnungs schlüssel geben.ich werde nach Berlin reisen.ich werde von 05-06 bis zum 25-06 in Berlin bleiben weil ich nicht 20 Tagen zu Hause sein kann.Meine ist Teleffon nummer 123456 und adresse Stadt gölcük Strasse 50.

Viele Grüsse
Necmettin

Arkadaslar bazi arkadaslarin mektuplarini okudum hemen hemen hepiniz ayni hatayi yapiyorsunuz,Almancada mektup yazilirken zamirler büyük yazilir buna dikkat tmenizi tavsiye ederim,Aksine saygigizlik olarak kabul edilir.

örnek olarak...

Wie gehts dir? böyle degil bu yanlisdir.

Wie gehts Dir? dogrusu budur...ama sadece mektup yazilirken...

Saygilar....

zuzuma

SİZLER GİBİ SAMİMİ VE DUYARLI ARKADAşLARIMIZ OLDUĞU SÜRECE GEÇECEZ EVELAALLAH :)  okey:) BEN KENDİM ÇALIşARAK GİRİCEM SINAVA..İNşALLAH BAşARRIM..

zuzuma

Alıntı yapılan: Mutim - Mart 17, 2010, 11:25:41 ÖS
Aslında az bile söyledim ben buradaki kardeslerimin ne sıkıntılar cektiğini cok iyi biliyorum densizin biri gelip yeterince sıkıntılı olan insanların psikolojilerini bozamas, sevmiyorsan yasamazsın kardesim gidersin ben cok duydum böyle hikayeleri trye  geldiklerinde nasıl geri gitsem diye düşünenleri cok gördüm adam zorluğa gelmiyor baksana Almanyayı yan gelip yatma yeri olarak düşünmüş  eş yuva olsa düşünceleri böyle diyemezdi zihniyet bak zorluk aklına bile gelmez.. Allah herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin fakat uslübünü korumayana bu tepkim azdır bile

SİZE AYNEN KATILIYORUM.MADEM SEVMİYONUZ DÖNÜN GERİYE.HEM DÖNMEZLER HEM KÖTÜLERLER.. :s

zuzuma

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 26, 2010, 10:20:26 ÖÖ
Geçmiş olsun kardeşim, bak ne dicem sana, benim adresimi ekle öğrenmen için cok güzel bir kaynak vereceğim, o anlatacak sen dinliceksin ve notlar alacaksın , size almanca öğreteninde bilgileriyle birlikte bütünleştireceksin, herşeyden bir tecrübe edineceksin acele etme, sansını denemek tecrübelerini artırır unutma. Ama azmini de bırakma,hem bak bizler buradayız, istediğini özgürce sorabilirsin.. Sınır tanımıyoruz, bizde bıkmak,sıkılmak denen duygu yok.. Zevkle sevgiyle, paylaşmak, bildiklerimizi öğretmek var.. yüce Allah evlenen insana yardım eder, öyle insanlar varki internette öğrendikleriyle yetiniyorlar, hiç bir zaman sunu unutma kardeşim, yaşadıgımız herşeyin ayrı bir derdi ve anlamı vardır muhakakki, fakat ne olursa olsun bu yapacaklarımızla herşeyi ayırmasını bilmeliyiz, kolay değil anlıyorum ama , duygusallık insana birşey kazandırmıyor, kafamızda oluşturduğumuz bir amaç vardır , onun dışına cıkarsak toparlamak zor olur, derslerinin önemli oldugunu unutma, sıkıntı yapmanın zorlamanın bocalananın anlamı yokk. Ama sıkıntı yapman ise, tabii ki bir yandan iydir, cünkü öğrenme isteiğini artıracaktır.. arrested_love@hotmail.com

beni eklediğinde sana vereceğim kaynağı hatırlatırsın tamamı kardeşm

BENDE EKLESEM SİZİ OLABİLİRMİ ACABA ??