cozemedim yardimci olursaniz sevinirim ..

Başlatan shamata, Haziran 17, 2009, 06:57:15 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shamata

ben bir seyi ogrenirken hep nedenini bilerek ogrenirim ... yani ezber bana gore degil.
takildigim nokra surasi:
Ich habe eine Lehrerin. Sie fragt mich. (bir ogretmenim var. O bana soruyor.) Burada niye ak. kullanilmis yani mich-beni oysa dativ mir bana olmasi gerekmiyor mu?

not: Ich habe eine Lehrerin. Sie fragt mich. (fono kitabindan gordum)
saygilar

sekonder

Kuraldir. fragen fiilinin niteledigi isim akkusativ olarak cekimlenir. Tam Türkce karsiligini düsünmemelisiniz.

shamata

Alıntı yapılan: sekonder - Haziran 17, 2009, 07:18:46 ÖS
Kuraldir. fragen fiilinin niteledigi isim akkusativ olarak cekimlenir. Tam Türkce karsiligini düsünmemelisiniz.

sagol kardes ...
bilmiyordum. Bunlari biryerden baska fiiler icin de ogrenebilirmiyiz? boyle bir kaynak varmidir.
saygilar ....

sekonder

Ders kitaplarinda genelde oluyor. Ayrica ileri düzey gramer kitaplarinda uzunca listeler halinde, edatlariyla birlikte hepsi veriliyor.

shamata

Alıntı yapılan: sekonder - Haziran 17, 2009, 08:19:29 ÖS
Ders kitaplarinda genelde oluyor. Ayrica ileri düzey gramer kitaplarinda uzunca listeler halinde, edatlariyla birlikte hepsi veriliyor.

boyle bir kitap tavsiye edebilir misin?
simdiden tsk ettim
saygilar ...

jentzsch

Alıntı yapılan: shamata - Haziran 17, 2009, 06:57:15 ÖS
ben bir seyi ogrenirken hep nedenini bilerek ogrenirim ... yani ezber bana gore degil.
takildigim nokra surasi:
Ich habe eine Lehrerin. Sie fragt mich. (bir ogretmenim var. O bana soruyor.) Burada niye ak. kullanilmis yani mich-beni oysa dativ mir bana olmasi gerekmiyor mu?

not: Ich habe eine Lehrerin. Sie fragt mich. (fono kitabindan gordum)
saygilar
Almanca ögrenirken bazı mantıklı nedenler ararsanız cok zorlanırsınız.Almanların bıle nedenını bılmediği bır cok durum var gramerlerınde..''Bu neden böyle?'' dıye sordugumuzda ''Warum nicht..'' yani ''Neden olmasın..'' cevabını alıyoruz.. Yani bazı seyleri ezberlemek zorundasınız,bu konuda olduğu gibi..

shamata

anladim ...
yardimlariniz icin tsk ederim arkadaslar.
hayirli gunler