Vize Müracaat'i Hakkinda Bilgi..

Başlatan Karizmatik KayseriLi, Mayıs 02, 2009, 06:27:41 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karizmatik KayseriLi

Merhaba ArkadasLar..
Sükür Sonunda A1 sınavını kazandım.. Ve sıra geldi Vize'ye basvurmaya..
Sizden Ricam Basvuru Sirasindaki istenen beLgeler Ve Basvuru hakkinda biLgi verebiLirmisiniz Bana ?
Bu arada Esim Alman Vatandasi ... Ve Ankara'dan Basvuru Yapacagim..

facetoface

https://almancax.com/forum/index.php?topic=6807.0     burdan gorebilirsin evrakları siteyi biraz incelesene be guzel kardesim :)

Karizmatik KayseriLi

Siteyi inceLedim.. o EvrakLar tamam ama gaLiba siteyi cok gezdigimden oLsa gerek bazi arkadasLardanda farkLi seyLer istendigini gördüm.. o yüzden bu Konuyu actim.. Kimi Hem passaport Hem kimLik Fotokopisi dio.. Kimisi Evlilik cüzdani dio.. Kimisi esinin dogum beLgesi diyor.. Kafam karistigi icin actim bu konuyu Kusura bakmayin...

Chete66

Merhaba arkadaşım.

Eşinin Pasaportu varsa onun fotokopisi yoksa;
*Meldebescheinigung (oturma izni)  ve kimlik fotokopisi
*Evlilik cuzdani fotokopisi
*3 tane biometrik fotograf
*2 tane ikamet musadesi basvuru formu
*Eşine ve sana ait ayrı ayrı alınmıs tam vukuatlı nufus kayıt ornegi asli ve fotokopisi ( Nufus kayıt orneklerinde ikinizinde anne baba kardesler gorunecek  buna dikkat et)
*Uluslararası evlenme kayıt örnegi (Formul B) asli ve fotokopisi
*Pasaportunun fotokopisi
*A1 sertifikasi asli ve 2 fotokopisi

Aklimda kalanlar bunlar.

Allah yar ve yardımcımız olsun...

Chete66

[  ]  Temel Dil bilgisi Sınav Sonuç belgesi aslı ve 2 fotokopisi
[  ]  Varsa eski Pasaportlar sunulmalı
[  ]  2 adet İkamet Müsadesi Başvuru Formu
[  ]  En az 12 ay geçerli Pasaport fotokopisi, Pasaport son medeni hali taşımalı ve yeni soyisme göre
düzenlenmiş olmalıdır.
[  ]  3 adet Biometrik vesikalık resim
[  ]  Başvurana ve Eşine ait ayrı ayrı alınmış Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi (Nufus kayıt orneklerinde anne baba kardeşler görünecek dikkat edin)
[  ]  Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği, (Formül B) aslı ve fotokopisi.
[  ]  Almanyada yaşayan Eşin pasaport fotokopisi ve Oturum Müsaadesini gösteren sayfasının fotokopisi. (Eğer eşinizin pasaportu yoksa meldebescheinigung (oturma izni) alinacak asli ve fotokopisi.)
[  ]  AB vatandaşı kişi ile akrabalık belgesi fotokopisi ( Nufus cuzdani fotokopisi) 
[  ]  AB vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi
[  ]  Pasaport fotokopisi

Belgeler bunlar arkadaşım  inşAllah yardımcı olabilmissimdir...

Karizmatik KayseriLi

cok saoL dostum .. oraya gittikden sonra evrak eksik die dönmek istemiyorum o yüzden hersey elimin altinda hazir olsun istiyorum...  bilgiler icinde tsk ederim saolasin..

Chete66

Rica ederim dostum.
Dostum sakın heycan yapma. Sakin ve sogukkanlı ol.

Sana konsoloslukta sorulacak sorular.
-Akrabanız mı?
-Nerde ve ne zaman tanıştınız?
-Tanışmanızı anlatırmısınız?

Eğer uzun süredir birlikteyseniz eşinizle. Örnegin 2 yıldır tanışıyorsanız.
-Nasıl görüşüyordunuz?
-Tanıştıktan sonra eşiniz kaç kere Tr ye giriş çıkış yaptı?  v.s.

5-6 soru soruyorlar yeterki cevapları seri ve net olarak cevaplayın.

Allah yardımcımız olsun...

Karizmatik KayseriLi

Tsk ederim saolasin.. Bide bu Vize Basvurusu kaLdi onuda haLledersem cok Sükür rahatLayacagim iyice..

sen bunLara nasiL cevapLar verdin ?

gülümse35

hayırlı olsun arkadaşım ama inan ki vizeye başvuruyorsun bu sefer inan sabırın daha şiddetlisi başlıyor beklemekkk...ama başlamak bitirmenin yarısı inşAllahh ,,görüşmen esnasında sorulan sorulara doğru olarak anlat istedikleri bu arkadaşım nerde tanıştıysan anlat..ok

Chete66

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Mayıs 03, 2009, 12:03:55 ÖS
Tsk ederim saolasin.. Bide bu Vize Basvurusu kaLdi onuda haLledersem cok Sükür rahatLayacagim iyice..

sen bunLara nasiL cevapLar verdin ?

-C  Eşim Tr ye izine geldiginde gordum. 2006 4. ayda tanıştık.
-C  Ben dershaneye gidiyordum. Dershane eşimin evinin karşısındaydı. Eşimi evinin balkonunda gormustum ve gözum uzerindeydi. Bir gun çarşıya gezmeye çıktıgında cesaretimi topladım ve karşısına çıktım. Arkadaşlık teklif ettim. Eşim temkimli yaklaşmış olsa da olabilir dedi. Ve telefonumu verdim. Daha sonra da telefonla görüştük ve güzel bir arkadaşlık kurduk ve bu arkadaşlığımız evlenmeye kadar da devam etti.
-Arkadaşlığınız nasıl devam etti?
-C  Telefon ve internet aracılıgıyla...

Eşimi çok seviyorum. Ölene kadar da seveceğim.

Allah herkesi sevdiklerine kavustursun... Amin

Karizmatik KayseriLi

Chete66

İnşAllah cok guzel geçecek dostum. Allah yardımcımızdır...

Karizmatik KayseriLi

Amin Dostum.. Bütün bu yoLa baskoyanLarin yardimcisidir.. inSAllah bu isLerden bir an evveL kurtuLuruz.. biz cekiyoruz bu reziLLikLeri bari bizden sonra geLenler cekmese..

facetoface

eğer ist dan basvuruosan gişe 2 de sisko gozluklu alman bir kadın var ona sakınnnnnnnnnnnnnn gitme tam bir uyuzzzzzzzzzzzzzzz

Chete66

:D :D :D :D arkadaşım burda boyle konuları paylaşmasanız.

Nick itibariyle ankara konsoloslugu içerisindeki il oldugu anlaşıldığını düşünüyorum. yani Kayseri ve basvuru yeri ANKARA..

:D :D :D :D :D :D :D  gerçekten komik bir mesaj :) :) :) :)

facetoface

Karizmatik KayseriLi

:) Ankarada varmi aceba dedigin gibi böyLe uyuz biri :) ya bide gercekden beynim suLandi gibi.. ben simdi KonsoLosLugami gidicem Yoksa büyük eLciLigemi ? bide Adresi varsa size zahmet yazarmisiniz..!!