Ders 5: şimdiki Zamanda Cümle Kurulumu

Başlatan Lara, Ekim 06, 2006, 06:39:16 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duyguu

duyguu

Esma85

h

icinde yaninda altinda üstünde karsisinda kelimelerinin almancada karsiligi nedir mikail hocam?

Esma85

birde in kelimesi sadece özel isimlerde mi kullanilir
cümle icinde yani yukardaki gibi in frankreich gibi olmasimi lazim yoksa in house de olabilirmi

Esma85

mikail

Alıntı yapılan: Esma85 - Kasım 03, 2007, 09:27:59 ÖS

h

icinde yaninda altinda üstünde karsisinda kelimelerinin almancada karsiligi nedir mikail hocam?

Bu konuyu "Almanca Bilgi Bankası"nda bulunan "Wechselprapositionen" başlığı altında bulabilirsin.
Selamlar.

Beleraphontes

Alıntı yapılan: Bilge - Mart 26, 2007, 03:41:33 ÖS
Alıntı yapılan: serdarrr - Mart 26, 2007, 02:18:09 ÖS
ich lerne deutsch.ich habe 6 monat deutsch kurs gegangen.DEUTSCH ist schwerig

Ay'ı çoğul yapmanız gerekmektedir. Çoğulu Monate. 6 Monate den önce, "schon"  Kullansak daha güzel olmaz mı? 6 aydan beri anlamında.

An  orada,

Ich lerne Deutsch. Ich bin 6 Monate in einen Deutschkurs gegangen. DEUTSCH ist schwierig.
------

Aber Türkisch ist auch ganz schön schwierig. ;) ;)

Ay'ı çoğul yapmanız gerekmektedir. Çoğulu Monate. 6 Monate den önce, "schon"  Kullansak daha güzel olmaz mı? 6 aydan beri anlamında.

"An" bir praposition'dur. An meine freundin = kız arkadaşıma  Buradaki -a yani yönlendirmeyi gerçekleştirmiştir.(İngilizce'deki at ile aynı işlevi görür) Neden Dativ yapmadık diyeceksin. An Praposition'u her zaman akkusativ olmayı gerektirir.

Hatam varsa düzeltin :D

197

Alıntı yapılan: Beleraphontes - Kasım 25, 2007, 02:24:52 ÖS
Alıntı yapılan: Bilge - Mart 26, 2007, 03:41:33 ÖS
Alıntı yapılan: serdarrr - Mart 26, 2007, 02:18:09 ÖS
ich lerne deutsch.ich habe 6 monat deutsch kurs gegangen.DEUTSCH ist schwerig

An  orada,

Ich lerne Deutsch. Ich bin 6 Monate in einen Deutschkurs gegangen. DEUTSCH ist schwierig.
------

"An" bir praposition'dur. An meine freundin = kız arkadaşıma  Buradaki -a yani yönlendirmeyi gerçekleştirmiştir.(İngilizce'deki at ile aynı işlevi görür) Neden Dativ yapmadık diyeceksin. An Praposition'u her zaman akkusativ olmayı gerektirir.

Hata göremedim ama söyle söylesek daha da iyi olacak gibi;

Ich habe 6 Monate Deutschkurs gemacht. Zurzeit lerne ich immer noch Deutsch. Deutsch ist eine schwierige Sprache.

Almanca zor ama bunu basaracagiz! Yilmak yok!  ;D

Esma85

197

Estahfurullah arkadasim, ben de herkes gibi bir ögrenciyim. :)

ozanTR

Alıntı yapılan: kerem - Mart 29, 2007, 04:52:34 ÖS
Alıntı yapılan: Bilge - Mart 29, 2007, 04:42:01 ÖS
Ancak her dilin kendine has özellikleri var. Amaç, bir yabanci dili mi ögrenmek, yoksa yabanci bir yerde Tarzanca ile mit yetinmek?

Ancak her dilin kendine has özellikleri var. Amaç; yabanci bir dili ögrenmek mi, yoksa yabanci bir yerde "tarzanca" ile mi yetinmek?

Ancak her dilin kendine has özellikleri var. Amaç; yabancı bir dili ögrenmek mi, yoksa yabancı bir yerde "tarzanca" ile yetinmek mi?

Kendini biliyor sanma Kerem :)

Hertabov

meltem1993

Çok güzel bir çalışma olmuş,çalışmalarınızın devamı dileğiyle...

Ich mache.=Ben yapıyorum.
Ich mache Kuchen=Ben kek yapıyorum.
Ich mache Kuchen heute.=Ben bugün kek yapıyorum.

jugokopat

Alıntı yapılan: 197 - Kasım 27, 2007, 01:36:13 ÖÖ

An  orada,

------

Hata göremedim ama söyle söylesek daha da iyi olacak gibi;

Ich habe 6 Monate Deutschkurs gemacht. Zurzeit lerne ich immer noch Deutsch. Deutsch ist eine schwierige Sprache.

Almanca zor ama bunu basaracagiz! Yilmak yok!  ;D

yok ama schon geldiginde cok daha güzel oluyor.. maksat kalabalik :)

KAZENIS

3,14

Alıntı yapılan: KAZENIS - Ekim 26, 2008, 11:42:28 ÖÖ

--> Haaa yeni seyler olmus ben yokken... Ders 5: şimdiki Zamanda Cümle Kurulumu konusuna bos mesaj yollamak adetten degildi... Bakalim daha neler neler görecegiz......

MuhaяяeM

Değerli üyelerimiz, Almanca Zamanlar ve Cümleler başlığını verdiğimiz bu bölümde almancax eğitmenleri tarafından hazırlanan Almanca dersler yer almaktadır.

Görüldüğü gibi bu ders konularına konu ile ilgisi olan ve olmayan soru içerikli birçok mesaj yazılmaktadır.

almancax forumlarında Almanca soruların sorulduğu ve cevaplandığı tek bölüm ALMANCA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR adlı bölümdür.Almanca hakkında yardım talepleri, sorular, ödevler, merak edilenler... ALMANCA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR adlı bölüme yazılmalıdır.

Bu konu daha fazla dağılmaması için mesaj yazmaya kapatılmıştır.Göndermek istediğiniz yazıları ilgili bir bölüme yeni bir konu açarak gönderebilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.