Almmanyada Ünüversite okuyabiöme icin nerelerde Burs bulunabilir ve istenilir.

Başlatan sedir_of, Kasım 20, 2008, 06:53:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sedir_of

MERHABA Arkadaşlar;
Ben Türkiyede 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyorum ve Almanyada eğitim hayatımı Almanyada sürdürmek istiyorum.
Ama buna maddi gücüm yetmiyor.
1-Nerelerden burs bulabilirim?
2-Eğitim hayatımı orada srdrebilirmiyim?
3-Almanyada üniversite okumak için arana  şartlar nelerdir?

şimdiden yardımlarınız için teşekr ederim. ltfen bana yardımcı olun.

ATAAN

Almanya'da eğitim ücretsiz olduğu için Yabancı öğrencilerin burs temin edebilmesi çok güç. Ancak birinci yıldan sonra akademik başarıları en üst düzeyde olan öğrencilerin burs almaları mümkün olabiliyor. Devlet okulları lisans düzeyindeki öğrencilere genelde hiç burs vermez.Almanya’da yüksek öğrenim gören çoğu yabancı uyruklu üniversite talebesi herhangi bir burs almadan eğitimlerine devam etmek durumundadır. Bu da mali durumunuzu gerçekçi olarak gözden geçirmeniz demektir. Öğrenci vizesi alabilmek için Alman yetkili makamlarını yüksek eğitiminizi tamamlayacak gerekli mali yapıya sahip olduğunuza inandırmak durumundasınız.

satori

aynı durum bende de var ama dedğim gibi abim yardımcı olmuyor nedense offoff:)

mub@rek

Söyle bir bakiyorum durumlara nereye gitsek okka 500. Yani dünyanin neresi olursa olsun artik gercekten cok ama cok calismaliyiz.

smaili

Türkiyeden gelecek olan ogrencilerin Burs alabilmesi imkansiz gibi birsey. Ataanin dedigi  gibi  1. yildan sonraki durumunuzla baglantili  burs alabilme sansiniz var. Oda bir yabanci ogrenci icin oldukca zor her nekar Almanca bilsenizde bir Akademik egitim almak icin zorlanacaksiniz Buda basariyi etkileyecektir. O sebepten ürkiyeden gelecek olan kisilerden Maddi olarak yeterli olabileceklerini kanitlamalari veya bir garantör bulmalari isteniyor.

jentzsch

Arkadasların soyledıklerı dogru..

Fakat resmı ve garantısı olmamakla bırlıkte Almanya'da kı Türk dernerklerınden,bazı kuruluşlardan ve is adamlarından burs temın edılebılınıyor..

dennnis1989

slm ya ben bise sorcam ben simdi lise son siniftayim.okulumu bitirince almanyada uniye gitmeyi dusunuorum ve cifte vatandasim ondan vize almama gerek yok.bana dedilerki tek gereken 4 yillik biyer tuturmamis ama oss kilavuzunda yurt disinda okumak isteyen ogrencilerin yapmasi gereken baraji gecmeleri yazio simdi yine 4 yillik biyer kazanmam gerekecekmi yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tskler.