Ders 2: Almanca Alfabesi

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 01:26:00 ÖÖ

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LEE 19

acemialm

benim alfabe içinde klavye ile bilgisayarda yazamadığım harf  " ä "  di.Alfabe ile yazılanlara ilk baktığımda dikkatimde kaçmış.Meğer ki alt + 132 ile çok kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştiriyormuşuz.

çok teşekkürler.

chadra

Çok yardımcı bir site...
Almanca'nın 'a'sını bile bilmiyordum.Yeni başladım.Ve ilerleme kaydediyorum.Çok teşekkürler

khoLpa$aLı

evet gercekten öyle çok faydalı emeğine sağlık muharrem

CoODaltOn

bende yenı basladımm tesekkurler emegınıze saglık

beginner

çok teşekkürler.Süpersinizzz.:)

yorgundemokrat

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Ocak 09, 2006, 01:26:00 ÖÖ
ALMANCA ALFABESİ (DAS DEUTSCHE ALPHABET)

a: aa
b: be
c: se
d: de
e: ee
f: ef
g: ge
h: ha
i: ii
j: yot
k: ka
l: el
m: em
n: en
o: oo
ö: öö
p: pe
q: qu
r: er
s: es
t: te
u: uu
ü: üü
v: fau
w: we
x: ix
y: ipsilont
z: set
ä: ae
ß: ss (Son zamanlarda bu harfin kullanımı "ss" olarak yaygınlaşmıştır.Örn:Heiß değil Heiss)

Bazı harflerin yanyana gelmesiyle genelde aşağıdaki okunuşlar kullanılır.
ei : ay olarak okunur 
ie : i olarak okunur
eu : oy olarak 
sch : ş olarak okunur
ch : h olarak okunur
z : ts olarak okunur
au : o olarak okunur
ph : f olarak okunur
sp : şp olarak okunur
st : şt olarak okunur

Not:Alfabede bulunan ä , ü , ö harfleri (a-u-o) harflerinin umlaut (nokta) almış şekilleridir.

Not: ä karakterini ALT + 132 kullanarak, ß karakterini ALT + 225 kullanarak çıkartabilirsiniz. (ALT +132 ,Alt tuşuna basılı olarak 132 yazılması demektir.)
Klavyesi Türkçe olmayan arkadaşlarımız da Türkçe karakterleri şu şekilde çıkartabilirler:

ü: ALT + 0252 ------- ı: ALT + 0253 ------- ö: ALT + 0246 -------- ğ: ALT + 0240
ç: ALT + 0231 ------- ş: ALT + 0222 ------- İ: ALT + 0221 --------

Yarın, geri kalan ömrümün ilk günüdür

khoLpa$aLı

aydın turan

benim almancam tam anlamıyla sıfır 5,6 yıldır üniversiteden almancayı veremediğimden mezun olamadım inşAllah almancax sayesinde bunuda başarırım.sayenizde arkadaşlar.

exlans_01

herkeze slm lar.arkadslar sitye yeni girdim.alamnca ögrenmek istiyorum.burdan yardım alacagım hakkında bilgi verildi kuzenımden.

dennis007

slm bende kafaya taktım öğrenmeyi
havalimanında yolcu hizmetleri memuru olarak çalışıyorum.antalyaya en alman ve rus ağırlıklı turit geliyor.
ben şu heceleme muhabbetine uyuz oluyorum.
anton yerine bzim havacılık alfabesinden alfa diye söylüyorum onlarda anlıyo
bu öğrendiğim kaçıncı alfabe yaffff  :D :D :D

p_kilicarslan

herkese kolay gelsin arkadaşlar konunun ilk mesajlarından olduğu için biraz tanışma alanı gibi olmuş aslında.

biraz gezdim güzel içerik var site kurucularına ve bu fikrin sahibine teşekkür ediyorum.
bende rasgele arama motorundan buldum başka bişey arıyodum karşıma çıktı. inşAllah güzel bilgiler öğreniriz herkese tekrar kolay gelsin.

MİNE

Merhaba öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.Benım Almanca öğrenmemdeki tek gerekçe yakında evlenecek olmam ve ben tek bir kelime bile Almanca bilmiyorum.Bunuda sanırım burda öncelikle sitenin desteği ve sizlerin yardımıyla aşacağım....Elimde olmadan biraz ürküyorum ama son günlerdeki bu haberlerdeki aile birleşimindek, dil mecburiyeti biraz beni korkutuyor ya heyecanlanırda yapamazsam diye.. Neyse sonuçta sevdiğim biri için zoru başarmak güzel olucak bu ona değer...

vervaroz

jugokopat

eu = oi (euro = oiro)

z = ts (zeit = tsayt)

cümle sonunda er =  ea gibi okunur ama r ler yumusak g gibi de söylenebilir. (meiner maynea)

billig, freitag gibi sonu g ile biten kelimeler her zaman billih, fraytah okunur.

2 tane ayni sessiz harf yan yana geldigi zaman önceki sesli harf kisa okunur. aksi takdirde uzun okunur..
billig, zusammen gibi. buna eszet(ß) harfi dahil DEGILDIR(heißen = haytsin). Aklima gelirse burada olmayanlardan onlarida yazarim..
Tüm Bilgiler Icin Tesekkürler..

gkhnclk

ben de bir denizci adayıyım ingilizcem az çok war bunun yanında almancayı tercih ettim size çok tesekkurer gercekten muthiş bi kaynak

sgurbet

bütün arkadaslarin emegine saglik
bence herkesin verdigi bilgilerle ögrenmek daha kolaylasiyor