Konuşma Becerisi

Başlatan metty, Ekim 26, 2009, 04:46:42 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metty

Selamun Aleykum

Ben 5 sene almanca öğretmenliği okudum. Utanarak ve üzülerek söylüyorum ki, hiç iyi almanca konuşamıyorum.  :embarassed:  :embarassed: Almancamı geliştirmek için çok da emek verdim. Almanca programlar izleme, hikayeler dinleme, haberleri okuma ve dinleme, romanlar okuma  :cryla: Tüm bunlara rağmen ben bu dili iyi bir şekilde konuşamıyorum. Ne yapabilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. 

Mutim

bunun bir şaka olduğunu söyleyin lütfen.. 5 sene dile kolay insanlar 2 ay da A1 derecesinde almanca öğreniyor.. Ama bunu bir psikoloğa sorsanız iyi edersiniz.. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN,ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN.. OLMAYINCA OLMAZ,AMA DEDİĞİM GİBİ GAYRET GEREK.

metty

benim seviyem b2 . Ama kesinlikle yeterli değil. Bir almanla da konuşabiliyorum. Ama işe başvurduğunuzda bu yeterli olmuyor. nerdeyse c2 seviyesinde istiyorlar. Benim almancam iş için yetersiz. her almanla rahat birşekilde konuşamam. Benim konuştuklarım genelde benimle açık ve net konuşuyorlar. Biraz hızlı konuşan birine denk gelince :( tekrar ettirmek zorunda kalıyorum. Ben bu soruyu sordum belki farklı bir yanıt alırım diye.. Ben almanyaya gitmekten başka bir çağre göremedim. Belki vardır diye sordum... Bekliyorum...

metty

Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun!

poliwoda

??? ??? ??? bol okuma ve bol yazma ve bol rtl izlemek gerekiyor.

sira

Merhaba,
     aslinda konuyu acan arkadasin belirttigi sorun bize pek de yabanci degil. bütün yabanci dil ögrenenlerin yasadigi temel sorunlardan biri. bunun icin psikologa gitmeye gerek yok:)))
ben de Isvicre'de yasamama ve C2 seviyesinde sertifikam olmasina ragmen iyi konusamiyorum. gerci bunun bir nedeni Isvicre Almancasinin, bizim kurslarda ögrendigimiz Almancayla uyusmuyor olmasi. ama örnegin Almanya ya da Avusturya'da yasasaydim da cok iyi konusamazdim. bir kere bu bizim anadilimiz degil. eger sonradan ögrenmis degil de burada dogmus ya da cok erken yasta buraya gelmis olsaydim herhalde cok iyi, anadilim gibi konusurdum.
     Türkiye'de Alman Dili ve Edebiyati bölümünü bitirmis ama buraya geldiginde Almanca konusamayan cok insan gördüm ben.
     ögrendigimiz yabanci dili anadilimiz gibi konusamasak da en iyi sekilde konusmanin tek yolu pratik yapmak. özellikle yabancilarla konusmak, yabanci arkadaslar edinmek. tabii Türkiye'de olanlar icin bu pek mümkün degil.
     bir de bunun biraz kisilikle ilgisi oldugunu düsünüyorum gözlemledigim kadariyla. örnegin ben yapacagim her isi en iyi sekilde yapmaya calisirim. bu gerci iyi bir aliskanlik da, mükemmelliyetcilige vardigi zaman insanin önünde engel oluyor. cok iyi konusayim derken insan bildiklerini unutuyor. Hocalarimiz konusma sinavina girmeden önce bize bazi önerilerde bulunurlardi. "konusmaniza dikkat edin ama kesinlikle hata yapmaktan korkmayin. eger cümleleri kafanizda önceden kurarsaniz, bu seri bir sekilde konusmaniza engel olur." derlerdi. cok iyi, hatasiz konusma derdinde olanlar, tutuk oluyorlar ve zor konusuyorlardi. diger yandan, rahat ve umursamaz olanlar hatali olmasina ragmen daha seri konusuyorlar, daha iyi bir intiba birakiyorlardi.
     televizyon izlemek de konusmayi cok etkiliyor. bana cok faydasi oluyor. bol bol televizyon izlemenizi öneririm. roman vs. okumak da gelistiriyor ama, bilindigi üzere görsel yoldan ögrenmek daha kalici ve kolay oluyor.
     bunlar nacizane fikirlerim. kolayliklar ve basarilar dilerim.

metty

Allah razı olsun sira kardeşim. Aslında çok güzel açıklamışsın. şu konuşurken hata yapmadan korkmak da yine bizim eğitim sistemimizden kaynaklanıyor. Ben üniversitede konuşurken hata yapınca notum düşüyordu yada azar işitiyordum. Bir de 'Hocam ama biz bu dili öğreniyoruz, hata yapmamız doğal diyorduk' cevap: ' ben niye hata yapmıyorum?!' güler misin ağlar mısın :)  Almanlarla internet üzerinden bir ara çok sık konuşuyordum. O zamanlar hızlanmıştı konuşmam ve kendime biraz güvenim gelmişti. Sorun pratik yapamamak.. Herkes de gel kardeşim sana yardım edelim diye beklemiyor işi gücü var milletin. Bana vakit ayırmamakta haklılar. Duvarla konuşmayı bile denedim çok sıkıcı :D Sonuç Almanya'ya gitmek lazım. Aslında anladım ki en büyük sorunum kendime güvenimin olmaması. Dili kullanmayan biri hemen de bir alman görünce nasıl konuşsun? Vardır öyleleri ama ben o kadar cesaretli değilim. Ne yapalım :) Allah(c.c) yardımcımız olsun!

metty

Hehe ein lustiges Liedddddddddddddddddddddd .. Wir können Fehler machen. Aus jedem Fehler lernt man viel :D

https://www.spiellieder.de/Lernen/Fehlerlied.htm