bu gün b1 sinavina girdim 9-10.07.2010

Başlatan alibaba, Temmuz 10, 2010, 03:43:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alibaba

evet arkadaslar dün hören ve lesen sinavina bugünde sözlü sinavina girdim.gercektende biraz zorlandim aslina bakarsaniz verilen süre cok az.bazi sorular insani kasiyor ve cevabini bulana kadar cok süre geciyor.acele edersenizde  hata yapiyorsunuz.hören ve lesen kismini zaten biliyoruz.mektupta iki farkli konu vardi.biri sizin bir dernege üyeliginiz var ve buyüzden her ay 50 euro ödeme yapmalisiniz.fakat bir nedenden dolayi artik bu parayi ödemek istemiyorsunuz.ikinci mektubun konusuda,kirada oturuyorsunuz ve bulundugunuz binanin cöp konteynerlari bir haftadan beri bosaltilmiyor.o bölgenin yetkililerine cöpün bosaltilmasi icin mektup yaziyorsunuz.sözlüde ise kendinizi tanitiyorsunuz sonra bana parkta yalniz basina bir bankin üstünde ev ödevini yapan bir kiz cocugu olan bir resim gösterdiler.sizce bu iyi mi?anne babasi ona ev ödevinde yardimci olsa  iyi olmazmi?siz cocugunuza yardimci oluyormusunuz gibi sorular sruyorlar.partnerime ise yine bu konuyla ilgili bir baba ve cocugun birlikte ev ödevini yaptigi resmi gösterdiler.en son bölümde ise partnerim ve bana bir kagit verdiler ve kagitta almanca kursunuz  bitti ama siz okuldan farkli arkadaslarla almanca ögrenmeyi devam ettirmek istiyorsunuz.ders calismaya kac kisi gelecek,calisma nerde yapilacak,evdemi yoksa cafede mi.kim ne getirecek.CD.almanca kitap,sözlük gibi.hepsi bukadar arkadaslar ayrica bir sorunuz olursa yanitlamaya hazirim herkese basarilar.

sgeres

hayirli olsun darisi bana :( ya bu sinav nasil oluyor sartlari nedir bende 1 ay oldu baslayali nasil oluyor sinav nerde oluyor kim yapiyor kalan oluyormu kalirsan ne oluyor bana ayrintili bilgi verirmisin simdiden cok geriliyorum:(

xmcraex

arkadasim almnyaya geldiginde 3aylik vizen bittigi zaman oturumunu uzatmak icin gittiginde seni a2+b1 kursuna yolluyorlar yaklasik 640 saat.bunun 400saati bittigi zaman bu sinava girebiliyorsun basaramassan kalan 200 saatinide tamamlayip tekrar sinava giriyorsun.sinavi genelde gittigin kurslarda yapiyorlar veya baska bi yerde bölgelere göre degisiyor.a1 sinavi gibi bi format seklinde ama hörende biraz farklliliklar var bi dinleme sorusuna 2 cevap isaretlemeniz gerekebiliyor birde 2.defa dinletmiyorlar soruyu. bilmiyorum bizim sinavda böyleydi baska yerlerde böyle.
genelde kalma olsailigi yüksek bi sinav 20 kisi girdik sinava sadece 4 kisi gecti.kalirsan ne oldugunu biliyomrum ama ilerde sürekli b1 sertifakisini istiyolar diye duydum süresiz oturum veya vatandaslik icin