Vize red geldi:(

Başlatan Esimehasret, Kasım 30, 2008, 12:04:36 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Esimehasret

Alıntı yapılan: tecrübeli - Aralık 07, 2008, 03:07:20 ÖS
sevgili eşimehasret eğer bir problem yapmayı kafalarına koydularsa bu işe başladığın yerde çalışma sürenin en azından bir yılı doldurman gerektiğini söyleyebilirler.madem işyeri kendinin idi en azından eşinin işlemleri başlamadan önce bu işlerin yolu nasıl diye araştırma yapsaydın.şimdi olumsuzluk yapmayı istemem ama şu soruların cevabını bulmalısın.çünkü benim dikkatimi çekti onlarında dikkatini çekmiş olabilir..senin iki üç ay öncesine kadar işyerinden gelirin 600 idi ne olduda birden dünyada kriz varken senin işyeri %125 kara geçti??keşke 600 kazancınız yerinde kalıp 980 ek işiniz artı olmuş olsaydı daha faydalı olurdu diye düşünüyorum.bu arada eski çalışmış olduğunuz yerden fest olduğu için bir yıl sorunu ortadan kalkabilir.ama restoran işi kafaya takılabilir.yinede siz bir avukata danışarak hareket etmenizi öneririm.ve ayrıca kişisel olarak tavsiyem eğer evrakları içeri vermediyseniz dükkanınızın geliri ile çok uçuk bir oynama yapmayın.ayrıca düşüncelerimide yanlış yorumlamayın ALLAH yardımcınız olsun.

benim restorantimin basdaki gelir düsük cünkü daha yeni acmisdim kimse tanimiyordu bol bol reklam yaptim sagolsun türk vatandaslar bol bol alisveris yaptilar ve böylede yükseldi gelirim, hem burada o kadar da kriz yok herkes diyor ama bana pek dokunmadi, basda acdigimda cok zordu ama reklam isi cok iyi geldi isime

tecrübeli

Alıntı yapılan: Esimehasret - Aralık 08, 2008, 01:05:32 ÖS
benim restorantimin basdaki gelir düsük cünkü daha yeni acmisdim kimse tanimiyordu bol bol reklam yaptim sagolsun türk vatandaslar bol bol alisveris yaptilar ve böylede yükseldi gelirim, hem burada o kadar da kriz yok herkes diyor ama bana pek dokunmadi, basda acdigimda cok zordu ama reklam isi cok iyi geldi isime
ben sizi gayet ii anlıyorum.bende şu an almanyadayım ve bende kurallarına uydurarak herşeyi hallettim.ve %1 vize ihtimaline karşı vizemi aldımİ(almanyaya süresiz giriş yasağım vardı)mesele olan dikkat çekici kafa karıştırıcı olmayacak şekilde işi kitabına uydurmak.keşkelerin bir faydası olmayacağı için keşke önceden kurallı yapsaydınız demicem.ama bundan sonra atacağınız adımlarda mantıklı olmanızı öneririm.ben 1200 euro maaşla ve eşim tc vatandaşı olmasına ve görüşmeye tercümanla gitmesine rağmen ayrıca çapraz sorgulamalardan geçerek ve dil sertifikası almadan başardım.belki benim durumum bir istisnadır.önemli olan atılacak adımlarda alman makamlarının yerine kendimizi koyup düşünerek mantıklı hareket etmektir.ve tabiki hal ve hareketlerde çok rahat olmalısınız.umarım bir zorlukla tekrar karşılaşmazsınız.

attorney

Sayin Esimehasret,
Almanya Federal Cumhuriyeti Yabancilar hukuku aciktir. Size tavsiyem: Lutfen idarenin vercegi cevabi bekleyiniz nitekim eger bir gebelik durumunuz var ise bunu acilen ilgili makamlara bildiriniz aksi taktirde ilk once gercek basvuru cevabinin gelmesini bekleyiniz. Anlattiginiz degisiklikler olmus ise muhtemelen esiniz vizesini alacaktir. Bilgilerinize.

ATAAN

Sayın Attorney Paylaşımınız için teşekkürler, Sayın Esimehasret'in gebelik konusu nerden çıktı, öyle bir şeyden bahsetmiyor ki mesajlarında,
Gözümden Kaçmışsa, benimle paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler, Saygılar

Esimehasret

hayir malesef hamile degilim cok istedim ama esim istemedi, benim vizem cikmadan olmaz senin oralarda karnin sisik dolasmani istemyiorum bensiz cocugumuzu dünyaya getirmeni istemiyorum herseyi seninle beraber yasamak istiyorum dedi,
ama simdi ben hamile olsam ne diyecegim kadina ben hamileyim rapormu gösterecegim?

Esimehasret

yine red geldi Allahim cildiracgim artik yeter avukata verecegim bu is böyle olmayacak calismakdan anam agliyor hersey yolunda iyi maasim var ve yinede diyorlarki esinize bakamazsiniz
esimde bende yikildik pazaretsi avukata verecegim carsambada esimin yanina gidecegim

dargin

slm tecrubelı arkadasım ben 6 aydır vıze beklıyorum banada yasak vermısler yardımcı olurmusun 4300 euro para cezası cıktı sen ne kadar odedın

dargin

gecen ay cocugum oldu yınede vızemı alamadım 6 aydır beklıyorum kafayı bana taktılar galıba ayrıca esımın oturumu suresız degıl cevap beklıyorum tecrubelı kardes kendıne ıyı bak

attorney

Sayin katilimcilar,

Herkes 1500 Euro ya kadar para aliyorum gelirim yeterli diyor, 1500 tabi bir ornektir nitekim kanun yonunden bu dahi yetersiz olabilir cunku: Almanya Federal Cumhuriyetinde yasalar geregi sizin oturdugunuz evin metre karesi, sicak su ve isitma giderleri, bina harama giderleri, kira giderleri, odediginiz aylik sigorta bedeli ve diger istatistik hesaplamalar yapildiktan sonra iki kisi icin kanunda belirtilen duzeyde gecim temini gelir miktar bakiyesi kaliyor ise siz geciniyorsunuz demek, dolayisiyla kanunlarla belli olan bir hususu tartismasiz zor bile olsa kabul etmek zorunda oldugumuzu dusunuyorum. Ote yandan tabi bazen hesaplamalarda veya idari mekanizmanin kararlarinda hatalarda olabilir bunun icin idarelerin en son kararlarini bir Avukat araciligiyla itirazda bulunarak cozmeye aksi taktirde Avukatinizin direktifleri dogrultusunda idare mahkemelerine dava etmeyi tavsiye ederim.

4600 Euroluk bir cezadan bahs eden sayin katilimci, kanunda yer alan bir cok degisik ceza turu vardir sizin cezanizin konusu nedir ve ne icin, gecmisinizdeki doyaniz cok onemlidir, paylasirsaniz bende dusuncelerimi sunmaya calisacagim.

Gebelik konusuna gelince bir cok olayda idarenin bunu goz onunde tuttugunu gormusuzdur nitekim idare bunu goz onunde tutmaz ise de bu unsur Avukatinizin mahkemeye sunacagi deliller icin bir sebep teskil edecektir.

Sahsi dusunce ve tavsiyelerimi saygiyla sunarim.

kayseriliii

Aktivität
Rang
Popularität

Üyelik Bilgileri E-Posta Özel Mesaj (Online)

Ynt: mubarek bayram dualari kabul oldu vizem onaylandi..
« Yanıtla #41 : Bugün 09:16:58 ÖS »
   Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı
slm eşime hasret yazını yeni okudum ben bu sitenin çok eskilerindendim ama bu aralar giremiyorum önceden bende senin durumundaydım baya bi ugraştım 2 sene kadar ama şuan Allaha şükür 6 ay oldu geldim benim eşimin üzerindede temizlik firması vardı netto 1350 maaşı vardı red aldım maaş yetiyo diye daha sonra bu sertifikayı çıkardılar 1 sene ugraştım sertifikayı aldım bu arada eşim Türkiyede yanıda kalıyodu sadece 5 ayda bi giriş çıkış yapıyodu nisan aynda vize başvurusunda bulundum ama bu arada eşi maaşını 1500 netto yaptı birde eşim hamileydi yabancılar dairesine kagıtları götürünce ordaki bayana demiş ben hamileyim eşimi yanıda görmek istiyom diye sende biliyosun dur Almanyada çocuga nekadar deger verdiklerini ve kadın orda eşime sen merak etme 3 günde vizesi çıkar demiş ve öyle oldu Almanyayada geldik işmizide bulduk çocugumuzda oldu Allah istedikten sonra herşey oluyo sabır kib Allah yardıcınız olsun                                                                                                                                                                    b

omerenkur

biz o zaman hic gidemeyiz desene

peppa

Esimehasret

arkadaslar ben türkiyeden geldim esim haftaya yine vize icin basvuru yapacak bu seferde red edilirse esim daha basvurmayacak ve bende almanyadan kesin dönüs edecegim
bu böyle ayri gayri olmuyor zamanimiz vize basvurusu ile gecip gidiryor olacak:(
dua edinde bu sefer olsun bir senem doluyor

bars

isinize karismak gibi olmasinda
maddi durumunuzun iyi oldugunu söylüyorsunuz.
ancak bunu polise kabulletemiyorsunuz.
o zaman bir kefil bulmayi düsünün birde
bende sizinle ayni durumdayim
yaptigim isi polise söyleyemem bile
bu yüzden kefil gösterecegim bir kuzeni.
ancak hicbir maddi yardim alamayacaginizi unutmayin 

Esimehasret

ben hicbir maddi yardim almiyorum, tam tersi bir isyerinde calisiyorum maasim 976,66 ve birde kendi imbissim var ve o imbissi acali iki bucuk hafta sonra bir sene oluyor, arkadasim polise gelir konusundan bir ispat etme gibi bir seyim yok cünkü ben ayda ikibin eurodan fazla maas aliyorum yani elime geciyor, bizim problemimiz isyerimin bir seneden beri acik olmamasi, bir senesi dolmasi lazimmis hamburgdaki kanune göre,
senin nasil bir durumun var anlatirmisin

suzan

:)slm millet  ya benim derdimden cok varmis burda arkadaslar hemen hemen ayni seyler yasamisiz bu halimiz ne olcak bilmiyorum alah sabir versin ama onda kalmadi zaten
ben mart 2008 de basvurdum haziran 2008 de red geldi ayni nedenler esimin maasi yetersizmis diye tabi avukatlaar sorduk bisey olmadi gorusmeler falan derken bo sonuc cikmadi bu arda benim esim ausbildung yapiyordu ve gercekten maasida azdi(800€)ama bizim dusuncemiz kayinbababim bize kefil olmasiydi fakat yabancilar dairesine soylediklerinde biz size haber vieririz eskik bisey oldgunda demisler:)fakat ne haber ne bisey 1 haftada red geldi bu durumu anlayamdik ama kaderimizede razi olmadik esim normalde haftada iki uc gun calisabiliyordu fakat simdi hergun caliyor ve 2 aydir bi kiosk acti kendine kiosk bilrisiniz geliri fazla olmaz ama maasi yuksek 1700 brut aliyor bize 1000€kaliyormus durum bu arkadaslar sans mi artik ne derseniz kabulum:(8 aydir bekliyorum bu persembe tekrar randevu aldum bir daha basvuracam bakalalim bu sefr ne olcak hakkimzda hayirlisi ama aslinda kanunlaar gore olursa daha iyi oluyorki bi sekilde onlari inandirmaniz lazim tabiki resmi belgelerle benim sadece umudum var su an elimde baskda biseyim yok -.       

sizi cok iyi anliyorum gercekten  ya:)alah yardimcimiz olsun zorrr valla hasretlik byby:)

Esimehasret

suzan Allah hepimizin yardimcisi olsun, simdi esin acdi bir kiosk evet cok iyi ama kanunlara bakip hareket edin bence, esinin kaldigi sehirde kanune göre ne kadar acilmis olmasi lazim isyerinin mesela hamburgda bir sene acilmis olmasi lazim, bir gün önce bile dolmadan gelemez esim simdi bizde ug5rasiyoruz ve avukata verdik kosturacak bakalim hayirlisi insAllah