DIKKAT !!! Bu konu, Almancayi yeni Ögrenenler icin cok Önemli.

Başlatan hosibaba, Ocak 27, 2009, 05:06:01 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hosibaba

Arkadaşlar Almanca yazdıgımız kelimelerin telafuzunu hepimiz istenilen gibi okuyamıyoruz
yada okumakta zorluk cekiyoruz şimdi size sunacagım bu paylasımda kelimeyi yada cümleyi yazıyoruz o bize telafuzunu okuyor...

Nasılmı ?

bu linki tıkladıgımızdaacılan sayfada daktilo üzerindeki Click here To start ikonunu tıklayınız
acılan sayfada language sekmesinden germany imlecini tıklayınız  boş olan yere telafuzunu duymak istediginiz kelime veya cümleyi yazınız ve
Ok ,Im ready,leat's hear it ikonunu tıklayınız ve yazdıgınız metni dinleyiniz
kolay gelsin

ich habe viele wertvolle anzüge gesehen die ohne menschen waren...
und ich habe viele ''menschen,, gesehen die ohne anzüge waren......
hosibaba

EMEGE SAYGI

gece

Yine mükemmel bir Paylasim hosibaba okey:) okey:)
Kolay Gelsin Almancax sakinleri...

NİLSENAM

ATAAN

netalmanca

Bu nasıl ev ödevi 9 yaşındaki bir çocuğa verilen, anlamadım ama yardım edeyim.

Gib mir deine Hand
ich werde sie halten
wenn du einsam bist

Bana elini ver
ben seni tutacağım
eğer sen yalnızsan

ich werde sie wärmen
wenn dir kalt ist

Ben seni ıstacağım
eğer sen üşüyorsan

ich werde sie streicheln
wenn du traurig bist

ben seni okşayacağım
eğer sen üzgünsen

ich werde sie wieder loslassen
wenn du frei sein willst.

seni tekrar rahat bırakacağım
eğer sen özgür olmak istersen.

3,14

--> Tercüme edilecek şiirde ve tercüme edilmiş kısımda hatalar görüyorum. Tekrar gözden geçirir misin? Yanlışları sen de fark edeceksin. ;)

elif tunc

arkadaslar bugun tanidigim biri b1kursa basladi fakat kiz hocaya ben anlamiyorum demesine ragmen hoca anlatim geciyormus.sizce ne yapmali.

3,14

--> O hocayla yüz yüze görüsebilir miyim? Ne hakla öyle yapiyormus. Sormaliyim...

elif tunc

Bilmem.stuttgart yakinlarinda o arkadas.arkadasim ne yapabilirki.acaba esi hocayla konusmalimi

3,14

--> O kursa para vermiyorlar mi? Adam anlatmak zorunda. Gerekirse yetkili kisilere bile sikayet edebilirsiniz. Esi konussun adamla. Anlamazsa müdürüyle konussun. Haberdar edin beni tekrar insAllah.

3,14

--> Sehr gerne. Haksızlığa hiç gelemem ben kim olursa olsun.

adaizmir

3,14

--> Evet sanirim, link coktan silinmis. Sonucta en az üc yillik bir seymis. Maalesef biz faydalanamayagiz Ablacim. :(

roye

maalesef bir sinifta ortalama 20 kisi var bu nedenle orta seviyede anlatip geciyor hocalar...benim sinifimdada böyleydi...herkes ayni hizda anlamiyor ama hocaninda yapabilecegi birsey yok...3 kitap birsürü konu ve sadece 6 ay...bitirmese konulari oda problem...ilk zamanlar hoca türkce konusmamiza kiziyordu ama konular orlastikca anlayamadi cogu kisi...hoca türk arkadaslardan anlamayan birini görürse bana dönüp 2 dakikan var anlat diyordu veya kelimenin türkcesini sesli söyle diyordu...evde  kendisi caba gösterecek herseyi deftere not edecek...eve gelince de anlayincaya kadar bakacak esine soracak...yapacak maalesef birsey yok...kolay gelsin...

adaizmir

arkadaslar bugun tanidigim biri b1kursa basladi fakat kiz hocaya ben anlamiyorum demesine ragmen hoca anlatim geciyormus.sizce ne yapmali.

demiş arkadasımız şimdi ben son bır haftadan yola cıkarak sıze bılgı vermek ıstıyorum.
vhs B1 sınavı ıcın alman dıl okuluna volksschule'ye gıdıyorum uzun zamandır Ben martda sınava gırecegım normalde ama sınıfımı degıstırdım,cunku sınıfımdakı hoca polonyalı ve ruslara daha agırlıklı egıtım verıyordu (hoca bu ıkı dili b,rden bıldıgınden cekınmeden sınıfta rusca ve polnisch çe konusuyordu anlamadıgımız kelımeyı sordugumuzda arkasını donuyor duymuyor edasındaydı bende kendım sözlukten ve cep telefonumdakı netten google cevırıden faydalanıyordum.Bır gun baktımkı bu böyle olmayacak yenı sınıf acılıyormus o sınıfa kaydolmak ıstedıgımı sekretere soyledım sagolsun sınıfımı degıstırdıler bu hafta yenı sınıfa gectım A 2 den baslamak uzere ..buraya kadar hersey normal..

Ama bu yenı hoca polonyalı ve sınıf da 2 turk bır japon bır meksıkalı varsa gerısı komple polonyalı hoca sınıfa gırdıgınde kıtabı masasına(kufur eder gıbı atarcasına ) koyunca ılk dıkkatımı cektı ..ben pozıtıf oturdugum sandalyemde hocanın asabı ve sınırlı tavırlarını gordukce ogrencıler daha 2 gun olmus baslayalı wie heissen Sie veya wo wohnen sie lerı tahtaya yazmadan ınsanlara sorması ve bılemedıklerı zaman telaffuz edemedıklerı zaman agresıfce kısılerın oturdugu masaya elını yumruk yaparak vurarcasına o kısıye gozleırnı dıkıp bagırması sonucu pausede dısarı attım kendımı pozıtıf elektrıgımı aldı negatıfı aşıladı bana,zaten devrımcı bır kısılıgım var zaten sadece kendımden korkan bır yapımn var hatun böyle davranınca ıcımden dedımkı tamam kızım Ada B.kun dıbıne dustun hayrını gor ..sınıfta bana hafta sonu ne yaptıgımı Almanca sordu ben 5 aydır kursa gıdıyorum almanca konusabılen bır ınsanım ama oylesıne negatıf asabıkı söyleyecegımıde unutturdu bana İch spiele gaygey diyecegıme ich gaygey spiele dedım bagırdı bana ögrenmek zorundasınız dedı,bende dayanamadım ayaga kalktım sızde once tahtaya yazmak ve anlatmak zorundasınız dedım Almanca .şaşırdı yuzume baktı herkes şaşkın (mıllet salak ya kuzu gıbı kadın ıstedıgı gıbı oynuyor onlarla ) bızımle konusurken saygılı olun  bızler sızın cocugunuz degılız dedım ,ben öyle dıyınca bır kızda ja ja rıchtıg dedı dogruları dıgerlerınde çıt yok ama,kadın dısarı cıkmamı ıstedı hayır dedım bu konuyu sekreterle gorusecegımı söyledım,ve gıttım gorustum sekreter bana ıyı bır hocadır ama sorunları var ozelde vs dedı bu benım sorunum degıl her ay buraya para oduyorum her gun 5 saat bu sınıfta durmak  ve ımza atmak zorunda olan benım ben mecbur degılım dedım ıngılızce konusuyoruz sekreterle,mudur beyfendı geldı sekreter ızah ettı ve ben dedımkı sınıftakılere sorun herkes aynı psıkolojıde negatıf dedım.
sonuc.zaten esımle ayrılıyorum umurumda degıl hıcbısey sadece kendı gelecegıme bakıyorum suan almancayıda ıkıncı bır dılım olsun dıye devam edıyordum ve belkı suresız oturuma basvurucam vs dıye ıstıyordum sertıfıkayı..Bugun okula gıtmedım,derdınızı anlatsanız kabahat anlatmasanız kabahat..cok b.k tan bır durum afedersınız,
;Sızın yapabılecegınız şeyı söyluyorum,eşinize söyleyın sıze cep telefonunuza ınternet hattı alsın(kampanyalarla ucuz var) google cevırıyı acın sınıfta ve anlamadıgınız kelımeyı hızlıca yazın cevırın,sozlukten kıtaptan bakana kadar zaman gıdıyor cunku hoca zaten kafasına gore hızlıca anlatıp gecıyor konuyu umurunda degıl..evde bol bol ezber yap kelıme haznenı genıslet Tr kanalı ızleme hatta baglatma bıle alman kanallarını ızle belgesellerde ve cocuk kanallarında yavas ve duzgun almanca konustuklarından daha rahat algılayabılırsın.Arkadas edın kendıne ama turk arkadas edınme baska dılden olsun arkadasların cunku Almanca konusmak anlasmak zorunda kalıcaksın okul cıkısında zamanın varsa arkadaslarınla cafede otur sohbet etmeye calıs hem sosyallesmıs olursun hem pratık yaparsın hemde kendını daha ıyı hıssedersın..

yanı daha var aklımda degıl suan ne dıyeyım Allah sızlere sabır versın

Reyya

evet haklısın .şu an gittiğim kursta benimde var öyle bir rus hoca.hatta kendisi vhs in yönetiminde. ama bizimkisi hiçç agresif değil. tatlıdır, esprilidir ama sınıfta bulunan rus bayanlara daha bir ayrı özen gösterir.   ??? gittiğim kurs berufskurs olduğu için, praktikum yapma şartımız var. bizler 1 ay bu mecburiyeti yaptık ama rus arkdaşlar yapmadılar diyorumya özel ilgi diye.   şimdi türklerede  aynı özeni göstermeye başladı. neden? söyleyim. 1 ay önce Türkiye istanbul ve antalyaya tatile gitti.ziyaret esnasında bir türk abimizle  :D tanışmış. şimdi iyi bir arkadaşlığı var, Allah bozmasın.  benden Türkçe cümleler öğreniyor tabii bende seve seve öğretiyorum.
aslında sadece kursta öğrendiklerimizle kalmamak lazım, evdede aynı disiplinle çalışmak emek vermemiz lazım. almanca öyle kolay öğrenilecek bir dil değil. 3 yıla yakındır burdayım. gramatik üstüne çok iyiyim ama hala kelime eksiklerim çok fazla. anlamada çok problemim yok ama karşımdaki kişi çok hızlı konuştuğu zaman ben dahi anlayamıyorum. kurstaki hocaların yaptığı en büyük hata bu olsa gerek. daha yeni almanyaya gelmiş olanları unutuyorlar.