almanyada acik ogretim okumak..

Başlatan sonsuzyolcu0604, Mart 19, 2009, 12:22:39 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sonsuzyolcu0604

arkadaslar lutfen  icerde konularda var demeyinn buu konuyla ilgili bisey bulamadim  offoff:) ben kolnde bulunan acik ogretime gitmek istiorum..ama neyii tercih edecemi bilmiomm.formu doldururken once nereyii istedini yazmak zorundasin..o yuzden ben burda neyii tercih etsem daha ii olur bilmiorum..yardim ederseniz sevinirim..sonra alman uni  sine gecmek istiom.yani almanyada hangi bolumu okusam sonunda is bulma imkanim olur acaba..zaten acik ogretimde tercih edilecek   bolumler belli fazlaa bisey yok.ama sonunda ise yarayacak bisey okumak istiom   ;D .cvblariniz icin tesekkur ederim simdiden..

mub@rek

VAllah fazla bilgim yok ama erasmus tarzi seyler var. Hani belki öyle denenebilir yada gerekli evraklari bulup arastirip yerine getirip istenilen kriterleri sagladiktan sonra orda okuyabilirsiniz..

jentzsch

Erasmus ögrenci degısım programıdır.Arkadasın sordugu baska bir konu..

Acıkögretım programlarında en kolay bölüm ''ısletme'' dir.Turkıye'de de zaten esıt agırlıkta puanı dusuk bolumlerden ısletme..Ben sana onu tercıh etmenı onerırım.Is ımkanı olarakta cok genıs bır alan.Dedıgın gıbı zaten cok fazla secenegın yok.Köln'de kayıt ıslemlerı ıle ılgılı bır bılgım yok ama forumda orada okuyan arkadaslar vardı.Sanırım sevıye olarak b1 yeterlıydı fakat oradan bır alman Unıversıtesıne gecmek ıstersen Dsh sya da testdaf a  yıne gırmek zorundasın.Bu sınavlar bılındıgı uzere pek kolay degıl.Yanı bıraz almancaya ıhtıyacın olacak..

sonsuzyolcu0604

cevabin icin cok saol...bende isletme dusunuorum ama ilerde bii alman universitesine gecis yaptigimda nasil olcak yine ole acik ogretim gibimi olcak acaba..  ???

sekonder

Acikögretim ögrencisini bir Alman üniversitesinin kabul edecegini sanmiyorum.

jentzsch

Sonsuzyolcu zaten acıkögretım okumak ıstıyor..Oradan Üniversiteye gecıs yapabılır..

sekonder

Bu yol var mi gercekten? Acikögretimden Almanya'daki bir örgün ögretime gecise yani. Millet neden Gymnasium okuyup da sira beklesin ki o zaman...

jentzsch

Acıkögretım okuyabılmek ıcın zaten lise mezunu olmak gerekıyor.Yani Almanya'daki Gymnasium'u bıtırmıs olman gerekıyor.Ardından ÖSS ye girmek zorunda..Acıkögretim'e kaydolduktan sonra ılerde kisi isterse okumus oldugu bölüm ve yakın bölümlerine Üniversite2ye gecıs yapabılır.Tabii Türkler için bir sart daha var.Testdaf ya da Dsh yı gecmek..

Gymanasıum'u bıtırmıs bır kısı neden Abitur yapıp Üniversite'ye basvurmak varken Almanya'da hıc bır gecerlılıgı olmayan Acıkögretıme basvursun ki..Bu yani ''Almanya'da acıkögretım'' genelde Türkiye'den gelen kısıler ıcın bır secenek..Burada okumus yetısmıs kısılerın tercıh ettıgı bır yöntem degıl..

sekonder

Evet de, insanin aklina su geliyor: Acik ögretime girmekte birsey yok. Abiturunu, sözgelimi 2,5 puanla yapmis biri gidip bu sekilde ilerleyip normalde yillarca bekleyecegi üniversiteye bu sekilde gecis yapabilir mi? Ben bunun olabilecegine ihtimal vermiyorum acikcasi.

Acikögretim mantigini da kavrayabilmis degilim zaten. Ben 5 sene her Allah'in günü farkülteye gidip sabah 8:45 aksam 17:15 derse girmisim, adam üniversitenin kapisindan girmeden üniversite okuyorum diyor. :)

jentzsch

Bunu ben söylemıyorum yasa söylüyor sevgılı seconder.Ayrıca bunun adı gecıs degıl.Türkıye!den gelen bır kısı nasıl Öss yı kazanıp,kazandıgı bolum ve yakın bolumlerınde burada Unıversıte okuma hakkı elde edıyorsa,lıseyı bıtırıp buraya gelen ve burada acıkogretım prog. yazılan bır kısı de ılerıde dsh ya da test daf sınavını gecerek bu hakka sahıp oluyor.Ihtımal vermek bızım elımızde degıl malesef..

Bu arada ıkıncı paragrafta soyledıklerınıze bu yolda 6 sene canı cıkmıs bırı olarak katılıyorum.Zaten Türkıye'de bıle bu cok kabul goren bır dıploma degıl bıldıgınız gıbı..

mineralwasser

acikögretimin bir faydasi su, hem calisip hem okudugun icin is tecrüben oluyor ama örgün ögretimde bu yok..

sekonder

Örgün ögretimin de faydasi, üniversite egitimi dahilinde verilen derslerin hepsinin hakkiyla ögrenilmesini saglamasi. :)

smaili

Arkadaslar ben Türkiyede 2 yillik turizm otel isletmeciligi bitirdim. Sonra disarda Acik ögretim isletme bitirdim. Bu sene Suttgart basvurdum  Memur Üniversiteye Giris hakkimin oldugunu ve basvuru yapip bölüm secmem gerektigini söyledi ve gerekli belgeleri verdi.

Sonuc ne oldu derseniz Absage geldi yalniz absagenin sebebi acik ögretim bitirmis olmam degil Kimya bölümü secmis olmamdi :)

Transkriptimi incelediklerini ve BWL e basvuru yapabilecegimi yazmislar. 

neden kimya sectin diyecek olursaniz Aklim sira cin olmadan adam carpmaya kalktim birazda eksik arastirma yaptim ve yanlis yönlendirildim diyebiliriz. Kimya, Informatik vb. Bölümler kontenjansiz ögrenci aliyorlar. Dedim Kimya seciyim giris yapiyim esegimi saglam kaziga baglayayim sonradan geceriz uygun bi bölüme :) ama öyle olmuyormus..

sekonder

:) Neyse, sonucta okumak istedigin bölüme girme sansin da var, o bence güzel olan...