YENİ VİZE BEKLEYENER KERVANI OCAK 2010 DAN BAşLAYAN MÜRACATLAR İÇİN.

Başlatan berlin01, Şubat 22, 2010, 10:35:53 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leyla_29

Alıntı yapılan: Mutim - Nisan 13, 2010, 08:54:20 ÖÖ
Arkadaslar martın 26'sında basvurdum . 1 Nisanda da evraklar Köln'e gitmiş. 10 gün olmuş anlayacağınız ama ses seda yok sizce işlemdemidir.. Konsoloslukdaki memure cevap bekliyoruz dedi. İnanın insan herşeyi merak ediyor:) utanmasam , acaba kacıncı sıradır dicem :):):)

doğru , yanlıs sizden baska paylaşacağımız kimse yokki :) bir çok seyi bilmemize rağmen, kendimize ilac olamıyoruz :)
:) arkadaşım bu kadar sabırsız olma büyük ihtimalle işlemdedir 1 hafta 10 güne en geç eşine mektup gider büyük ihtimalle. eşin evraklarını hazırda bulundursun eşin kendi çalışıyor vede maaşlı ise  banka hesap dökümanlarını istiyorlar şimdiden hazır etsin bence. Allah kolaylık versin mutim kardeşim.

Mutim

Alp eren kardesşim Allahmı söyletiyor ne :) insAllah haftaya dediğin gibi hayırlı haber gelir.. Sendemi kölndesin :) iyi orada buluşuruz artık , istanbuldaysan görüşürüz :)

Mutim

Sevgili leyla , vallla çok sabırsızlık içerisindeyim , telaş lanıyor insan ister istemez :) hayırlsıyla şu işlemlerde bitsede yüreğimiz ferahlasa işimize gücümüze baksak.. eşimin tüm evrakları hazır hemen hemen

hakim

selamlar mutim kardes sana birsey diyeyimmi hersey yolunda buradan kölne gitmesi uzun sürüyor eger gitmisse artik sadece vizeni bekle cünkü oradan yabancilar dairesi dagilimi yaklasik  5 is günü sürüyor yani hersey yolunda sen psikolojini cok bozmussun bu kadar stress yapma kendine rahat ol hersey olaagina varacak Allahim nasip ederse daha bana emek ismarlayacan orada kur;)

berlin01

selam arkadaşlar...

benim evraklar yabancılar polisine 18 mart da ulaşmıştı ve yabancılar polisi hanıma randevuyu 15 nisana verdi.ben çapraz sorgu olacak diye bekliyordum.ama bana ne mektup geldi nede başka bir haber.görüşmede
yarın saat 14.00 de.
yabancılar polisine hanım evrakları götürecek...
insAllah olumlu geçer..bakalım sonucu ne zaman alacağız..
86 gün oldu...))

Mutim

OOO hAKim abim nerelerdesin sen yaw :) Abi evraklar erkenden gittiğini söylüyolar 1 nisanda oraya gitti ve halen neden eşime haber gitmedi merak ettim acıkcası , stres ister istemez oluyor abi :) , sen iste neler ısmarlarım hem amca olacaz artık :)

Mutim

Alıntı yapılan: berlin01 - Nisan 14, 2010, 02:11:14 ÖS
selam arkadaşlar...

benim evraklar yabancılar polisine 18 mart da ulaşmıştı ve yabancılar polisi hanıma randevuyu 15 nisana verdi.ben çapraz sorgu olacak diye bekliyordum.ama bana ne mektup geldi nede başka bir haber.görüşmede
yarın saat 14.00 de.
yabancılar polisine hanım evrakları götürecek...
insAllah olumlu geçer..bakalım sonucu ne zaman alacağız..
86 gün oldu...))

sevgili berlin01 , Allah inşAllah bu uğraş ve emeklerinin karşılını almanı nasip eder, biran önce de eşine kavusursun insAllah.

C4TiMeR

Selamlar hepinize arkadaşlar mutim kardesim nerden öğreniyorsun bilgi nerden aliyorsun ben 31 martta istanbuldan başvuruda bulundum bugun sabah eşim aramış 3 gün önce mail gelmiş evraklarin gelmesini bekliyolarmış evraklar gelince kadın biz sizi ariyacaz demiş acaba mail gittikten kaç gün sonra evraklar ellerine ulaşir 31 ini saymazsak bugun 14. gün muti kardeşin dedi gibi hergün yeni bi heyecanla kalkıyorum içim içimi yiyor ne oldu acaba neden daha gitmedi diye. ???

berlin01

merhaba...
normal şartlarda mail gittikten 14 gün sonra evraklar ellerine ulaşıyor.ve 1 hafta içindede eşine mektup gönderiyorlar.

ama  anlamadığım kimisi 3-4 günde evraklarım orada diyor..bu zaten normal şartlarda imkansız zaten..

insAllah hayırlı olur senin için.

C4TiMeR

İnşAllah kardesim kadın bi kaç evrak geldi demiş ama onlar içinde yokmuş benimki mailden sonra o kadar sürermiki  :-\

berlin01

zaten şöyle düşün bu işi yapanlarda bildiğimiz memur..kargo ile gidiyor zaten .normal bir mektup bile 8 günde gidiyor..evrakların erkende gidebilir ama memurun söylediği bu ....

ama sabret mecburuz beklemeye bak benim hiç bir sorunum yok bugün 86 gün oldu....
evraklarım 18 martra oradaydı ama randevuyu 15 nisana verdiler şans işte..
yani bir işlem diğerini tutmuyor..herkezin farklı anlamadım işte..bizim görüşmemiz yarın..ben ondan sonra nekadar beklenir onu bile bilmiyorum..
sabret

Mutim

sevgili C4TiMeR kardeşim , benim evraklarım bir kaç gün içerisinde gitmiş bende şaşırdım ama 14 gündür almanyada buradan konsoloslukdan öğrendim sana numarasını vereyim

334 61 67 bu nuamrayı sabah erkenden ararsan ulabilirsin kardeşim sana konsoloslukdan bir makbuz verirler onun üzerinde işlem numarası var onunla işlem yaptırabilirsin bilgi alabilirsin. sıkıntı yapmayalım kardeşim dua edelim ne yapalım Allah hayırlara nasip ederde biran önce gelir vizemiz insAllah

C4TiMeR

İnşAllah kardeşim tek istegimiz o hayırlısı ile bi olsa. Ya birde söyle bir sey duydum yerlesim yerlerine gorede degişiyormus mesela türklerin az oldugu kasaba ile berlin gibi yerler örnegin evraklarin uzun surmesini etkiliyormus dogrumudur?

Mutim

kardeşim bunun için net bir bilgim yok , ama bildiğim kadarıyla işlemler sırasına göre yaplıyor. Nasip kısmet hayır işi diyeyim artık. Birde evrak sirkilasyonlarında problem  yoksa, tam anlamıyla oradaki işlemler , araştırmalar neye göre yapılıyor bilmiyorum. Ama sunu duydum evrakın almanyaya gitmesi bir avantaj olabilirmis

yenihayat

degerli arkadaslar bugün konsoloslugu aradim ..yabancılar polisi 30 martta evraklari size göndermiş nedir akibeti dedim.size mektup gonderildi dedi memur..vizeniz sonuclandi ama sonucu söyleyemem dedi..internetten takip ediyorum ama hala yayinlanmadi.tek merak ettigim bu mektubu olumluda olsa gonderiyorlarmi?.yani vizen cikti kardeşim gel al yazan bir mektup olabilirmi.vizesini alan arkadaslar boyle bir mekup aldımı? acil haber bekliyorum...lütfen

berlin01

nereden başvuru yaptınız.....
pasaportunuz konsolosluktamı ??

yenihayat

izmirden yaptım basvuruyu olumsuz herhangi birsey yoktu.ne burdaki konsoloslukta nede orda yabancilar polisinde..pasaport almadilar..barkod numarasi verdiler takip et dediler netten.arayincada bugün mektup gönderdik dediler...olumluda olsa olumsuzda olsa mektupla bildiriyoruz dediler.ama olumlu olunca mektup gönderdiklerini bilmiyoduum güvenemedim..yokmu alan vizeyi mektup gelmişmi...yardımm ediiinn