ithal damat ve gelin adaylarina Altin tavsiyeler

Başlatan Stuttgartli, Mayıs 15, 2009, 01:16:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sekonder

Alıntı yapılan: mineralwasser - Mayıs 24, 2009, 01:21:11 ÖS
gelince görürsünüz buranin halini...
Öyle de dememek lazim, Türkiye'den daha iyi durumda. Dogruya dogru... :)

Stuttgartli

Tepkileri anliyorum, inanin ben de ilk gelecegim zaman sevincten ucmustum.
Kader kismet artik
@SİMURG Hakkinizi helal edin kardesim, ben yanlis anlamis.
Umarim hersey gönlünüzce olur.
Sevgiler.

SİMURG

Alıntı yapılan: Stuttgartli - Mayıs 26, 2009, 12:41:06 ÖÖ
Tepkileri anliyorum, inanin ben de ilk gelecegim zaman sevincten ucmustum.
Kader kismet artik
@SİMURG Hakkinizi helal edin kardesim, ben yanlis anlamis.
Umarim hersey gönlünüzce olur.
Sevgiler.
Helal olsun arkadaşım.Umarım sizde Bplanınıza gerek kalmadan ömrünüz boyunca mutlu olursunuz

nurser

arkadaslar mineralwasser ve sutturtgartli hakli size suan neden yanlis geldi veya niye ters algiladinizi bilmiyorum ama buraya gelince göruceksinizz suan hersey toz pembe geliyo sizee.bende sizin gibi dusunuyodum ama buraya gelince anliyo insan neyin ne oldunu.Allah herkesin yardimcisi olsun yolunuz simdiden acik olsun isAllah.

ilk_ze

arkadas hakli ve bunu buraya geldiginizde daha iyi anlarsiniz. size tavsiyem kesinlikle cocuk sahibi olmayin 3 yil kadar, burda gelince gorüceksiniz burasi sadece gri-beyaz renkte bir ülke. esiniz ve esinizin ailesi cok önemli sadece esinizin sizi anlamasi sevmesi ve anlayisli olmasi yetmiyor. eslerinizin ailelerinin beklentileri cok yuksek konumda oluyor ve bu da sizi bunalima, tartismalara sokabilir öyleki bu ülkeden ve herseyden kacip gitmek isteyebilirsiniz. Almanya öcü degil ama hayat ve insan sartlari bunu degistirebiliyor. Hic kimseye esinizden ayrilin gelmeyin diyen yok sadece buraya gelipte yasanilan sorunlarin bir kac tanesinden örnektir bunlar.

haberci

sevgili ''STUTGARDLIl'' sanırım sen Türkçeyi Sonradan Türk arkadaşlarından ögrenmiş bir ALMANSIN yada..?..:)burdakileri ithal damat ve ithal gelin adayları olarak goruyosun,peki ya sen nesin???unutmaki sen almanyada YABANCI,türkiyede ise GURBETCİSİN...ha altın tavsiyelerine gelince;çok klasik seyler bunlar,türkiyenin en ücra köyünden kalkıp almanyaya gelecek olanlar bile biliyorlarki bir çok zorlukla karsılasacaklar,bence senin klasik tavsiyelerine ihtiyacları yok,heleki turk kardeslerini ''ithal damat ve gelin''olarak goren birininkilerine hiç yok...

Acıvatan

Slm arkadaslar belki ithal damat veya gelin sözcugu biraz icimizi acitiyor ama isin gercegide bu eger bir insan almanya disindan memleketide olsa Tr den gelin veya damat getirmesi ithalat oluyor.
Arkadas uyarilarinda hakli ben 1.5 sene oldu almanyaya geleli ben kendi halimden memnunum evlendigim insan akrabam ve taniyorum onun huyunu husunu,ya hic tanimadiginiz biriyse esiniz ozaman kadere kismete,almanyada turkler arasinda bosanma yuzdesi birhayli yuksek,kadin erkek ayrimi yapmayacam burada dogmus buyumus birisiyle trde buyumus birisinin aldigi kultur bir olmuyor burasi insanimizin yapisini bozuyor dokumuz uyusmuyor avrupayla.Bizler sicak kanli insanlariz komsuluk iliskileri mahallelilik iliskileri buralarda yok birisine gidebilmek icin gunler öncesinden randevu almaniz gerekli cat kapi gidemiyorsunuz,herseyiniz terminli(randevu) terminsiz bisey yapamiyorsunuz;Aldatilma olaylari cok cok fazla buralarda bunun nedenide avrupalilarda ahlaki degerlerin bizden farkli olmasi,en kucuk tartismalarda bile insanlarimiz ayriliyorlar niye esinden ayrilinca devletten daha fazla para alabiliyorlar;kocanin veya kadinin derdini kimcekecek diyip ayrilip tek basina yasamaya basliyorlar sonunda Almanlarin dedigi gibi uyum saglamis oluyorlar;basliyorlar evlilikten kacmaya evlilikte neymis canin cektigiyle git yasa olmadi bir baskasi ,isde Kapisinda yattigimiz Avrupa bu avrupa ulkelerinde sosyal yardimlar olmasin birtane Turk yasamaz burada buna inanin adamlarin birtek sosyal yardim konulari güzel ac kalmiyorsun burada,ilacsiz kalmiyorsun sigortasiz kalmiyorsun mesele bu isde turklerin vazgecemdikleride bu isde.Benim tavsiyem buraya gelecek olan arkadaslar eslerini iyice tanisinlar ondan sonra karar versinler.

sekonder

Ben bu düsüncelere katilmiyorum. Türkiye'de de benzer durumlar var. Olmadi "kuma" denen sey var. Bir toplumdan bahsederken gercekci olmakta fayda var...

SİMURG

Avrupa yı bırakın,artık Türkiye dede öyle müthiş bir ahlaki çöküş yaşanıyor.Burda sosyal yardım olmadığı halde kimse kimseyi çekemeyip ayrılıyor.Bir de ekonomik özgürlüğü varsa kadının tek başına yaşamaya devam ediyor.
Aldatma konusuna gelince önceden hep erkeklerin aldatmalarını duyar ya da şahit olurduk ama artık öyle değil bu konuda da artık kadınlar erkekler den malesef bir kaç gömlek üstün oldu.Birçok erkek de aman yuvam dağılmasın diye eşlerini affediyorlar.
Allah sonumuzu hayr eylesin :angel:

haberci

Hala sunu diyorlarya bitiyorum ya:)''gelin ve damat getirmesi İTHALAT oluyo''...önce İthalatın sözlük anlamına bakalım;''İthalat, yurtdışında üretilmiş malların, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasıdır.'' Unutmayalımki İthal edilen Ürün;o ülke içinde bulunmayan bu nedenle ihtiyaç duyulan,talebin fazla olduğu,yada benzer ürünler bulunsa bile Disardan gelen ürünün Daha KALİTE olup tercihin ithalden yana kullanıldığı üründür:)Talep artınca İthalat artıyo:)dısardan ithal ürünün gelmesinden rahatsızlık duyanlar varsa lütfen daha kaliteli ÜRÜNLERİ kendi ülkeleri sandıkları ülkede üretsinler ve Dısa bagımlılıgı  azaltsınlarr:)))

SİMURG

Alıntı YapHala sunu diyorlarya bitiyorum ''gelin ve damat getirmesi İTHALAT oluyo''...önce İthalatın sözlük anlamına bakalım;''İthalat, yurtdışında üretilmiş malların, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasıdır.'' Unutmayalımki İthal edilen Ürün;o ülke içinde bulunmayan bu nedenle ihtiyaç duyulan,talebin fazla olduğu,yada benzer ürünler bulunsa bile Disardan gelen ürünün Daha KALİTE olup tercihin ithalden yana kullanıldığı üründür:)Talep artınca İthalat artıyo:)dısardan ithal ürünün gelmesinden rahatsızlık duyanlar varsa lütfen daha kaliteli ÜRÜNLERİ kendi ülkeleri sandıkları ülkede üretsinler ve Dısa bagımlılıgı  azaltsınlarr:)))

Bravooo fazla söze ne hacet alkis:) alkis:) alkis:) alkis:)

ilk_ze

Türkiyeden buraya hangi hayallerle geliyorsaniz, bazen düs kiriklari ve kalp kiriklarida olsa, kendiniz icin aileniz ve sevdikleriniz icin hayallerinizin pesini birakmayin, kolay kolay pes etmeyin. yalniz buraya geldiginizde almancayi ögrenmeye ve yasadiginiz ülkeyi ve insanlari tanimaya calisin. sagda solda bos islere dalmayin yada Türkiyede bu sekildeydi, bu konuda Türkiye daha iyiydi vs. söylemlerden ve düsüncelerden uzak durun cünkü Almanya; Almanyadir, Türkiye; Türkiyedir + ve - leri tartmayin, düsünmeyinde cünkü degistirebileceginiz bir kanun yada yasa maddesi yok.

Türkiyeden, Almanyaya gelin yada damat getirmek ithalat anlamina geliyor burada. burada olanlar ithal damat yada ithal gelin lafini kullaniyorsa ve bunu aciklamak mahiyetinde birisi size soyluyorsa alinmayin, daha gelmeden alinanlar gelince nelere alinicak kimbilir.

alican-27

ben 4 yildir avusturyadayim arabami aldim Allaha sükür bir kizim oldu esim ve ailesiyle cok uyumluyum ama koskoca bir bosluk varki parayla pulla alamazsin VATAN...VATAN...VATAN

urunga

bence arkadas cök güzel uyarmis ama cok aciz tepkiler almis ben arkadasin ne demek istedigini cok iyi anliyorum o demiski sizlere eger türkiyede iyi bir düzen kurmussaniz hayat sartlariniz iyi ise buraya gelmeye calismayin cünki cok büyük hayal kirikligi yasiyacaksiniz bencede bu dogru ama sizde haklisiniz görmeden inanmam icimdeki hevesi kiramam diyorsunuz tabiki görenlerede o zaman siz buraya gelin niye hala duruyorsunuz orda diceksiniz demissiniz bile ozaman siz gelinde görün bakalim sizi uyaranlar gercekten iyi niyetttenmi yoksa uyuariyor yoksa baska niyetlemi ve sunu sakin unutmayin almanyaya evlenip geliyorsunuz özgür bir hayatiniz olacagini düsünüpte ona göre hayallar kurmayin neyse gelince görürsünüz zaten

polar002

aslında işin doğrusunu söylemişsin kardeş ama bizim işin asıl gerçekolan tarafı işimize  gelmediğinden verilen tepkiler bundan oldugunu sanıyorum ve  söylediklerinde haklılık payı buluyorum ,,,

smaili

Alıntı yapılan: haberci - Ağustos 01, 2009, 03:08:18 ÖÖ
Hala sunu diyorlarya bitiyorum ya:)''gelin ve damat getirmesi İTHALAT oluyo''...önce İthalatın sözlük anlamına bakalım;''İthalat, yurtdışında üretilmiş malların, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasıdır.'' Unutmayalımki İthal edilen Ürün;o ülke içinde bulunmayan bu nedenle ihtiyaç duyulan,talebin fazla olduğu,yada benzer ürünler bulunsa bile Disardan gelen ürünün Daha KALİTE olup tercihin ithalden yana kullanıldığı üründür:)Talep artınca İthalat artıyo:)dısardan ithal ürünün gelmesinden rahatsızlık duyanlar varsa lütfen daha kaliteli ÜRÜNLERİ kendi ülkeleri sandıkları ülkede üretsinler ve Dısa bagımlılıgı  azaltsınlarr:)))
son zamanlarda okudugum en güzel aciklama :)

Stuttgartli ithal arkadasin söyledikleri dogru ama Almanyayi bir cennet olarak görüp hayal kirikligina ugrayanlar  artik 90 li yillarda kaldi. Yeni gelenler artik neyle karsilasacaklarini bilerek geliyor hayal krikligina ugrayanlar gecinemeyenler cogunlukta buna ragmen hayat devam ediyor. Yani almanyaya gelenler iki kere düsünüp geliyor. Ve herzaman Bir B plani vardir :)

MESO

bende bu olaya bi parmak aticam :):):)  valla arkadaslar herkezinde  hakli oldugu noktalar var bazi arkadaslar sekonder stuttgartli esma41  ve adini sayamadiklarim..... dogrulari söylüyo dierleri de anladida herkez bi konuda tikanip kaldigindan yanlis anlamalar olabiliyor simdi ben kendimden örnek vereyim 3 senem olcak almanyaya geleleli valla bi azap bana göre  türkiyede herisimi kendim yaparken calisma   devlet daireleri hastana kisaca hersey burda ise  eli kolu baglanmis bi sekilde evde oturup kaliyorumm esim uygun olursa bisiler yapabiliyrouz nasil  ani (hastane    kagit isleri su bu....) ama uygun olmassa öle kalakaliyorumm artiesin ve ailesi  evet bende oda oldu destek yok bisi yok odun gibi bi yasam   hayallerim suya düstü  guvendigim esimden   tr deki gibi ilgi alaka  saygi göremiyorum haaaa   acmi kaliyorum yok ama su almanca olaiynda hic bi destek yok   bisi olacaksa cani istedimi oluo yoksa olmuo   ailesi desen hic tik yok   sadece git yap ögren   laf atma felan baska bisi yok ama destek ilgi alaka deseniz    fasooooooo neysee  kisacasi    böyle ama gende devam ediyorum hayata  keske bende bi  B plani yapsaydimm hayatta herzaman bi    planin aklinin bi kösesinde olcak eger meslegin   dilin  isin    yoksaa yandinis  ve ben yananlardanimm  kisacasi herkeze bu almanya denen yerde  huzur mutluluk sevgi ve basari   dilerimm tesekkurlerrr ..........herkez kendine yakisani yapiyor     :((((