Almanya yolunda almancax - Yarışma

Başlatan MuhaяяeM, Şubat 18, 2009, 06:19:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhaяяeM

almancax'tan Yeni Bir Yarışma

Almanya Yolunda almancax

Yayın hayatına başladığı günden beri gurbetçilerimize destek olmayı hedefleyen ve aldığımız geri bildirimlere göre bu hedefini büyük ölçüde başaran almancax, yaşadıklarınızı paylaşmanıza üstelik ödül kazanmanıza fırsat veren yeni bir yarışma düzenledi : Almanya yolunda almancax

• Yarışma Hakkında Bilgiler

Yarışmamız, Almanya macerası yaşayan arkadaşlarımızın, yaşadıklarını ve bu süreç içerisinde almancax'ın kendilerine ne gibi katkılar sağladığını ve bu yöndeki kişisel görüşlerini içeren yazılar yazmaları şeklinde olacaktır.

Yaşadıklarınızı baştan sona genel akışı itibariyle yazabileceğiniz gibi, aşağıdaki konulardan da faydalanabilirsiniz.

& almancax ile nasıl tanıştınız?
& almancax size hangi aşamalarda ne gibi faydalar sağladı?
& A1 sınavı, pasaport, vize aşamalarında almancax'tan faydalandınız mı? Nasıl?
& Yolculuğunuz başlamadan önce ve yolculuktan sonra almancax hakkında neler düşündünüz?
& Almanya'da yaşamakta iken almancax'tan faydalanabiliyor musunuz? Nasıl?
& Engelleri aşmanın mutluluğunu nasıl tarif edersiniz?
& almancax engelleri aşmanızda size yardımcı oldu mu? Nasıl?

• Yarışma Süreci & şartlar & Kurallar

Yarışmamıza katılım için herhangi bir şart yoktur, Almanya'ya giden tüm üyelerimiz katılabilmektedir.
Yarışmaya 18 şubat 2009 tarihinden itibaren katılmaya başlayabilirsiniz.
Yarışma 15 Mart 2009 tarihinde Türkiye saati ile gece 24:00'da sona erecektir.
Yarışma sonuçları 18 Mart 2009 tarihinde sitemizde açıklanacaktır.
En güzel hikayenin sahibi, yarışmanın birincisi ilan edilecek olup yarışmanın birincisine 100 TL ödül verilecektir.
Yarışmanın birincisi ödülünü banka kanalıyla alacaktır, her türlü EFT veya havale masrafları ve banka komisyonları almancax tarafından karşılanacaktır.
Gönderilen hikayeler yarışmadan sonra sitemizde yayınlanacaktır.

Yarışma hakkında aklınıza gelen her türlü soruyu bu konuya mesaj olarak yazabilirsiniz.

YARIŞMA SONA ERMİŞTİR. TEŞEKKÜRLER

İlginiz için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

www.almancax.com
Almanya Yolu almancax'tan Geçer

kirsehir7

benim bir sorum vardi.ben aalmancaxla almanyaya geldikten sonra tanistim.yani vize beklerken almancax daha kurulmamisti sanirim.almancaxa almanyada tanisanlar katilabilirmi ?

MuhaяяeM

Maalesef katılamazlar.
Onlar için başka bir yarışma düzenliyoruz.

kasto

selam. acaba diyorum yarismaya katilan arkadaslarin gondermis oldugu hikayeleri uyelerle paylasma durumu söz konusu olabilir mi? veya oylamaya acilmasi gibi! sadece bir fikir!
iyi günler

MuhaяяeM

Merhaba, yarışmadan sonra tüm hikayeler paylaşılacak.Fakat oylama yönetim tarafından yapılacak.
Bir sonraki yarışmamızda fikrinizi değerlendireceğiz.
Teşekkür ederiz.

mub@rek

MuhaяяeM

Gelen mesajlar yarışmanın birincisini seçmekte çok zorlanacağımızı gösteriyor, elinize sağlık  :)

MuhaяяeM

Yarışma sonuçları 18 Mart 2009 tarihinde sitemizde açıklanacaktır.

Mesajdaki açıklamada sonucun ne zaman açıklanacağı yazılı.

MuhaяяeM

Almanya Yolunda almancax Yarışması Sonuçlandı

Değerli ziyaretçilerimiz/üyelerimiz, 18 şubat 2009 tarihinde başlattığımız ve 18 Mart 2009 tarihinde sonuçların açıklanacağını duyurduğumuz yarışmamızın birincisi belli olmuştur.

almancax yöneticilerinin değerlendirmesi sonucu, yarışmamıza Almanya'dan katılan Süleyman MERCAN isimli üyemiz yazmış olduğu hikayesiyle yarışmanın birincisi seçilmiştir.

Süleyman MERCAN isimli üyemizin yazdığı hikaye aşağıda yer almaktadır.

Yarışmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Zor olani kolay yapmak yada korkuya karsi tutunabilmek heralde biz insanoglu icin , yasam süresince verdigi ,emek sarfettigi cetin bir mücadeledir.Yeni bir insan olmak yani yeni bir yabanci dil ögrenip yeni bir hayat sürmek tabiki baslangicta cok uzak görünen bir sürec gibidir.Ama hic bir uzakliga adim atmaksizin yakinlasdi diyemeyiz !!

Almanca sözlük ihtiyacimi internet araciligi ile gidermek maksadiyla arama motoruna yazdigim Almanca sözlük ve sonrasi karsima cikan internet ulasim adresi (Almancax) baslikli sayfaya ziyaretci maksadiyla bakmak istedim.Cünkü Almancayi kolaylastiracak en ufak ayrintiyi inceleme arzusuyla icimde yanan bir ates vardi..Iste ilk ziyaretci olarak girdigim bu siteden kendimi alamadim..Her actigim konu her girdigim form sayfasi ve her okudugum aciklamali ögretim , beni ziyaretciden cok ev sahibi yapti..O andan beri ben hep bu evdeyim ve hergün kendi evime ve evimin bana vermek istedigi yeniliklere alisirken , harika bir ögretmenden ders alan ve ögrenme azmiyle calisan bir ögrenci olu verdim sonra..Bu harika ögretmenin adi Almancax ve ben ise bircok harika ögrenciden biriyim simdi..

Bir kelime derken iki oldu sonra.Iki kelime derken üc , üc derken güzel bir cümle cikiyor artik o korkdugum ve basaramam dedigim Almanca lisanindan..Kendimle mi gurur duysam yoksa bana bu kadar iyi bir anlatimla yabanci dil ögrenme zevkini yasatan yüzünü görmedigim siz harika ögretmenlerimle mi bilmiyorum..?Ama gurur duyulacak tek sey , bizler icin emek sarfeden arkadaslarimizin kendisidir bence..

Suan Almanya da devam eden bir kurs hayatim var ve ben her arkadasima anlamadigi konulari anlaya bilmesi icin bize ait dünyanin adresini veriyorum artik..Mantigin ögrenme ile birlesdigi ve her kösesinde bir emek harcanan bu evde olmak bana nasil huzur veriyorsa inaniyorum ki benim gibi tesadüfle ugrayan konuklara veya öneri ile gelen arkadaslarima da huzur ve dahada fazlasi ögrenme azmi verecekdir.Zoru basarmakdir bu evin amaci..Korkuyu yenmekdir..Sevdiklerimize kavusmak icin üzerine basmamizi isteyen bir basamakdir burasi , uzayan yollari yakinlanstiran bir mekandir..Bu mekani hazirlayan , bizler icin emegini esirgemeyen sizlerden Allah razi olsun..
Saygilarimla

Süleyman MERCAN

MuhaяяeM

Yarışmamızın birincisi seçilen üyemizin ödülünü alabilmesi için aşağıdaki bilgileri bize vermesi gerekmektedir.

Ödülün Gönderileceği,

Banka Adı:
Hesap Sahibi:
Banka Şube Adı:
Banka Şube Kodu:
Hesap No:

Üyemiz bu bilgileri bize gönderdiği andan itibaren 24 saat içerisinde ödülü kendisine gönderilecek, havale/eft masrafları ve komisyonlar tarafımızdan karşılanacaktır.

MuhaяяeM

Yarışmamıza gönderilen diğer hikayeler aşağıda yer almaktadır.

Aslinda nasil anlatsam bilemiyorum. Almanya macerasi sonucu Almancax\' la tanistim. Dogrusunu isterseniz Almancax\' i aramak icin google\' a birsey yazmamistim ama yolumuz Almancax\' dan gececekmis ki burayi bulmak nasip oldu banada. Her zaman ki gibi önce üye olmaya calistim dogrusu heycan vardi. Neden dediginizi duyar gibiyim?
-Ben aslinda Almanca ögrenmeyi Aile Birlesimi icin istiyordum, aslinda bu konuda fikrim hala ayni ama Almancax sayesinde bu düsüncem git gide degisti. Almancanin yada İngilizcenin nelere kadir oldugunu farketmeme sebep oldu Almancax. Her gecen gün yeni kelimeler ögrenip ana sayfadaki konulari düzenli bir sekilde defterime aktarip tekrar ettim hep. Her gecen gün Es\' ime yeni birseyler söylemek ve onuda mutlu etmek kadar güzel ne olabilir ki?
Ben söyliyim size hicbirsey...

Aslinda bu satirlari yazmamin tek bir amaci var en bastan söylemek istedigim. Eger hikayem begenilir ve ödüle layik görünürsem bende bu parayi gazze icin bagislayacagim. İcim kıpır kıpır oldu cünkü bunu görünce...

Ben devam ediyim en iyisi;

Almancax\' in bilgi bankasi yani sira güzel arkadasliklar abi kardes iliskisinin\' de ön planda oldugunu görmek beni bu ortama isindirdi. İlk Muharrem bey kardesimizle konustuk ve bana egitim cd\' si yollamisti. Sorunlariyla birlikte birseyler ögrenmek icin hepsini izledim notlar aldim. Bu sirada bazi konularda daha iyi oldugumu gercekten farkediyordum. Aslinda bu durum gercekten esim ve beni mutlu ediyordu. Bu mutlulugu size anlatamam, cünkü Almanca bilmek esim\' e kavusmak la bir nevi paralel birsey ve bende bunu gerceklestirince esim\' e kavusmanin verdigi heycan apyri oluyor haliyle. Almancax\' in benim üzerimde etkileri her zaman cevremdeki insanlar\' a da yansimis olsa gerek ki aradaki fark\' i onlarda görüp almancan ilerlemis dediler. Bu benim oldugu kadar Almancax icin\' de gurur verici bir olay tabikide. Bu platform zamaninda kurulurken her ise baslanirken oldugu gibi iyi dileklerle kuruldu eminim. Ancak kuran arkadaslarin kalbi ve emek veren arkadaslarin samimiyeti o kadar fazlaymis ki simdi Almancax bu seviyeler\' e geldi. Hersey icin deger, karsiliksiz emek bu olsa gerek.

Ben bu siralar A1 sinavi Aile Birlesimi icin hazirlaniyorum dogrusu ATAAN abi ve Almancax\' dan aldigim bilgiler\' le yola cikmadan yolda gerekenleri bilmek cok güzel birsey. Ona göre hazirlikli olmak. İnsanlarin yeni bir aile kurmalarinda bu denli faydali olabilen internet ortaminda baska bir platform var mi ki? - Ben söyliyim google bulamadi. )

Bir cok basamak\' ta Almancax hep yanimdaydi, İzmir\' e son gittigimde vize basvurusu icin giderken bende olusan güven duygusu yüzüme yansimis olsa gerek ki, görevli hanim bile kendiniz\' den cok eminsiniz dediginde evet Almancax\' ta gerekli tüm evraklar\' i tespit edip temin ettim dedim, Bayan ise demek sizde isi bilenlerdensiniz diye cevap vermisti.  Bu bile gercekten ne kadar büyük bir olusumda oldugumu gösterdi bana. Ve daha sonra vizem geldiginde yola ciktim otobüsle tekrar izmir havalanina giderken Almancax farkiyla hazirlanan telefon uyumlu sözlükten kelime ezberi yaptim. Ben Almancax\' in faydasini en cok hissedenlerin su ana kadar, eger bu ödül bana layik görünürse bu anlamli yazimin sonucunda 100 TL\' nin en cok ihtiyac oldugu yerdeki kardeslerimiz\' de Almancax faydasini en cok hissedenler\' den olacak.

Bu hikaye insAllah gerek benim hayatimda gereksede okuyup inceleyecek yöneticilerin hayatinda asla son\' u olmayan bir hikaye olarak yer eder, Almancax bizim icin biz Almancax icin hep gönül dostuyuz. Allah\' a Emanet olun, Sevgilerimle...

ben almancax la google arama motoru ile tanistim.ve tanistigima cok memnun oldum.yeni bir arkadas cevresi edindim.bana en cok yardimi a1 sinavinda oldu buradaki mektup orneklerine calisarak ve almanca gramerler calisarak kazandim.burada Almanya'da gerekli hukiki kurallari buradan takip ettim.bu konulardaki bilgili arkadaslsrdan paylasimlarimiz oldu ve en onemlisi farkli bir sohbet ve dertlesme ortami yakalamis oldum.emegi gecen arkadaslara cok tesekkur ederim.uzun omurler sana almancax

alman baskonsolosslugu esittir = almancax.com
vize almak icin once almancax\'a sonra konsolosluga ugranir... varmi itirazi olan ?
gerceklere itiraz etmediginiz icin saygilar

degerli almancax...
sen benim icin bir hayaldin. hayalimn gereklesmesi icin tek yoldun.
sene 2001 bir kara sevdaya tutulmus pesinden kovaliyordum. ancak o buyuk bir hayaldi ve cok uzakti. sevmistim cok sevmistim cocukluk askimdi o benim. ne yapip edip ulasmam gerekiyordu ona. birgun yakini ile karsilastim ve telefonunu aldim. aradim ve karsimdaki oydu. cok mutlu olmustum. konusmaya basladik. gecmisten duygularmizdan, beraberken yaptiklarimizdan bahsediyorduk. konustukca konusuyor mesajlastikca mesajlasiyor. her an sesini duymak iysitoyordum. kendisini goremiyordum ilkokul 3 ve 4 üncü sinifi beraber okuduktan sonra farkli bir sehire tasindi. tekrar ayrilmistik iki yil sonra geri dönmuslerdi, 6. sinifi ve 7. sinifin yarisni tekrar beraber okuduktan sonra ayrilik tekrar araya girdi sene 1995 idi. bu ayrilik herzamankinden cok farliydi istesem de gidemezdim. almanyaya gitmislerdi. ama ben onu unutamiyordum. aradan uzun bir zaman gectikten sonra sesini duyma firsati bulmustum.(sene 2001) hayalimi süslüyordu. yillarca konustuk birbirimizi gormden. o artik tek hayalimdi. ne olursa olsun ulasmaliydim. liseyi bitirdim, ünüversiteye basladim(2004 kibris).icimdeki özlem ve kavusma arzusu gün gectikce büyüyordu. kafama takmistim artik gitmeliydim oraya. kibrista almanca konsolosluguna basvuru yaptim, ogrenci vizesi icin. almanca bilmem gerektigini solediler. ögrenciydim kursa verecek param yoktu. bir seklide kendi kendime ögrenmeliydim. almncax sitesi ile tanistim(2006).o zamanlar pek sik ugrayamiyordum siteye internet sikintisi yasiyordu kibris. bir sekilde ordan burdan bilgi ediniyordum en nihayetinde kuzey kibris ve güney kibris arasinda bulunan birlesmis milletlere ait bölgde goethe institüsü vardi, oraya kaydimi yaptirdim. iki ay kadar yogunlastirlimis kurs aldim. cat pat birseyler ögrenmistim. hem kurs hemde almnacax sitesi sayesinde. bu arada almanya Türkiye ve kibris arasinda telefon trafigi her gecen gün dahada artiyordu. artik durumlar kesinlesmis evlilik karari almistik kendi kendimize. sadece netten gorebiliyorduk birbirimizi. evlilik islemlerimiz baslamis, evlilik tarihimiz okulumun bitecegi tarihten sonraya alinmisti. nihayet okulum bitmis evlilik üzere gonderilen kagitla beraber diger evraklarimi hazirlayip vize icin muraccati vermistim. ilk etapta cok zorluk cikarmalarina ragmen sonunda vizeyi aldim. ve sabirsizlikla bekledigim o gün yaklastikca benimde heyecanim o kadar artiyordu. cok heyecanliydim ucaga bindigm zamani ve nasil binip indigimi hatirlayamiyorum. hava limaninda beni karsilamaya gelmisti. onu ilk gordugumde dünyanin en mutlu insani olmustum sevincten heyecandan duygularim karmakarisik ucuyordum sanki. uzun süreden sonra ilk kez görüyordum kendisini. sevincime mutluluguma diyecek yoktu. ertesi gunu dini nikahimi yaptim ve resmi nikah tarihini bekledik. nihayet o gunde geldi resmi nikahmizda oldu oturum da aldim. suan cok mutluyum. bu sürecten sosnra almancaxa ugrayamamistim bir süre. ehliyet kursuna yazildim. türkce sorulari icin 70 euro istemislerdi nette vardir diye dusundum. üc gün kadar aradim bulamadim. sonradan almancax ta bulabilecegimi dusundum. baktigimda gercekten buldum hemde bu seneya aitti. cok sevindim. hepsini indirdikten sonra calistim ve sinava girdim. sifir hatayla verdim sinavi. mutluluguma diycek yok. simdi yüksek lisans icin kurs görüyorum. kursta anlamadigim konulari ve kunu ile ilgili ayrintilari almancax ta cok rahat bir seklide bulabiliyorum. almancax sitesi yöneticilerine böyle ir hizmet sunduklarindan ötürü kendilerine sükranlarimi sunuyorum.
sevgi ve saygilarimla ...

ben nagihan herşey bundan5ay önce başladı eşim Almanya'da yaşadıgı için benimde almanca ögrenmem gerekmiş.bende kursa yazıldım ama sadece kelime ögrenmekle kaldım bir gün nette gezinirken ALMANCAX i tanıdım.önce çok şaşırdım çünkü çooook faydalı bilgileri var.anladımki ben kursa boşuna okadar para vermişim.almancax benim sınavı kazanmamın umudu oldu.şuan okadar çok şey biliyorum ki almanca hakkında hepsi ALMANCAXin sayesinde bu mutluluk tarif edilmez yaşanır bence.sanki çok büyük bir savaşı tek biR güçle kazanmışım gibi.almanyaya gidincede tek bilgi hazinem yine ALMANCAX OLUCAK.bu siteyi kuranlara çook tşkr ediyorum ve darısı diger arkadaşlara diyorum.iyiki varsın ALMANCAX

Bu olaganüstü siteye 2006 yilinda vatani görevimi yapmakta oldudugum ankarada tanistim okadar yardimi olduki bu site sayesinde sayilardan tutunda akliniza gelebilicek herseyi burda ögrendim almancax sayesinde kelimeleri yazicidan cikartip onlar sayesinde ezberlerimi yaptim.sinay icin okadar yardim aldimki mektup örnekleri sörnek sorular, alistirmalar sayesinde almancayi ögerendim diyebilrim sadece okadarmi tabiki hayir!bütün dertlerimi stresimi bu site sayesinde dert ortaklarimla paylastim. evet simdi Almanya'dayim inaniyorumki buraya gelmemde bu sitenin bana okadar yardimi olduki belkide almanyax sayesinde burdayim.ben almancax üyelerini sanki bi aile gibi görüyorum cünkü burdaki herkesle ayni yolda yürüyoruz ve yürücez

Merhaba,
Almancaxla tanismam teknoloji sayesinde oldu.Googledan Almanca sozcukler ararken birden karsima cikti.Zaten olan bundan sonra oldu.Belkide Almancaxtan cok fayda gorenlerin basinda geliyorumdur.Türkiyede 2 ay kursa gittim bazen konulari tam anladim, bazen anlayamadim.Saolsun anlayamadiklarimi Almancax tamamladi.Allaha sükür kurs dönemini bitirdim.Sinavimi Almancaxin´da katkilariyla yuksek bir derecede basardim.Ve pasaport vize devresine gectim. Bu konudada Almancax´ta cok sayida kaynak oldugu icin cok yararini gordum.Lazim olan evraklari bilmezken Almancax sayesinde diger arkadaslara tavsiyelerde bulundum.Bunlarida basardiktan sonra Almanya yolu gozuktu.Ama almancaxtan kopamaz hale geldim;bazi geceler sabahladim.Almanyada bilgisayarim olmadigi icin cok fazla aranizda bulunamadim.Ama nereye misafirlige gitsem,nerede bir Pc görsem hemen basina gectim.Googledan önce Almancaxi actim.Artik Almancax benim hayatimda bir ihtiyac haline geldi.Dertlerimi,anilarimi,hüzünlerimi, kederlerimi,bildiklerimi,bilmediklerimi ve herseyimi hic cekinmeden paylastim.Su an hala buna devam ediyorum.Almanca kursa gidiyorum.Hocamiz Alman bazi kelimelerde zorluk cekiyorum.Bir Pc buldugumda hemen basina gecip almancaxi aciyorum.Ve Ana dilimde konusanlarla bilgi alisverisi yapiyorum.Bana gore Almancax Almanca kurslarindan daha degerli.Bu sitede hicbir kotu harekete,hicbir seviyesizlige rastlamadim.Rastlasamda bunlar her internet sitesinde olan ufak tefek seylerdi.Almancaxin diger internet sitelerinden farki herkesin birbirine sevgi ve saygiyla yaklasmasi.Bazi olumsuzluklar olsada tabi bunlar sahislarla ilgili siteyle uzaktan yakindan alakasi olamaz ben herkese hic cekinmeden Almancaxi tavsiye edebilirim.Kisacasi Almancaxtan cok faydalandim.Bu siteyi kurmanizdan calismalarinizdan ve bunlari devam ettirmenizden dolayi sonsuz tesekkur ederim.Saglicakla kalin

ben öncelikle almanya ve almancax hayatim söyle basladi evlilik yaptim ben gebzede kaliyordu ve ben nisanlandimda bu kanun yeni cikmisti bana kursa gitticendediler o zaman yil 2007 di ve kaldim yerde kurs yokdu kidaplarimdayoktu vede alman kitaplari cok pahali gelmisti bana bilgisayardan kardesim benim icin sitelere bakmaya basladi benim icin ki ben ilk okul okudu fazla bilgisayardan anlamiyodum ve bir gun //www.almancax.com buldu bana bense bu sitenin sayasinde hem almancayi ögrendim hemde bilgisayar kullan mayi cok güzelseyler buldum en ümitimi kestim zamanlarda yani iyiki varmis bu site ozaman kardesimin sifresiye adiyla bir sure calistim vede sinavi kazandim ben ilk basta siteyi dogru dürüst kullanamas gen simdi siteden daha iyi yararlaniyom vede Almanya'dayim simdi yarim sene oldu geleli ben sitetenyararlanir kken baska bir kusra basladim eskisehirde gebzede gittim ama cok kisa olmadi kusta bana anlatilanlardan daha cok sey buluyordu sitede bir gun siteden yazdiklarin gördü ve sasirdi sen bulari nerden buldun diye bende almancax dedim ve oda bana evet o siteden ben bile bakkiiyorum hoca olmama ragmen dedi sonrada beraraber calistik ve ben KAZANDIM YASASIN MUTLULUK simdi Almanya'dayim kaliyorum vede kanunen kursa gittimem gerekiyor oturum icin budaki burada bir kisiye ögrettim adresi verdim vede devem etcem vermeye almanlarada ögreticem bu siteyi insalllah buradaki sinavida kazanirim yanlislarimdan dolayi kusuruma bakmayin arkadaslar herges icin hayirlisi olsun saygilar bu sözde cok dogru olmus almanya yolu almancax,tan gecer

esma 41

Basta Süleyman MERCAN olmak üzere tüm yarismacilari tebrik ederim.
Almanya yolunda almancax hikayelerinizin  her biri aslinda
Insanlarin esi - , mutlulugu ve ASK i icin nelere "katlandigini da " gösteriyor.

Emeginiz ve yorumlariniz icin tesekkür ederim.  okey:)

mub@rek

gece

Süleyman Mercan beyi, ve yarismamiza katilan tüm Üyelerimizi
Tebrik ediyorum.

Samimiyetiniz ve Güveniniz icinde ayrica  Tesekürlerimi sunuyorum,
Beraberligimizin devami dilegiyle ...  :)

kasto

süleyman mercan kardesimi tebrik ediyorum.
diger hikayeleri de merakla bekliyoruz
iyi calismalar

ATAAN

Süleyman Mercan Beyi Ve Yarismamiza Katilan Tüm Üyelerimizi Cani Gönülden Tebrik ediyorum.