NE ANLAMA GELİYOR BU KELİMELER

Başlatan Mutim, Kasım 04, 2009, 01:41:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

ARKADAşLAR CÜMLE İÇİN DE GEÇEN BAZI GÜMLELER VAR..

ZO

HOCH

WİE

ZO  ..... WİE VE

ALTER,

GİBİ CÜMLELER

RİCA ETSEM CÜMLE KURARAK BANA ÖRNEK VERİRMİSİNİZ

Mutim

metty

zo okunuşu olsa gerek sanıyorum so yu kastediyorsun. Hoch, wie,  so......wie, alter

so ve so....wie ile başlayalım. Pek çok anlama gelirler ben burda hepsini veremem ama elimden geldiğince yardım edeyim.

Gestern war das Wetter nicht so schön ( Dün hava 'o kadar' güzel değildi)
Ich habe noch nie so viel gegessen ( Hiç 'bu kadar' çok yemedim)
Er ist so groß wie sein Bruder( Abin kadar uzun)
So schnell wie möglich( mümkün olduğunca hızlı)
Ach so = ah öylemi
Er ist nicht so reich wie du denkst. ( düşündüğün kadar zengin değil)

so= öyle, oldukça ayrıca eğer birşeyi tam bilmiyorsan, yada teferruat belirtmek istemiyorsan da 'so' kullanabilirsin.

Ich muss noch ein paar Anrufe machen und so, dann bin ich fertig ( Bir kaç arama yapmalıyım ve benzeri, sonra hazırım.
Sie heißt Koslowski oder so. ( adı Koslowski yada öyle birşey)

so oder so gibi bir kullanımı var anlamı da öyle yada böyle.
Er braucht sich nicht mehr anzustrengen, er wird die Prüfung so oder so bestehen.

Sadece WİE ye gelince. Soru olarak 'nasıl' anlamını verir bunu biliyorsundur.Birde 'gibi'anlamı verir.
Ich spreche nicht mit allen wie du. (ben senin gibi herkesle konuşmuyorum)
Wie+adj = Wie groß bist du ? ( Boyun kaç) Wie dumm! wie schrecklich! ne saçma, ne kötü ! gibi kullanımı da vardır.
Birini anlamadığın zaman 'wie bitte?' şeklinde kullanımı vardır (anlamadım nasıl?) anlamına gelir.

hoch = yüksek,uzun ( en bilinen anlamı bunu dışında da pek çok kullanımı var ama buraya yazmam çok uzun sürer)
Das Gras ist schon hoch, es muss gemäht werden.
Der Tisch ist nur sechzig Zentimeter hoch

Er starb im Alter von 60 Jahren
Mein Opa ist im hohen Alter noch sehr rüstig

Ben yazacaklarım bu kadar. Bu kelimeleri ne şekilde gördün veya duydun bunu da yazsaydın belki daha faydalı olabilirdim. Umarım bunlar yeterli olur.