almancax Sinifi Ögrencileri Ders´de

Başlatan gece, Şubat 27, 2009, 04:06:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vindela

Nein ich bin nicht Ahmet ich bin Mehmet

ATAAN

Bravo Vindela  alkis:)
5 Dakka Tenefüs  okey:)

vindela

nein ich heisse nicht ahmet ich heisse mehmet

vindela

ikiside oluyormu ataan abi

dielosch

yetişmeye çalışıyorum size ama olmayacak gibi daha 30 sayfa ilerleyebildim  :-\ b uarada tebrikler süper bi düşünce teşekkürler  :angel: bir de bişey sorcam ya hani bazı kelimelerde (başta) tartışma olmuş yok ı diye öğrettiler hangisi doğu gibisinden ı da desek e de desek karşı taraf anlar dimi anlam bakımından etkilemiyorsa sorun yok da  ;D

vindela

yardımcı olmak isterdim ama yardım edebilecek bilgiye sahip degilim dielosch :)

ATAAN

ATAAN

Alıntı yapılan: dielosch - Mart 12, 2009, 10:14:04 ÖSyetişmeye çalışıyorum size ama olmayacak gibi daha 30 sayfa ilerleyebildim  :-\ b uarada tebrikler süper bi düşünce teşekkürler  :angel: bir de bişey sorcam ya hani bazı kelimelerde (başta) tartışma olmuş yok ı diye öğrettiler hangisi doğu gibisinden ı da desek e de desek karşı taraf anlar dimi anlam bakımından etkilemiyorsa sorun yok da  ;D
Telefuz Konusunu Ilerde Halledecegiz Merak Etmeyin  okey:)

ATAAN

ATAAN

.......   ......   Beste aus Antalya?

NİLSENAM

Alıntı yapılan: dielosch - Mart 12, 2009, 10:14:04 ÖSyetişmeye çalışıyorum size ama olmayacak gibi daha 30 sayfa ilerleyebildim  :-\ b uarada tebrikler süper bi düşünce teşekkürler  :angel: bir de bişey sorcam ya hani bazı kelimelerde (başta) tartışma olmuş yok ı diye öğrettiler hangisi doğu gibisinden ı da desek e de desek karşı taraf anlar dimi anlam bakımından etkilemiyorsa sorun yok da  ;D

senin e ve ı dediğin abend kelimesinde geçiyordu.

söylerken yani ağzımızdan çıkarken abınt diye çıkar....

yazılışı abend diye yazılır... okey:)

dielosch

senin e ve ı dediğin abent kelimesinde geçiyordu.

yazılışı abent diye yazılır... okey:)
[/quote]

sağol nilsenam ama ben onu kastedmemiştim size iyi dersler çok böldüm zaten özür dilerim  :angel:

bir de o akşam demek değilmiydi yani der abend şeklinde yoksa abent diye başka bi kelime daha mı var  :-\

NİLSENAM

Alıntı yapılan: dielosch - Mart 12, 2009, 10:19:55 ÖSsenin e ve ı dediğin abent kelimesinde geçiyordu.

yazılışı abent diye yazılır... okey:)

sağol nilsenam ama ben onu kastedmemiştim size iyi dersler çok böldüm zaten özür dilerim  :angel:

bir de o akşam demek değilmiydi yani der abend şeklinde yoksa abent diye başka bi kelime daha mı var  

evet der abend :akşam demek....pardon ben yazarken yanlış yazmışım özür dilerim dielosch.... ya:)

gece

Alıntı yapılan: dielosch - Mart 12, 2009, 10:19:55 ÖSsenin e ve ı dediğin abent kelimesinde geçiyordu.

yazılışı abent diye yazılır...
dilosch sormanda bence mahsur yok, sora sora ögrenicez   :)
Ayrica abend dogru dilosch  okey:)

bir de o akşam demek değilmiydi yani der abend şeklinde yoksa abent diye başka bi kelime daha mı var  :-\
dilosch sormanda bence mahsur yok, sora sora ögrenicez  okey:)

ATAAN

Tekrar Hatirlayalim O Zaman Okunus Kurallarini  okey:)

ATAAN

ei : ay  (Nein-Nayn)
ie : i (Wie-Vi)
eu/äu : oy (Träumen-Troymen/ Deutsch-Doyç)
tsch :ç  (Deutsch-Doyç)
sch: ş (Schule-şulı)
ch : h (Ich-ih)
ck : k (Ecke-Ekı)
v : f (vogel-fogel ,verheiraten-ferhayratın)
z - ts (Zu- Tsu)
Ph : f ( Saphir-Safir)
b : p (Ab-Ap)
d : t (Abend-Abınt)
j : y ( Ja- Ya)
Sp :şp (Spache-şpachı)
St : şt (Student-ştudınt)
r  : r/Ğh (Rom-Ğhom)
s : Z (Sie-Zi)
hr : Ya (Sehr-Seya)
chs : Ks (Fuchs-Fuks)
ar : a (Januar-Yanua)
g : k (Tag-Tak)
ä : e (Käse-Kesı)
x :Ks (Taxi-Taksi)
w : V (Wagen-Vagın)
ß : S (Heiß-Hays)
er : a (September-Septemba)
-h : Kendinden Önceki Harfi Uzun Okutur Kendini Okunmaz (Geht:Ge:t)
-y: ü (System-Süstem)