almancax Sinifi Ögrencileri Ders´de

Başlatan gece, Şubat 27, 2009, 04:06:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeytin

Alıntı yapılan: ...mystery... - Mart 02, 2009, 08:41:06 ÖSbide ben bişey daha sorucam bu "muss" ne anlam katıyo?? :haha: çok mu sordum ;D

muss
zorunlu yapman gereken.ben saat 9 da yatakta olmalıyım.gibi. okey:)

...mystery...

Alıntı yapılan: 3,14 - Mart 02, 2009, 08:41:12 ÖS--> //www.mydictionary.de

Evet Kleine, dogru anlamissin.

machen

ich mache
du machst
er/sie/es macht
wir machen
ihr macht
sie/Sie machen.

Evet Kleine, machen fiilinin du'ya göre cekimlenmis hali.
tamam çekimleri biliyorum zaten :) sadece fiili sormuştum yinede çok sağol onur abi... :) bu arada ufaklık'tık Kleine olduk küçük ha ;D sağol buda güzel.. alkis:)

3,14

Alıntı yapılan: zeytin - Mart 02, 2009, 08:38:45 ÖSasooo

İch gehe spazieren.
ich gehe zwei Tag ins Kino
ich spaziere Tischtennis
ich sehe fern
ich muss schlafen

Und Du ???

--> Ich gehe in zwei Tagen ins Kino.
      Ich spiele Tischtennis.
;)

Alıntı yapılan: ...mystery... - Mart 02, 2009, 08:41:06 ÖSbide ben bişey daha sorucam bu "muss" ne anlam katıyo?? çok mu sordum

--> müssen: yapmak zorunda olmak.

ich muss
du musst
er/sie/es muss
wir müssen
ihr müsst
sie/Sie müssen. ;)

3,14

Alıntı yapılan: ...mystery... - Mart 02, 2009, 08:43:36 ÖStamam çekimleri biliyorum zaten sadece fiili sormuştum yinede çok sağol onur abi... :) bu arada ufaklık'tık Kleine olduk küçük ha ;D sağol buda güzel.. alkis:)

--> Alles auf Deutsch. :)

...mystery...

Alıntı yapılan: zeytin - Mart 02, 2009, 08:43:17 ÖSmuss
zorunlu yapman gereken.ben saat 9 da yatakta olmalıyım.gibi. okey:)
"must" yani  ya da kişi zorunluluğundan dolayı "have to" da olabilir... alkis:) Bildiğim kadarıyla ingilizceyle karşılaştırınca daha kolay oluyo... :) bide sanırım "muss" tan sonra fiilin kendisi geliyo İngilizcedeki gibi... schlafen sprechen gibi... di mi? :)

zeytin

Onur,was machst du gern in der Freitzeit?

...mystery...

zeytin

Alıntı yapılan: ...mystery... - Mart 02, 2009, 08:45:54 ÖS"must" yani  ya da kişi zorunluluğundan dolayı "have to" da olabilir... alkis:) Bildiğim kadarıyla ingilizceyle karşılaştırınca daha kolay oluyo... :) bide sanırım "muss" tan sonra fiilin kendisi geliyo İngilizcedeki gibi... schlafen sprechen gibi... di mi? :)

aynen öylee

ATAAN

Onur Yavas Yavas  ;D
Fiil Cekimlerine Gelecegiz Zaten okey:)

ATAAN

Simdi Bugünkü Kelimeleri Verelim Ezber Yapmak Icin  okey:)

zeytin

zeytin

Onur soru sordum sana nirdesin

...mystery...

Alıntı yapılan: zeytin - Mart 02, 2009, 08:46:44 ÖSaynen öylee
vay ben süperim yaa aynı İngilizce gibi olmaya başlıyo anla ama konuşama... :haha: tabiki almanca şu anda çok çok çok çok daha az biliyorum yavaş yavaş... :)

3,14

Alıntı yapılan: zeytin - Mart 02, 2009, 08:46:12 ÖSOnur,was machst du gern in der Freitzeit?

--> Ich sehe fern, schaue Fußball, lese Gedichte, schreibe Gedichte, singe, spiele Saz und Blockflüte, höre Musik.

Und was machst du in deiner Freizeit? :)

3,14

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 02, 2009, 08:47:03 ÖSOnur Yavas Yavas  ;D
Fiil Cekimlerine Gelecegiz Zaten okey:)

--> Soru gelince, soru yönünde cevaplar yazdim. :)

zeytin

Alıntı yapılan: ...mystery... - Mart 02, 2009, 08:48:54 ÖSvay ben süperim yaa aynı İngilizce gibi olmaya başlıyo anla ama konuşama... :haha: tabiki almanca şu anda çok çok çok çok daha az biliyorum yavaş yavaş... :)

İngilizce biliyosan Almanca kolay öğrenirsin bende zorlanırım diye düşünüyodum.Ama kolaymış. okey:)

3,14