ithal damat ve gelin adaylarina Altin tavsiyeler

Başlatan Stuttgartli, Mayıs 15, 2009, 01:16:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

calikusu

stuttgartli arkadasim cok dogru yazmissin istisnalar olsa bile kabullenilsin kabullenilmasin gercekler bunlar

mineralwasser

Alıntı yapılan: fuchs - Mayıs 18, 2009, 05:37:43 ÖS
Alakasi yok ben Dogu Almanya'da yasiyorum bizim burda Yabanci Nüfus cok az Bati Almanyaya göre is imkanlari daha az, ayrica bizim burda yabanci düsmanligi daha cok var Batiya göre 2,5 Milyon nüfuslu Eyalette sadece 45 Bin Yabanci var ve burdaki Yabancilarin cogu  calisiyor yada isyeri sahibi bu nasil oluyor söylermisin? Burda cok türk gördüm is ayirimi yapan calismayan o bakimdan Alman devletine hak veriyorum. Arkadasim eger is Bulamiyorsan git 1 Euroluk isler var git orda calis, eger calismani begenirlerse seni vollzeit'ta alirlar
ben eyaleti konusmuyorum arkadasim yasadigin sehir - köy herneyse ona bagli... burda da cok türk var ama kimsenin kimseye faydasi yok! bir laf vardir toprak topragi gurbette tanimazmis diye... sen sanli cikmisssin ama herkes sansli olmayabiliyor arkadasim

khoLpa$aLı

Stutgartli arkadasima sonuna kadar katiliyorum. Ve bir ekleme yapiyorum siz Almanyaya geldikten bir süre sonra esinizde degisimler baslayacaktir bunlara hazirlikli olun ama 2 ay sonra ama 2 sene sonra hemen düsünüp olmaz öyle sey esim beni cok seviyor demeyin yasayin ve görün bu laf bana 5 sene önce denildiginde bende hic ihtimal vermemistim ama simdi bu lafi bana söyleyene hak veriyorum.Vede unutmayinizki istisnalar kaideyi bozmaz. Allahin rahmeti üzerinizde olsun.

fuchs

Alıntı yapılan: mineralwasser - Mayıs 20, 2009, 12:10:49 ÖÖ
ben eyaleti konusmuyorum arkadasim yasadigin sehir - köy herneyse ona bagli... burda da cok türk var ama kimsenin kimseye faydasi yok! bir laf vardir toprak topragi gurbette tanimazmis diye... sen sanli cikmisssin ama herkes sansli olmayabiliyor arkadasim
Alakasi yok ben 45 bin Nüfuslu sehirde yasiyorum Tirnagin varsa basini kasiyacaksin benim demek istedigim burda cok tembel Türkler var calismiyorlar is begenmiyorlar ben onu kastettim ayrica hic kimseden kimseye fayda olmaz

fuchs

Alıntı yapılan: mineralwasser - Mayıs 20, 2009, 12:10:49 ÖÖ
Alakasi yok ben 45 bin Nüfuslu sehirde yasiyorum Tirnagin varsa basini kasiyacaksin benim demek istedigim burda cok tembel Türkler var calismiyorlar is begenmiyorlar ben onu kastettim ayrica hic kimseden kimseye fayda olmaz

Karizmatik KayseriLi

KholPa$aLı sana kaLsa Biz öLdük ya ! hic yasamayaLim daha iyi.. aLmanyaya güvenme .. isine güvenme esine güvenme ee ne oLucak ondan sonra ?? insanLarin kafaLarini karistirmakdan baska bisey yapmiyorsunuz burada.. birakinda herkes gittigi yeri görsün yasasin karar versin..!!

kadiy

stutgatli arkadasim cok dogru konusmus daha türkiyedeki arkadaslarimiz suan bunlar sacma sacma konusuyo ben asigim diyecek ama geldiginde buraya tekrar yazmasini isterim es durumundan söylemedim ama aile ve burda yasayan cogu türkler  fazla cahil olanlari var!hepsi demedim ama !ithal damat bu kelimeyi almanyaya geline cok duyucaksiniz ! ama esinizle iyiseniz gerisi bos ben geleli 1 sene oldu Allaha sükür cok ama cok mutluyum ama sadece bilgi almaniz acisindan söyleniyo bence yanlis anlasilacak bi durum yok .sen niye geldin diceksiniz ama ben halimden memnunum . sadece burda görme ihtimalin olucak seyler

merytylor

BIRAKIN İTHALİ METALİ..Benim yakın çevremin çoğu orda kimse mutsuzluktan bahsetmiyo gayet huzurlular vede rahatlar..Diledikleri gibi yaşam tarzları var medeniyet sınırını aşmadan,kendi kültürlerinden kopmadan yaşamlarını sürdürüyolar saygı çercevesinde..SEVGİLİ İTHALLER ACIK SÖZLÜ OLUN (konuyu başlatana ve arkasındakilere sesleniyorum)şöyle diyin kısaca BİZ IRKIMIZIN(Türklerin)BURAYA GELİP YERLEşMESİNİ ,ÇALIşMASINI ,YÜKSELMESİNİ İSTEMİYORUZ ÇÜNKÜ BİZİ BURDA REZİL EDİYOLAR ONLARIN YÜZÜNDEN BİZİMDE İTİBARIMIZ SIFIRLANIYO..deyin olsun bitsin ne gerek varki olayı dallandırıp budaklandırmaya dimi yani..Burası paylaşım sitesi herkes aklından geçenleri dile getirmekte özgür bunlarda benim görüşlerim...Saygılar..

kadiy

kardes ben ilk okul mezunu degilim iki ünüverste bitirdim türkiyede mal mülkümde var Allaha sükür itibar dedigin yalakalik yapmak degildir bide terbiyeni bozma akilli ol burasi paylasim sitesi paylasmis düsüncesini söylemis

merytylor

kardeş burasıda ne malk mülk ölçüm yeri ne AKIL ÖLÇÜM yeri ne de show yeri terbiyenizin sınırını aşmışlığınıza veriyorum ayrıca yorumlarıma cevap vermeee....

Karizmatik KayseriLi

Alıntı yapılan: merytylor - Mayıs 20, 2009, 07:12:02 ÖS
BIRAKIN İTHALİ METALİ..Benim yakın çevremin çoğu orda kimse mutsuzluktan bahsetmiyo gayet huzurlular vede rahatlar..Diledikleri gibi yaşam tarzları var medeniyet sınırını aşmadan,kendi kültürlerinden kopmadan yaşamlarını sürdürüyolar saygı çercevesinde..SEVGİLİ İTHALLER ACIK SÖZLÜ OLUN (konuyu başlatana ve arkasındakilere sesleniyorum)şöyle diyin kısaca BİZ IRKIMIZIN(Türklerin)BURAYA GELİP YERLEşMESİNİ ,ÇALIşMASINI ,YÜKSELMESİNİ İSTEMİYORUZ ÇÜNKÜ BİZİ BURDA REZİL EDİYOLAR ONLARIN YÜZÜNDEN BİZİMDE İTİBARIMIZ SIFIRLANIYO..deyin olsun bitsin ne gerek varki olayı dallandırıp budaklandırmaya dimi yani..Burası paylaşım sitesi herkes aklından geçenleri dile getirmekte özgür bunlarda benim görüşlerim...Saygılar..

Sonuna Kadar Destekcinim..!!
Ve diger arkadasLar söylediginiz cok sey mantikLi oLabiLir.. zordur koLaydir birakinda bunLara oraya geLecek ve orada yasayacak insanLar karar versin.. zaten milletin psikolojisi bozuLmus herseyden nem kapar haLe geLmisiz.. !! bide siz tuz biber oLmayin üstüne

techliff

Kanımca gereksiz ve luzumsuz bir tartısma. Almanyaya gidipte iyi diyeni gormedigim gibi. Almanyada yasayarak kotu diyenlerden de bir tanesinin bile dondugunu gormedim. Donmeme nedenlerini anlatmaya baslayınca maazeretler uzarda uzar. Arkadaslar birtek gercek var burdaki insanlar sevdiklerinin yanına gidebilmek icin cok caba gosteriyor. Uzaktan davulun sesi hos gelir. siz 40 kisisiniz birbirinizi bilirsinizde bahsettiginiz b planları esine kavusmak icin binbir zorlugu goze alan insanlara uygun degildir.

fuchs

Arkadaslar ben Almanyaya gelipte pek geri dönene rastlamadim buranin suyunu icen kaliyor.

Karizmatik KayseriLi

Alıntı yapılan: techliff - Mayıs 20, 2009, 10:13:44 ÖS
Kanımca gereksiz ve luzumsuz bir tartısma. Almanyaya gidipte iyi diyeni gormedigim gibi. Almanya'da yasayarak kotu diyenlerden de bir tanesinin bile dondugunu gormedim. Donmeme nedenlerini anlatmaya baslayınca maazeretler uzarda uzar. Arkadaslar birtek gercek var burdaki insanlar sevdiklerinin yanına gidebilmek icin cok caba gosteriyor. Uzaktan davulun sesi hos gelir. siz 40 kisisiniz birbirinizi bilirsinizde bahsettiginiz b planları esine kavusmak icin binbir zorlugu goze alan insanlara uygun degildir.

tek keLime iLe süper bir cevap.. umarim bu lafLarin üstüne haLen konusuLmaz bu konu !!

Stuttgartli

Alıntı yapılan: merytylor - Mayıs 20, 2009, 07:12:02 ÖS

Cok güzel noktalara temas etmissin arkadasim. Cevap yazmak geregi duyuyorum cünkü konu icin aydinlatici olabilir.

"BIRAKIN İTHALİ METALİ..Benim yakın çevremin çoğu orda kimse mutsuzluktan bahsetmiyo gayet huzurlular vede rahatlar."

Bu cümle tam benim aradigim vede konunun can alici noktasidir. Tuhaftir? burada yasayan hic kimse türkiyeye gidince buradaki
zorluktan, reziliklerden bahsetmiyorlar. Halbuki tam tersidir. Almanlarda dahil Birakin burada rahat ve huzurlu olmayi,  yasamdaki
Tek bir hedefleri var, yaz gelsede 1 ay tatile kacsak. hele buradaki 1.nesil 2.nesil 3.nesil basli basina ayri bir konu.
Özetle kimse Almanyadaki zorluktan bahsetmiyor veya bahsetmek istemiyor. Buda Türkiyedeki insanlarin kafasinda
Almanya=Para+refah imaji yerlestiriyor bu sebebten dolayi bu konuyu actim belki icinizden biri -ben herseyi
arkamda birakip gedecegim deger mi ?. diye

"SEVGİLİ İTHALLER ACIK SÖZLÜ OLUN (konuyu başlatana ve arkasındakilere sesleniyorum)şöyle diyin kısaca BİZ IRKIMIZIN(Türklerin)BURAYA
GELİP YERLEşMESİNİ ,ÇALIşMASINI ,YÜKSELMESİNİ İSTEMİYORUZ ÇÜNKÜ BİZİ BURDA REZİL EDİYOLAR ONLARIN YÜZÜNDEN BİZİMDE İTİBARIMIZ SIFIRLANIYO."
Sevgili arkasim üzüldüm;
Yani ne yazacagimi sasirdim bari dedigin gibi yazayim
"Ben irkimizin(türklerin) buraraya gelmesini, calismasini, yükselmesini, istemiyorum cünkü burada beni rezil ediyorlar benim itibarimi
sifirlaniyor" -bu mudur? benim yazdiklarimdan cikardigin? Ben kime karsi rezil olacagim Almanlara mi?
Almanlar hakinda düsüncelerimi burada yazmak istemiyorum kisaca sunu söyleyebilirim; taktiklari maske altinda bir yamyam millet yatiyor
Ve İdda ediyorum Allah göstermesin 5 gün ac kalsalar sokaktaki cocuklari yerler.

Fazla uzatmak da  istemiyorum. Forum üzerinde 1 tane Almanyaya olumsuz bakan bir konu olmasi iyidir diye düsünüyorum.
Ben gerekli gördügüm noktalarda buraya gelecek olan kardeslerime uyarimi yaptim.
Allah kurtarsin,
Sevgiler.

Karizmatik KayseriLi

ArkadasLar inanin bu muhabbeti cok uzattiniz..!! konuyu acan arkadas sen hakLisin ! ama haksiz oLunan bir konu varki oda su ; Bes parmagin besi bir degiL ! Her insan farkLidir.. yine söyLüyorum ki size rahat geLen bazilarina zor geLir baziLarina koLay geLen size zor geLir... Suanda burada buLunan ( Vize bekLeyen Ve Vize icin Müracaat edecek oLan ) arkadasLarin cogu zaten bi bunaLim icinde.. Vize cikicakmi.. Ne kadar Sürede cikicak.. Vatanimdan Anamdan babamdan ayrilacagim oraya aLisabiLicekmiyim.. is buLabiLicekmiyim vs vs seyLer.. bu insanLar ( ben dahiL ) bu düsünceLer icindeyken sizLerinde geLip aLmanya söyLe aLmanya böyLe demeniz cok sacma !! Konunuzda hakLi oLdugunuz yanLarinizda var yok degiL ama Lütfen rica ediyorum artik bu konuyu uzatmayin ve burada bitirin.. oraya geLecek arkadasLar gitsinLer görsünLer yasasinLar ondan sonra karar versinLer.. Sizin yorumLariniz Bu yoLa bas koymus insanLara Sanki ; Siz birer kurbanLik koyunsunuz buraya geLdiginiz zaman pisman oLucaksiniz keske geLmeseydim diyeceksiniz gibi seyLeri söyLediginiz zaman oranin ne oldugunu biLmeyen insanLar bunu bu sekiLde anLayacak ve Esi iLe sorunLar basLayacak Geleceginden Süphe duyacak ve ondan sonra oLay bi yerden Sonra Kopacak ve BOOOOOOOOOOOOOM ! o zaman siz hakLi oLucaksiniz.. neden cünki insanLara zaten gidip görmeden orayi farkLi sekiLde anLattiniz ve insanLarda bu konu bir yer edindi.. Ondan sonra Psikolojisi bozuk bir haLde herseyden nem kapar haLe geLmis bizLer oraya gittigimiz zaman en ufak bi oLayda yikiLacagiz.. birakinda insanLarin icinde biraz umut oLsun biraz güc oLsun ve oradaki yasamLarini gördükden sonra kendileri karar versin.. UyariLariniz icinde Tekrardan Tsk ederim..!! oraya geldigim zaman TÜRKİYE'yi özleyecegim disinda hicbir tavsiyenizede katiLmiyorum..!!
SaygiLarimla !!

sekonder

Kimse ne sevdigine, ne ailesine ne de baska degerlere %100 güvenip baglanmasin. Gün gelir, o cok sevdiginiz kisiden hic ummadiginiz seyleri de duyabilirsiniz. "Benim cevremdekiler böyle degil, benim esim bunu yapmaz" gibi safliga girmeyin, B planinizi yaninizda tasiyin. Bu kadar da cellallenmeyin, kimse kimsenin kötülügünü istemiyor burada.

Davulun sesi uzaktan hos gelir derler. Herkese gelmistir vaktince, emin olun ve antenlerinizi acin... ;)