Türkiye de Üniversite Mezunu Olanlar Almanya da Mesleklerini Nasıl Yapabilirler

Başlatan oz, Kasım 28, 2008, 07:33:16 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oz

Selam arkadaşlar.. Ben Türkiye de  Psikoloji okudum ve Psikolog olarak Türkiyede 2 yıl mesleğimi icra ettim. Özel nedenlerden dolayı su anda (4) aydır Almanya da  yasıyorum ... Su anda A2 seviyesindeyim. Mesleğimi burda yapabilmek için neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler....

ATAAN

Sayın OZ,
Öncelikle şunu belirtmeliyim A2 seviyesi, Psikolog olarak size yeterli olmayacak ve iş kapısını açmayacaktır. Öncelikle Almanca konusunu çözmelisiniz.
İkinci konu Türkiye'deki 4 yıllık üniversitelerden mezun olanlar genel olarak Alman Üniversitelerince üniversite mezunu sayılmazlar. Sadece Önlisans mezunu sayılırlar.Başka bir deyişle, Türkiye'de okunan 4 yılın sadece 2 yılı Alman Üniversitelerince denk tutulmaktadıir. Fakat, Üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebiliyor.Türkiye' de yüksek lisans mezunu olanlar ise Almanya' da lisans yani bir başka deyişle üniversite mezunu sayılırlar.
Bir Denklik Belgesine ihtiyacınız olabilir, bu nedenle İletilerinize kontak adresi gönderiyorum, eğer irtibata geçerseniz ne yapmanız gerektiği konusunda sizi yönlendirirler.
Bol şans

peppa

soruyu biraz degistirelim türkiyede lise mezunu olanlar almanyada calisabilirmi  (bu soruyu yakinda almanyaya gidecek olan arkadasim soruyor) yani c2 seviyesine geldikten sonra..

c2 seviyesine 2 3 yilda gelinirmi?

ve son olarak sormak istedigim bizler orada nasil is bulacagiz tüm mesleklerin ayri okulu var orada bizim burada okudugumuz okullar is bulmamizda yardimci olacakmi?

ben ingiliz dili mezunuyum sanirim buda bana bir is olanak saglamicaktir orada  ???

ATAAN

Sayın Peppa,
Sorunuz Meslek sahibi olmakla alakalı, Diplomanızla iş arıyorsanız, öncelikle yukardaki cevabımda da söylediğim gibi bir denklik veya yeterlilik belgesi almanız gerekir, fakat vasıfsız bir işte çalışmak için zaten bunlara gerek yok,
Almanca seviyenizin vasıflı yada vasıfsız hangi işe başvurursanız, mutlaka iyi seviyede olması lazım.Eğer Türklere Hitap eden bir yerde çalışacaksanız, bununda önemi kalmıyor. Orda karşınıza çıkan durumlara göre değişecektir şartlar,
Sizin şahsınızın durumu ise, üniversitelerle görüşmenizi tavsiye ederim, size yeni ufuklar açılır gibi geliyor bana.

peppa

sanirim ingiliz dili mezunu olmam orada ingilizce ögretmenligi yapmama yetki saglamaz öyle degilmi

yasadigim yerdeki türk ailelerin cocuklarina özel ders vermekle baslasam belkide güzel bir yerden baslamak gibi birsey olur..

burada turizm sektöründe calistim bunu orada referans gösterebilirmiyim dersiniz..

ATAAN

Tabiki burdan giderken elinizde ne kadar iş, okul, kurs, seminer belgeleriniz varsa yanınızda götürün, tercüme ettirin cebinizde hazır bulunsun.
Dediğim gibi eğer üniversitelerle görüşürseniz gittiğiniz de, size bir çok kapı açılabilir, orda hem kariyer olarakta yükselme şansınız olabilir.Size tavsiyem üniversitelerin kapılarını biraz aşındırın :) Özellikle ingilizce öğretmeni olmanız konusun da

peppa

peppa

cok tesekkür ederim.. insAllah gercekten son zamanlarda iyi haberlere cok ihtiyacimiz var iyi seyler düsünelim iyi seyler yasayalim  ya:)