Hayırlı Cumalar / ALMANCAX

Başlatan Mutim, Aralık 18, 2009, 11:31:10 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. beni benden uzağa at, senden uzağa atma. 
Cumanız Mübarek Olsun.

editor99

Allah'ım bize Dünyada sevgini , bizi sana yaklaştıracak şeylerin sevgisini emrettiğin şekilde istikamet üzere yaşamayı ve ahirette de rahmetini ve cemalini görmeyi nasib eyle.(Söz 650 p.son)

3,14

--> ALMANCAX AİLESİ

TÜRKÇE KURAN-I KERİM ( E.HAMDİ YAZIR )

Cuma

Bismillahirrahmanirrahim
\t\t\t\t
Medine'de inmiştir. 11 ayet, 48 kelime, 700 harftir.

1. \tGöklerde ve yerde ne varsa hepsi, mülkün sahibi, öyle lekesiz mukaddes, hem güçlü hem hikmet sahibi olan Allah için tesbih eder. \t
2. \tO'dur, ümmiler içinde kendilerinden olup onlara ayetlerini okuyan, onları temize çıkarıp parlatan, onlara kitap ve hikmet öğreten bir peygamber gönderen. Oysa bundan önce açık bir sapıklık içindeydiler. \t
3. \tOnlardan henüz kendilerine katılmamış diğer insanlara da (göndermiştir o peygamberi). O, öyle güçlü, öyle hikmet sahibidir. \t
4. \tİşte o Allah'ın lütfudur, onu dilediğine verir. Allah, çok büyük lütuf sahibidir. \t
5. \tKendilerine Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin haline benzer. Allah'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun durumu ne çirkin! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz. \t
6. \tDe ki: "Ey Yahudiler, siz diğer insanların değil de yalnız kendinizin Allah'ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız, haydi ölmeyi temenni edin, eğer (davanızda) samimi iseniz! \t
7. \tOysa onlar, ellerinin sunduğu günahlar yüzünden onu asla temenni etmezler. Allah zalimleri bilir. \t
8. \tDe ki: "Haberiniz olsun, o kaçıp durduğunuz ölüm, mutlaka gelip size çatacaktır; sonra O, bütün görünmeyeni ve görüneni bilene döndürüleceksiniz de O size neler yaptığınızı haber verecektir." \t
9. \tEy iman edenler, Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah'ın zikrine (anılmasına) koşun ve alım satımı bırakın; eğer bilirseniz, o sizin için daha hayırlıdır. \t
10. \tNamaz kılındıktan sonra da yeryüzüne dağılın, Allah'ın bol nimetinden nasip arayın ve Allah'ı çok zikredin ki, kurtuluş bulabilesiniz. \t
11. \tBöyle iken, bir ticaret veya eğlenti (eğlence) gördüklerinde ona fırladılar ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katındaki, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır ve Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır." \t

3,14

3,14

--> Lailahe illa ente yahannanü yamennanü ya bediyassemavati velardi ya zelcelali velikram.
YÜCE ALLAH BUYURUYOR Kİ ''cuma günü hangi vakitte bu duayla duada bulunulursa ne istenilirse istensin duası kabul olur.''

3,14

Alıntı yapılan: 3,14 - Ekim 12, 2012, 01:12:49 ÖS
--> Lailahe illa ente yahannanü yamennanü ya bediyassemavati velardi ya zelcelali velikram.
YÜCE Allah BUYURUYOR Kİ ''cuma günü hangi vakitte bu duayla duada bulunulursa ne istenilirse istensin duası kabul olur.''

--> HAYIRLI CUMALAR :)

3,14

--> CUMA GÜNÜ VE GECESİNDE YAPILAN DUALAR MAKBULDÜR. BİR HADİS İ şERİFLERİNDE RESULALLAH (SAV) EFENDİMİZ, HERHANGİBİR MÜDMİN CUMA GÜNÜ şU DUAYI OKUDUKTAN SONRA ALLAHTAN NE İSTERSE ONU CENAB-I HAK REDDETMEZ.
BU DUA HERHANGİBİR SAATE TAHSİS EDİLMEMİşTİR. YANİ CUMA GÜNÜNÜN HANGİ SAATİNDE OLURSA OLSUN MÜSTECAPTIR.

LA İLAHE İLLA ENTE YA HANNAN YA MENNAN YA BEDİSA SEMAVATİ VELARDI YA ZEL CELALİVEL İKRAM

HAYIRLI CUMALAR

mucize.net/forum/topic/7695

türkkızı

Mutim

Onlar ki, Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir; kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler, namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir. (HAC/35)

HAYIRLI CUMALAR

Mutim

Kim güzel bir işte aracılık ederse, ona o işin sevabından bir pay vardır. Kim de kötü bir şeyde aracılık yaparsa, ona da o kötülükten bir pay vardır. Allah her şeyi gözetip karşılığını verir. (NİSA/85)

HAYIRLI CUMA'LAR

Mutim

"Ey Can; Hiç Kimseye Hak Ettiğinden Fazla Değer Verme; Ya Onu Kaybedersin Ya da Kendini Mahvedersin. . . !"

Hz.Mevlana

HAYIRLI CUMALAR

---->>>

Facebook'ta BİR İLK!!!
>>> https://Fb.com/GuzelSozler

ORJINAL ADIYLA...
HİZMETİNİZDE...

Mutim

"Gerçek yetim anadan, babadan yoksun olan değil, akıldan ve ahlaktan yoksun olandır."

Hz Ali

HAYIRLI CUMA'LAR

https://facebook.com/GuzeLSozler <3

Mutim

Nasip; İstenen değil, hep verilen. Nasipse gelirmiş Çin'den Yemen'den. Nasip değilse; Senin olsa bile Kayar gidermiş elinden.

HAYIRLI CUMA'LAR

Mutim

* "... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz." (Bakara Suresi, 216)

HAYIRLI CUMA'LAR

Mutim

ಌ ಌCUMANIZ MÜBAREK OLSUN.. BÜTÜN MÜSLÜMAN ALEMİNİN CUMASI ಌ ಌHAYIRLI OLSUN ♥══════✬Allah Allah ✬══════✫♥
─────█──────♥─╔═╗─╦──╦──╔═╗──╦─╦─♥───────█─── ──
────▄▀▄─────♥─╠═╣─║──║──╠═╣──╠═╣─♥──────▄▀▄── ──
───█░░░█────♥─╩─╩─╚═─╚═─╩─╩──╩─╩─♥─────█░░░█─ ──
──█░░░░░█─────────────────────────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█──────────────█──────────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█────────────▄▄▀▄▄────────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█───────────█░░░░░█───────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█──────────█░░░░░░░█──────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█─────────█░░░░░░░░░█─────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█────────█░░░░░░░░░░░█────────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█───────█░░░░░░░░░░░░░█───────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█──────█░░░░░░░░░░░░░░░█──────█░░░░░█ ──
──█░░░░░█──────█░░░░░░░░░░░░░░░█──────█░░░░░█ ──
█████████████████████████████████████████████ ██
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░█
█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓█
█─▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀ ─█
█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓█
█░░░░░▄▀▄░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▄▀▄░░░░ ░█
█░░░░█───█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█───█░░░ ░█
█░░░█─────█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█─────█░░ ░█
█░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░▄▄▄▀▀▀▀▀▄▄▄░░░░░░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░█─────█─────█░░░░░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░░░░█──────█──────█░░░░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░░░█───────█───────█░░░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░░█────────█────────█░░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░█─────────█─────────█░░░░░░░░░░░ ░█
█░░░░░░░░░░░░█────▄▀───█───▀▄────█░░░░░░░░░░░ ░█
████<Dua ile sema arasında bir engel vardır Üzerime salavat.getirilince ███
██████<Engel açılır dua yerine ulaşır.Hz Muhammed (s.a.v)███████████
████████████Allahümme salli ala seyyidina Muhammed(s.a.v).███████
██████████< CUMALARIMIZ NURLU OLSUN ███████████████
HAYIRLI NURLU CUMALAR DİLERİM...

Mutim

Günahlara kefarettir gönüldeki keder , Niyetler halis olunca ameller olmaz heder.. Biraz daha sabreyle neler göreceksin neler ; Mevlam ihmal değil imtihan eder...

HAYIRLI CUMA'LAR

Mutim

Al-i İmran / 180- Allah'ın, kendilerine lütfundan  verdiği nimetlere karşı cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı  olduğunu sanmasınlar. Hayır o, kendileri için şerdir. Cimrilik  ettikleri şey, kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve  yerin mirası Allah'a aittir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

Hayirli Cumalar