Ehliyet degistirme (Deneyimim)

Başlatan sekonder, Temmuz 15, 2009, 10:43:05 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcukafadar

direksiyon sinavi icin birkackez deneme sürüsü yapacakmisiz. beni yeterli gördügü zamana kadarmis. tabii her deneme sürüsü para demek. ayrica, buranin trafigi türkiyeden cok farkli. ben de direksiyondan korkuyorum bu sebepten dolayi.

sekonder

Asil konu o zaten. :) Ben 45'er dakikalik her deneme sürüsü icin 31 € ödüyorum. Yalniz kursun size "ben sizi yeterli görene kadar bu sürüs saatlerini almak zorundasiniz" deme yetkisi yok. Siz ne kadar isterseniz o kadar alirsiniz. Prüfer ile konusup gecmemeniz saglanirsa onu tabii ki bilemem.

SİMURG

Alıntı yapılan: sekonder - Temmuz 17, 2009, 12:23:42 ÖS
Olsun. Hatasiz verdim sinavi, degdi. Hem kitaplari geri verdim, maddi kaybim pek olmadi... :)
Tebrik ederim.Kaybın olmamasına sevindim.:)

EL-TURCO

Alıntı yapılan: burcukafadar - Temmuz 17, 2009, 04:28:27 ÖS
haklisin, hic derslere girmeden. ancak, söyle birsey var; ben evde internetten sorulari cözüyorum. kitap vermiyorlarmis artik, kursun sitesinde tüm sorular mevcut, onlardan calisiyorum.

sitenin  adresini paylasirsaniz sevinirim.birde orda bakalaim nasil birsey!

kayit parasi 240 €
soru kitapcigi yada cd 80 €
teori sinavi  60+35,11 €
pratik sinav  115 +84,97 €
deneme sürüsü 32 €
fahrlar 48 €

buda benim fahrschule pardon abzockermi deseydim yoksa!!! :-)

daha sinavlara giremedim.isten dolayi vakit yok haftada 6 gün is.insAllah en kisa zamanda ehliyetide halledicem..

xmcraex

sekonder kardes benimde e sinifi ehliyet var.is icin mecburen degistirmem gerekiyor. b ile e arasinde ne kadar fark var acaba.bi bilgi verirsen sevinirim

cetince

kardes bu ehliyet degistirme ne zormus ya bende turkiyeden yeni geldim iki ay oldu benim de tr den ehliyetim var ama bu kadar zor oldugunu bilmiyordum ya gercekten.ben burda turkiyedeki ehliyetimle araba kullaniyorum ama sen bu ehliyeti burda kullanmak icin ADAC diye bisey yazmisin benim turkiyedeki ehliyetim yanimda daha baska biseydemi gecerli oluyo ne gerekli bu ADAC ne oluyo nerde kaliyo

sekonder

Ehliyetin ADAC firmasi tarafindan resmi cevirisi olmaksizin trafige cikilmasi ehliyetsiz cikmakla esdeger sayiliyor. Unutmayin.

cetince

kardes peki bu ADAC firmasi dedigin ne peki.ben yeni geldim almanyaya pek yeni bi yer bilmem ne oluyo bu ceviriyi almak uzun suruyomu yani tam olarak napmam gerekiyo.bide tam olarak ortalam alman ehliyetini almak kac gun suruyo

cetince

ya kardres bide bisey duydum bu cevirilmesi gereken bisey varmis ve bunun suresi varmis bu sureyi gecirirsen sifirdan ehliyet aliyomus gibi oluyomus yani bu sure dedikleri 6 ay olan suremi yoksa baska bisey varmi

sekonder

2 sene icinde ehliyeti degistirmezse kisi sifirdan ehliyet yapmak zorunda. O kadar trafige cikan biri olarak da ADAC'i duymaman ilginc. Internetten de bakabilirdin aslinda.

www.adac.de

Bulundugun sehirdeki ADAC'nin nerede oldugunu ögren ve oraya giderek ehliyetinin cevirisini yaptirmak istedigini söyle. 49 € ücret ödeyeceksin ve yaninda tasiyacaksin bu ceviriyi. Hemen teslim alirsin...

sekonder

Bugün direksiyon sinavina girdim ve kazandim. Sali günleri de München'de devlet daireleri 16:30'a kadar acik oldugundan Führerscheinstelle'ye giderek hem Türk ehliyetimi hem de Alman ehliyetimi teslim aldim. Darisi almak isteyenlerin basina... :)

mavili_mavis

teprık ederım  Allah yolunu daıma  acık etsın arkadasım  darısı  bızlerın basına ınsAllah

sekonder

Cok tesekkür ederim mavili_mavis. Umarim en kisa zamanda siz de alirsiniz.

Bu arada bu da ehliyetin görünümü.

:)

sekonder

Bu arada, Türkiye'den 2003 yilindan beri ehliyetim oldugundan 2 yillik "Probezeit" yani deneme süresine tabi tutulmuyorum. Führerscheinstelle'ye sordum ve trafik kayitlarindan kontrol ederek söyledi.

xmcraex

engelli83

istek oldukdan sonra insan hangi konumda olursa  olsun başarır.

Ben spastik engelimle bunu birinci kez başardım, üstelik düz vitesli araçla. Prüfer hayret etti, doğrusu bende heycanlıydım ama 1-2 km sonra heycan kalmadı, tek bir hataa dahi yapmadım, yarım saat de tüv e geri gittik, vede kazandın dedi.

burcukafadar

Alıntı yapılan: sekonder - Temmuz 21, 2009, 09:24:17 ÖS
Bu arada, Türkiye'den 2003 yilindan beri ehliyetim oldugundan 2 yillik "Probezeit" yani deneme süresine tabi tutulmuyorum. Führerscheinstelle'ye sordum ve trafik kayitlarindan kontrol ederek söyledi.
ben de 2005 yilinda almistim ehliyetimi. bu deneme süresi benim icinde gecerli olur mu acaba, bilginiz var mi