Almanyada öğretmenlik nasıl yapılır, gerekli evraklar nelerdir

Başlatan alyel, Şubat 10, 2009, 12:45:50 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alyel

marmara üniversitesi almanca öğretmenliği mezunuyum.yakın tarihte almanya ya evlenerek yerleşiyorum..ancak diplomamın orada geçerli olup olmadığını merak ediyorum.almanya da türkçe veya almanca öğretmenliği yapabilir miyim.şartları nelerdir..yardımcı olursanız sevinirim

smaili

Bildigim kadariyla almanyada Almanca ögretmenligi yapabilmek icin ilgi bölümün Lehramt yani türkiyedeki Egitim fakültesini almanyada bitirmis olmaniz gerekmekte daha iyi bilen arkadalar daha ayrintili bilgi vereceklerdir. Diplomalarimizi almanya suan icin tanimiyor ilerde ne olur bilinmez ama direk taninsa bile Almanyada ögretmen olabilmek bir yabanci icin oldukca zor. Almanca bölümü mezunu olmaniz avantaj burada bir kac senenizi verip hedefinize ulasabilirsiniz insAllah. Bence direk üniversitelerle görüsseniz daha iyi olur.

Nereye geleceksiniz bilmiyorum ama Uni stuttgartin 2009 winter semester icin Lehramt an Gymnasium a almanca bölümü icin yabanci ögrenci aldigini biliyorum. ayrintili bilgi isterseniz size türk ögrencilerle ilgilenen Memurun irtibat nrlarini verebilirim.

scelto

alyel, bende marmara almanca mezunuyum 2008.
almanya da öğretmenlik yapmanın yollarını bende kovalıyorum.
Smaili, eger bizim o memurla iletişim kurmamıza yardımcı olursan cok sevınırız.
tesekkurler.

anteplii

Merhaba,
size bir adres tavsiye edebilirim,yeterrince aydinlatici bilgiler var.
https://www.btsonline.de/
Umarim faydali olur
saygilar

hunkarus

ben de turkıyede 5 sene ıngılızce ogretmenlıgı yaptım burada bır kac okula gıttım onlar ban almancamın yetersız oldugunu soyledıler ama alamancam dahı olsa kısa surelı sozlesme yabılecegımı cunku benım bolumum egıtım fakultesı olmadıgında kısa surelı sozlesme yapılıor sızden rıcam arakdasla ben uluslararsı ılıskıler mezunuyum burada sanırım dıplomammaı 2 sene sayacaklar ben bu ıkı senden sonra egıtım fakultesıne gecme sansım olabılırmı