yeni ehliyet alanlar

Başlatan cetince, Temmuz 19, 2009, 08:24:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cetince

herkese selam arkadaslar.ben turkiyeden yeni geldim turkiyeden ehliyetim var ve suan burda araba kullaniyorum.bu ehliyeti kullanmam icin bi yerden bi kagit falan almam gerekiyomu.ADAC diye bisey duydum bu ne oluyo acaba.aliniyosa bu nerden aliniyo.yeni alman ehliyetimi almak istiyorum bu konuda bilgisi olanlar bilgi versinler.turkcemi almancami gireyim sinava,bide benim turkiyeden ehliyetim oldugu icin derslere girme zorunlulugu yokmus kitaplara calismak gerekiyomus.ben direksiyon egitimimi almak istiyorum ama cunku direksiyon sinavi zor oluyomus anlatilana gore bu dogrumu.

engelli83

Selamlar..bende turk ehliyetimi Almanya'da degistiridim...

once gidip bir ehliyet kursuna yazilman gerekiyor..
kurs parasi nekadarverirsin bilmiyorum,onu surucu kursundan ogrenmen gerekiyor..
kursta derslere girme zorunlulugun yok,mecburi fahr yapma zorunlulugun yok ama soforlugun iyi degilse ve tabelalari iyi tanimiyorsan fahr yapmanda fayda var..soforlugun iyiyse,bir iki fahr yaparsin yeter...

tabi once yazili sinava girmen gerekiyor kazandigin taktirde ardindan surus sinavina giriyosun..

bu arada,turk ehliyeti Almanya'da 6 ay gecerli  bir sene degil..

birde turk ehliyetini cevirme suresi var,sureyi gecirirsen hic ehliyetin yokmus gibi sifirdan yapmak zorunda kalirsin,ama bu sureyi suan hatirlamiyorum,eger sen biyerden bu sureyi ogrenemezsen buraya yaz ben sana bisekilde ogrenir yazarim tekrar buraya...

ALINTI

cetince

kardes bu ehliyeti cevirme suresi ne oluyo daha ilk defa duyuyorum senden ama bildigim kadariyla bu ehliyeti burda kullanmak icin ADAC diye bi firmaya ceviri yaptiriypmussun oyle bisey duymustum bi ogrensen ya nekadar bi suresi varmis ceviri icin bu ceviri ne cevirisi nerden yapcaz bunu bana acil ogrenip cevap yazarsan sevinirim

cetince

ben bu ceviri suresini bilmiyorum kardesim bunu bana bi ogreniveracele bide suresini gecirirsem yanarim bide bu nerden yapiliyo