A2 cooooooooooook aciiiiilll !

Başlatan didemmm, Mart 12, 2010, 11:58:55 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

didemmm

selam arkadaslar.ben vizemi aldim ve suan Almanya'dayim.size sormam gereken cok önemli bir sorum var!!
ben buraya yani almanyaya kayit yaptirdim.yakinda oturma izni alacagim.yalniz A2 diye bir sinavdan bahsediyorlar.bu sinavi gecebilmem icin,oturum izni aldiktan sonra 1 yil icinde 600 saatlik zorunlu bir kurs almam gerekiyormus.
1.si bu bilgi dogrumu ?
2.si dogru degilse bu asamadan sonra neler yapmamiz gerekiyor ?
3.sü bu A2 sinavini yada kursunu oturum aldiktan sonra istedim tarihlerde yapmam mumkun degilmi yani 1 yil icerisinde olmasi sartmi ?
cevaplarsaniz cok sevinirim!

f_tuba26

didem bu kurs hem a2 hem b1  iiceriyor...kursu bitirdiginde hem a2 yapmis hemde b1 belgesine sahip olcaksin.evet aynen öle oturum almaya gittiginde oturumu aliyorsun ve 1 yil icinde bu 600saatlik kursa gitmeni istiyorlar..1 yil icinde baslaman lazim her hangi bir zaman ve sana kalmis bir zaman...bu kursa git cok seyler ögrenceksin..almanca ve almanya ya yönelik kamu,calisma sektörü vs gibi konulari iceriyor...

selennn

Merhaba didem,

Ben de şuanda bahsettiğin entegasyon kursuna devam ediyorum. Bu kursa katılmayı devlet zorunlu kılıyor. İlk başta ufak çocuğum olduğundan ve bakabilecek kimsem olmadığından çok sinirlenmiştim. 1 yıl içinde olmasa da sonra oğlum biraz büyüdükten sonra katılsam olmaz mıydı diye yabancılar şubesiyle 3 görüşme yaptım fakat mecburen şubat ayında kursa başladım. (Bu arada çocuklara bakım imkanı sağlayan kurslar da var. ben böyle bir kursa devam ediyorum)

Aslına bakarsan iyi ki de başlamışım çünkü kurslar son derece yararlı. Yani Almanya'da günlük yaşamda zaten Almancayla haşır neşirken bir de kursta edindiğin bilgiler günlük yaşamla bütünleşince çok hızlı öğrenme şansın oluyor. Ben konuşmada sıkıntı çekiyordum kurstan sonra farkettim ki daha hızlı ve doğru konuşabiliyorum.Yani bu kurs olayı doğru ilk sorunun cevabı bu:))

2. soruna gelince eğer kursa gitmeyi düşünürsen ki zaten karşı gelsen bile nihayetinde ayak uydurman gereken kuralları var yabancılar şubesinin mazeretini onlara önceden aldığın randevularla bildirebilirsin. Ben 3 kere görüştüm fakat baktım ki görüş görüş birşey değişmiyor sonunda kursa başladım...

Onlar evine yakın bir kurs listesi veriyorlar. Böylece 600 saatlik bir kursa katılıyorsun. Son 75 saati yanılmıyorsam Almanya'nın kültürü ve Almanya'daki yaşama dair bilgiler içeriyor diğer saatlerde arkadaşımızın da bahsettiği gibi A1-A2-B1 diye seviye ilerletebiliyorsun.

6 ay ardından bir sınava gireceksin. Bu sınavda başarılı olursan bir sertifika ile kursu tamamlıyorsun. Başarısız olursan ki sanmam 3 ay daha kursa devam ediyorsun. Benim öğretmenimin görüşüne göre 9 ay devamın büyük faydası var ama bu kişinin tercihine kalmış. 6 ay sonunda sınavı verebilirsem belki farklı kurslardan yararlanabilirim.

Umarım yardımcı olabilimişimdir.

Selamlar

Mutim

Sevgili selan cok güzel ve örnekleyici bir konu olmus acıkcası bilgilendim. Teşekkür ederim.

f_tuba26

bu kurs tplamda 645 saatlik bir kurs kursun sonundaki 45 saatlik kurs ise(orientieriung kurs) diye geciyor bu 45 saatlik bölümde ise alamnyanin tarihi,bazi belli basli yasalar,politik ve cografik bilgiler iceriyor..kursun sonundaki sinavi gecemeyenler tekrardan bir 300 saat daha gidiyor buda toplam 900 saate tekabül ediyor..