ithal damat ve gelin adaylarina Altin tavsiyeler

Başlatan Stuttgartli, Mayıs 15, 2009, 01:16:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

ithalin sözlük anlamina bakarsan sende ne oldugnu anlarsin arkadasim.kendini ayri tutmussun ama.

Alıntı yapılan: yasmin_33 - Aralık 01, 2011, 09:52:13 ÖS
:) peki! eşi alman olanlardamı  ithal oluyor?  aslında konuyu açan arkadaşımız bazı gerçeklerden bahsetmiş, yalnız herkes için geçerli değil tabi. ben almanyayı seviyorum.  ithal kavramı hakkında yorum yapmak istemiyorum.eşim alman olduğu için herhalde ben bu grubun içine girmiyorum  ;)

Reyya

Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 02, 2011, 02:42:01 ÖÖ
ithalin sözlük anlamina bakarsan sende ne oldugnu anlarsin arkadasim.kendini ayri tutmussun ama.

ithalin ne olduğunu öğrenmek için sözlüğe bakmama gerek yok.  kendimi ayrı tutma olayı değil, ister 50 yıl ister 100 yıldır söylensin.bu ithal lafı bana komik geldiği için konuya espri ile yaklaştım. isteyen kendisini ithal görsün,isteyen görmesin,ben görmüyorum arkadaşım. mal,eşya olmadığımıza göre, hiçde üstüme alınmam.

muguet

herkese merhaba,
öncelikle belirtmeliyimki, tavsiyeleriniz yalnis ama tespitleriniz dogru. insanin özgür iradesi, kisisel begenileri ve farkli zevkleri vardir. ben nacizane bir kac kelam etmek isterim, tavsiye olarak mi alirsiniz ve ya almazsiniz o sizlerin kararidir. ben almanyanin en refah eyaleti olarak bilinen münih eyaletinde yaklasik 7 aydir yasiyorum. esim alman. üniversite mezunu ve ingilizce bilen biriyim. bu basligi acan arkadasin hakli oldugu yönler de var ama üslubu yalnis olmus biraz. buraya gelecek olanlara sunu söylemek isterim ki, ingilizce bile bilseniz, üniversite mezunu bile olsaniz, burda cok türk yasasa bile, almanca bilmeden iyi rahat bir iste calisma imkaniniz yok. bakin altini ciziyorum "Almanca" bilmek cok ama cok önemli. garsonluk bile yapamazsiniz. ben kendimden biliyorum o yüzden anlatiyorum. ayriyetten, almanlar ac kalsa sokaktaki cocuklari yerler filan bunlar cok dogru degil. evet cok et yerler, cok yemek yerler, egolarina düskündürler ona katiliyorum da :) yamyamlik filan, ancak bu tür söylemler iki milleti birbirinden sogutur. her milletin icinde oldugu gibi almanlarda da cok cahil, egoist, ve karaktersiz insanlar da var. su günlerde takip ediyorsunuzdur belki almanyadaki dönerci cinayetleri vs..
benim sahsi kanaatim, genelde alman toplumu icersinde, bir kadin olarak, istegim gibi davranabilme, ve giyinebilme lüksüm var.. bunlar güzel seyler. en azindan bir mini etek giydigimde, kimse metroda ellemeye filan calismiyo. millet olarak kendi eksilerimizi görsek ondan sonra baska insanlari elestirsek daha iyi olmaz mi? ha almanyada irkcilik yok mu, elbette var, görüyorsunuz iste kac türk öldürülmüs, devlet destekli yeralti nazi örgütlerinin foyasi da cikti meydana. burda kiyamet koptu kac gündür bu olaylar yüzünden. ben de yasadim bir kac olmusuz olay, her gün disarda gözlemliyorum. sadece türklere degil yabancilara karsi bir nageatiflik var burda. kabak türklerin basina patliyo, cünkü en yüksek yabanci nüfus türklere ait burda. hatta almanlar dolandirdim derken bile, "ich habe getürkt" diyolarmis falan filan.. neyse önemli olan bu durumlari bilmek, bunlara hazirlikli olmak. yoksa gercekten zor zamanlar gecirebilirsiniz. ha bide soguk ülkedir bu yüzden türkiyedeki sebzelerin meyvelerin tatlarini özleyeceksiniz.  kislik giyecek getirin en cok ,yazin bile gelseniz :)  ha bi de almanya öyle hep disariya gösterdigi gibi acayip demokratik, über gelismis, söyle fantastik, böyle süper bi yer degil.. bunlar hep reklamdir, kendini öyle gösterme cabasidir. sizler de buraya gelince göreceksiniz, kendi gözlemleriniz olacak. o zaman karar verirsiniz. herkesein hayatinda kolayliklar dilerim.

Reyya

Alıntı yapılan: muguet - Aralık 07, 2011, 06:33:44 ÖS
herkese merhaba,
öncelikle belirtmeliyimki, tavsiyeleriniz yalnis ama tespitleriniz dogru. insanin özgür iradesi, kisisel begenileri ve farkli zevkleri vardir. ben nacizane bir kac kelam etmek isterim, tavsiye olarak mi alirsiniz ve ya almazsiniz o sizlerin kararidir. ben Almanya'nın en refah eyaleti olarak bilinen münih eyaletinde yaklasik 7 aydir yasiyorum. esim alman. üniversite mezunu ve ingilizce bilen biriyim. bu basligi acan arkadasin hakli oldugu yönler de var ama üslubu yalnis olmus biraz. buraya gelecek olanlara sunu söylemek isterim ki, ingilizce bile bilseniz, üniversite mezunu bile olsaniz, burda cok türk yasasa bile, almanca bilmeden iyi rahat bir iste calisma imkaniniz yok. bakin altini ciziyorum "Almanca" bilmek cok ama cok önemli. garsonluk bile yapamazsiniz. ben kendimden biliyorum o yüzden anlatiyorum. ayriyetten, almanlar ac kalsa sokaktaki cocuklari yerler filan bunlar cok dogru degil. evet cok et yerler, cok yemek yerler, egolarina düskündürler ona katiliyorum da :) yamyamlik filan, ancak bu tür söylemler iki milleti birbirinden sogutur. her milletin icinde oldugu gibi almanlarda da cok cahil, egoist, ve karaktersiz insanlar da var. su günlerde takip ediyorsunuzdur belki Almanya'daki dönerci cinayetleri vs..
benim sahsi kanaatim, genelde alman toplumu icersinde, bir kadin olarak, istegim gibi davranabilme, ve giyinebilme lüksüm var.. bunlar güzel seyler. en azindan bir mini etek giydigimde, kimse metroda ellemeye filan calismiyo. millet olarak kendi eksilerimizi görsek ondan sonra baska insanlari elestirsek daha iyi olmaz mi? ha Almanya'da irkcilik yok mu, elbette var, görüyorsunuz iste kac türk öldürülmüs, devlet destekli yeralti nazi örgütlerinin foyasi da cikti meydana. burda kiyamet koptu kac gündür bu olaylar yüzünden. ben de yasadim bir kac olmusuz olay, her gün disarda gözlemliyorum. sadece türklere degil yabancilara karsi bir nageatiflik var burda. kabak türklerin basina patliyo, cünkü en yüksek yabanci nüfus türklere ait burda. hatta almanlar dolandirdim derken bile, "ich habe getürkt" diyolarmis falan filan.. neyse önemli olan bu durumlari bilmek, bunlara hazirlikli olmak. yoksa gercekten zor zamanlar gecirebilirsiniz. ha bide soguk ülkedir bu yüzden Türkiyedeki sebzelerin meyvelerin tatlarini özleyeceksiniz.  kislik giyecek getirin en cok ,yazin bile gelseniz :)  ha bi de almanya öyle hep disariya gösterdigi gibi acayip demokratik, über gelismis, söyle fantastik, böyle süper bi yer degil.. bunlar hep reklamdir, kendini öyle gösterme cabasidir. sizler de buraya gelince göreceksiniz, kendi gözlemleriniz olacak. o zaman karar verirsiniz. herkesein hayatinda kolayliklar dilerim.

çok güzel anlatmışsınız.   okey:)

esma 41

Alıntı yapılan: muguet - Aralık 07, 2011, 06:33:44 ÖS
öncelikle belirtmeliyimki, tavsiyeleriniz yalnis ama tespitleriniz dogru.

;D 

Öncelikle belirtmeliyimki , sizin tavsiyelerinizde,tespitlerinizde cogunlukla dogru.
Ama yanlis dediginiz - tavsiyeler sizinkilerle orantili olan Üyelerin mesajlari var.
Sadece kisa bir 'dip not' yazayim dedim.

kadir52

arkadaslar  ben cocuk üzerinden aile  birlesimi  yaptım ama  esımden yabancılar polısı para kagıdı ve  ev  sormus  gönderdıgı mektupta  esım calısamıyor  bebek oldugu ıcın ayrıca ben cocuk uzerınden basvurdum nasıl oluyor  bu  ıs  cocuk nasıl  calıssın  yarıdımcı olursanız sevınırım tesekkur  ederım

Bis Zum Ende

Napalım biliyormusunuz arkadaşlar benzin alıp Almanyayı yakalım. nedir bu biri ithal diyo biri aman gelmeyin diyo. yok kardeşim benim burda işimde var evimde ama eşim orda bu nasıl bi kafa yapisi anlamadım. oraya gelenlenlere eşi için değilde almanyaya için geliyorlar gözüyle bakılıyor bana bu şekilde bakanlara tavsiyem kendinizi acınıcak duruma getirmeyin.

Mutim

Alıntı yapılan: mruzman - Nisan 08, 2012, 01:42:50 ÖÖ
Napalım biliyormusunuz arkadaşlar benzin alıp Almanyayı yakalım. nedir bu biri ithal diyo biri aman gelmeyin diyo. yok kardeşim benim burda işimde var evimde ama eşim orda bu nasıl bi kafa yapisi anlamadım. oraya gelenlenlere eşi için değilde almanyaya için geliyorlar gözüyle bakılıyor bana bu şekilde bakanlara tavsiyem kendinizi acınıcak duruma getirmeyin.

keske herkes sizin gibi düsünse

careless

Herkese merhaba,
Ben forumu yaklaşık 1 ay önce keşfettim.Oldukça faydalanıyorum forumdan.Vize başvurumu yaptım ve sonucu bekliyoruz.Bunu dert etmiyorum nasılsa çıkacaktır.Ama Almanya'ya gittikten sonraki kısım...Bunu dert etmeye başladım...

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: careless - Nisan 30, 2012, 04:14:48 ÖS
Herkese merhaba,
Ben forumu yaklaşık 1 ay önce keşfettim.Oldukça faydalanıyorum forumdan.Vize başvurumu yaptım ve sonucu bekliyoruz.Bunu dert etmiyorum nasılsa çıkacaktır.Ama Almanya'ya gittikten sonraki kısım...Bunu dert etmeye başladım...
Mesela?

careless

Yaa bilmiyorum...Kafa karışıklığı değilde sonuçta farklı bir durum.Hem evlilik hem yabancı bir ülke ikisi birarada olunca zorlukların daha fazla olacağı ortada.Tabiki bunları aşmakda insanın kendi elinde...

ufucuk

Ben yazılanların hepsini okumadım açıkcası ama kısaca kendi tecrübemi anlatayım,
2010 Ağustos sonunda geldim. Geldiğimde çatpat Almanca biliyordum artık hiç bilmiyorum :) dil kursuna 2 ay falan gittim galiba, ama baktım ki hoca bize Almanca öğreteceğine yakında biz ona Türkçe ögreticez, daha fazla devam etmedim kursa. Almanya'da Almanca öğrenmek zorunda mısınız? Tamamen yapacağınız iş ile alakalı. Alman milleti zaten kendi arasında bile ayakta uzaktan uzağa muhabbet eden ve son derece soğuk insanlar olduğu için, Almancamı ilerletir sonra Almanlara el ense çekip kanka olurum, tavlayıda koltuk altına veririm diye gaza gelmeyin, Türkiyeden gelmiş Türkle Alman dost olmaz, arkadasta olmaz, anca ıs yerinde merhaba merhaba. Ben geldikten 3 ay sonra iş buldum çünkü 2 ayını Almanca kursunda geçirdim kerizlik edip. Türkiye;de iyi bir üniversiteden iyi bir dereceyle mezun oldum ve sadece bu nedenle hemen iş bulabildim yoksa buralarda iş falan hep hayal, bu tür beklentileriniz varsa sakın ha gelmeyin, burası adama kafayı yedirtir. benim tek gayem eşim okulunu bitirinceye kadar buraya katlanıp, musluk akarken testi mi doldurmak sonra en kısa zamanda, ki bu max 2-3 senedir, memleketime dönmek. beni bu ülkede hiç bir güç tutamaz. zaten hiç bir Türk arkadaşım yok çünkü Türk gençlerinin çoğunun hali içler acısı, adamın dünyadan haberi yok, avanak pozisyonunda geziyolar ortalıkta, Almanlar zaten soğuk, Almanya sadece yesilligi falan olan gerisi bomboş olan bi ülke falan filan.
Ha ırkçılığa gelince, girdiğim iş yerinde ilk bir hafta tavırları garipti, sonra hepsine özenle birer birer ayarı verince kendilerine gelip bi silkelendiler, şimdi el pençe divan.

Kıssadan hisse, oturun oturduğunuz yerde, sakın hayal kurmayın, güzel şeyler düşlemeyin, Almanya Acı Vatan.

Reyya

:) almanyanın neresindesiniz? benim yaşadığım yerde eşim ile ben çalışmamıza rağmen bir türlü testiyi dolduramadık! ev kirası, elektrik,su,benzin parası,vergileri,telefonu,yol paraları,yan giderleri gelirleri derken kazandığımız paranın çoğu gidiyor. benmi yanlış yerde oturuyorum anlamadım.kriz almanyayıda vurdu. sizin söylediğiniz çok eskilerdeymiş.artık öyle değil.bende üni mezunuyum.(arkeoloji mezunuyum branşımın burada çok işe yaramadığını biliyorum )ama  teilzeit lik bir işdeyim şu an.işyerlerinin çoğunluğu işçi çıkarıyor.haa iş bulmak zor değil ama o işyerinde kalıcı olmak zor. adamlar 6 ayda işçi çıkarıp,yenilerini alıyor. bu durumda olan çok arkadaşım var. almanyada teilzeit yani yarım günlük işler var. onunda getirisi fazla değil elbette. vollzeit olanlarda dediğim gibi binde bir eski işçilerini çıkartamıyorlar ama yeni girenler en fazla 6 ay ,1 yıl bilemedin 2 yıldan az tutuyorlar. bilmem benim burada böyle sistem. birde minijoblar var ayda 400 euroluk. genelde öğrencilere hitap ediyor bu işlerde. çok az maaşı var artı sigortası yok. yani kısaca şunu söylemek istedim. yeni gelecek olan arkadaşlara almanyayı öyle kısa zamanda çok paralar kazanılacak bir ülke olarak göstermesek diyorum.artı almanca kursuna kesin gidilmesi gerek bu kerizlik değil. ben iki yıl almanca kurslarına gittim. yaa ben kerizmiyim o zaman. :) hayırr. almanyada almancanız olmadan bir hiçsiniz. dilsiz,sağır olursunuz adeta. mutlaka ve mutlaka bu dile çok fazla önem verip iş hayatına giriş yapın derim. en azından kendinizi ifade edebilecek kadar almanca bilginizin olması sizi ayaklarınızın üstünde durmanızı sağlar. kimseye muhtaç olmazsınız bu önemli bir nokta. doğru almanların bazıları soğuktur ama çoğu konularda güvenilir insanlardır. bir işyerinde hakkınızı yemezler mesela. bazı konularda abartılı yazılarınız olmuş belkide bana göre abartılı. bazı noktalarınız doğru. gurbet zor. burdaki arkadaşlıklar öyle türkiyedeki gibi değil doğru.herkesin yolun açık olsun.

yücel

Benim gibi Berufskraftfahrer olursan heryerde is bulursun... byby:)

Reyya

Almanyaya her gelenin mesleği  Berufskraftfahrer olmayacağına göre  byby:)
şunu söylemek  istedim. nasıl olsa üniversite mezunuyum,hemen gittiğimde iyi bir iş bulurum,kısa süredede testimi doldurum düşüncesi ile gelecek olanlara idi benim sözüm. bunun için basamak basamak ilerleniliyor. hemen gelirgelmez olmuyor hiçbirşey. elbette almancanız yetersiz iken yapılabilecek işler var. temizlik işleri gibi mesela. vasıfsız işte çalışmak istemediğim için, önce B1 sertifikamı aldım sonrada (berufsvorbereitet deutschkurs)  berufskursa gittim. ister üni mezunu olun,ister ilkokul mezunu olun..benim tavsiyem Almanya'da iken, meslek kurslarına gidip,(hangi dalda çalışmak istiyorsanız, ) sertifikanızı almanız olsun derim. ben satıcılık üzerine meslek yapacağım için,bu dalda kurs  gördüm ve sınavını verdim fakat bir bölümden kaldım. şu an hem yarım günlük bir mağazada  çalışıyorum, hemde kaldığım bölümden sınava tekrar hazırlanıyorum. hiçbirşey öyle kolay olmuyor yani.

yücel

Haklisin, katiliyorum sana  Reyya... Ben de öylesine yazmistim...

Bende 2 Yillik Üni (Otomotiv Teknikeri) Mezunuyum. Ama simdi ise Tir Söförlügü yapiyorum. Nerden Nereye degil mi?

enigman

yurtdisi bambaska bir dünya. buradaki türkler de yasadigi cevre ve ülkenin etkisiyle bazen türkiye
den gelenler icin farkli olabiliyor. maddi konularda sikinti yasayasagin icin, bazi aileler gelen damat ya da gelini eziyorlar. ayrica hic bir akraba, arkadas cevresi bulunmayanlar yalnizlik yasiyor. zaman icerisinde kisisel gayretiyle bir cevre edinirse ne ala. yoksa sikintidan patliyor. ve en kötüsü, arkanda manevi  destek veren birisi yoksa, tüm ailen türkiye'de ise , malesel zorluk yasiyorsun. kisiye göre degisir elbet. ancak insanlar o kadar acimasiz ki ! güle oynaya aldigi gelinlere neler yapiyorlar >:( !