Hamile iken esinizi A1 sertifikasi olmadan almanya ya getirebilirsiniz!!!

Başlatan DeLiyanginiM, Şubat 27, 2010, 02:38:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakim

evet alman vatandasi olacak ama cocugun dogmasini beklemek gerekmezmi  sunu demek istiyorum zaten esim su an 9.haftada hamileliginin.acaba nasil bir yol izlemeliyim cocuk üzerinden kacinci aydan itibaren basvurulabiliyor

esraaras

cocugun dogdugu günden itibaren cocuk üzerinden gitme ihtimalin oluyor diye biliyorum.bi arkadaşım çocuk üzerinden vizeye başvurdu ve hemen gitti.

hakim

ama bazi arkadaslar hamileligin 5.ayından falan bahsediyorlar

roman

deliyanginim arkadasim o da hamile pazartesi günü randevusu  var esinin konsoloslukta.3.sayfaya bakarsaniz izmir konsoloslugun yaniti var hamileligin 5.ayindan sonra basvurabilirsiniz diye.ben de bes aylik hamileyim esim sali günü randevu alacak ankaradan.ben esime muterpass kopyasi,hamile olduguma dair belge aldim kadin doktorumdan.alman cocugu üzerinden aile birlesime basvuracagiz.deliyanginim arkadasimindan pazartesi günü haber bekliyoruz.ayni sitede nutella arkadasimizda bilgilerini paylasmis hamileyken esini getirtmis.

hakim

roman kardesim inanki o kadar sey okudum ama halen anlamadim offoff:)

simdi esim hamileliginin 5.ayını doldurursa cocuk üzerinden basvuru yapabilirmiyim

roman

evet hakim arkadasim 5.ayini(20.hafta) bitirdikten sonra basvurabilirsin.ben 18 haftalikken esime hamilelik raporumu alip yolladim.esiniz alman vatandasimi??

hakim

benim esim saf alman ama bana ret verdiler mahkemeyide kaybettim ama esimin hamile oldugunu bilmiyorduk bilseydik mahkemeyi %1000 kazanırdık hatta gerek kalmazdı ben sertifikamı aldım 93 puanla

roman

mahkeme isinin nasil olacagini bilmiyorum.ben sizin yerinizde olsam tekrardan cocuk üzerinden aile birlesimine basvururum.

hakim

roman

hakim arkadasim bahane felan arayamazlar cünkü ortada dogacak bi cocuk var o da kanunun 28.maddesi 3.bendinde aciklanmis(konunun 3.sayfasi izmir konsoloslugundan gelen yanit) hamileligin 5.ayindan sonra raporlari ekleyip basvurabilirsiniz diye.fakat sizin durumunuzda hangi yol daha cabuk olur bilmiyorum.itiraz ettiginiz mahkemeye devam etmekmi elinizde hamilelik raporlariyla.yoksa iki ay felan bekleyip tekrar yeni bastan müracaat etmekmi cocuk üzerinden????

hakim

bende bilmiyorum benim dururumda henüz kimseyle karsilasmadim ama insAllah mahkemeye gerek kalmaz kalirsa 1.5 yil daha sürebiliyormus

roman

deliyanginim arkadasim yarin haberlerini bekliyorum.insAllah olumlu ve güzel gecer görüsmesi.herseyi ayrintisiyla yaz :)

yasin demir

hakim kardeşim sen eşinin hamile olmasaydı artık almanyaya girmen çok zordu ama artık sen bunu ispatlamış ve evliliğin doğu olduğunu kanıtlamış durumdasın senin yapacağın avukatına bu durumu bildirip o mahkemenin savcısıyla veya hakimiyle görüşmesi lazım birde itiraz hakkınız açık tutulduysa mahkemede süresi dolmadan hemen itiraz edin avukatın yeni bir durumun geliştiğinin müvekkilinin hamile olduğunu tabi bunun ispatı için gereken evraklarıda verecek hemen hallolur diye düşünüyorum bu işin çünkü bu kararda senin eşinin hamile olması sonucu onların bu kararda yanıldığı ve yanlış bir karar vererek mağduriyet oluşturdukları için hemen halledeceklerdir

hakim

evet yasin bey ama biz üst mahkemeye itiraz ettik ve bu mahkeme ortalama 1.5 yil sürecekmis yani en fazla o kadar ama ben simdi ne yapacagimi sasirmis durumdayim cünkü 3. sayfada okudum tekrar basvurabilecegim yaziyor ama avukat ise sadece soracaz diyor avukatim cook iyi ama yineden halen ne olacak nasil gelisecek bilemiyorum daha detayli kardesine anlatsan duaci olurum sana

yasin demir

o 1.5 yıl sürecek olan dava senin sahte evliliğe olan itiraz davan sen yeni bir gelişme var eşim şuan hamile benim bu karara itiraz etmeme gerek kalmadı çünkü ispat gerektiren bi durum yok artık diye avukatın hakim veya savcıdan kim bakıyosa termin yapsın burda hakimlerle avukatlar istişare edebiliyolar ama bildiğim kadarıyla o davan sürerken ikinci başvuruyu konsolosluk ne kadar ciddi alır bilemiyorum çünkü bir dava var öncedende senin bi başvurun var tekrar başvuruya gerek yok avukatın ordan halletmesi lazım diye düşünüyorum avukatın bu durumu yabancılar dairesinede bildirebilir bakın şimdi müvekkilim hamile bu durumu tekrar değerlendirin sahte evlilik sözkonusu olamaz diye onlar ikna olursa mahkemeye bildirir davanın kapanmasını sağlayabilirler

hakim

yabancilar dairesi afedersin tam serefsiz esim söylemis ama yinede demisler bizi artik ilgilendirmiyor söz su an mahkemede

DeLiyanginiM

Alıntı yapılan: roman - Mart 21, 2010, 09:24:22 ÖS
deliyanginim arkadasim yarin haberlerini bekliyorum.insAllah olumlu ve güzel gecer görüsmesi.herseyi ayrintisiyla yaz :)

İnsAllah arkadasim dualarinizi esirgemeyin.

Yarin insh hayirli haberleri paylasirim burda.