Almanların batıl inançları nelerdir

Başlatan secil16_06, Kasım 25, 2008, 11:11:28 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

secil16_06

Merhaba! ben siteye yeni üye oldum ve çok beyendim.Almanca ileilgile herşeyi buldum ama Almanya ile ilgili bilgilere ihtiyacım var...

okulda bi proje hazırlamam gerekiyor. Almanya ve Türkiye'nin batıl inançlarını karşılaştırmam ve bi ürün hazırlamam gerekiyor. Biraz araştırma yaptım ama Almanyada yaşaynlar bana bu konuda bilgi verirlerse çok sevinirim. Bana yardım etmek isteyenler ister siteden yada msn adresimdn bana ulaşabilirler. şimdiden teşekkür ederim..

Sonsuzluk Yolcusu

Batil inanclara inanmadigimdan. Ne Almanyadakileri  nede Türkiyedekileri bilmiyorum. Sana yardimci olamadigim icin üzgünüm.

secil16_06

zaten biliyosunuz diye illede uyguluyor yada inanıyor olmanız gerekmiyor.Çevrenizde yanınızda yörenizde birileinde mutlaka gözlemlemişsinizdir...

secil16_06

mortal.reaper@hotmail.com msn adresim...

ATAAN

-Almanya’da, çatıya leylek yuvalamasının iyi şans habercisi olduğuna inanılıyor.
-Almanlar, sabahları dışarı çıkınca yaşlı bir kadınla karşılaşmanın kötü şans getirdiğine inanıyorlar.
-Almanlar, yemek masasını temizlemeden yatılırsa, evin en gencinin o gece uykusuz kalacağına inanıyorlar.
-Almanya'da mum ile sigara yakmanın balıkçıları öldürdüğüne inanılıyor. Hatta almanlar balıkçılara bağışta bulunan markaları tercih ediyor.

Buldukça Buraya Ekliyeceğim

secil16_06

hımmm teşekkür ederim bunlar işime yarar sanırım..

ATAAN

Türk Batıl İnançları Lazım mı? Bizde Sayamıyacağım kadar çok isterseniz paylaşabilirim

secil16_06

ATAAN

-Ayak ayak üstüne atılarak yemek yenmez, sofraya saygısızlıktır denir ve kıtlığa işaret sayılır.
-Bir şeyi kırk kere söylersen olur denir.
-Çocuk yalnız bırakılmaz, bırakmak gerekirse yanına bir süpürge konur.
-Çocuğun üstünden atlanmaz, atlanırsa boyu kısa kalır denir.
-Evde bebek emeklerse misafir gelir, denir.
-Eller birbirine bağlanmaz, bağlanırsa kısmetin kesilir denir.
-Gece ıslık çalınmaz, çalan için şeytanı çağırıyor denir.
-İki bayram arası düğün yapılmaz.
-İnsanın önünden kara kedi geçmesi uğursuzluk sayılır.
-Sağ göz seğirmesi sağlığa, sol göz seğirmesi varlığa işaret sayılır.
-Sol avuç kaşınırsa para gelir, sağ avuç kaşınırsa para çıkar.
-Tahtaya üç kez vurmanın kötülükleri kovacağına inanılır.
-Yola çıkanın arkasından su dökülür.
-Yemin eden kişi, yemin ederken sağ ayağını kaldırırsa yemini kabul olmaz.

Bizde bol miktarda batıl inanç var, bunları seçip yazdım.

...mystery...

ben şu "iki bayram arası" olaylarını hiç anlamıyorum sonuçta her gün bi şekilde 2 bayram arasına denk geliyo... ::) ;D ;D

ATAAN

O iki bayram arası dedikleri, Ramazan Bayramıyla-Kurban Bayramı arasındaki süreyi ifade etmekte Sevgili Mystery yaklaşık 2-3 aylık bir süre yani :)

...mystery...

anladımda... ;D yinede mantıken ilginçç ;D ;D

secil16_06

ne kadar saçma inanç varmış bizde yaw. çoğunu duymamıştım bile iyi oldu dance:)

secil16_06

osmanlı kültürünün bize yadigarıdır.eski toprağın dedikleri her zaman doğruyu göstermez evet ama,yine de insanın kulağına küpe olur.uygulamak veya uygulamamak şahsın tecrübeye olan inancıyla eşdeğerdir çoğu zaman.
iki bayram arası düğün olmaz lafzı,halk tarafından yanlış inanılan bir batıldır.
bahsedilen iki bayram,ramazan ve kurban bayramları değildir.
avam bu bayramların gelirken beraberlerinde getirdikleri telaş sebebiyle, yeni bir telaşın gereksizliği sebebiyle,bu inanca sahiptir,ve belki de birkaç yaşanmışlık ta etkili olmuştur bu inancın yerleşmesinde.
bahsedilen iki bayram, aslında cuma günü ve önünde gelen bir dini bayramdır.
müslümanlarca cuma günü bayramdır,yahudilerin cumartesi gününü bayram kabul edişi gibi.daha ziyade osmanlı devrinin ağır bayram telaşı ve hazırlığının önüne hiçbir organizasyonun geçmemesidir amaç.dilden dile yayılmış ve batıl inanç halinde yaşamımızdaki yerini almıştır.
iki bayram arası düğün olur,nişan da olur,sünnet te olur...