ithal damat ve gelin adaylarina Altin tavsiyeler

Başlatan Stuttgartli, Mayıs 15, 2009, 01:16:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MESO

ya bu arada su ithal damat ithal gelin lafina neden okadar tepki veriyorsunuzki bu   hem tr deki vatandaslarin hemde almanyadaki  türklerin kulandigi bi laf   sanki gervcekden ithalmi oluyruz o bi tabir olmus artik tabiki hepimiz bi canis  öle denmesi hosumuza gidyo yada gitmiyo  ama gerek yok okadar uaztmaya bende ithal gelinim  ama bu laflada cok alinmam bu  öylesine denioo arkadaslar hayat bi günlük  üzülmeyin byle seyler icin lütfenn   biri size direk derse ya öyle demeyin hosuma gitmiyor dersiniz gider ama bu forumdada deniliyorsa   sorun etmeye gerek yok burasi paylasim platformu   ekmeginis suyunus burdan gelmio  bu    konuyu  acip okumassinis olur biter  bu  adresde almanca ögrenmek  sinavlar almanya hakkinda bilgi  vize subu ve dier yararli bilgilerle mesgul olun  burayada hosuna gitmeyen bakmas olur biter    herseye kafanizi yormayin sevin sayinn      tesekkurler    arkadaslar

nur71

Sevgili kardeslerim ve arkadaslarim.Biliyorsunuz ki bende esime kavusma heyecani ve Vize stresini yasadim 5 ay öncesi.Ve ben sonuna kadar Stuttgartli ve mineralwasser nikli kardesimize katiliyorum.Su haftalarda Türkiyeme,vatanima dönme hazirligindayim.
Allah nasip ederse kendimi toparladigimda psikolojikmen yasadiklarimi sizlerle paylasacagim insAllah.O arkadaslar gercektende uyarmak maksadiyla yazmislar,keske 5 ay öncesi okumus olsaydim hersey cok farkli olabilirdi.

byyakisikli00

arkadas cok ıyı bı konuya degınmıs bencede sımdı orada olupta canım cıcım dıyen sevgılınızın yerını ınanın bır baskası alabılır yanı onu tanıyamazsınız.evlenecegınız kısıden cok aılesı onemlı.yada evlenecegınız kısıyle bırklıkte aılesınden uzakta yasayın.

Aşil

türkiyeden almanya reklamlar
almanyadan,almanya gercekler,
almanyadan türkiye hayaller...

uzun lafın kısası iste bu ,ama bencee..

sonsuzyolcu0604

ne dogru solemisim kardesim valla bura gelince hersey degisior uc yildir burdayim inanin bana artik burasi cehennem oldu..haa bazi arkadaslar dogru aslinda eger esiniz ve ailesi size buyuk destek oluorsa buu cehennemi cennete donusture bilirsiniz ..jaa bide tersini dusunun sonuc sekil a daki gibi yani benim gibi kalakaliosunuz..ben evlendim geldim hemde uzaktanda olsa akrabamdi ama akrep gibi insanlarmis bura gelince resmen beni ev hapsettiler ailesi bana resmen eziyet ediordu esim derseniz hic ortada yoktu bide ailesiyle yasiodum ben onun baska biriyle iliskis varmis inanin yazarken utaniom elim kolum bagli kalmistim.sizdee zaten bise bilmiosunuz dil falan simdi ne guzel a1 sinavi var gelmeden once onu yapimak zorundasiniz buu guzel bise aslinda kiminiz istemesede.ben hic bise bilmiodum geldigimde kursa falanda gondermediler burda sapp gibi kaldim anlayacaniz..ama yinede sabrettim yollarini bulup kurtardim kendimi bu hayattan..gittim kendi basima kayit oldum kursa hic bisee bilmedigim halde nasil yaptim onu hic anlayamiorum halaa..bazen dusundukce guluorum..bu sitenin bana buyuk faydasi oldu hep bura girerdim firsat buldukca burdan ogrendim cogunu bii kagida yazmistim ve rathausa gidip ordaki adama gosermistim sonra ne dediyse ja ja demistim kursa kayit olmustum valla evde bir saatliune hava alacam die cikardim kursa giderdim geri kosa kosa eve gelirdim bilmesinler die olece a1 vermistim burda..sonrada zaten ogrendim simdi b1 sevisesindeyim Allahima cok sukur kimseye muhtac degilim evlendigim beni eve kapardi AMA BEN ONU KAFESE KAPADIM..iki ay sonrada bosanma davasi actim..hep beni korkuodulardi bosanamazzin edemezzin die cunku kisa bii suredir burdaydim.iki yil sadece dayandim sonra gorduler kim ne yapio..rabbim kimseye muhtac etmesin inanin cok zor burda simdi yanlizim kendi basima ayaklarim ustunde durmaya calsiiom esim bura vatandasi olmasina ragmen hala issiz..ama ben uc yil olcak burda ve stadin en gozde dukkaninda calisiorum istee kimin ne olca belli olmuyor.sans benden yanaydi..inanin ama burda yasamak istemiorum sirf onlarin inadina kalacam burda...esim metmana gidip benim onla sahte evlilk yaptimi solemis sirf beni burdan gondersinler die..ama adamlar sagolsun yine insafllarmis hatta bana uc yillik oturum verdiler..gercekten bisey yaparken bii ikinci kez daha dusunun...ben bii hata yaptim vee simdi cezami cekiorum muheppet hapis cezasi benim ki kurtulusum yok ama oo muheppeti ben frei yapacam Allah izin verirse..

xmcraex

Allah sonumuzu hayir etsin ne diyim.bende 3ay oldu geleli inanin simdiden özlemeye basladim ülkemi :(((

ilk_ze

1- türkiyede size ilgi gosteren kisi yani esiniz, siz buraya gelince inanin farkli birisi olucak ister kocaniz isterse kariniz olsun
2- mümkün oldugunca esinizin ailesinden uzak yasamaya calisin
3- geldiniz ve esinizle ve ailesiyle anlasamiyorsunuz, sorunlar yasiyorsunuz geri dönmek gibi bir seceneginizde yoksa oturum almaya bakin ve mutlaka almanca b1 yapin
4- esinizin sizi hastaneye göturmesi, devlet dairelerinde islemlerinizi yapmasi, carsida dükkanlardan alisveris yapmasi, yada yolda kaldiginizda adres sormasi vs
    esinizin diliyle bilgisiyle yasamamayi ögrenmeye bakin, kendi isinizi gücünüzü yapmayi ögrenin ki; demesinler ben olmasam marketten bir sigara dahi alamaz
    gibisinden bir muhtaclik hissettirmeyin kimseye ki ezilmeyesiniz.
5- burada yasiyacaksaniz her zaman 2 nci bir planiniz olmali cünkü dengeler her zaman degisebilir

umarim Türkiyede kurdugunuz hayalleri burada fazlasiyla yasarsiniz ve esinizin size olan sevgisi ve saygisi ömürboyu devam eder ve umarim buraya gelipte umut ve hayalleri yikilan kisilerden olmazsiniz.

unutmayin her zaman bir umut ve her zaman bir ikinci plan vardir yasamak icin yapmaniz gereken tek sey gözlerinizi acmak

Engin09

"Studgartlı" ve "ilk_ze" arkadaşlarımın yazdıklar çok doğru...

26 yasındayım, şuanda aile birleşimi ile almanya hayalleri kuran, şuan kursa giden, vize bekleyen, yada gitme hazırlığı olan arkadaşlarıma nacizane önerim tabiki herkez aynı kaderi yaşamaz ama hepimizin tecrübelerini toplayınca ortaya bu sonuç çıkıyor.

Almanyaya gitmeden bu yazıları okuyunca eminim hiç umursamıycaksınız fakat aklınızın bir köşesinde olsun ve oraya gidince muhakkak Türkiyede bir B planınız olsun.
Özellikle ve özellikle söylüyorum eşinizin ailesiyle bir süre dahi (kurs bitene kadar yada iş bulana kadar) aynı evde birlikte kalmayı asla ve asla kabul etmeyin mümkünse aynı şehirde dahi ev bakmayın fazla yüz göz olmayın derim.Aile faktörü orada çok önemli.

Eşimle 5 sene önce tanıştık bana hertürlü fedakarlığı yaptı askere gittim bekledi ama kazın ayağı oraya gidince değişti.Temmuzda gittim oraya 4 ay eşimle hiçbirsorun yaşamadık taki ailesi gelene kadar. Trye geleli 1 ay oldu, kendimi toparlıyayım nacizane fikirlerimi yaşadıklarımı yazıcam.
Google'dan "ithal damat" yazarak Almanya'daki evlilikler hakkında fikir edinebilirsiniz.

İyi günler.

Reyya

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Ekim 11, 2009, 06:41:29 ÖS
ne dogru solemisim kardesim valla bura gelince hersey degisior uc yildir burdayim inanin bana artik burasi cehennem oldu..haa bazi arkadaslar dogru aslinda eger esiniz ve ailesi size buyuk destek oluorsa buu cehennemi cennete donusture bilirsiniz ..jaa bide tersini dusunun sonuc sekil a daki gibi yani benim gibi kalakaliosunuz..ben evlendim geldim hemde uzaktanda olsa akrabamdi ama akrep gibi insanlarmis bura gelince resmen beni ev hapsettiler ailesi bana resmen eziyet ediordu esim derseniz hic ortada yoktu bide ailesiyle yasiodum ben onun baska biriyle iliskis varmis inanin yazarken utaniom elim kolum bagli kalmistim.sizdee zaten bise bilmiosunuz dil falan simdi ne guzel a1 sinavi var gelmeden once onu yapimak zorundasiniz buu guzel bise aslinda kiminiz istemesede.ben hic bise bilmiodum geldigimde kursa falanda gondermediler burda sapp gibi kaldim anlayacaniz..ama yinede sabrettim yollarini bulup kurtardim kendimi bu hayattan..gittim kendi basima kayit oldum kursa hic bisee bilmedigim halde nasil yaptim onu hic anlayamiorum halaa..bazen dusundukce guluorum..bu sitenin bana buyuk faydasi oldu hep bura girerdim firsat buldukca burdan ogrendim cogunu bii kagida yazmistim ve rathausa gidip ordaki adama gosermistim sonra ne dediyse ja ja demistim kursa kayit olmustum valla evde bir saatliune hava alacam die cikardim kursa giderdim geri kosa kosa eve gelirdim bilmesinler die olece a1 vermistim burda..sonrada zaten ogrendim simdi b1 sevisesindeyim Allahima cok sukur kimseye muhtac degilim evlendigim beni eve kapardi AMA BEN ONU KAFESE KAPADIM..iki ay sonrada bosanma davasi actim..hep beni korkuodulardi bosanamazzin edemezzin die cunku kisa bii suredir burdaydim.iki yil sadece dayandim sonra gorduler kim ne yapio..rabbim kimseye muhtac etmesin inanin cok zor burda simdi yanlizim kendi basima ayaklarim ustunde durmaya calsiiom esim bura vatandasi olmasina ragmen hala issiz..ama ben uc yil olcak burda ve stadin en gozde dukkaninda calisiorum istee kimin ne olca belli olmuyor.sans benden yanaydi..inanin ama burda yasamak istemiorum sirf onlarin inadina kalacam burda...esim metmana gidip benim onla sahte evlilk yaptimi solemis sirf beni burdan gondersinler die..ama adamlar sagolsun yine insafllarmis hatta bana uc yillik oturum verdiler..gercekten bisey yaparken bii ikinci kez daha dusunun...ben bii hata yaptim vee simdi cezami cekiorum muheppet hapis cezasi benim ki kurtulusum yok ama oo muheppeti ben frei yapacam Allah izin verirse..

canım kardeşim, umarım bundan sonra Allah seninde yolunu açık eder. bende senin yaşadığın şeylerin biraz farklısını yaşadım.azmet, yılma,cehennem olarak görme Almanyayı...Bundan sonra ülkeye dönsen daha zor.ben böyle düşünüyorum.enazından çalışıyorsun.ben meslek için kurs görüyorum şuan.birde B2 yi yapacağım.Allah herkesin yardımcısı olsun arkadaşlar.elbette zorlukları var ama buraya gelene kadar işlerimizi bıraktık,ailelerimizi bıraktık,mücadeleler ettik.azmedin ve bu dili öğrendikten sonra herşeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz.

BARTTT

Merhaba arkadaşlar;

Sözün bittiği yer diye ben buna derim.Her kes zorluklar veya bahsettiğiniz olayları farklı; ama sonu hep aynı noktaya çıkan bir yol.Haklısınız doğrusunuz abartılı tek bir şey görüp okumadım.Gerçekler yazılmış......B  PLANI İYİ FİKİR alkis:)

serdar.suzan23

Merhaba arkadaşlar,

Aslında bu konu başlığı altında yazan herkes kendine göre haklı bence.ama şu unutulmamalıki hepimiz bulunduğumuz durum içerisindeki psikolojimizle yazıyoruz.aile birleşimi yapıp almanyaya giden arkadaşlar edindikleri tecrübeler ile yazıyorlar,evlenip eşinin yanına gitme hevesiyle yanıp tutuşanlar(bende dahil) sıkıntıyla,stresle yazıyorlar.benim etraftaki evliliklerden gördüğüm kimse evlenipte aynı evde yaşamaya başlamadan birbirini tanımıyor.öncesinde tanıdğını sanıyor.ben hayatım boyunca bana söylenen hemen hemen hiçbirşeyi yapmadım.hep kendi bildiğimi okudum.iyi kötü çok şey yaşadım ama hiçbirşeyden pişmanlık duymadım.burdada stutgartlı arkadaşımız ve onun gibi düşünenler bazı tavsiyelerde bulunuyorlar,edindikleri tecrübelere dayanarak.ki tecrübe bence herşeyden önemli.bundan sonra evlenip almanyaya gidecek insanların onların söylediği hiçbirşeyi uygulayacağını sanmıyorum (söylediklerinin bence doğru olmasına rağmen) buraya kadar gelmiş kimse uygulayamaz bence.ama onların söylediklerine ister hoşumuza gitsin,ister gitmesin kızmamalıyız.ben art niyetli hiçbirşey okumadım.hepimiz yaşıyacağız,göreceğiz.şuan o kadar zor bir süreçten geçiyoruzki.ben 32 yaşındayım,bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum.10 gün oldu vizeye başvuralı.sadece sevdiğime kavuşmak istiyorum.sonrasınıda yaşayarak göreceğiz.evet çok zorluklara karşılaşacağız ama yaşayacaklarımız birazda kendimize bağlı bence.benim duyduklarımdan,okuduklarımdan anladığım en önemli şey yaşayacağımız ülkenin dilini biran önce öğrenmemiz gerektiği.gerisi tabiki evlendiğimiz insan,ailesi,sosyal çevresi ve bize göre şekillenecek.uzun oldu galiba.aslında yazacak daha çok şey var ama uzun die okunmaz.bu süreçte sabır etmenin bizim için en önemli şey olduğunu öğrendim.sadece sabredin arkadaşlar.hepinize saygılar

tugce_doerjer

İTHAL NEDİR? MALMIYIZ DA İTHAL EDİLİYORUZ BURAYA? BOLE BIR SACMA BASLIK DAHA GORMEDIM BEN

esma 41

Alıntı yapılan: mineralwasser - Mayıs 24, 2009, 01:21:11 ÖS
gelince görürsünüz buranin halini...

Anlat hele  :)

Iyi mi , kötü mü ?
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Kasım 23, 2011, 07:29:43 ÖS
İTHAL NEDİR? MALMIYIZ DA İTHAL EDİLİYORUZ BURAYA? BOLE BIR SACMA BASLIK DAHA GORMEDIM BEN

Sayin tugce ,
Size tek bir sorum olacak ...
Ne olur yanlis anlamayin.
Yazilanlari,mesajinizi atmadan önce bastan sona kadar okudunuz mu ? ;)

tugce_doerjer

turkıyeden gelen gelın yada damatlara ıthal adı verılıyormus. nedenını pek anlamadım.

benım sormak ıstedıgım bu ıthal lafını kım soyleyebılır? turk olup almanyaya gocmus orda yasayan bırımı? almanyada dogmus ama yedı cettı turk olan bırımı? almanyaya gıtmıs turkle evlenıp esını almanyaya aldıran bırımı?

ben bu ıthal kelımesını kusura bakmayın ama normal bır sekılde algılayamadım.

EL-TURCO

sn tugce almanyada isim bu bu saatten sonrada degismez.trden getirilen damat veya gelin halk arasinda ithaldir.milletin gücüne bile gitse 50 senedir böyle bir 50 sene daha böyle devam eder ve bunu kimse degistiremz.lakapla pek takilip kalmamakta fayda var.önemli olan yaptigimiz ve yapacagimiz islerle kendimizden bahsettirmek.
dipnot:ayrica cok güzel bir konu ve arkadasin gercek hayat tecrübesi,tüm satirlarinin dogru oldugundan eminim.uyari anlaminda cogu arkadasimiza faydasi olacaktir.

Reyya

:) peki! eşi alman olanlardamı  ithal oluyor?  aslında konuyu açan arkadaşımız bazı gerçeklerden bahsetmiş, yalnız herkes için geçerli değil tabi. ben almanyayı seviyorum.  ithal kavramı hakkında yorum yapmak istemiyorum.eşim alman olduğu için herhalde ben bu grubun içine girmiyorum  ;)

Bthnkdgn

Benim esim Alman Babasi Alman. Alman Gibi büyümüs Azbucuk türkce biliyor. Türkiyeden ayrilirken insanlar ihracat malmissiniz gibi düsünebiliyor. woow alman buldu almanci olucak diye. insanlar kolay önyargiya sahip olur zor vazgecer su araba reklaminda gibi. son yillar haric almanyaya gelen türklerin birkisminin almanya icin geldigi ve burdaki ailelerin türkiyeye gidip ithal damat yada gelin aldigi bilinen birsey. almanyaya gelen türklerin birkismi köylerinden kasabalarindan gelmis insanlar. insanlarin kültürlerini yargiliyamazsiniz insan ögrendigini yapar zor degisir. sonuc olarak cok sayida türk köyüne dönüp köyünden gelin damat getirdi baslik parasi verenler oldu. bu nedenle adimiz cikmis birkere. ben esimle otelde tanistim neyse evlendik almanyada yasam plani yoktu bazi sebeblerden sonra son dakika almanyaya yerlesmeye karar verdim. ilk geldikten sonra tabiki zorlandik hala zorlaniyoruz. suan kursumda afganistandan afrikadan gelen insanlar var onlar icin süper almanya cünkü insanlar yasadigi gecmisine göre durumunu degerlendirir. bazilari icin almanya hayalkirikligi olabilir türkiyeden zorda olabilir. neyse özete gelirsek ilkburaya geldigimde bir türkberbere gittigimde nereden geldigimi sordu istanbul dedim nasil geldin dedi evlendim geldim dedim hemen güldü yanindaki is arkadasina döndü bak buda senin gibi ITHAL dedi. o gün ögrenmis olduk ithal oldugumuzu :)