"Unutma bir iyiligi sürekli yaparsan bu senin görevin olur ".

Başlatan esma 41, Mart 18, 2009, 12:45:13 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

"Unutma bir iyiligi sürekli yaparsan  bu senin görevin olur ".

Sizce bu cümle ne anlama geliyor , ve dogrumudur ?

3,14

--> Diyelim ki bir genç adam var ve bu genç adam çok yardımsever. Nerde bir yaşlı, hamile ya da engelli birisini görse nasıl yardım edebilirim diye düşünüp, en kolayı elinde taşmakta zorlandığı poşetlerini alıyor. Başka bir örnek vermek gerekirse, ne zaman toplu taşıma araçlarında onlarla karşılaşsa ilk ayağa kalkıp yer veren o oluyor, ya da bu tür araçlara binme ve inmelerinde yardım ediyor vs. Örnekleri çoğaltmak da mümkün... Ama içlerinden birisini alalım, mesela yaşlılara her türlü yardımı yapmaya çalışsın bu gencimiz. Bunu sürekli yaptığı taktirde, adetâ bu yaptığı şeyi benimseyecektir ve belki de artık bir görev bilecektir.

Bence doğrudur. ya:)

esma 41

Alıntı yapılan: 3,14 - Mart 18, 2009, 12:57:38 ÖS--> Diyelim ki bir genç adam var ve bu genç adam çok yardımsever. Nerde bir yaşlı, hamile ya da engelli birisini görse nasıl yardım edebilirim diye düşünüp, en kolayı elinde taşmakta zorlandığı poşetlerini alıyor. Başka bir örnek vermek gerekirse, ne zaman toplu taşıma araçlarında onlarla karşılaşsa ilk ayağa kalkıp yer veren o oluyor, ya da bu tür araçlara binme ve inmelerinde yardım ediyor vs. Örnekleri çoğaltmak da mümkün... Ama içlerinden birisini alalım, mesela yaşlılara her türlü yardımı yapmaya çalışsın bu gencimiz. Bunu sürekli yaptığı taktirde, adetâ bu yaptığı şeyi benimseyecektir ve belki de artık bir görev bilecektir.

Bence doğrudur. ya:)

Yani sence yasli bir teyzenin  posetini tasimak iyilik midir yoksa  görev midir ?

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Mart 18, 2009, 01:00:48 ÖSYani sence yasli bir teyzenin  posetini tasimak iyilik midir yoksa  görev midir ?

--> Bir defa yapmak iyilik, her yaşlı teyzenin (burada bir 'Regel' sözkonusu, ;D Yani tekrar ediyorsa bu iyilik.) poşetini taşıyorsa bahsi geçen kişi, bu onun görevidir. :)

...mystery...

onur abininde dediği örnekten yola çıkarsak eğer :

sadece 1 yaşlı teyzenin poşetini taşırsa bu onun o teyzeye yaptığı iyilik olur; ama eğer bu yardımı her yaşlı teyze veya amcaya yapıyorsa bunu bir görev olarak benimsemiş demektir o kişi... :) (onur abide böyle söyledi zaten ;D )

yani evet doğru bencede.. alkis:)

ATAAN

Biz Bu Cümleyi Genelde Orduda Kullaniriz, Göreviniz Olmayan Bir Konuyu Yardim Etmek Amaciyla Yaparsaniz Bir Bakmissiniz ki, Yardim Icin Yaptiginiz Is Sizin Asli Göreviniz Olmus  ;D

NİLSENAM

...mystery...

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 18, 2009, 07:12:59 ÖSBiz Bu Cümleyi Genelde Orduda Kullaniriz, Göreviniz Olmayan Bir Konuyu Yardim Etmek Amaciyla Yaparsaniz Bir Bakmissiniz ki, Yardim Icin Yaptiginiz Is Sizin Asli Göreviniz Olmus  ;D
karışık ama anlamı güzel...bence... alkis:)

...mystery...

esma 41

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 18, 2009, 07:37:30 ÖSBasima Cok Geldigi Icin Iyi Bilirim  :haha:

Hocam dün Vize islemlerimi yolladim , hala bisey gelmedi ... acaba vizem ne zaman cikar.  ;D

Yani sebebi bumudur ?  ;D

ATAAN

Islemleri Yollarsaniz Tabi Cikmaz, Sahi Islemleri Nasil Göndermeyi Basardiniz, Benim Bildigim Evraklar Gönderiliyor, Islemler Degil
Ni ha ha ha
Skor 1-1  :haha:

esma 41

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 22, 2009, 03:27:06 ÖSIslemleri Yollarsaniz Tabi Cikmaz, Sahi Islemleri Nasil Göndermeyi Basardiniz, Benim Bildigim Evraklar Gönderiliyor, Islemler Degil
Ni ha ha ha
Skor 1-1  :haha:

Ama seyyyyyyyyyyyyyyy ehmm ben sizi kizdirmak icin öyle yazdim.  :haha:

Yani  gercek dIsI.

Skor 2-1  ;D

esma 41

ATAAN

Skor Tabelasi Size Calisiyor Bakiyorum da, Ne Zaman Öne Gectiniz Siz,
Ben Gol Göremedim, Hem Ben Dabi Dabi Derim Artikelide THE dir  :haha:
Skor : 1-1  Hala  ;D

esma 41

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 22, 2009, 03:36:17 ÖSSkor Tabelasi Size Calisiyor Bakiyorum da, Ne Zaman Öne Gectiniz Siz,
Ben Gol Göremedim, Hem Ben Dabi Dabi Derim Artikelide THE dir  :haha:
Skor : 1-1  Hala  ;D

The tabi tabi

Skor : 4-1  :haha: