VİZE İLE İLGİLİ YENİ BASVURU YAPMIS ARKADASLARIN BİLGİSİNİ İSTİYORUM

Başlatan Mutim, Mart 17, 2010, 05:09:06 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Arkadaşlar simdi Allah nasip ederse 26 Mart'da benim istanbul konsoloslugunda randevum benden istedikleri evraklar bunlar.

1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda

2. [ ] Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
3. [ ] Pasaport üzerinde, son medeni durum ve yeni soyad yazmalı
4. [ ] 2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
5. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim
6. [ ] En az 12 ay geçerli Pasaport
7. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi
8. [ ] Başvurana ait Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercümesi aslı ve 2 fotokopi
9. [ ] 1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)
10. [ ] Başvuru sahibinin Nüfus cüzdanının aslı
11. [ ] Temel Dil Bilgisi Sınav Sonuç Belgesi aslı ve iki fotokopisi
12. [ ] Vize İşlem ücreti, Reşit olanlar için 60 Euro, Reşit olmayanlar için 30 Eurodur...

Bilginiz varmı bunun dısında ekstra ne götürebilirim ? yada ne isteyebilirler...

cünkü telefon görüşmesinde ekstra evrak isteyebilirler diyor.. Aklıma birşey geldikçe yeni basvuru yapan arkadasların bilgilerinden faydalanmak isterim. Dualarınızı da eksik etmeyin

roman

slm arkadaslar,
eger esiniz alman vatandasi ise 60€yu almiyolar diye biliyorum dogrumudur??

berlin01

eşinizin 2000 yılından bu yana havaalanoı sınır polisinden türkiyeye giriş çıkış kağıtları...

bunu siz müracat yaptıktan bir kaç gün sonra mektupla istiyorlar yani bunu götürürsen en az 10 karın oluyor...genelde isterler bunu..

bol sanslar...

f_tuba26

Mutim

Arkadaşlar hani bu ikamet müsadesi forumunda adres yeri dolduruluyor ya, eşim mesala bizim için ev  tutu o adresimi yazıcam yoksa babasının evinde ikamet ettiği adresimii? Yani eve mektup gelmesi bakımından diyorum cünkü eşim tuttuğu evde kalmıyor

endoplazmikretikulum

mutim arkadasım bence kendi evinizin adresini yazın

zira tuttugunuz evinizin adresi başka ikamet gosterdıgın adresi baska olursa şüphe duyabılırler

sadece kagıt ustunde bır ev tuttunuz dıye başınıza iş cıkmasın ,

sanırım yabancılar polisi bazı durumlarda ıkamet adresını araştırıp kontrol edıyorlarmış

koöşularına falan burda kim oturuyor dıye sorabılıyorlarmış

ama yınede forumda bu konuda tecrubelı arkadasarda bu konuda  acıklama yaparsa ıyı olur

hem arada bır gıder kontrol eder mektup gelıp gelmedıgını

f_tuba26

esinin ailesiyle kaldigi evin adresi yazilmali mutim,ev tutuysada saten esine bildiri gelince sizin beraber oturcaginiz evin ile ilgili bilgileri sorucaklar..yani daha sonra esin burda yabancialr subasinde evrak islerini yaparken kira kontrati vs..gibi belgelerde tuttugunuz evin bilgisi yer alcak..almanyadaki esin isidir ordaki evi ayarlama ve ben esimle burda bu evde su felanca adreste oturcam diye beyanetmesi...

Mutim

Arkadaslar Evlilik kayıt belgesi ne oluyor bilen varmı? Formül B demiyorum ama bilgisi olan varsa acilen gerekli

endoplazmikretikulum

SEN BENCE ASLINIDA GETİRT

SORARLARSA ORTADA KALMA

SONRA EKSIK EVRAK DIYE GONDERMESINLER GERİ

DAHA ÖNCE TECRÜBE ETMİş ARKADAşLAR CEVAPLARSA BİZDE ÖĞRENMİş OLURUZ

endoplazmikretikulum

7. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi ....

WALLLA SEN BENCE CUMAYA KADAR Bİ YERDEN KESİN BİLGİ EDİN
BOşU BOşUNA KAPIDAN EKSİK EVRAK BAHANESİYLE DÖNME

BİLEN ARKADASLAR VARSA LÜTFEN ACIKLARSA

COK GÜZEL OLUCAK

Mutim

Alıntı yapılan: endoplazmikretikulum - Mart 22, 2010, 10:03:12 ÖÖ
7. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi ....

WALLLA SEN BENCE CUMAYA KADAR Bİ YERDEN KESİN BİLGİ EDİN
BOşU BOşUNA KAPIDAN EKSİK EVRAK BAHANESİYLE DÖNME

BİLEN ARKADASLAR VARSA LÜTFEN ACIKLARSA

COK GÜZEL OLUCAK

KANKA O FORMÜL B bakalım bir arkadaslar gelsene de :)

endoplazmikretikulum

EVET HAKLİSİN :D
SANIRIM BU SATTE BURDA BASKA KİMSE OLMAMASI NORMAL

BEKLIYCEZ ARTIK SANIRIM AKSAM ANCA CEVAP GELIR

mrtnvn

slmlar evlılık kayıt belgesı evlılık cuzdanını oluyo bıldıgım kadarıyla cunku benden formul b ıstedıler sadece ama evlılık ıle ılgılı baska bır belge ıstemedıler zaten baska bır belge sadece evlılık cuzdanı olur onunda fotokopısı sızın ısınızı gorur cunku orda herseyın zaten fotokopısını alıyolar ....
esım bugun basvuruya gıttı yabancılar polısıne onceden uzun bı arastırma yaptık ve gereken belgelerın hepsını cıkartık ınceleme yapan kadın bakmıs ve cok ıyı hersey tam demıs bugun yarın konsolosluga haber verırız maıl atarız sonra konsolusluktan arayın ve pasaportunuzu ısteyın demıs arkadaslar onemlı bır husu paylasmak ıstıyorum sızlerle

eger esınız aılesı ıle yasıyor ıse ve kırayı kendı odemıyor ıse esınız kendı el yazısı ıle bır kagıda ev ıcın .... euro para verıyorum yazsın bu cok onemlı almanlar babanın evladına karsılıksız bı sey yapabılıcegıne ınanmıyolar bunu yazdı esım ve kadın bu cok ıyı demıs ve sankı sonucu etkılemeye calısmadıgımız kanaatıne varmıs  herkese bol sans sevdıklerınıze kavusursunuz ınsAllah

Mutim

teşekkürler arkadasım paylaşmak istediği bana gerekli düşündüğün bilgiler varsa verirsen sevinirim.