Hayırlı Cumalar / ALMANCAX

Başlatan Mutim, Aralık 18, 2009, 11:31:10 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hosibaba

Alıntı yapılan: f_tuba26 - Şubat 19, 2010, 01:37:33 ÖS
tabi önceden acik acik siz sorular konusunda görüslerinizi söyleyince bazi sorulari elediler tabi...onlarda biliyor artik iyice sacmaladiklarini...kac yillik evli olupda bu sorulara dogru düzgün cvp veremeyen yani birarda yasamis ciftler var...sizde takdir edersinizki evlilik öncesi eslerin birbirini tanima devresidir...cogu evlilik icin...her soruyu  ortak bir düsünceyle ve görüsle yanitlamak esler icin malesef herzaman mümkün degil
Arkadasım biz Türküz bizim ananelerimizde ısmarlama evlilik var Kac gencimiz nisanlısıyla gezip tozup onunla tatil yapma sansına sahip Allah aşkına bizler namus konusunda titiz insanlarız kim müsade eder kızıyla enişte namzetinin başbaşa tatil yapmasını kaç kişi buna müsade eder ????
kac gencin eşini evlilikten önce tam olarak tanıma sansı var ???
bunlar bizim gerceklerimiz
birde su var zaten evlilik öncesi kacamak bulusmalarda kacamak tatlı yalanlar söylenir karsı cinsi kırmamak icin cogu kişiler kendi içindeki canavarı evlendikten sonra ortaya atar  ama evlilik öncesi her iki tarafta mavi yalanlar atarak evlenecegi kişiyi kaybetmemek için ugrasır

f_tuba26

onu demeye calisiyorum iste ayri ülkelerde esler ne kadar bilir tanir yada digerinin görüsleri konusunda bilgi sahibi olur ki..yeni evlenmis birarda yasamamis eslere sorduklarina bak...sanki yillardir berabersin ve karsi tarafi cok iyi taniyormusun gibi sorular bunlar..
bu sorular birazda burdaki alamanlarin kendi kültürlerine göre hazirlanmis gibi..yani bana öle geldi..

f_tuba26

buara konu uzadi gitti yalnis yerde hayirli cumalar herkese....cumaniz mübarek olsun

hosibaba

Alıntı yapılan: f_tuba26 - Şubat 19, 2010, 02:11:35 ÖS
onu demeye calisiyorum iste ayri ülkelerde esler ne kadar bilir tanir yada digerinin görüsleri konusunda bilgi sahibi olur ki..yeni evlenmis birarda yasamamis eslere sorduklarina bak...sanki yillardir berabersin ve karsi tarafi cok iyi taniyormusun gibi sorular bunlar..
bu sorular birazda burdaki alamanlarin kendi kültürlerine göre hazirlanmis gibi..yani bana öle geldi..
mutlaka kendi kültürlerine göre hazırlanmış sorular
sen bir kişinin sahte evlilik yapıp yapmadıgını bu sekilde anlaman mümkün
degil sıkı arkadaşlık yapan herkes bu sorulara cevapta verebilir bu bir ölcü degildir

hosibaba

Alıntı yapılan: hosibaba - Şubat 19, 2010, 02:18:20 ÖS
mutlaka kendi kültürlerine göre hazırlanmış sorular
sen bir kişinin sahte evlilik yapıp yapmadıgını bu sekilde anlaman mümkün
degil sıkı arkadaşlık yapan herkes bu sorulara cevapta verebilir bu bir ölcü degildir
SENİNDE CUMAN MUBAREK OLSUN

mineralwasser

haklisiniz arkadaslar katiliyorum size.. romanyadan bulgaristandan ve diger ülkelerden gelenlere de bu uygulamayi yapsalar ya! adamlar ilk önce kendileri geliyor sonra tüm esini dostunu getirebiliyor kolayca.. hem de bir tek almanca kelime bilmeden!! 1 yil calisiyorlar ve süresiz oturma müsaadesi alinca kendilerini birsey saniyorlar! eger bir yabancilar kanunu varsa bu herkese uygulanmali..!

Mutim

İnsanlarla alay eden kimseler var ya, kıyamette onlardan birine cennetten bir kapı açılır. “Haydi gel” denilir. O kişi, kapının önüne varınca, kapı yüzüne kapanır. Sonra başka bir kapı açılır. “Haydi gel!” denilir. O kapıya da ümitle koşar. Fakat yanına varınca, o kapı da yüzüne kapanır. Ve böylece, kapı açılıp kapanma durumu sürüp gider. Nihayet, kişiye cennetten gerçek bir kapı açılır. “Haydi gel, bu sefer gir!” denilir. Ama adam, yine suratıma kapatılır endişesiyle, bu açık kapıya yanaşmaz. (Alaycılığın cezasını, bu şekilde alaya alınarak bulur.)
Hadis-i şerif (Ramuz).

HAYIRLI CUMALAR

Mutim

Her şeyin bir anahtarı vardır. Cennetin anahtarı da, yoksul ve fakirleri sevmek ve onlarla ilgilenmektir.
Hadis-i şerif (İbn-i La’l).

Hayırlı Cumalar

f_tuba26

hayirli cumalar herkese cümleten...

canımsın_

Cumamız mubarek olsun arkadaslaslar bu guzel gunde herkez dua etsın herkezee

endoplazmikretikulum

herkese hayırlı cumalar........

f_tuba26

3,14

--> Tüm Müslüman Alemine Hayirli Cumalar dilerim!!!

Mutim

İyilik insanlar arasında kesintiye uğrayabilir. Fakat iyiliği yapanla, Allah arasında hiçbir kesinti olmaz.
Hadis-i şerif

HAYIRLI CUMALAR

endoplazmikretikulum

Tanımlı ***hayırlı cumalar***

"Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma.
Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma.
BİZİ AFFET
BİZİ BAĞIşLA
BİZİ ESİRGE
Sen bizim Mevlamızsın.
Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."
(Bakara Suresi-286)

HAYIRLI CUMALAR

canımsın_

herkeze hayırlı cumalar rabbim bu günü güzel ve ibadetle gecirmeyi herkeze nasip etsinn

endoplazmikretikulum

ALLAH, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez'.

(Bakara Suresi, 286)

HERKESE AHYIRLI CUMALAR...
RABBİM DAİMA YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN