Mögen ve Möchten ' le ilgili bir sorum var ??

Başlatan barisch, Kasım 09, 2008, 12:48:56 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barisch

sLmlar arkadaşlar ..
  siteyi bugün , pazartesi günkü sınavıma çalışırken buldum. çok faydalı olduğunu düşünerek üye oldum , sanırım daha çok vakit geçircem ben burda.. =)

geçen gün derste Modalverb leri anLatırken , hocamız kaç tane Modalverb olduğunu sordu ve sınıftan toplam 7 tane diyenler oldu, o anda bi tartışma başladı , "mögen" ve "möchten" .. kimse tam bi cevap bulamadı ve ben 6 olduğunu , mögen' ın sehen,hören,usw . gibi bi Verb olduğunu söyledim tam emin olmamakla birlikte, ama kabul edilmedi, ya benim söylediğim yanlıştı (ki bu cevap , bu siteki başka bi konuda aynen böyle geçiyor) ya da o an hocamız sadece kafa karıştrmaya çalıştı, ve ders böyle bitti. pazartesi bu dersten vizem var ve kesinlikle hocanın bunu soracağını düşünüyorum. bugün internette araştırdım ve en ii anlatımı burda buldum , fakat kafam hala karışık ve cümlelerimi tam kuramıyorum .. eminim bi çok kişi aynı şeyi sormuştur , detaylı arama bile yaptım sitede ama beni tam tatmin eden bi cevap bulamadım .
  şimdi pazartesi günü "mögen-möchten arasındaki fark nedir , hangisi Modalverb'dir ya da bu verbler nedir , örnek veriniz " diye bi soruyla karşılaştığımda nasıl bi cevap verirsem bu konuyu anladığımı , hocaya aktarabilirim..
  şimdiden teşekkürler...

diagRaM

bu konu her zaman karıstırılan bır konudur yardım etmeye calısıyım ..

Almancada 6 tane modalverb vardır bunlar ;
konnen,mögen,dürfen,müssen,sollen, und wollen

bu yazdıklarrının ınfınıtıv halı yanı yalın halı mögen dir mögen istisnaları olan bır fııldır

birinci yanı denotativ anlamı cumleye ''olabılır'' lik anlamı verır
konnotativ yanı yan anlamları farklılıklar gosterır ve herhangı bır kuralı yok tur

Almanca da ''möchten'' DIYE BIR FIIL YOKTUR !!

möchten mögen nin Konjunktiv 2 halidir ve istisnai anlamlar tasir

umarin derdine derman olmusumdur :)

barisch