Modalverben im Deutschen (Almancada Modal Fiiller)

Başlatan mikail, Ekim 06, 2006, 10:16:46 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cihanakin

merhaba hocam öncelikle yardimlariniz icin cok tesekkür ederim.herhangi bir yere gittigim zaman kendi derdimi anlatacak kadar  biliyorum.kisa ve basit cümleler kurabiliyorum.daha cok nelere calismam gerekiyo ve nasil calismam gerektigi hakkinda bilgi verirseniz cok memnun olurum.ve bana zaman ayirdiginiz icin cok tesekkür ederim.saygi ve selamlar efendim..

mikail

Sevgili Cihan; cümle kurmada bir zorluk çekmiyorsan, yapman gereken (özellikle işinle ilgili) sözcük bilgini geliştirmek  olmalıdır.Ne kadar çok sözcük öğrenirsen, konuşman o kadar hızlanır, sen fark etmesen de. Ama şiir gibi ezberlemiyoruz. Onlarla diyaloglar ve çeşitli cümleler kuruyoruz.
  Güzel sözlerin ve kibarlığın için çok teşekkür eder, selam, sevgi ve başarı dileklerimi sunarım.Her şey gönlünce olsun.

197

mikail

Ben teşekkür ederim, çok naziksiniz. Selamlar.

197

Hocam, size bu konuda daha önce yazmistim, ama tekrarlamak istiyorum. Belki görmemis ya da farkina varmamis olabilirsiniz. Ben sizin hotmail adresini izniniz olmadan kendi adresime ekledim. Okudugum bir konuda isteyen herkese acigim gibi ya da buna benzer bir sey yazmissiniz yanilmiyorsam. Eger hotmail'de de yardim edebilirseniz sevinirim. Iyi aksamlar diliyorum.

mikail

Vaktim oldukça neden olmasın Sevgili 197, tabi ki .

197

elo§um

1- Mein Vater muss um 8 Uhr zur  Arbeit gehen.
2-Wir sollen die Übengen machen.
3-Ich will in die Kantine gehen und will ich ein Glas Kaffe  trinken.
4-Dieser Pulli ist schön,ich möchte  ihn kaufen.
5-Mein Freund möchtet ins Kino gehen.
6-Wir dürfen in der Klasse Deutsch sprechen.
7-Meine Mutter kann  sehr gu  kochen.
8-Der Schüler muss die Übengen kontrolieren.
9-Hasan kann sehr gut schwimmen.
10-Hans will ans Meer gehen.
11-Die Kinder möchten Eis essen

insAllah dogru yapmisimdir yanlislarimi kontarol derseniz sevinirim..büyük kücük,  yazma  dogru cümle kurma v.s

yeni   dersler bekliyoruz

mikail

Alıntı yapılan: elo§um - Nisan 16, 2007, 11:38:28 ÖÖ
1- Mein Vater muss um 8 Uhr zur  Arbeit gehen.
2-Wir sollen die Übungen machen.
3-Ich will in die Kantine gehen und (will) ich ein Glas Kaffee  trinken.
4-Dieser Pulli ist schön,ich möchte  ihn kaufen.
5-Mein Freund möchte ins Kino gehen.
6-Wir dürfen in der Klasse Deutsch sprechen.
7-Meine Mutter kann  sehr gut  kochen.
8-Der Schüler muss die Übungen kontrollieren.
9-Hasan kann sehr gut schwimmen.
10-Hans will ans Meer gehen.
11-Die Kinder möchten Eis essen

insAllah dogru yapmisimdir yanlislarimi kontarol derseniz sevinirim..büyük kücük,  yazma  dogru cümle kurma v.s

yeni   dersler bekliyoruz

Çok iyi. Bir kaç hata dışında hepsi doğru. Kutlarım. Selamlar

197

Saygideger elo§um Hanim,
örnekleri cok güzel hazirlamissiniz, ama gözüme carpan birkac yanlis vardi ve benim de katkim olmasi acisindan yanlislari düzelttim.

2-die Übungen
3-und ich will
5-möchte
7-gut

Bunlarin disinda herhangi bir yanlis yazima ya da Grammatik bir hata göremedim. Ben de yanlis yapmis olabilirim, eger yanlisim olduysa simdiden özür dilerim. Iyi aksamlar diliyorum.

elo§um

tesekkür  ederim 197  yanlis yaptiklarimi  düzelltigin icin...  yanlis  yapmis  olmam  dogaldir  1  yildir  deutsch ögreniyorum  ara sira  yazim hatasi  da yapabilyorum ;)

197

Tabi ki elo§um Hanim, bizler insaniz ve herkes yanlis yapabilir. Üstelik ben de 1 yildir Almanca ögreniyorum, benim de yanlisim cok. Ama elimden geldigince yanlislari düzelterek, ayni yanlisliklarin tekar yapilmamasini saglamaya calisiyorum. Eger bir herhangi bir yerde ben de hata yaparsam, sadece sizin icin demiyorum, tüm herkesten yanlislarimi düzeltmelerini rica ediyorum. Benim düsünceme göre Yabanci bir dil, hata yapilarak ögrenilir. Saygilarimi sunarim, iyi aksamlar.

197

mikail

Ne yalan söyliyeyim, benim yazımla ilgili bir yazıyı, eğer kişi bana hitaben yazmışsa, kendim düzeltmek isterim. Ama kendi hatalarımın düzeltilmesine de sevinirim.

197

Hocam zamanim kisitliydi ve o yüzden hizli yazmak zorunda kaldim, yazdiktan sonra kontrol edemedim, yazdiktan sonra kontrol ettikten sonra yanlislari gördüm. Düzeltmeden gecmek istemedim. Saygilar, iyi aksamlar

derin

mikail